Zkušenosti s Komerční bankou. Jaké je její internetové bankovnictví?
Ahoj, přemýšlím nad změnou banky a dostala jsem tip na KB, zajímá mě, jaké máte zkušenosti s touto bankou ? Případně jestli jste spokojené a jaké je u nich Internetové bankovnictví ? Používám ho velice často, tak je to pro mě podstatná věc.
Byla jsem v ČSOB, to byl děs a hrůza, okrádali mě o peníze z účtu... Teď jsem v České Spořitelně ale také nejsem spokojená... A o KB sem zatím nějaké špatné recenze neslyšela ale víc lidí, víc ví..tak proto se ptám i tady 🙂.
Děkuji za odpověď.
@leniczka23 @kupi Zakladela jsem si KB klic loni v rijnu a na pobocku jsem musela jet podepsat smlouvu. Rekla mi to tak ta poradkyne i na jejich lince. Poradkyne mi pam tvrdila, ze po rozbiti telefonu si muzu KB klic uz jen aktivovat pres bankomat, kdyz uz tam ta smlouva existuje, nicmene to opakovane neslo, psalo mi to sms, ze to vygenerovat nejde. Poradkyne mi nebyla schopna rict, proc. Volala jsem na linku a tam mi okamzite rekli, ze to jit ani nemuze, protoze mam nastaveny, ze se muzu prihlasovat jak pres KB klic, tak pres bezpecnostni heslo (to jsem vubec nevedela). Z toho duvodu to pres bankomat skutecne nejde a opet cesta na pobocku.
Osobní účet mám u ČS a jsem s ní spokojená, i s internetovým bankovnicvtvím. Za vedení účetu neplatím nic.
U KB mám firemní účty. Jejich bankovnictví mi přijde strašně složité (profi banka, moje banka je lepší) a ještě nedávno jsem platila strašné bankovní poplatky. Teď už je to trochu lepší. Jsem u nich ze zvyku.
Dále obsluhuju účet u Reiffeisenbank a taky mi příjde fajn, také je bez poplatků nebo jen za minimální poplatek a výhodou je pobočka v místě bydliště.
Mám Fio, Českou spořku a Monetu, nikde nic neplatím. Znám i Komerčku, za mě má rozhodně nejhorší internetové bankovnictví, nepřijde mi uživatelsky příjemné. Fio a Česká spořka mají internetové bankovnictví v pohodě.
@gracinka7 Když nejsi spokojená, proč jsi neodešla? Když zakládáš účet u jiné banky, dá se udělat i to, že ti automaticky na novém účtu nastaví stejná inkasa, stejné trvaláky.
Ahoj,jsem u KB 15 let a zcela v pořádku. Nemám žádné negativní zkušenosti.
@dashyyy taky máme hypo u ČS a souhlasím. George docela pitomý.
@levandule_k protože je v plánu hypotéka a bylo nám řečeno, že je lepší, když máme někde účet dlouho, takže muž nechce odejít.
@stastnamatka07 Ja spokojena nejsem. Prechazela jsem do KB kvuli hypotece a uz nikdy vice. U smlouvy na hypo uvedli, ze na ten muj ucet u nich musi chodit i manzelova vyplata, byt presne toto jsme jim nekolikrat rekli, ze delat nebudeme. Ze prejdu pouze ja a manzel zustane u sve banky. Ten den jsme to museli mit kvuli jinym vecem podepsane, tak nam rekli, ze k tomu sepiseme dalsi tyden dodatek. A pak se na nas usmali a rekli, ze dodatek sepsat nejde. Za tento podraz nikdy více... Tim se mi totalne zprotivili.
@gracinka7 To není tak úplně pravda, někde je to třeba jednouší, že když ti chodí na účet výplata a je to tvůj hlavní účet, tak pak už nemusíš mít potvrzení příjmu od zaměstnavatele, že tvoje výplata za poslední 3 měsíce byla xy. Důležité je, jak jste schopni splácet, jestli jste v minulosti platili řádně a včas, nebo měli výpadky. Žádali o odklad splácet atp. Když byl covid, tak třeba některé banky nedávali hypotéku lidem z pohostinství. Ale jo můžou mít nějakou podpultovku pro dlouholeté klienty, ale zase bych na moc nespoléhala a navíc, klient si musí umět o tu slevu říct. Spíš ti dají lepší úrok, když přijdeš s konkurenční nabídkou.
Jsem finanční poradce, jsou prognózy, že do konce roku má být úrok u hypotéky 8%. Nechci strašit. Věštit budoucnost neumím, ale je to možnost. Raifaisen banka má produkt zvaný hypotéka na ruby. To je napřed zažádáš o hypotéku a máš jeden rok na to, abys našla svoji vysněnou nemovitost. Pokud nebudeš čerpat, zaplatíš akorát poplatek 9 000 Kč. Zvážila bych to, jestli si ji nebrat už teď, už teď jsou ty úroky dost vysoké.
