Kolik měsíčně utratíte za plenky?

adypro
23. zář 2014

Milé maminky,
používáme hl. látkovky, plus do města atp. jednorázové pleny. Dělám si přibližný odhad výdajů za pleny a moc by mě pro srovnání zajímalo, kolik utratíte přibližně za pleny na jeden měsíc. Nebo kolik plen spotřebujete za den.
Díky moc za odpovědi. Adéla.

andelka
23. zář 2014

Taky jsem dávala dětem látkovky, hlavně nadoma. Takže pak byla spotřeba podle programu průměrně 1-3jednorázovky za den. Kupovala jsem tak do 3,50ks (většinou v nějaké akci Babylove) ve vel. 4 (tuhle vel jsme měli nejdýl, od 5měsíců do 2,5roku). Takže měsíčně to bylo tak 150-300Kč.

blanka.k
23. zář 2014

Používala jsem jedině jendorázovky - Pampers (zkoušela jsem i 3jiné a nevyhovovaly) - první týdny se přebaloval cca 12-14x denně (kojila jsem cca 10-12x za den), od ccca 6m jsem spotřebovala asi 8 plínek denně. Bohužel i přes moje pokusy o odplenkování (od jeho 18m), nosil pleny celý den do 30měs. a pak ji od cca 2,5 do 3 let chtěl 2x denně "na velkou" + 1 na noc. Výdaje počítat radši nebudu , pár rodičáků na to asi padlo 😔

zuzana_ka
23. zář 2014

Používáme kolem 5-6 jednorázových plenek denně - spotřeba kolem 30korun jen za plenky - nic hrozného 🙂

martula02
23. zář 2014

Kupuji Happy Bella v akci 309,- a spotřebujeme cca dvě balení měsíčně.
Na kolik vyjdou látkovky? 🙂

hojda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
kvietorka
23. zář 2014

Pouzivame bile Pampers Premium od narozeni. Nakoupim je vzdy v akci v Kauflandu za 279kc nebo v Tescu za 309kc (vel.3). Sptrebujeme cca 2 baliky mesicne tj. kolem 600korun. Doma nepouzivame na prdelku jednorazove ubrousky ale obycejnou vodu, prebalovak mam v koupelne, takze to co usetrim za ubrousky radsi dam za lepsi plenky.

renca_hanych
23. zář 2014

já kupovala na staršího syna i ted na mladšího syna plenky jedině v akci, převážně z Albertu nebo Kaufu, vyhovují takže super, protože cena 159,- bez akce je super 😉 , dřív byly třeba 3-4 balení max. na měsíc, ted už jenom 2 balení, když jsem to počítala, tak za prvního syna jsme utratili za plenky (nosil plenky do 1 roku a 10 měsíců a pak už jenom jednu na noc do 2 a čtvrt roku) max. 12 tisíc 🙂, s mladším se do tohoto rozpočtu taky vejdeme 😉 odplenkovaný ještě není ale spotřebu přes léto jsme měli minimální byl věčně nahatej, ted jsem zas plenky jednorázovky dokoupila ale spotřebuje cca 2-3 za den, doma chodí taky bez, ikdyž kde co počurá 😀 takže sumasumárum dáme za plenky za oba kluky max. 24 tisíc - je to sice dost ale pro mě je to prostě pohodlné, na látkovky jsem se sice chystala ale neměla jsem na to místo - sušení (bydleli jsme v 1+kk, ted jsme si polepšila na 2+kk a prostě, nebudu si nic namlouvat, prostě ta pohodlnost u mě zvítězila 😀 )

bjoucik.15
23. zář 2014

když byla dcerka malinká látkovala jsem, ale jelikož se děsně opruzovala začali jsme kupovat jednorázovky Babylove - spotřeba cca 10plenek denně asi 40kč. Teď ve 21měsících kupuju Tesco kalhotkové a spotřeba 2-3plínek za den 😉

hedusska
23. zář 2014

Malá je zatím na Pamperskách bílých, ale všechny byly kupovaný po akcích, ještě než se narodila...Jsou ji 4 měsíce a jeste jsem plínky nekupovala..🙂 a jeste dlouho nebudu..a meli jsme i babylove z DM a jsou taky dobrý, takže az budu potřebovat , tak koupim ty...Jinak ja teda za plínky nedala ani korunu, to ji nakoupila moje mamka a babička..😀 vždy videly nějaké v akci, tak je vzali...

