3 z těláku?

poupe
6. čer 2017

mé nesportovní dítě bude mít 3 z TV, u nás se dávala nejhorší 2 a to muselo být fakt kopyto. Začla brečet, tak jsem jí řekla že se nedá nic dělat, takže bude mít 1 a 2 na vysvědčení a 3 z Tv☹, mě to příjde padlý na hlavu, z Tv, z VV, HN dávat špatný známky,

aguaverde
6. čer 2017

Také tohle hodnocení nechápu .... kolikátá třída?

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
luciebx
6. čer 2017

ja byla taky sileny kopyto na zakladce.. prvni stupen se moc neresil ale druhy tam teda uz jo. ja kozu nepreskocila. nevysplhala. behala sem spis chuzi. atd.. a vim ze 2 mi urcite nedali. zalezi na ucitelce. a na dceri. co takhle se ucitelky zeptat v cem je tak LEVA ze ma 3 mozna ti rekne a muzete s dcerou neco napravit.

luciiinka87
6. čer 2017

Taky jsem to zazila, ve 3 tride. Mela jsem same jednicky, ale dvojku z telaku. Tenkrat jsem to obrecela. Bohuzel, nekteri pedagogove berou telocvik velmi vazne - stejne tak to je i v hudebni vychove. Vzdyt prece sportu a hudebnimu sluchu se neda naucit jako treba matematice a cestine. Ja bych si o tom sla asi popovidat s ucitelem a chtela bych vedet, podle ceho znamkuje deti a kde bere "normy" pro to, co je za 1 a co za 5.

g_m
6. čer 2017

@poupe Dojít za učitelem, poptat se ho, proč a trochu mu naznačit, že je to pro dítě šíleně demotivující. Důležitá je ale taky otázka - který stupeň/třída, nemá velkou absenci příp. neměla špatné známky i v žákovské, které by k tomu směřovaly?

elialen
6. čer 2017

Taky jsem měla a byla to má jediná 3. Na všechny výkony jsou hodnotící tabulky. Podotýkám, že jsem byla excelentní závodní plavec, gymnastiku (kromě hrazdy v pohodě 1 a atletika (byla jsem v lepší polovině), jo a reprezentovala jsem školu v basketbalu a volejbale jako náhradnice.

terezapetrova
6. čer 2017

@poupe chápu, ze je to blby ale z druhy stranky zkusila bych udělat něco proti nesportovnosti treba jako cela rodina

panickatlamicka
6. čer 2017

Znamka je subjektivni hodnoceni pedagoga. Takze to je to posledni, co bych resila.

jaja01k
6. čer 2017

Taky bych zasla za ucitelem, zjistit duvod takoveho hodnoceni.
Ja jsem telocvik nikdy nemela rada, neco mi slo, neco ne, ale vzdy jsem se snazila. Ale bylo plno holek (tedy ne na prvnim stupni, pozdeji), ktere na telocvik chodily malo, porad se vymlouvaly, proc nemuzou to a to. A mne pak prislo nespravedlive, kdyz dostaly jednicku. Takze s tim, ze se z telocviku nemaji davat spatne znamky uplne nesouhlasim.
A znam pripad, kdy si rodice sli stezovat na spatnou znamku z telocviku a ukazalo se, ze holcicka na telocvik vibec nechodila, protoze byla silnejsi a stydela se pred spoluzackami prevlekat.
Samozrejme je i moznost, ze ucitel je trochu blb a proste da trojku za pomaly beh. Pak se s tim bohuzel asi neda nic delat. Jedine s dcerou trenovat, co ji nejde.

poupe
autor
6. čer 2017

@aguaverde @ttm první stupeň 4 třída,
@terezapetrova my sportujem všichni, syn 7 let extrém, vyniká ve sportu, tatínek závodně basketbal, roky jezdil na kole(ten nikde nemůže říkat co má dcera z TV🙂 , dcera jezdí na kolečkových bruslých a na kole, jinak je fakt trdýlko, nejhorší na tom je že se snaží a nejde jí to, uč. jí říká že to snad dělá schválně koza, ale ona taková je, pomalejší, má takovou povahu, říkali jsme to uč. ať jí bere takovou jaká je.

baris
6. čer 2017

@poupe a v kolikáté je třídě.

Ale asi bych zašla nejdříve za třídní učitelkou (učitelem), co na to říká a zda je možné s tím učitelem hnout a pak bych šla za tělocvikářem.

Jinak já podle tabulek byla známkově tak asi na 10. Totální sportovní antitalent. Učitel mi dával známky podle prospěchu - měla jsem vyznamenání - dal mi dvojku, když už jsem tam měla i troku, tak mi dal trojku.

luciebx
6. čer 2017

@poupe tak na 4 tridu je to trosku mazec.. no ale jak rikas uc je blb a s tim asi nehnes. Hold vsak nikde vysvedceni ukazovat nemusite a nikdo o tom nemusi vedet ze. pristi rok to muze byt jinak.

baris
6. čer 2017

@poupe tak to je učitelka koza. A hlavně vůbec neřešte, že syn i tatínek je sportovně zdatný. Já holkám pořád říkám - každá známka je hezká známka. Když vidím snahu, tak proč to řešit 😲.

poupe
autor
6. čer 2017

bruslích🙂
@luciiinka87 má tabulky a podle toho známkuje, dcera má 1,2,3 teď měla naposled tři 2, mě to prostě příjde hloupý, dala asi 5 dětem trojku na vysvědčení.

