Svěření dítěte do péče. Mám u soudu šanci uspět?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nějakou šanci uspět u soudu.
Když synovi byl rok byl svěřen do péče otce po domluvě.
Teď je synovy skoro 5 let a nemá povinnou školní docházku ani praktického lékaře. O syna se stará jeho babička a otec na něj kasle ten zná jen diskotéky a kamarády.
Já souhlasila se svěřením jelikož psychicky jsem ze všeho byla špatná a vím,že bych výchovu nezvládla.
Jelikož o všech těchto nových informací mě informoval ospod hned jsem podala návrh na svěření do péče.
Neměla jsem ani tušení co se děje jelikož my syna zakazují vídat.
Teď mám dalšího syna 1 rok a vše máme v pořádku syn má vlastní pokoj plno hraček a všeho dost
Děkuji moc za odpovědi
@zelenaesmolda o co ti jde? Vždyť po ní jdeš jak slepice po flusu. Znám min. dvě úplně normální matky, které po rozvodu nechaly dítě otci. A jsou úplně normální a fajn. A dokonce mají vysoké postavení v práci, další rodinu... Prostě osud někdy kartama zamíchá všelijak. A je hodně naivní si myslet, že jen můj názor je ten správný a normální. Co ti asi tak má říct (když odhlédneme, že ti říkat nemusí nic..), když ji za každým dokazujes, jak je k ničemu. Si kompenzuješ nějaký svoje bubáky....?
@dashyyy hele, to nemá cenu. Když vidím, že někdo nezvládá slušnou komunikaci, mám plno možností, jak zareagovat. A nadávat je jen jedna z nich.... Anonymita internetu umožňuje ukázat naše temné stránky....
@suzanna123 Prčičce jsou od nás fakt daleko 😀 😀 to jen pro odhlehčení, já se nechci dohadovat 😉 já ale nemluvím o žádné omluvě apod.. ale o tom, že to prostě podává bez pokory, za všechno můžou oni a tamti, ale kdyby napsala holky, posrala jsem to, potřebuju poradit, co teď dál.. zní to úplně jinak.. navíc celý dotaz je fakt nešťastně postavený.. pokud se takto zeptám, logicky přijdou otázky co a jak.. kam se to zvrtlo, už je věc druhá, s tím taky nesouhlasím
@neznamaosoba123 procti si komentáře těch co ti normálně radili začni jednat s ospodem a nevzdávej to 🍀strašně moc ti držím palce ať vše dopadne dobře pro malého a drž se ....s těch negativních komentářů si nic nedělej....kdo nikdy nezažil psychycke a fyzické týrání a napadání nikdy v životě nic nepochopí....drž se🍀
@dashyyy Já ti rozumím, ale to je jako kdybych chtěla po ovci, aby zatančila Labutí jezero... holka to měla evidentně těžký, je rozemletá psychicky. Nikdo netvrdí, že neudělala chyby. ALE znova opakuji: přišla pro radu, ne pro vaše soudy.
A dostala okamžitě spršku kamení.
Už nepřispívá, nemá sílu se sem na ten hnojomet vrátit.
A výsledek? O kluka nezabojuje.
Kdyby dostala seznam kroků, jak postupovat, třeba by začala právě dnes.
Nikdo se nikoho neptá, zda udělala chyby. Udělala.
Já se ptám - co ten chlapec, který žije s tím, že ho máma opustila?
I kdyby si vymohla jen víkendy. I kdyby nebyla stoprocentní. Bylo by to lepší, než pocit prázdnoty a zrady, že ho máma opustila.
Ukázaly jste se opět dámy v pravém světle. A věřte mi, že tahle chudina, ani ten nešťastnej kluk za vaše posraný životy fakt nemůže. Tak doufám, že je vám líp, hodily jste si šutrákem, koply si do slabého kusu. Už je líp?
@orchidis Já nikoho nesoudila a nesoudím, je mi jasné, že každého cesta je jedinečná, ale myslím, že tím svým postojem, šla prostě naproti tomu, co se tu semlelo.. já si taky zažila svoje, ale makám na sobě a posouvám se, hlavně kvůli dětem a proto vím, že ta pokora je neskutečně důležitá a člověk musí začít sám u sebe jinak se nehne z místa.. taky jsem dřív kopala kolem sebe, ale tudy cesta nevede no
@neznamaosoba123 a vidas se s ním teda ??? Nějak jsem nepochopila . Ale zabojuj o něj ,chudák chlapeček ☹️ ses na rodicaku,budeš mít na něj čas... Bude to určitě potřebovat,aby všechno dohnal. Jinak tady holky dobře píšou ten postup 👍👍👍👍
@dashyyy a třeba za to můžou oni a tamti - vždyť ji vůbec neznáš. A opakuji, ona tu nikomu žádné vysvětlení nedluží., nevím, proč by si tu měla sypat popel na hlavu..
Koukni se na začátek diskuze, ona reagovala slušně, nejdříve přišly útoky na ni, co je to za matku, chudák dítě apod.
