icon

Vycházíte finančně?

stekkna
15. únor 2017

Holky s jakou částkou musíte vystačit na celý měsíc, když od příjmů odečtete veškeré výdaje? A stačí Vám to?

78marcela
22. únor 2017

@indy2 on si to clovek fakt nekdy neuvedomi, kdyz ty penize jsou. Ja predtim vydelavala dost, uz jsem to tady psala, a kolik penez jsem zbytecne utratila..a to jsem si nemyslela ze utracim hodne..a presto ano. Kdybych uz tenkrat umela šetřit, mohla jsem mit dneska nasetrenych penez...
Ale tak jsem poucena, dnes to umim, rezervy by tam jiste byly, ale to by clovek neměl z toho zivota vubec.nic. Ale mam to ohranicene a za zbytecnosti dam dneska uz jen max 300mesicne.

martites
22. únor 2017

My sme se s manželem naučili šetřit až jsem šla na rodičák. Po zaplacení všech poplatků nám na jídlo,naftu,drogerii,drobnosti do domácnosti a oblečení,dárky a výlety apod. zůstává 12 000-13 000. Dali sme si pevnou částku na měsíc a co je navíc hned posíláme na spořící účet. Vařím na 2 dny a plánuju jídelníček. Nakupujeme 1x za týden cca 1000-1200,- jsme 2 dospělí a dvouletý prcek. Zapisuju všechny výdaje ať máme přehled. Z těchto peněz se nám taky občas podaří ušetřit. Šetříme na stavbu tak se hodí každá korunka 😉

ilonne
22. únor 2017

@78marcela To jsi fakt dobrá - ja to zapisování zkusila uz asi 3x, ale vždycky jsem to vzdala. Je fakt, ze nemusíme počítat každou korunu, ale v prvním rodicaku byl rozpočet dost napjatý. A úspory se hodí.

78marcela
22. únor 2017

@ilonne taky jsem zpocatku nevydrzela vzdycky..ted uz jsem si na to zvykla.
A naopak mam ze sebe radost, ze i presto, ze jsem si ted pul roku privydelavala, tak to neutratim ale snazim se i tak setrit.
Ono neni umeni setrit kdyz clovek nema, to je nutnost. Umeni je to, az kdyz clovek ma☺
Tak snad mi to vydrzi i na pozdeji az budu pracovat, abych nam nasetrila na dovolenou, detem na studia..

indy2
22. únor 2017

@78marcela take pravidelne odchazi na sporici ucet slusna castka, ale to je rezerva na kterou nesahame. Proste kdyz mi dochazi penize, musim vyjit s tim, co mam..na penize na sporaku ani nepomyslim 🙂 ale prave bych se chtela vyvarovat toho, abych pred rodicakem brala penize z muzova uctu 🙂 kdybych udelala mensi rezervu i na svem beznem uctu, nezlobila bych se..jinak si opravdu sikovna, ze to zvladas takhle s prehledem 🙂

78marcela
22. únor 2017

@indy2 no tak s prehledem bych zrovna netvrdila, loni se sesypalo tolik veci, ze jsem rezervu totalne vycerpala a jednu dobu na tom byla fakt docela blbe. Ted uz si zase tvorim rezervu. Bude potreba, za chvili se narodí mrnousek, budu mit jen minimalni PPM, pocitam tak 3tisice, tak jsem sama zvedava, jak vyjdu..rezerva bude potreba.

garlic
22. únor 2017

@78marcela presne, není umění vyjít když musíš, umění je ušetřit, když nemusíš 👍

dokument
22. únor 2017

@ilonne to chapu, ale ja tomu neverim, ze jsou to vsichni pracovne jezdici. Vetsina jede do a z prace. Mnoho znamych dava najevo, ze mhd jezdi "socky", tj. ze oni tak jezdit nebudou (pritom normalni lidi, myslim zadna vyssi vrstva co se tyce majetku, takovy ten stred, cili uplne z te same vrstvy, co lidi jezdici mhd). Nejhorsi je to samozrejme rano a po 17. hodine. Muj manzel ma do prace spojeni dobre, ale taky... co ma auto, jezdi vsude jen autem. Taky sedi v tom aute jen on. Zrovna bydlim u dopravniho uzlu, ktery je denodenne zacpany, kvuli tomu mi cesta se synem do skolky trvala (tam a zpatky) hodinu a pul, nastesti se uvolnilo misto v jine skolce, tu mame dve minuty od domu a chodime tam. Ale tehdy to bylo silene. A odpoledne to byly dve hodiny (tam i zpet dohromady).