terezapetrova
6. čer 2017

@poupe tak to se upřímně moc omlouvám. A taky nikdy nevim jak na tom bude se synem až bude na zs

g_m
6. čer 2017

@poupe To je ale divné, pokud má známky 1,2,3,2,2,2 - tak z toho 3 nejde udělat ani za nic!

hz
6. čer 2017

Tak na ZS mi to prijde trochu prehnane, naopak by se melo motivovat k pohybu.
U nas na stredni se ale bezne propadalo z TV, i ty dobre pohybove nadane holky mely na vysvedceni z TV 2, i za 3, bylo mnoho ctyrek. Bezne se kvuli narocnemu a vse hodnoticimu telocviku odchazelo ze skoly. To je tak, kdyz mate telocvik na pedaku povinny👍

danfal
6. čer 2017

@poupe je to prehnane. Trojku z telocviku nedavam. Davam jednicky a tem, co zlobi nebo se nesnazi tak dvojku.
Treba zakroci reditel a tohle nedovoli, u nas na skole by to neproslo.

jaja01k
6. čer 2017

@poupe Tak to je proste pitoma ucitelka. Ve 4. tride trojka z telocviku, protoze je holka nesikovna, to je blbost.

poupe
autor
6. čer 2017

@g_m má 1,2,3 má jich víc ,myslí si že je střevo, tak má 3, je to trapný

evulineek
6. čer 2017

Zašla bych se optat proč takovou známku, třeba k tomu má pádný důvod alespoň budete vědět a třeba na tom přes prázdniny zapracovat 🙂 Člověk nikdy neví jak to je.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
monaluza
6. čer 2017

To dost popira smysl "vychovneho predmetu", nevim jak by trojka mohla vylepsit schopnosti ditete, ktere se teprve vyviji a o vztahu ke sportu uz nemluvim vubec. Ja mivala dvojku az na gymplu, a to prevazne za blby reci, coz predpokladam dcera jeste v deseti letech nema....

babanci
6. čer 2017

Spolužák mojí dcery - tomu hrozila čtyřka. Chodili na plavání a kluk se šíleně bál vody a prý, že se ani nesnažil. Byla z toho docela mela, maminka si stěžovala a tak klukovi dali dvojku. Být tebou, zašla bych se zeptat, jestli je nutné z TV dávat holce trojku a kazit jí tím vysvědčení.

sassanca
6. čer 2017

Me nastvalo i v 18 na gymplu, když jsem dostala 2 z telaku. Nejela jsem tyden na cykloturisťak a prý to musel do toho započítat. Ze jsem byla rok pred tim dost nemocná a mela potvrzeni z revmatologie, ze opravdu nemuzu na kola, ho nezajímalo. Tenkrát mi šlo o průměr, kvůli prijimackam. Uz jsem sice byla dospěla, ale vytocilo me to neskutečné. Ja byt tebou, tak si s učitelkou promluvim. Dyt to je tak demotivující!! Je to sice jen známka, ale bohužel dite se kvůli tomu muze cítit opravdu mizerne. A hlavne je to zbytecne, z takových předmětu by se snad známky neměly dávat 🙄

editah222
6. čer 2017

Úplně se mi chce zařvat - TY VOLE 3 Z Těláku :D Já jsem extremní kopyto i když se snažím (umím lyžovat, plavat, bruslit, jezdit na kole...). Nejdou mi míčové hry a v běhu jsem byla vždy mezi nejhoršíma, hrazda mi přišla jako mučící nástroj a přes kozu jsem prostě neskočila ani kdybych se nevim co, bála jsem se.
Na základce jsem měla vždy 2. Na střední taky. Jen ve čtvrťáku by mi dvojka z TV pokazila vyznamenání (první v životě ;) ) a tak jsem šla za učitelem prosit ať je tak hrozně moc hodný a dá mi jedničku :D Byl hodnej a dal, prý ví, že sportovec nebudu tak mi to nechce kazit.

zmrz_lina
6. čer 2017

Já si nemůžu pomoct, ale výchovy (výtvarná, hudební, tělesná) by prostě neměly být známkované - už jen z principu mi to přijde jako hloupost. Jsou to věci, na které musí mít člověk trochu talent, aby to nějak vypadalo a demotivovat děti špatnou známkou k tomu, že na pohyb úplně zanevřou, mi přijde silně nepedagogické.

baterka18
6. čer 2017

Prijde mi to na hlavu. Podle me hlavnim cilem TV ve skole ma byt, ze se deti nauci, ze sport patri k zivotu, maji se naucit hybat a brat to jako prirozenou vec. Coz se myslim timto zpusobem pani ucitelce nepodari. Takto v detech jen pestuje, ze "oni na sport proste nejsou".

werumka
6. čer 2017

@poupe Hele, muj tatínek tuhle situaci u bracha vyřešil tak, že požádal o komisni přezkoušení. Takže učitelka musela v srpnu nabehnout a účastnit se jednoho krásného dopoledne a koukat, jak bracha dělá kotouly a běhá. Samozřejmě dostal lepší známku a taky uz takovou blbost nikdy neudělala 😀

vineta
6. čer 2017

Dostávala jsem 3 z tělocviku, byla jsem poněkud oplácané dítě (ale žádný extrém) a učitelka mě kvůli tomu neměla ráda a usmyslela si, že mě namotivuje tímhle stylem (plus ještě stylem "ten výmyk prostě uděláš, holky, pojďte jí tam ten zadek hodit"). Stud z pohybu mě opustil až dlouho po opuštění školy, dosud mám problém sportovat před lidmi. Já bych tedy asi v podobném případě přihodila dceři nějakou fyzickou aktivitu, kde nabude trochu sportovního sebevědomí.