Svěření dítěte do péče. Mám u soudu šanci uspět?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nějakou šanci uspět u soudu.
Když synovi byl rok byl svěřen do péče otce po domluvě.
Teď je synovy skoro 5 let a nemá povinnou školní docházku ani praktického lékaře. O syna se stará jeho babička a otec na něj kasle ten zná jen diskotéky a kamarády.
Já souhlasila se svěřením jelikož psychicky jsem ze všeho byla špatná a vím,že bych výchovu nezvládla.
Jelikož o všech těchto nových informací mě informoval ospod hned jsem podala návrh na svěření do péče.
Neměla jsem ani tušení co se děje jelikož my syna zakazují vídat.
Teď mám dalšího syna 1 rok a vše máme v pořádku syn má vlastní pokoj plno hraček a všeho dost
Děkuji moc za odpovědi
@zelenaesmolda A kolik myslíš, že měla šancí, naučit se v klidu zpracovávat své emoce? Jak asi měla vědomé rodiče? Co myslíš? Bohajeho, ženský...
Měla jsi jí třeba vysvětlit, jak najde advokáta PRO BONO, nekopat, podpořit. Nepochybně už sem nepáchne a vzdá to a vy krasavice, si nakliďte svý panelákový bytečky, pusťte si Výměnu manželek a poplácejte se po rameni, jaký jste lepšolidi. A večer si vzpomeňte na toho kluka v nevyhovující péči evidentně soc. slabé babky, jak se mu asi usíná s pocitem, že ho máma opustila.
@orchidis A myslíš si že člověk se přímo v tomhle může změnit? Kdyby jí nekontaktoval ospod, pak by evidentně o kluka zájem neměla.
@orchidis
Proc si teda delala druhe dite kdyz vedela,ze se nepostara ani o to prvni?
@orchidis Co máš furt s tím panelákem? A ten kluk bude mít do smrti v hlavě že se na něj máma vykašlala. Za to my nemůžeme.
@klokanka31 evidentně zájem má, když založila tuhle diskuzi, neasi?
@zelenaesmolda ty máš problém s pochopením psaného textu? O druhé dítě se stará a věří, že se dokáže postarat i o to první. Já si taky nedovedu představit, že bych se vzdala dítěte. Stejně jako si nedovedu představit, že by mě partner mlátil, že by mi to dítě chtěl vzít nebo že by se v takové situaci za mě nebo za to dítě nepostavila moje rodina. Nikdy jsem nebyla v situaci, že bych nebyla schopná se postarat ani o sebe - ale hele, jsou takoví lidé. Budeme je soudit, že v takové chvíli nepopadli dítě a nevzali je s sebou? Můžeme - nebo jim můžeme pomoct. Nebo aspoň do nich nekopat.
@suzanna123 Jak už jsem psala, doma má druhý dítě, proč teda nechtěla žádat o prvního syna mnohem dřív? Ono je rozdíl opravdový zájem nebo zájem jen aby se neřeklo. Je ale blbý že pokud tam nebude ta skutečná mateřská láska, pak ten kluk bude chudák, a bude jedno jestli žije u babičky, táty, mámy nebo v děcáku.
A co bych ještě chtěla říct - jak se může stát, že dítě nemá pediatra? Do jednoho roku zakladatelka byla s dítětem, někam s ním musela chodit do poradny, na očkování...
@klokanka31 ještě jednou - víš o tom leda velký h... a z toho soudíš a děláš závěry. Nech to na OSPODu a soudech, ti určitě věnují velkou péči tomu, aby věci proběhly, jak mají a byly v nejlepším zájmu dítěte. A budou k tomu mít všechny potřebné informace a budou to řešit lidi, co na to mají vzdělání a zkušenosti.
@klokanka31 já sním chodila k pediatrovi jelikož pak šla do důchodu když už měl dítě otec měl najít nového pediatra což neudelal
@suzanna123 tím hůř... nicméně pointa zůstává, dospělé matky, si tu honí ego na nějaké chudeře a argumentují tím, že ona mi taky nadává 😏
To si vážně myslíte, že ona sama neví, že to neudělala nejlíp? A jak to má udělat líp, když místo rady a pomoci jí tu píšete, co píšete? Nebo jste dodnes neslyšely, že ne všichni jsou zodpovědní a plánují si dítě, až našetří první milion? Je smutný, že se tváříte jako ty lepší, poukazujete na vše, co udělala blbě... a děláte to tím nejnižším způsobem.
@neznamaosoba123 A proč jsi ho nenašla ty? Kam teda chodí když je nemocný?
@klokanka31 nebylo to rozhodnutí soudu oni se snaží o to aby syn ke mě neměl žádný vztah
@neznamaosoba123 Tak pokud to nebylo soudně tak jsi měla zuby nehty bojovat, dát je k soudu nebo nevím co...
@zelenaesmolda syn ke mě jde bez problémů... a ano měla jsem psychické problémy a můj přítomný přítel mi od všeho pomohl a narodil se nám syn který v mě psychice udělal velikou změnu
@suzanna123
A proc ty ji tak urputne branis?