Nechápu, proč někdo zůstává u banky, kde platí jakékoliv poplatky, když je tolik bank, u kterých se neplatí nic, ba naopak některé nabízí ještě cashbacky za nákupy... Já mám Monetu jako hlavní účet a jinak mám na spořáky ještě Airbank, Hello bank a Creditas a u žádné z nich žádné poplatky nejsou... A co se týče uživatelského prostředí, tak Moneta mi vyhovuje, ale před změnou to asi bylo lepší...
@anita003 Mě ale nedělá problém si zaplatit měsíčně třeba 40 Kč když budu spokojená. Já potřebuji banku, která má i pobočku třeba tady v okolí což třeba Airbank nemá..
@stastnamatka07 tak jestli ti není líto vyhodit jen tak za rok skoro 500, proč ne... Moneta má taky pobočku snad v každém městě, nicméně jsem tam byla snad jen jednou, když jsem řešila změnu příjmení, jinak jsem vše, i u všech dalších bank, od založení, přes správu řešila vždycky všechno online...
My tedy mame KB a máme tam i hypotéku a máme vše zadarmo.. Poplatek těch 39 platíme, ale každý měsíc nám ho vrací.. Takže náklady 0. Internetové bankovnictví super, máme tam i stavebko. Mám zkušenost ještě s Českou spořitelnou, Mbankou, Equa bank a KB mi příjde nejlepší. KB byla na hypotéku rozhodně schopnějsí než Mbanka.. Z tama jsem měla pocit, že tam pracují snad nějací brigádníci..Nebyli schopni nejmenší nestandardní detail..
@anita003 Pokud sem spokojená, tak ne, není mi to líto.
Furt lepší než ČSOB, které mě měsíčně okrádalo o 500 Kč. A u Monety sem byla a spokojená sem nebyla, už sem to výše v komentářích psala 😉
Nakonec sem se rozhodla pro Fio, díky moc všem.
Měla jsem KB a už ne. Díky. Hlavní důvod proč jsem odešla byl, že kvůli každé hlouposti jsem musela na pobočku. Teď mám Airbank a jsem spokojená.
KB z duse nesnasim, ale mame tam hypoteku. 🤷🏻♀️
Bankovnictvi neintuitivni, ten klic a furt nejaky hesla mi uz kolikrat zavarily, po telefonu s nimi nic nevyresim, platim poplatky za kdo vi co...
A potom mam svuj letity ucet u AirBank a je to jako nebe a nudy. Vse pro me prehledne, snadne, kdyz jim zavolam, hned me oslovi jmenem a vse vyresi...
Uz se tesim, az s dinosaurem KB skoncime.
@stastnamatka07 Nedoporučuji, nedoporučuji a ještě jednou NEDOPORUČUJI!!! Bez jejich aktivního KB klíče neuděláte vůbec nic!!! Což je problém, jakmile měníte telefon, ztratíte telefon nebo se vám telefon prostě rozbije či vybije.
Měnila jsem telefon a chtěla jsem provést platbu ve výši pár stovek. Zjistila jsem, že bez KB klíče se nedostanu do online bankovnictví, tím pádem nemůžu zprovoznit ani mobilní bankovnictví na novém telefonu, logicky nemohu provádět platby, a DOKONCE SE JIM BEZ TOHO zas****ho kb klíče nemohu ani DOVOLAT!!!!! Všude to po mě chce potvrzení KB klíčem včetně jejich infolinky!!! Zkoušela jsem volat na dvě různá čísla a všude je to stejné!
Před hodinou jsem jim poslala mail a doteď žádná odpověď... Takže když už mě donutí dojít na pobočku, jdu si tam účet rovnou zrušit, tohle fakt ne! A to jim za tyhle služby ještě platím!!!
@stastnamatka07 komercka okradani a neustale rostouci poplatky,utekla jsem,internetove bankovnictvi neprehledne,navic jsou soucasti societe generace (svycari a jejich problem),naopak csob nebo sporitelna v pohode ..
KB mám 20 let, ale jsou zkostnateli 😅 mám tam účet kde je víc peněz- je to bezpečný... Ale na běžný provoz mám Air bank - mají tam účty i děti a super 🙂 ta mě baví...
komerční banku rozhodně nedoporučuji už jen kvůli tomu že se do internetového bankovnictví prostě nejde přihlásit!!!!!!
@stastnamatka07 Byla jsem u nich 10 let učet pak mi ho vypověděli ted mám u nich jen uvěr a stavební spoření učet mám u české spořitelny naprosto lepší přístup kb ted akorát prudí doložte danové přiznaní přitom nežadám o uvěr u nich už nechci mít nic všem známým varuji vyhýbejte se komerční bance česká spořitelna naprosto perfektní přistup i lepší chovaní ke klientovi
Já u nich byla a nelíbilo se mi jejich internetové bankovnictví. A pak i poplatky a časté změny sazeb.

@emillyhk my máme hypo u ČS a jsem z George upřímně zoufalá.. roky mám osobák u KB a přijde mi mnohem lepší a přehlednější, řekla bych, že je to čistě o zvyku