ta skolka kam jsme jezdili pres ten dopravni uzel je ve vedlejsi ctvrti. Normalne tam cesta (tim samym spojem) trva 10 minut.

dokument
22. únor 2017

tak dohromady to je dvakrat tolik samozrejme 🙂) plus nejaka doba na pesi presun, ale proste silene v to rano.

dokument
22. únor 2017

Jeste teda kdyz jsme u tech veci, ktere nejsou nutne, tak treba ja jsem ted musela nejvic utratit za hadry, abych mohla chodit do prace a nevycnivala, ze vypadam jak otrhanek. Ano, obecne se rekne, ze takove veci nejsou dulezite, jsou povrchni. Ale ten socialni tlak! To je teda neco. Mne totiz na materske stacilo jedno obleceni, kdyztak jsem si vyprala, prala jsem denne, nekdy i vic pracek denne. Bylo mi to pohodlne, ciste, nebylo rozbite. Jenze kdyz jsem prisla mezi lidi, bylo to obleceni nevyhovujici z jinych duvodu. Nemoderni, najednou jsem se v nem necitila dobre. A na te materske jo. Protoze to jsem sla jen na nakup a s kocarem nebo na hriste. Mne to nevadilo, ze je stare, kdyz bylo jinak vyhovujici. A to jsou i takove veci, ze se clovek pak spatne citi a to jak se citi zase ovlivnuje vsechno ostatni. Ted na materske jsem ztloustla. Cili obleceni, co jsem nosila pred materskou a visi mi ve skrini jako by nebylo. Zbylo jen to najednou "nevyhovujici". To jsou takove kraviny, ale taky ovlivnuji nas (muj) zivot. Nastesti si neco usiju, tak tolik neutratim, latek mam v zasobe hodne. Akorat na to siti nemam uz tolik casu 😅 Koupila jsem si par kvalitnich veci a uz je to dobre, ale musel mi na to prispet manzel. Protoze na konci rodicaku uz jsem na to nemela. A taky to neni nutne to kupovat teoreticky...

garlic
22. únor 2017

@dokument to podle me není ten případ. Toto považuju za nutnost, nastoupit do prace jako slušne oblečeny člověk, ne v 5 let starých trikach, jako nosi hodně holek na materske 😀

modelis
22. únor 2017

@dokument ano, já to měla taky tak.. když jsem nastoupila na brigádu a chodila v tom v čem jsem byla cca 5 let tak jsem si připadala jak nějaká socka.. Já sice chodím nakupovat do seku a seženu pro mě, chlapa a i malého plnou tašku věcí třeba za 200,- takže se to dá, ale jak jsem už dělala pod druhou firmou, tak jsem musela reprezentovat a bylo to těžký něco sehnat, ale našla jsem a byla jsem ráda... ono je důležité vypadat a cítit se fajn v hadrech.. i když se člověk jde ptát na práci musí nějak vypadat 🙂

nita1984
22. únor 2017

@dokument my zrovna patříme mezi ty, kteří jezdí každý di práce autem. Měli jsme každý svoje auto, do chvíle, než jsem bourala, auto na odpis a na jiné není. Takže máme jedno a třeba zrovna dnes žádné. Protože druhé je v servise. Manžel zvládá cestu do práce bus a dvěma vlaky, ja busem, vlakem a spoustou MHD. Problém je, ze končím ve 21h, kdy uz k nám žádný bus nejede. Takže mě musí manžel vyzvednout na nádraží nebo musím taxíkem. Přeci jen 10km pěšky ve 23h v noci nedám. Ale upřímně me to štve, protože mi cesty vlakem přijdou nesrovnatelně pohodlnější, sice delší, ale zas vyřídím dost věcí na PC, což v autě nejde. Takže kdyby k nám do vsi bylo o něco lepší spojení, neváhala bych s výměnou.

