Manžel nechce řešit závěť ani pojistku. Řešíte vy takové věci?
Možná je to divné téma, ale poslední dobou mě to dost leží v hlavě. Máme hypotéku a společný majetek a já bych chtěla mít aspoň základně vyřešené věci typu životní pojistka nebo závěť.
Manžel o tom ale nechce ani slyšet. Prý jsem morbidní a zbytečně přemýšlím nad tím, co se nemusí stát. Jenže mně nepřijde špatné mít v tom pořádek, spíš naopak.
Řešíte doma takové věci, nebo to taky necháváte být?
@anonym_autor neni to divne a zvlastni, naopak. Ja se domnivam, ze by tyto veci mel mit vyreseny kazdy z nas. Mam partnera (ne manzela) a prcka. Ja vse aktivne resim, pojistky, zavet, aj. Jenze partner je totalni flink a neresi to. Jemu se neco stane a bude doma = jsme v prdeli, protoze nema pojistku. On zemre = a jsme tam podruhy znova, protoze nebudu mit ani vdovsky duchod, ani sirotci a ani penize z pojostky. Je to k vzteku, nahucela jsem se do neho uz tak moc, marna snaha.
@anonym_autor
@anonym_autor neni to divne a zvlastni, naopak. Ja se domnivam, ze by tyto veci mel mit vyreseny kazdy z nas. Mam partnera (ne manzela) a prcka. Ja vse aktivne resim, pojistky, zavet, aj. Jenze partner je totalni flink a neresi to. Jemu se neco stane a bude doma = jsme v prdeli, protoze nema pojistku. On zemre = a jsme tam podruhy znova, protoze nebudu mit ani vdovsky duchod, ani sirotci a ani penize z pojostky. Je to k vzteku, nahucela jsem se do neho uz tak moc, marna snaha.
@anonym_autor
@prdipirko Sirotčí důchod mít budete, pokud je partner otcem dítěte (z napsaného usuzuji, že ano).

@lutu11 Tak zaprvé pokud máš hypotéku, máš i pojistku, ta je přece povinná. Zmiňované paní hypotéka odpadá. Zadruhé nepočítáš pak náklady 2+2, ale bohužel jen 1+2 a pokud byla doposud na rodičáku, děti školou povinné nejsou, jsou nižší náklady ( jedno navíc nechodí nikam). A má ten rodičák, aspoň něco. Já neříkám, že je to na vyskakování, ale něco se z toho slušně zajistit dá. Nesouhlasím s tím původním výrokem, na který jsem reagovala, vůbec nesnižuju celou tragédii, kdy rodina přijde o tatínka a hlavního živitele.
@zuzkasim Životní pojištění k hypotéce povinné není, je za to jen o něco lepší sazba. Osobní zkušenost ze dvou hypoték a dvou různých bank.