icon

Půjčka bez vědomí manžela

popoj
18. bře 2016

Ahoj. Jsem vdaná. Máme společný účet kam chodi manzelovi uz par let pravidelne jeho výplata a ze kterého vse platíme. Já ted nemam žádný příjem, budu dostávat az v červnu mateřskou.
Vzhledem k neshodám ve vztahu jsem došla k tomu, že si koupím auto, chci si na něj půjčit cca 150.000,- ale s manželem o tom nebudu diskutovat. Předběžne me s tim poslal někam. Takže se ptám zda víte kolik si muzu bez jeho souhlasu půjčit a zda je to vůbec mozne. Proste se sebrat a jít do banky, ja bez příjmu, jen s nějakým pravidelným jeho příjmem na společný účet, a vzít si tolik penez? Děkuji
PS abych nebyla úplne za mrchu, "jeho" auto, v jeho osobním vlastnictví (ne SJM) si koupil před svatbou, ale splaceli jsme ho ze společného pět let. Dnes to proti me používá, že je jenom JEHO.

Strana
z4
akankeo
19. bře 2016

Byt tebou neresim auto ale manzelstvi. Jestli te tak stve tahani nakupu, tak si ho nech dovezt, vozi treba tesco, ale je toho vic. Navic pokud s muzem nebudes na kordy, tak ti pomuze. Chlapy ti za uctu udelaj cokoliv na svete, ty k nemu zadnou ale nemas a planujes peknou podpasovku. Pak se ale nediv, ze se ti ani nevy, pouze podpantoflaci takovehle chovani nejakou dobu zvladaji, ale i ti drive nebo pozdeji vetsinou bouchnou. Nerikam, ze si mas nechat s*** na hlavu, ale s timhle pristupem akorat skoncite rozvodem at uz je manzel jakykoliv. Nevim, zda si na tenhle clanek dostatecne vyzrala, ale dost dobre to popisuje - http://www.manzelstvi.cz/podstata-manzelstvi/ho... . Jinak tech30k budes dostavat jen prvnich pul roku, pokud je budes dostavat cili pokud vubec si v ochranne lhute, pak padnes na 11500 ci 7400 podle toho kdy se budes vracet do prace, tak to si taky uvedom a taky to, ze kdyz ho budes takhle stvat, tak z tech 7400 budes casem muset tahnout najem a vsechny platby a na dite dostanes par tisic alimentu, tak nebud blb a res co je podstatne. Budes mit dite, uz nebudes zodpovedna jenom za sebe a byt samozivitelka neni zadna legrace, mam nadstandartni plat, podobnou materskou a kdyz sem byla s manzelem po dvou detech na kordy prave z tech duvodu, co sou v tom clanku, tak jako samozivitelka by to se dvema detma zadna hitparada nebyla, a to mam praci, kde muzu delat z domu, kdyz mi napriklad deti stunou, coz mnohde neexistuje...

amazonka.k
19. bře 2016

Já bych na Tvém místě spíš každý měsíc odkládala bokem, když to chces udelat touto cestou. 150 tis. je pro člověka s minimálním příjmem zbytečně moc. My jsme například sehnali krásné starší rodinne auto z Německa s malým nájezdem za 40 tis. a jsme s ním moc spokojeni.

lenka5731
19. bře 2016

@somalicats oni ji nemusí dat ten plat, staci když určitou dobu plati odvody. Netvrdim, že to je případ zakladatelky, jen možnost. Když si je tak jista, že ppm dostane.

lenka5731
19. bře 2016

Nemusí to ani byt firma rodičů, ale někoho známého, s kam se pak rozdělit o zisk. Ale myslím, že od určíte doby úřady po tomhle typu podvodu docela jdou.

lenka5731
19. bře 2016

Těžko říct, jestli je to pohádka nebo ne, ale paní je si zjevne tou vysi ppm jista, tak asi ví proc...

mrskato
19. bře 2016

@popoj tak za to auto nemusíš dát 150 000Kč přece. Neříkám koupit nějakou šunku, ale jistě seženeš za mnohem méně peněz také spolehlivé auto, které pak i jednodušeji splatíš.
Nevím, jak to mezi sebou máte, já osobně bych si tohle k manželovi nedovolila, ale u nás je to uplně jiné, ačkoliv máme také společný účet.

jamia
19. bře 2016

@lenka5731 Je to možné. I když teda zbůhdarma někomu platit 270 dní odvody, aby pumpli sociálku a podělili se o "zisk", to je takové vachrlaté řešení... ale to je fuk a mimo téma. Jen jsem na podmínky vyplácení PPM chtěla zakladatelku upozornit, protože tu dennodenně vídám uživatelky, které se v příspěvcích vůbec neorientují a pak se diví.

lenka5731
19. bře 2016

@jamia
@jamia to mas pravdu. Jen jsem to brala tak, že znám osobne případy, kdy ženy měly ppm z firem, v kterých nepracovaly, takže cesta asi nějaka je-byla.

