icon

Forest Gump. Co si o tom filmu myslíte? Případně...proč se vám líbí?

remirath
29. srp 2021

Ahoj, mám ráda filmy, ale ten v nadpisu ne. Hodně mne ale překvapilo, že má tak velmi pozitivní hodnocení a recenze. Nechápu proč. Když se chci podívat na film o "blbci" a zasmát se, stačí mi Švejk. Tenhle film jsem asi nikdy nepochopila, protože mi přijde stejně hloupý jako jeho hlavní postava. Jak jste na tom vy? Případně proč se vám líbí?

Strana
z3
remirath
autor
29. srp 2021

@gone_with_the_wind To je hezky popsáno, díky 🙂 Možná na tom věku něco je, pravdou je, že jsem jej viděla kompletně celý v pubertě, kdy se mi znechutil a pak už viděla jen ukázky v TV...

remirath
autor
29. srp 2021

@sylvka Jé, Vratné lahve, tak Ty zase miluju...❤ Asi jsem teda důchodce :D

kamino
29. srp 2021

A znáte Stoletého staříka ?

sylvka
29. srp 2021

@kamino ne ???

gracinka7
29. srp 2021

@remirath mě tenhle film neoslovil. Ale to i spousta jiných, které mají vysoké hodnocení a jsou celkově oblíbené. Třeba Zápisník jedné lásky.
Každý máme jiný vkus 😉

kamino
29. srp 2021

@sylvka Zkus se podívat... FG je TOP, ale tohle mě pobavilo.

eviicka
29. srp 2021

@zelenaesmolda díky za objasnění, AIDS se samozřejmě nabízí, ale já si jednou dala práci a gůglila kdy se HIV objevil, a časově to nesedí s dat
mem smrti na náhrobku, tak jsem si říkala, že ten to není.

eviicka
29. srp 2021

@remirath jinak když si tu zmiňovala to špinavé tričko, to je narážka na vznik smajlíku, stejně jako následují hláška se šlápnutím do bláta, také se jedná o nějaké významné logo či frázi.

Nechci tu srovnávat díla to je nesrovnatelné, berte to s nadsázkou, ale Forrest mi provedením připomíná spíše Cimrmana (ten byl také u všeho 🙂).

werumka
29. srp 2021

@eviicka Myslíš "shit happens"? 😄 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Shit_happens
Jo, u toho Forrest taky byl!

eviicka
29. srp 2021

@werumka jo to je ono 😉.

janapetrvalska
29. srp 2021

Švejk urcite nebyl hloupy, prave naopak, hloupí byli ti, co mu skočili na to, ze nevi a sami to pak udelali. A jak zaznělo ve FG “pro hlupáka , kazdy hlupák” ja si myslim, ze je vystizne …jak pro ten film, tak pro Švejka, tak i pro zivot.
Jednoduse receno, neodsuzuj jen proto, ze nekdo to vidi jinak. A na venek nevypada jak encyklopedie, v nádherném obalu.
Pokud se domníváš, ze Švejk je hloupy, a FG, je stupidní parodie, … tak se budu opakovat a bez urazky,” PRO HLUPÁKA, KAZDY HLUPÁK”… obe postavy jsou prave nejchytrejsi ze vsech !

ivybee
29. srp 2021

Já musím říct, že pro mě je to srdcovka! A to po všech stránkách. Příběh, obsazení, výkony, hudba, jak film vůbec vznikal,.. Je to pro mě klasika a jako jeden z mála filmů ho můžu dokonce i s dabingem. Samozřejmě tomu i pomáhá Tom Hanks, kterej je skvelej herec (a navíc je tam nádhernej🙄) a Dlouhý ho daboval skvěle!
Některý momenty jsou úsměvný, některý pokaždé obrečím, některý jsou k naštvání, některý trosku “Cimrmanovský” a je tam toho spousta k zamyšlení. Proste jako v životě. Líbí se mi, ze si v tom pokaždé najdu něco novyho. (Řekla bych, že to souvisí s věkem a životním obdobím nebo situací, který zrovna v tu chvíli prožívám.) Zároveň miluju tu čistotu hlavní postavy! Věta “I am not a smart man but I know what love is.” je nádherná.
A i když je to smyšlený, tak to není žádnej slaďák a je to upřímný. Nebo teda alespoň já to tak vnímám.
A Forrestova máma je taky skvělá postava.. Věty “My mama always said..” jsou hluboký, krásný, pravdivý,..
Chápu, že někoho film neosloví, ale určitě bych ho nenazývala hloupým. Obzvlášť, když existuje tolik “plochých” filmů.

dura175
30. srp 2021

@kamino Stoletého staříka znám 👍🏻 Četla jsem i Analfabetku.

katule1990
30. srp 2021

@kamino Jojo, ten je super, toho už jsem viděla několikrát 😂. Orientačním běžcům se dá obvykle věřit, ale dědek na slonovi v lese??? 😂 Když už jsme u těch komedií, tak kromě této je moje nejoblíbenější Blbec k večeři (francouzská verze) a pak Drž hubu.

veruuu_kubesovic
30. srp 2021

@remirath pokud položíš otázku na sociální síti nemůžeš očekávat, že ti dají všichni za pravdu...
Jinak jsi mě velmi pobavila s tím srovnávat Forresta Gumpa se Švejkem??? To myslíš vážně 🤦‍♀️ Forresta Gump je top, spousta hlášek z tohoto filmu jsou legendární... Třeba Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnas...nebo taky první komentář 😉 Švejka jsem nikdy v života neviděla, neláká mě se na ten film dívat, Forresta Gumpa několikrát a vždycky mě pobaví, dojme...

veruuu_kubesovic
30. srp 2021

@kamino četla jsem knížku 👌

tahejhula
30. srp 2021

Mne v této debatě hodně baví, jak skoro nikdo neví, o čem ten Švejk vlastně je. 👍😁

plksv
30. srp 2021

Kdysi na mě studenti vytáhli nějaký dotazník, prý musím okamžitě odpovídat a moc nepřemýšlet. Na otázku nejoblíbenější film jsem odpověděla FG. Bez přemýšlení 🙂.

zelenaesmolda
30. srp 2021

@plksv
Tak ten dotaznik by me zajimal 🙂

remirath
autor
2. zář 2021

@tahejhula Mě taky. A taky jak málokdo ví (a chápe) na co se vlastně ptám. Marná snaha...

Strana
z3