@marimanta nezlob se na mě, nikoho se nezastávám, ale svýma reakcema si o to dost řekla.. mezi prvníma reakcema hned pálila chytrolínky a vyplažený jazyky, to bylo celkem jasný, jak se ta debata stočí.. kdyby přišlo maličko pokory hned zkraje, tak se to nemuselo rozjet do krav a píč
Ach jo, to je zase semeniště zbytečných jedovatých slin. Kolik z vás má zkušenost s týráním? Já ji mám z dětství a potvrzuji, že ne každá žena se tomu dokáže postavit a agresora usměrnit a ochránit sebe a své děti. Naše máma, která byla celý život vychovávaná v duchu, že má žena držet hubu a krok a za každou cenu koukat hlavně na to, aby ji chlap nenechal s dětmi samotnou, nedokázala ve vztahu k otčímovi, který nás všechny týral, udělat vůbec nic. Chovala se zcela iracionálně, byla jako vymytá, přestože věděla, že má velkou rodinu, která by ji obratem pomohla... Proto si opravdu nedovolím soudit, proč v tuto chvíli tazatelka nic nedělala... To, že se nesnažila získat syna do své péče hned, když se zvedla ze dna, je věc druhá. A myslím si, že zde si svou chybu tazatelka uvědomuje, protože když jsem slušně poukázala na to, že je to pro mě nepochopitelné a že by měla zvážit, jaké city k synovi chová, aby ho případně neláskou nezničila, vůbec se neurazila a neměla potřebu mě častovat nadávkami. Já bych řekla, že prostě reaguje agresivně tam, kde vnímá řečenou či skrytou agresi z druhé strany. I to je způsob, jakým se člověk chrání, když nemá zpracovaná vlastní traumata.
@miryp
Tak si do tech nezpracovanych traumat a jednoho ditete o ktere se nedokazu postarat poridim jeste druheho sviste.Super reseni.
@miryp přesně tak máte pravdu.. a důvod proč jsem nejedla dříve, ex přítel měl přítelkyni která mě napadla když jsem se objevila u jejich baráku a skončila jsem v nemocnici a mela jsem strach z dalších traumat
Nejsem silné povahy hned se ze všeho hroutim
Jezis to je skvadra tady, zase tu vsem kompletne hrabe a prisly si pohonit...
@neznamaosoba123 Vykasli na se mistni slepice, sanci na svereni do pece mas. nejdulezitejsi je spojit se s ospodem a spolupracovat s nimi, vysvetlit, jaka byla a je situace a proc jsi ted na peci o syna pripravena. Oni ti poradi, jak postupovat, tady to nema cenu resit.
@zelenaesmolda druhé dítě jsem si pořídila o 3 roky později. Určitě ne hned za rohem soudu když jsme od něj odešly.
@neznamaosoba123
A proc sis porizovala druhe kdyz jsi vedela,ze prvni syn je v nevyhovujicim prostredi?Tak snad se nejdriv postaram o dite,ktere uz mam a pak si poridim dalsi.
@ai30 ano moc děkuji, já jsem se chtěla jen pobavit s někým kdo má podobnou situaci. Dříve jsem vše řešila v psychice atd.. a teď vše chci řešit v klidu tak mě zajímaly ostatní případy ať nějak dopředu vím
@zelenaesmolda hallo paní chytrá mě celou dobu bylo řečeno že je vše ok... a že neumí moc mluvit jsem předpokládala že je trochu pomalejší... jenže časem mi vše došlo a když nedali syna do školky to byla poslední kapka.. u mě má syn od září vše zařízené.. a druhé dítě jsem si pořídila o 3 roky později...
@klokanka31 vám se to řekne.. jenže to nejí rodina se kterou by jste se chtěla hádat zuby nehty. Mě stačí když je vidím a vše se mi znova vybaví
@neznamaosoba123
Promin ale kazda normalni matka o svoje dite zuby nehty bojovat bude.Ty akorat hledas vymluvy jak si ospravedlnit,ze ses na syna jednoduse vyprdla.
Kdyby ti na nem opravdu zalezelo tak udelas vsechno proto,abys s nim mohla byt.Ale ty se prece nebudes hadat.Tvl.
A nejdriv bys ho dostala do sve pece a pak si porizovala druhe dite.
@zelenaesmolda normální nejsi ty. Btw. to, že nemáš ty a další na práci nic lepšího než se tady dokola vypisovat, taky vypovídá dost o tom, kdo tu rozdává rady…
@zelenaesmolda už bys jí opravdu měla dát pokoj. To, že si neumíš představit určité věci neznamená, že takové věci neexistují. Kdybys s takovými lidmi byla ve styku častěji, nebo pracovně každý den, začala bys to vidět jinak. Odsouzení jim fakt nepomůže. Neposune je to dál.
@dashyyy do prčic, jaký pokory? Ona tady nedluží nikomu nic - ani vysvětlení, ani omluvu, nic. Až to bude řešit s OSPODem, tak bude na místě bez remcání odpovědět na jakékoliv otázky, tady určitě ne.
@neznamaosoba123 vykašli se na ně i na tuhle diskuzi. Přečti si, kde ti holky radily, co a jak a pryč odsud. Tohle tady hraničí se šikanou. A btw., já bych je poslala do prdele taky hned na začátku

@orchidis
Proc ten budouci cas?To dite tu matku nezna uz tedka.
A asi na tom nebyla tak psychicky zle kdyz si stihla najit druheho chlapa a poridit si decko.