dokument
22. únor 2017

@garlic tak ja si to nebudu vycitat 😅 mozna kdybych se postavou nezmenila, tak ten problem nemam 🙂 to se ale bohuzel nestalo

78marcela
22. únor 2017

@dokument tak clovek by mel nejak vypadat. Neni to zbytecnost. Pokud teda nema narvané skrine vecmi, ktere nenosi nebo nema fakt nadmiru tech veci.
Ja jsem ucitelka, taky se snazim nejak vypadat, navic jsem dost silna, takze se na me dost blbe kupuje. Mam kamaradku svadlenu, nechavam si sit kalhoty, trika a halenky si kupuju narazove, Takko, C&A..ale kupuju vzdy ve sleve. Kdyz dojdou kuponky do takka, nebo treba ted v sobotu byly slevy v C&A tak jsem tam nabehla, mely halenky i na me za 5 euro kus, zlevnene ze 30-40 eur. Tak jsem jich vzala sedm, co mi byly. Potrebovala bych tak nove dvoje, ale za pet euro jsem jich vzala vic. Takze mam za 900 sedm novych halenek a mam na dlouho vystarano. Necekam na dobu, az budu fakt potrebovat a tech 900 dam treba za jednu halenku.

kusanagi87
22. únor 2017

@marion2017 jsem z toho vzdělání zklamaná, ale to bude asi firmami a vedením. V Hamé jsem hned po škole měla ještě méně. Mohla bych jezdit do Zlína, ten je 36 km, ale máme jen 1 auto a busem bych denně strávila dojížděním min 2,5 hod a to si při malém dítěti nemůžu dovolit. Zvlášť, když se o domácnost starám já. Zpět se tam nevrátím, budu hledat jinou práci, i oborově, to už vím teď a to mám na rozmýšlení ještě 3 roky.

viki788
22. únor 2017

@denny27 Samozřejmě,že platíme 🙂 16.000,- nám zbyde po zaplacení inkasa,půjčky atd. Z těch 16.000,- platíme jídlo na měsíc,benzín,drogerii,školní výdaje dětí,narozeniny...atd. A to rozhodně hlady netrpíme,jen je třeba sledovat,co je kde v akci,slevy,výhodné nákupy a tak 🙂

indy2
22. únor 2017

trochu mimo tema, ale videly jste aktualni letak Billy? Jako pardon, ale ten zlevneny sortiment je same prumyslove zpracovane jidlo, same parky, susenky, uzeniny, sladka piti apod ☹ dnes jsem tam byla nakoupit.prave svacinu a jedine, co maji normalni jsou redkvicky, kvetak... jinak fakt hruza..tento tyden se jim sakra nepovedl..

viki788
22. únor 2017

@indy2 Tak my nakupujeme většinou v Lídlu nebo Kauflandu,Billa mi přijde trošku drahá. Ale jinak párky máme moc rádi,slazené minerálky taky,i sušenky. Na zdravou výživu teda fakt nejsme 🙂 Ale máme spoustu svých věcí,domácí klobásky,uzené,špek,...ale to je asi pro tebe hrůza :D Máme velkou zahradu,takže svoji zeleninu,ovoce,hodně věcí mám z léta v mrazáku,zavařujeme,kompoty,okurky,kapie...děláme marmelády atd. Nemusí se všechno jen kupovat.

kajalka
22. únor 2017

@indy2 Mně tohle přijde ve všech letácích, aktuální je pro mě jen jediná stránka se zeleninou. I když- ani to moc nečtu, chodíme jen do lídlu a tam prostě hl. beru to, co je v akci a vařím z toho. Kupuju teda jen ovoce, zeleninu, semtam špaldovku, maso a mléčný produkty skoro vůbec a stejně jsou ty útraty kolem 700 -1000. Takže taky se chci vrhnout do domácího účetnictví.
Ale kolikrát takhle porovnávám náš a cizí vozíky. Mně se můj nákup vejde při té ceně do větší tašky a jiní lidé odcházejí s hromadou polotovarů a hnusů, sotva to unesou a platí jen o málo víc.. ale následovat je nechci a nebudu. Naštěstí nejsme ve finanční tísni, ale víc peněz na účtě by se mi šiklo.

