icon

Svěření dítěte do péče. Mám u soudu šanci uspět?

neznamaosoba123
6. čer 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nějakou šanci uspět u soudu.
Když synovi byl rok byl svěřen do péče otce po domluvě.
Teď je synovy skoro 5 let a nemá povinnou školní docházku ani praktického lékaře. O syna se stará jeho babička a otec na něj kasle ten zná jen diskotéky a kamarády.
Já souhlasila se svěřením jelikož psychicky jsem ze všeho byla špatná a vím,že bych výchovu nezvládla.
Jelikož o všech těchto nových informací mě informoval ospod hned jsem podala návrh na svěření do péče.
Neměla jsem ani tušení co se děje jelikož my syna zakazují vídat.
Teď mám dalšího syna 1 rok a vše máme v pořádku syn má vlastní pokoj plno hraček a všeho dost
Děkuji moc za odpovědi

Strana
z8
lichozroutsudy
7. čer 2023

@neznamaosoba123 Udělám to, ale až mi napíšeš alespoň jedinou větu bez hrubek. 😀 Tak se snaž, máš to ve svých rukách. 😀

mata2hari
7. čer 2023

@neznamaosoba123 já jsem Tě svým příspěvkem nijak neurazila, pokud vím, ale zkus se nad tím zamyslet z “našeho” pohledu. Napsalas v pár větách, že má dítě v péči několik let otec a špatně se o něj stará a Ty že ho nevídáš - bez vysvětlení a důvodů proč to tak je.. většinu matek okamžitě napadne, že se dost nezajímáš, protože skoro každá z nás by tady za dítě dýchala a dala radši vlastní život, než by si nechala dítě vzít. Možná kdybys uvedla jen trochu víc podrobností, komunikace by byla jiná. Já doufám, že ať už to u Vás dopadne jakkoliv, bude to hlavně ve prospěch dítěte.

veruuu_kubesovic
7. čer 2023

@neznamaosoba123 ty jsi fakt mimo...
Matka roku 👏👏👏

neznamaosoba123
autor
7. čer 2023

@lichozroutsudy 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

neznamaosoba123
autor
Odpověď byla odstraněná
mata2hari
7. čer 2023

@bartunci2012 brání se ale špatně…já bych na svou obranu chtěla věc vysvětlit, jak to bylo, proč a ne, že tu budu nadávat jak dlaždič 🤷🏻‍♀️ ale jsme každý jiný..

bartunci2012
7. čer 2023

@mata2hari Já myslim, ze nema povinnost cokoliv tady vysvetlovat. Polozila otazku, zda je moznost, aby ji soud syna sveril do pece. Odsouzeni neni na miste si myslim. Pokud nevim, neodpovidam.

mata2hari
7. čer 2023

@bartunci2012 v tom případě by měla ideální odpověď vypadat asi takto? Ano, máš šanci, ale taky ji nemáš, protože nikdo tu nezná Tvůj případ a nikdo nemůže říct, jak soud rozhodne. V našem státě se dějí různé absurdnosti a pořád by se mělo jednat hlavně v zájmu dítěte, toť můj názor.

somalicats
7. čer 2023

@bartunci2012 Tak, jak se tady prezentuje, doufám, že dítě do péče nedostane. Psychicky labilní agresivní ženská? Sorry...