lucie777
23. zář 2014

Plenky kupuju v akci, pokud se výjimečně nestane, že nečekaně dojdou a není žádná akce, jedeme jen v Pamperskách a měsíčně to je cca 1000,-, čím menší plínky, tím levnější, ale zas je jich větší spotřeba, takže si myslím, že se tak nějak v průměru měsíčně držíme na tý tisícovce. 🙂

vesele_pleny
23. zář 2014

My měli látkovky celou dobu... Cena asi 5 tisíc + 3 tisíce za praní na celou dobu. Ve 20 měsících byla dcera bez plen. Měli jsme dva balíky jednorázovek baby Love za celou dobu...

mesiacik2924
23. zář 2014

ja utratim za plienky na cely mesiac 800kc ked natrafim na akciu tak za 650kc..a kupujem pampersky alebo magics plienky.... ja si neviem predstavit ze by som davala malemu latkove plienky :(

adrianka1712
23. zář 2014

Mesačne spotrebujeme 2 balenia plienok, cenovo cca do 600 kč (spolu) .

pajula
23. zář 2014

Za měsíc 3 balíky po 50ks,celkem tak za 600,-kč

duvera
24. zář 2014

Ja latkuji. Skoro celou vybavu jsem sehnala od rodiny a pratel. Pres den pouzivam klasicke ctvercovky a na noc vicevrstve. Maminka me zasobuje pracimi prasky, studnu mame svou. Co jsem usetrila na jednorazovkach jsem investovala do sušičky a jeste mi zbylo. Maximalni spokojenost a to pri tom stiham i pracovat. Neni se ceho bat - doporučuji.

whitelilith
24. zář 2014

Kombinuji, podle toho jak to schne a jak potřebuju aby malý vydržel. Za látkovky jsem dala asi 5 tis a zatím spotrebovala 3 balíky jednorazovek. Malemu je 3,5 měsíce.

fire85
24. zář 2014

látkuju, výbava mě stála 4 tisíce. máme svoji studnu a sušičku.

pavlinka_zetko
24. zář 2014

Látkujeme, jednorázu jsem spotřebovala za 13 měsíců asi 4 balíky. Peru ob den a věším cca 16 - 20 plen za dva dny. Staršího syna jsem měla v jednorázu a 1000 Kč měsíčně určitě nestačilo a to jsem kupovala jen v akcích. Jsem ráda, že látkuju a doteď si vyčítám, že jsem se o látkovky nezajímala před prvním dítětem. A není to samozřejmě jen o financích.

yildiz
24. zář 2014

taky my teda jedeme v jednorazovkach u nejmladsi /skoro 6mes/ ....ono dneska nevim ...no pac latkovky se musi prat takze kdyz se vezme spotreba prasku a energii tak ..? mozna to vyjde o neco levneji ale ? ...no kazdopadne ja teda kupuji na mesic velke baleni Pampersek ten megapack kde jich je cca 98ks ...v akci vyjde na 399.- /jinak 445.-/ vydrzi nam klidne i ten mesic ... starsi uz davno pleny nepotrebuje takze pohoda ...jinak padla tady rec o ubrouskach @kvietorka .... u nas stoji uborusky Pampers bud oranzove /hermanek/ nebo ty bile baleni 64ks za 29.- /drive dokonce staly 26.-/ ! myslim, ze tady mame nejlevnejsi snad v cele CR 😀 takze to je minimalni investice ....oproti jinym cenam a znackam 😀

ivasad.
25. zář 2014

Holky, sice už mám odpleněno, ale tahle diskuse mě přiměla si sednout ke kalkulačce a zjistit, jak se mi látkování finančně vyplatilo/nevyplatilo 🙂 A vyšlo mi toto:
-počítám 6 plen denně (ze začátku více, ke konci méně, takže průměrně šest)
- jeden ks jednorázovka 4kč (a to jsem při zemi)
-cena jednoho praní na noční proud dle manžela 4kč
-odplenění ve dvou letech (nám se to poštěstilo)

Cena za jednorázovky by byla:
4kč plena X 6 plen denně X 730 dní (2roky)= 17 520 kč
Tudíž za dvě děti bych zaplatila 😲 35 040 kč.
A nejsem si jistá, že v jednorázu by byli ve dvou letech bez plen, případně si připočítejte ještě třetí rok.