linusha
19. bře 2016

@popoj přijde mi že tvé jednání je velmi nerozvážné, navíc mi přijde že moc neumíš hospodařit s financemi. Navíc když tu píšeš že budeš mít tak vysokou mateřskou tak jsi asi měla poměrně vysoký příjem tudíž mě napadá otázka proč sis neodkládala něco na později. S hodně komentáři tu nejde nesouhlasit. Mě toto (co ty chceš provést svému muži) udělat můj manžel tak už na soud nesu žádost o rozvod.

berenika39
19. bře 2016

@popoj nejsem si úplně jistá, jestli víš, o čem mluvíš. Abys měla mateřskou 30 tis, musela jsi pracovat (nebo být na oko zaměstnaná) a platem přes 50 tisíc a víc a tím pádem není možné, abys ted byla bez příjmu - bud bereš nemocenskou, nebo plat, nebo tomu nerozumím. Nebo trochu blafuješ.
Zkus si představit, že by takovou podpásovku udělal tvůj manžel, jak by ti bylo? Takhle se chovají pubertáci - že si dělají naschvály.

davero
19. bře 2016

Se zakladatelkou nesouhlasim, to uz jsem psala...ale ani s vama ted...proc ji soudite, kdyz nevite jak to driv v praci mela? Mohla pracovat a treba ji skoncila smlouva na dobu urcitou, pak ste 180 dni v ochranne lhute...cili muze byt ted bez prijmu, ale na materskou by narok mela...jestli to bude 30tis. Tak budiz ji to prano...pak musela mit vysokej plat a tim padem odvadet podstatne na soc. a zdrav. pojisteni vic nez ty co si tu stezuji, ze maji materskou malou....pockala bych jestli to @popoj vysvetli a az pak se rozcilovala nad nespravedlnosti sveta a hazela tu soudy o tom jak to osulila

akankeo
19. bře 2016

@davero Lidska zavist vladne svetem, pritom kdo na sobe pracuje, ten ma... a tam uz si clovek muze dosadit vse co k zivotu potrebuje, nejenom ty penize...

davero
19. bře 2016

@akankeo presne tak ☺ z celyho prispevku mi je az smutno...prvne z dotazu a ted i z odpovedi.

jamia
19. bře 2016

@davero
@akankeo
Nevím, kde berete, že tu někdo zakladatelku soudí, natož aby si sám stěžoval, že má malou mateřskou 🙂 ale přeci jen musíte uznat, že je její vyjádření poněkud zmatečné. Je možné, že měla super příjmy, stihne ochrannou lhůtu a bude mít dobrou mateřskou, a budiž jí přáno, tak proč složitě vymýšlet, jak si brát půjčku za zády manžela, když má na auto šanci bez problémů ušetřit?

popoj
autor
19. bře 2016

Všem komu vrta hlavou moje materska - jsem zaměstnana už roky u velké spolecnosti,momentálne jsem na základe podepsane dohody dočasne v domácnosti čili na neplacenem volnu. Přesto jsem mela plat takový, že mi ta materska vyjde takto. Vím, že bude chodit jen šest měsíců. Kdo se divil ze nemam našetřeno, tak vězte ze jsem mela a koupili jsme za to společne nemovitost, dala jsem všechny sve úspory. A ocekavala, ze manzel bude stejne ferovy. Ale ted najednou si "delime na jeho a moje" :( Už u asi pátého příspěvku jsem napsala holkám ze mají pravdu, že jsem horka hlava a mela bych to řešit asi jinak. Tak budte klidne, je na světe o idiota min 🙂 Každopádně jsem chtěla vědět zda je vůbec mozne si vzít u banky půjčku pokud nám chodi pravidelne ne málo ale ne zas silene moc penez na účet.

jamia
19. bře 2016

@popoj Ok 🙂 Tak ať všechno dopadne ke spokojenosti, hlavně miminko.

berenika39
19. bře 2016

@popoj v tom případě proč řešíš půjčku? jestli ted nemáš nic apka budeš mít třicet, tak za tři měsíce ve stejném režimu máš na auto. kde je problém?

blahova_andrea
19. bře 2016

@davero to s tím šolícháním jsem nebrala na zakladatelku, o té opravdu nevíme dost, abychom si mohli dovolit to říct. byla to reakce na příspěvek jamia, která zřejmě z reálu ví, že se takové věci dějí 😉
@jamia souhlasím. pokud bych opravdu byla z těch chytrých a schopných a vydělávala velké peníze, tak bych snad s nimi taky uměla zacházet, měla bych aspoň nějakou základní finanční gramotnost...ta bohužel ze zakladatelčiných příspěvků zatím moc nevyplynula 😅 nejde o závist, že má někdo víc než jiný. spíš údiv nad tím, proč jeden dokáže hospodařit s minimem a rodina funguje a jinde se háže nulou sem, nulou tam a pořád je vše málo 😅

blahova_andrea
19. bře 2016

@popoj a to potřebuješ teda to auto opravdu tak akutně, že jsi začala vymýšlet kraviny, že to nepočká toho půl roku nebo to fakt byl truc v afektu? 😨 😕 😅

kulatakosticka
19. bře 2016

@popoj ahoj, souhlasím s holkama, že půjčka takto je podraz, ale... Rozumím tomu správně, že jsi těhotná, vše jste kupovali spolu a chlap tě nechá tahat nákupy samotnou a řeší, že auto je jeho? Já bych spíš na tvém místě zajistila ty nákupy domů a řešila vztah. Neb mi přijde, že doma nemáš zrovna oporu?