marimanta
7. čer 2023

Docela koukám... Autorka má evidentně dost problémů. Plno, možná většina, matek, které nemají dítě v péči, je podobného ražení. Startují na první impuls, neumí připustit chybu, skutečnost vidí pokřiveně, zpravidla se vnímají jako oběť, že není jejich vina, jak to dopadlo, že za to můžou "oni, druzí", dítě je dost často to jediné, co se jim v životě povedlo. A takových matek je dost, nejsou všechny maminky milující bytosti, tak jak si každej správnou maminku představuje... Taky dost často za to, že to takhle dopadlo, nemůžou úplně samy - pochází z podobně nefunkčních rodin, prošly ústavem, prostě transgenerační přenos, vliv traumatu. Nemají kde brát. Což není omluva, ale prostý fakt. Dokonce i to, že se o dítě zajímají, jen když se jim to hodí, je úplně normální...
Trošku mě zaráží, kolik z vás jí tady nadává. A docela drsně. Máte to za potřebí?
Přesně takhle vystupuje bio máma našich přijatých, snaží se do okamžiku, kdy jí člověk neřekne něco, co nechce slyšet. Pak vyletí, nadává, uráží, odchází středem... Ale nikdy mě nenapadlo snížit se na její úroveň a nadávat jí do krav a podobně. A to udělala horší věci, než že by se jen nestarala... Fakt byste nějaké jednoduché mámě takhle odpovídaly i v osobním kontaktu?

marimanta
7. čer 2023

A šanci u soudu..? To ti neřekne nikdo, ani právník ti neslíbí výsledek. Mně právnička řekla, že už zažila tolik zcela nepochopitelných rozsudků, že předjímat výsledek nelze.
Určitě to můžeš zkusit, doporučuji se obrátit i třeba na nějakou sociálně aktivizační službu. Ale taky počítej s tím, že v případném procesu padne spoustu nepříjemných otázek, může dojít i na znalecké posudky, zda jsi schopná se o dítě postarat, celkově jaká jsi osobnost... a určitě to nebude procházka růžovým sadem...
@neznamaosoba123

eviicka
7. čer 2023

@marimanta díky za ten příspěvek, přesně to se mi honilo hlavou, ale nemám tu životní zkušenost, abych to takhle napsala.

klokanka31
7. čer 2023

@neznamaosoba123 Mě jen nejde do hlavy, proč ti zakazovali/zakazují styk s klukem? Jaký k tomu mají důvod? Nebo to bylo rozhodnutí soudu?

zelenaesmolda
7. čer 2023

@lichozroutsudy
Proste pro ni bylo jednodussi od syna utect a najit si noveho bouchace se kterym si jako naplast poridila dalsi decko.
A ze ji ho nedovolili vidat?Kecy v kleci,kdyby opravdu chtela tak si zpusob najde.

klokanka31
7. čer 2023

@zelenaesmolda Nebo k tomu byl vážný důvod aby se s ním nestýkala.

zelenaesmolda
7. čer 2023

@klokanka31
Hele ja to asi jak procitam tu diskuzi zacinam chapat.Vzdyt ona je nervove labilni,hloupa a jeste sprosta.😂
Taky bych mela strach s touhle osobou nechat dite samotne.

veruuu_kubesovic
7. čer 2023

@marimanta takže mi může "tady ta hvězda" nadávat do pi*í aniž bych jí já nějak sproste urazila???

suzanna123
7. čer 2023

to je zase vydařená hnusodiskuze...
Dotaz je, co má dělat a jestli má šanci, ne, jestli jí to hromada slepic schválí. Já se jí vůbec nedivím, že vás posílá někam a není pokorná. Proč by se vám sakra měla obhajovat nebo omlouvat? Já bych předpokládala, že tohle bude řešit OSPOD a další, za jakých okolností to dítě opustila, proč ho nevídala a jestli je šance, že to teď napraví. Nám do toho nic není a pokud to někoho zajímá, tak se má zeptat slušně - vy tu na ni útočíte a čekáte, že co? To si nemůžete pohonit ego nějak jinak?

klokanka31
7. čer 2023

@zelenaesmolda Ty z toho máš srandu, ale nevíme co to je za člověka, jestli třeba nechtěla klukovi i ublížit. A vzhledem k tomu jak je výbušná tak to asi nebude úplně OK.

klokanka31
7. čer 2023

@suzanna123 Promiň, ale ženská co opustí vlastní dítě je pro mě...Já nedokážu ani říct co. A člověk se jí na něco slušně zeptá a stejně žádná odpověď.

zelenaesmolda
7. čer 2023

@klokanka31
No prave,to nevime.Ale podle reakci tady ok nebude.

orchidis
7. čer 2023

Vy jste normální psychopatky. Copak nevidíte, že ta holka sotva vyšla základku?