Kolik mě stály látkovky:
- pořizovací cena plen cca 4000 Kč (nebyly všechny nové), kupovala jsem průběžně, začínala jsem se čtvercovkama po mně)
- praní ā 3dny - tj. během dvou let 243 X 4 Kč = 937 kč, při dvou dětech 1967 Kč za čtyři roky za elektřinu.
Mýdlový sliz na praní, to jsou opravdu haléře. Mám děti brzy za sebou, půl roku se s plenami kryli, takže skutečné náklady na praní byly ještě o něco nižší.

Suma sumárum:
- jednorázovky pro dvě děti 35 040 Kč
- látka a elektřina 5 946 Kč
Takže jsem ušetřila asi třicet tisíc korun. Když si představím to peníze pokakané v popelnici, uf 😀 A nejde jen o peníze, že.

pigpeppa
11. říj 2014

Dceři jsou 4 měsíce, jeden balík plen jsem kupovala do porodnice, druhý jsme dostali od pojišťovny. Pleny podědila po synovi, jen jsem jí koupila pár nových kalhotovek v holčičích barvách, cca za tři tisíce. Takže za čtyři měsíce jsme spotřebovali pleny za tři stovky. Výdaje na energie a praní je cca 200 měsíčně, po přebalení hodím použitou plenu do kýble a jednou za dva dny vysypu kýbl do pračky, přidám prací prášek a peru. Teda ne já, ale pračka, fakt nevysedáváme u pračky a nečučíme, vyvařovat není třeba (a některé materiály se ani nesmí vystavovat teplotám nad 60 stupňů). jediné, co je navíc, je věšení prádla (my nešťastnice, co nemáme sušičku). Narozdíl od jednorázových plen látkové nesmrdí (ne, opravdu!) a vždy máte doma dostatek zásob. Navíc jsou krásné 🙂 Je mi trochu líto, že je kolem látkových plen tolik mýtů.

ufonaut
11. říj 2014

Ono je to asi strašně individuální, našemu malýmu začaly růst zuby ve čtyřech měsících a bylo to doprovázené strašnými průjmy, ukákl si i 20 x za den. V tuto dobu jsme začali plně látkovat, protože tohle by se fakt nedalo. Látkovky mám z větší části bazarové, něco nového (pár kalhotovek a svrchňáků), něco jsem si našila, tak suma sumárum 6000 - máme opravdu hooodně plenek, asi by stačilo na dvojčata, ale on fakt moc srajdí (a zásadně do čisté plínky). Počítám, že odlátkuju i druhé, příp. třetí dítě. Náklady na praní jsem nepočítala, uvidím, jak příjde vyúčtování za vodu a elektřinu, ale rozhodně se nám to vyplatí, vzhledem ke spotřebě jednorázových plenek, kterých jsme v našem případě museli používat i 15 denně - v určitém období.
Ale teda já bych používala látkové pleny i kdyby to vyšlo cenově nastejno, protože se mi líbí, když něco můžu použít víckrát, nemám ráda věci na jedno použití, šetříme přírodu, doma hodně recyklujeme a chceme k tomu vést i naše dítě/děti a tohle je takový první krok... 🙂
Jo ještě se dají plenky po použití prodat, ale my je asi podarujeme někomu kdo o ně bude stát..

cacenka_d
11. říj 2014

Cca 800-1000 jsme meli u mladsi ted latkujem co jsem to pocitala vcetne energii to mas cca za 8 mesicu zpet samozrejme u ctvercu treba za 3 ;)

elikup
11. říj 2014

vubec nevim, berem z mall.cz pleny za 738 (https://www.mall.cz/plenky-pampers-4-9-kg/pampe...) a vydržej nám hrozně dlouho, možná měsíc..
Jsou to ty nejlevnější, oranžové balení a úplně vyhovují.

musica_andy
18. lis 2014

No, upřímě je mi líto mamin a i dítek, které používají jednorázovky ... já před narozením syna koupila 30 kapsovek na aliexpressu - vyšlo mě to asi na 3 000 korun a jsme v pohodě. Malýmu jsou 3,5 měsíce a až na dobu strávenou v porodnici a tři dny v nemocnici jedeme v látkovkách ... a malej má rozhodně větší radost, když mu za ušetřené penízky za plíny koupím hračku 🙂