akankeo
19. bře 2016

@popoj ne ze bych te chtela v tvem umyslu podporovat, ale jinak pujcku ziskat lze pokud chodi penize na ucet, ale nevim, jak moc to lze generalizovat, zalezi na bance. U RB mi naskakuje moznost pujcky na zaklade obratu na uctu kazdych pul roku, vse jde online, nemusim nic dokladat, kdyz si to chci vzit, jenom parkrat kliknu, hodim overovaci kod a do druheho dne mam penize na ucte. Akorat uz nemaj bezplatne jednorazove splaceni, ale nekdy to vyjde porad levnejs, nez treba rusit leasing nebo prijit o nejkou vyhodnou koupi. Nekolikrat sem toho v minulosti vyuzila, napriklad sem tam takhle brala 350k, byla jsem na rodicaku, takze v podstate bez prijmu. Nedelala sem to tedy za zady manzela, ale slo to a nechteli podpis manzela (mimochodem nejsem si jista, jestli tim neporusuji zakon, ze jsem vdana vedi). Ale napriklad v Mbank stacilo uvest, ze jsem vdana a uz musime cokoliv nad myslim 100 000 podepisovat oba... Pokud ale nastoupis do banky s uctem bez historie, tak ti nikdo nepujci ani nahodu jak bylo psano v predchozich prispevcich, jake maji pozadavky ruzne banky nevim, alep rekvapilo me, ze prave pro mbank se toho musi dokladat pomerne hodne, takze tu lepsi pro tento ucel nevyuzivat, pokud se jedna o docasnou zalezitost a neni umysl to splacet opravdu behem dany let a preplatitx desitek tisic...

kolibricek36
19. bře 2016

nečetla jsme ostatní příspěvky, ale dle mě ti žádná banka nepůjčí - bez příjmu, a bez vědomí manžela, nebo bez jeho svolení, at už máš jakýkoli důvod - dle mě to je podlost.

kolibricek36
19. bře 2016

@popoj no, lze si sednout, a domluvit se, že pokud nebudeš mít auto, tak nákup bude obstarávat on, nebo spolu
Můj to dělá automaticky - nikdy netahám nic těžkého .... tak proč by to nešlo taky u toho tvéhio ....

ellfka
19. bře 2016

Jak jste si to doma nastavili, takove to mate. Asi by bylo lepsi resit vse v klidu a s radnymi argumenty :-/ asi by ti pujcku dali, pocitaji se i tve prijmy - urcite se to nebere podle obratu na uctu! Otazka je, esli vas to spis nedostane do problemu v budoucnu - splatky bude muset nekdo platit a co kdyz pujdete od sebe? Tohle urcite neni dobry tah...

nikolkaamarianek
19. bře 2016

🙄 co jsem to právě četla.... 🙄

jaya
19. bře 2016

@popoj Vydrz to, clouma s Tebou těhotensky hormon. A vic mluvte s manzelem. Koupit si auto bez jehi vedomi je hodne blby, i kdybys mela nasetreno. Uz jenom kvuli diteti to spolu poreste.

somalicats
19. bře 2016

@lenka5731 To je sice pravda, ale zkus si spočítat, kolik budou jen ty odvody činit. A tím nemyslím jen to, co by se strhávalo z těch 70k hrubého, ale i to, co by platil zaměstnavatel. To už by se vyplatilo ty peníze z firmy vytáhnout jinak, než takhle. Navíc si myslím, že po takových odvodech by hupsla sociálka raz dva....

somalicats
19. bře 2016

@popoj No, pokud je to tak, jak píšeš, tak bych primárně začala řešit vaše manželství, protože máte evidentně větší problém než to, že musíš tahat nákupy pěšky...

kolibricek36
19. bře 2016

@somalicats taky si myslím, že v rodině zakladatelky je větší problém než je to auto ...
My třeba nemůme auto vůbec - ani ho nechceme - a to nežijeme ve velkoměstě ... - asi to nikomu nepomůže, ale chci ukázat, že bez auta se dá žít ....

koordinatorka_odboje
19. bře 2016

@popoj pohroz manzelovi, ze jestli ti to auto nebude pujcovat, budes po nem investovane penize vymahat, kdyz je jenom JEHO. Nevim, jestli podle NOZ by banka nechtela manzeluv souhlas s pujckou.
Moc nechapu ale tve prijmy, lide, kteri hodne vydelavaji, mivaji vetsinou bokem aktiva, ktera jim vynaseji, a taky, proc sis auto nekoupila uz driv, ta potreba nastala az ted?

Strana
z4