A ještě k tomu, proč a jak to mohla udělat: ne všichni máme zázemí, ne všichni si vybereme kvalitního partnera a pořizujeme si děti až když z toho máme rozum. A jestli ji chlap mlátil, tak jí asi neříkal, že to dělá, protože je násilnické hovado a dítě bude taky mlátit. Co vím, tak si to ty ženské nechají líbit proto, že mu uvěří, že si za to můžou samy a uvěří i tomu, že jsou neschopné mámy. Čemu naopak nevěří je, že by někoho přesvědčily, že to je jinak. Do takové situace se může dostat i zralá, vzdělaná žena, čím hůř na tom v tomhle ohledu člověk je, tím má hádám i horší zázemí a možnosti se bránit. A číst tu kraviny typu, že kdyby chtěla, tak se s dítětem bude vídat nebo si ho vezme zpátky - jako sorry, ale stačí vystrčit hlavu ze zadku a trochu se kolem sebe rozhlédnout. Těch případů, kdy rodič tu šanci prostě nemá, není málo.
Jinak já taky netuším, jak to u ní bylo, ale na rozdíl od jiných nevím, proč by mě to mělo zajímat. Jakou a jestli má šanci tady stejně nevyhodnotí nikdo, kdo s tím nemá relevantní zkušenost - což bude v tomhle případě 99 procent zúčastněných.
A ještě na závěr. V tuhle chvíli se o dítě zajímá OSPOD, takže jsou varianty, že zůstane, kde je, půjde někam do Klokánku nebo půjde k mámě. Pokud se ta máma má snahu a vůli dobře starat a OSPOD uzná, že je toho i schopná, nechápu, proč má někdo potřebu ji od toho odrazovat.
@orchidis
Posrany zivot tu ma spis autorka diskuze.Rozhodne ne ja nebo lichozrout,ta je asi ta posledni,ktera ma posrany zivot 😂
@zelenaesmolda tak podle tvých slov jsem měla jít asi na potrat ne🤭
@neznamaosoba123
Mela ses nejdriv postarat o dite,ktere uz mas a pak si poridit dalsi.O potratu tady nepadlo ani slovo.
@luciksima děkuji ti moc
@dashyyy jenže tazatelka vůbec nemá problém s otázkami a kritikou, pokud je to ventilované slušně. Já se od ní nedočkala jediného agresivního výpadu, byť se jí klidně mohl můj názor na pozdní řešení situace také dotknout. Ale snažila jsem se být slušná, neodsuzovat ji za minulost, naopak ji podpořit, že se to opravdu děje i jiným ženám a poradit ji, na co se teď zaměřit... Agresi začala používat tam, kde agrese přicházela k ní. A asi se tomu nelze divit, protože útok vždy vyvolá jen protiútok...
@zelenaesmolda chtěla bych vidět 90% těch co tu píši co by dělali oni v mě situaci... já neměla prostředky na to postarat se o něj já žijí sporadany život na svých nohách teprve dva roky chápeš to??! Ztoho jsem 9 měsíců měla těžké těhotenství a vše se řeší teď ale blbým lidem se těžko něco vysvetluje
@neznamaosoba123 Vubec na ni nereaguj, esmolda fakt nedela nic jineho, nez se sedi netu a hejti, to fakt nema smysl.
@miryp přesně tak procházím si teď situaci že nevím jak co vše bude probíhat šla jsem sem pro slušnou radu ale když tu jsou maminky které mají větší "zkusenosti" tak jim tleskam🫣
@ai30 to jsou ty matky na 100% že sedí jen u netu a řeší jiné životy🤭
@zelenaesmolda to už by snad stačilo, ne? Ty patrně máš sama se sebou také nějaký problém, ze kterého si ulevuješ úchylným způsobem...
@neznamaosoba123 takže i druhé dítě bylo nechtěné?
@bara88
Presne tak.Ale kravy jsme my 😂
@bara88 já někde řekla že moje děti byly nechtěné? Nemyslím si.. děti jsou dar
@neznamaosoba123
Pokud zijes sporadany zivot 2 roky tak proc jsi o syna nebojovala uz pred temi dvema lety?Misto toho sis poridila dalsi dite.
A je sranda,ze se obouvas do matek,ktere "100% casu sedi na netu a resi jine zivoty" ale presne k tem matkam sis sla pro radu ne?
@orchidis Pujdes si po svem sama, abych te do te prdele nemusela posilat, nebo potrebujes ukazat cestu?
@lichozroutsudy Prosimte zklidni trochu hormon.
@lichozroutsudy
ten jeji posledni komentar jsem nahlasila,treba ji smaznou rovnou cely profil.A bude klid.
A nemyslim,ze by tu svedstinu prelouskala,to je moc prace zadat do googlu 😂
@ai30 To bys mela psat te pologramotne maddame. Ne mne. Ja jsem celkem klidna, kdybych nebyla, vypadalo by to jinak. Kazdopadne jdu zas pracovat, tak se tu hadejte samy.

@zelenaesmolda a proč ji tak bráním? Protože si tu na ní banda pipin bezdůvodně honí ego. A protože se mi nelíbí, když se někomu ubližuje a to nejmenší, co můžu udělat, je zastat se ho. Proto.