Netiply byste, že byla týraná?
Necítíte tak náhodou, z toho svýho naklizenýho panelákovýho 1kkčka, že jsou i jiný sociální bubliny, ve kterých se dětem dost špatně žije - a ze kterých evidentně autorka vyšla?
@neznamaosoba123 Autorko, prakticky...

- zajdi na váš spádový OSPOD - hned dnes - vše jim vypověz a poraď se

- oslov místní neziskovku, sociálku, městský úřad - vypověz jim svůj příběh a zeptej se na možnosti pomoci

- zajisti malému zázemí

- najdi si hned dnes psychiatra a psychoterapeuta - čekačky na pojišťovnu jsou hrozně dlouhé!

- vygoogli si seznam advokátů v tvém okolí, jdi po službě PRO BONO, někdo se tě ujme a bude tě zastupovat i pokud nemáš peníze

Začni dnes, nevyčkávej. Udělala jsi nepochybně hodně chyb (a předtím nepochybně i tvoji rodiče), ale pokud jsi schopná se o malého starat a milovat ho, je v tvých silách toho docílit. Jen si nech pomoct, aby se nic z toho špatného už neopakovalo. Advokát, psychiatr, psycholog, sociálka, OSPOD.

Držíme ti palce.

@sudylichozrout Fakt jsi na tom lidsky tak bídně, že máš potřebu do někoho takovýho kopat? "až mi napíšeš bez hrubek"? Udělalo se ti líp, když sis kopla do člověka, který je na tom zle, ať už si to zavinil do jakékoli míry? Gratulki!

zelenaesmolda
7. čer 2023

@orchidis
Tak hlavne,ze si mezi ZS a tyranim stihla udelat dalsi dite kdyz o to prvni se nestarala.

suzanna123
7. čer 2023

@klokanka31 pro mě to je ženská, kterou neznám a vůbec nic o ní nevím - a ani vědět nepotřebuji, potřebuje to vědět OSPOD a ten se to jistě dozví. Já nevím, fakt nějak nemám potřebu soudit a kopat do někoho, že udělal chybu, teď si to uvědomil a chce to napravit. Možná ji dostane, možná ne, ale to není moje rozhodnutí ani moje věc. A i si uvědomuji, že nejsme všichni stejní, nemáme stejné zázemí, stejné IQ a kdoví, jak byla do života vybavená ona.

marimanta
7. čer 2023

@veruuu_kubesovic promiň, to je jak ve školce... ona si začala. Tak samozřejmě že normální je se vzájemně neurážet, ale pokud je někdo jednodušší, což zakladatelka patrně je, tak není potřeba se hned snížit k dalším nadávkám.

suzanna123
7. čer 2023

@orchidis přesně tak. Jak píšu, o tazatelce nevíme nic, zato o účastnicích téhle diskuze jsem se toho dozvěděla víc než z jejich zdi...

orchidis
7. čer 2023

@zelenaesmolda A co je tobě do toho? Potřebuješ si kopnout? Aby odsud vypadla, ztratila odvahu a přestala se o dítě snažit? Podívej, ať je to kdo je to, chce napravit chyby, které udělal. Nechodila jsi v jejích botách. Tak nesuď a jestli můžeš pomoct, pomoz, ať kluk zná i fungující mámu. Nechceš-li pomoci, neškoď!

suzanna123
7. čer 2023

@marimanta jenže ona si nezačala - začala kolem sebe kopat až v reakci na útoky. A já se jí vůbec nedivím.

zelenaesmolda
7. čer 2023

@orchidis
Nepotrebuju si kopnout.Ona se ale chova sproste,vsem tady nadava a sama ma v zivote bordel jak v tanku.Kdyby jednala slusne tak ta diskuze taky vypada jinak.
Idealni adeptka na Vymenu manzelek.

orchidis
7. čer 2023

@suzanna123 Ten člověk je na tom psychicky blbě a tyhle saně docílí jenom toho, že dítě fungující matku znát nebude.

Strana
z8