dokument
22. únor 2017

@indy2 billa mi prijde nejdrazsi, neco maji v akci vyhodne, treba polotucne mliko, ale jinak mi to tam prijde drahy. Tady v okoli stejne zadna neni. Ale kdyz jsem u mati, tak tam zas neni nic jineho a musme do Billa(y)

indy2
22. únor 2017

@dokument
@viki788
@kajalka
ja prave do Billy "musim" ☹ mame ji fakt dostupnou a aby mi to usly obe deti. Pak tu mame jeste Albert. Lidl je zavreny, takze jedine autem napr o vikendu. Ale takhle kdyz jdu pro svacinu nemam na vyber a vim ze je draha..pocituji rozdil uz jen kdyz vlezu do Alberta a u kasy me prekvapi, jak "malo" platim..

indy2
22. únor 2017

@viki788 tu velikou zahradu opravdu zavidim 🙂 snad se jednou take dockam a hned by to bylo o necem jinem 🙂 jinak prave co je v dnesnim letaku, tak je pro nas opravdu pase 🙂 ale zase jsem si rikala, ze urcite i tak se najdou zakaznici, co tyto slevy oceni..takze chapu 🙂 take jsem driv nakupovala uplne jinak, takze rozhodne nesoudim 🙂

indy2
22. únor 2017

@kajalka tak ja sleduji v akci jako ty tu zeleninu, ovoce (koupila jsem.vlastne ceska jablka) a napr. masla, obcas platkove syry pro muze apod. Ale vetsinou je ten letak takovy pul na pul..ted mi to prijde celkem extrem po delsi dobe 🙂 tak to jsme na tom stejne..vic penez na uctu by se hodilo..dej vedet, jak se dari 😉

indy2
22. únor 2017

@dokument souhlas..mit takhle pri ruce ten Lidl, myslim ze ty castky by mesicne take vypadaly jinak..

dokument
22. únor 2017

@indy2 ten tady taky nemame, ten bych take ocenila

viki788
22. únor 2017

@indy2 Jasně,každý to máme jinak,podle svých možností a přesvědčení 🙂 Super je zahrada v létě,když mají děti na něco chuť,tak je pošlu ven - hrášek,třešně,meruňky,jabka,švestky,hrušky,rybíz,jahody,angrešt,kivi,broskve...plno věcí ve skleníku,to miluju 🙂 V zimě je to horší,ale i tak v pohodě. Vajíčka máme od sousedových slepic,maso z jejich býčků. Samozřejmě spoustu věcí se koupit musí,ale třeba takový toaletní papír jsme včera koupili z velkoskladu 18 těch velkých rolí,které se používají třeba ve školách atd. za 50,- Kč. A tak se dá ušetřit na více věcech.

indy2
22. únor 2017

@dokument nam se otevre v cervenci nejaky uplne novy eko 🙂 ale.mame ho daleko, cesta podel silnice a jeste pres obrovskou krizovatku..takze tam s detmi proste nechodim ☹ ale byla jsem tam schopna zajet ve vsedni den vecer, kdy M dorazil z prace. Minimalne 2x do mesice jsem tam nakoupila vzdy do zasoby... ted se budu muset asi vic zamerit na ten Albert..ikdyz je porad do kopce..to bude fyzicka 😀 vy tam mate co za obchody?

indy2
22. únor 2017

@viki788 proto ja musim na vesnici 😀 v tomhle smeru ma duse trpi 🙂 jinak to jsou urcite take velike uspory nakupovat takto 👍

garlic
22. únor 2017

@indy2 my tady nemáme obchody zadne. 1x týdne objedu kolečko Kaufland + Lidl. Občas ještě 1x týdne dokoupíme pečivo, když je cesta kolem, ale není to pravidelne.

Strana