Půjčka Provident - je bezpečná?

teruskablue
12. pro 2017

Maminky pujcka provident(mala napr 6000) je bezpecna a bez poplatku? Dekuji

kristynaa_23
12. pro 2017

@teruskablue není to bankovní instituce, platí se každý týden, poplatky jsou.

michalelka
12. pro 2017

@teruskablue nebankovní půjčku bych brala jako to nejzažší řešení.. už jenom jejich úroková sazba je šílená.

luci_ela
12. pro 2017

Pokud máte jen trochu možnost, neberte od nich ani korunu! Vím, že jsou vánoce, pro spoustu lidí náročný období co se týká peněz, ale tohle vám za to opravdu nestojí. Vím ze zkušenosti kamarádky která si od nich půjčila minulý rok, právě kvůli vánocům. Půjčila si 10000-, hned při podpisu smlouvy, musela dát 1000,- za sprostředkování, nebo co a každý týden byla splátka. Ale celkově musí zaplatit něco přes 18500,- což mi přijde jako obrovská zlodějna přeplatit při půjčce 10000,- dalších víc jak 8000,- tak pokud máte možnost a opravdu potřebujete půjčit, tak kdekoliv jinde , ale ne od takových lichvářů

nafuka
12. pro 2017

takovéhle půjčky jsou cesta do pekla a nejhorší je splácet půjčku půjčkou. Největší hloupost je půjčovat si na Vánoce, dovolené apod.

anguly
12. pro 2017

neni, moje máma si taky vzala od Providentu "malou" půjčku cca 8000Kč ... a dodnes (asi 6 let) je v dluzích... (stačila jedna blbá delší nemoc...) A úroky nehorázný. Takže pokud to jde... radši se jim vyhněte obloukem...😉

ariadna12
12. pro 2017

Chapu, ze financni situace nemusi byt ruzova, eufemisticky receno, ale zadna nebankovni pujcka neni podle mne bezpecna. Cili na lidi, kterym by banka obvykle nepujcila, protoze nemaji dobry prijem. A maji vysoke uroky, sankce, atd. Lepe je jit do banky nebo za slusnymi pribuznymi. A jeste lepe je si nepujcovat, ale nekdy neni zbyti.

lucie_nj
12. pro 2017

Nešla bych do toho.. ani kdyby slibovali zlaté prase.. už jsem se jednou napálit nechala ☹ Pokud by to bylo nezbytně nutné, tak bych raději sla za rodiči.

klaraslavickova
12. pro 2017

Tak je to tak ze dokud se řádně platí bezpečně to je ale samozrejmne s obrovským přeplatkem

agnes2ivory
13. pro 2017

Tyhle provident, cetelem, homecredit.....je vsechno v podstate lichva s nehoraznym urokem. Nic si od nich neberte, ani korunu.

kika266
13. pro 2017

@teruskablue Ja osobne kdyz si pujcit, tak leda od banky. Od kamaradky znama si pujcila od jedne takoveho spolecnosti a diky urokum a uroku z uroku a cemu vsemu prisla o byt. Brala si teda vetsi pujcku, ale pak nezvladala platit vces a je v ...., ale mohla si za to i sama, protoze pak nezvladala platit.

pavelo
8. led 2018

Provident je součástí skupiny International Personal Finance z Británie. Nejde o podvodníky, ale vzít si u nich půjčku s sebou nese několik nepříjemností:
1. Vysoké úročení půjčky a pokud neočekáváš v blízké době jistý mimořádný přítok peněz (například z vypovězeného stavebního spoření apod.), potom je to cesta do dluhového pekla, jak je uvedeno výše.
2. Půjčka se splácí týdně, je tedy jednoduché spadnout do prodlení (když výplata bude až za 2-3 týdny). Potom se v důsledku sankčních úroků stane půjčka fakticky nesplatitelná.
3. V registrech půjčku banky uvidí další 4 roky a při zkoumání registrů je to významná negativní informace - ony sice nevidí, u které instituce úvěr je (to je anonymizováno), ale díky týdennímu splácení to poznají - Provident je jediný, kdo má týdenní splátky.

pavelo
8. led 2018

@agnes2ivory To není tak úplně pravda. Co se týká RPSN, tak u Providentu se pohybuje kolem 60 a více procent (ano, lichva). Ale u HomeCreditu (PPF group) je to kolem 15% a u Cetelemu (nyní Hellobank) je to kolem 10%, i méně. Tyto firmy vydělávají především na tom, že vám "vnutí" kreditní kartu, kde už je RPSN kolem 30%.

agnes2ivory
8. led 2018

@pavelo mně je vcelku jedno jake mají kde RPSN. Jsou to zloději a hotovo.

baboonek
21. led 2018
Uživatel baboonek je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od baboonek.

Osobní zkušenost nemám. Co se týče důvěryhodnosti, tak je dle průzkumu na 14tém místě https://edufi.cz/am/clanky/nevite-kterym-poskytovatelum-pujcek-verit-nezavisle-pruzkumy-vam-poradi/. Kdybych se rozhodovala já, šla bych se informovat k "top pětce". Mrkněte na srovnávač půjček, třeba napoví víc https://edufi.cz/am/srovnavac-pujcek/.

keicy
21. led 2018

Nebrala bych, když už nebanku, tak alespoň takovou, kde jsou měsíční splátky a ne týdenní

yaiza
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hojda
11. dub 2018

@yaiza Tak tohle už je reklama, tak to fakt nééééé