icon

3 z těláku?

poupe
6. čer 2017

mé nesportovní dítě bude mít 3 z TV, u nás se dávala nejhorší 2 a to muselo být fakt kopyto. Začla brečet, tak jsem jí řekla že se nedá nic dělat, takže bude mít 1 a 2 na vysvědčení a 3 z Tv☹, mě to příjde padlý na hlavu, z Tv, z VV, HN dávat špatný známky,

Strana
z6
caverina
6. čer 2017

Na zakladce jsem měla spoluzacku,která byla premiantka od první třídy....samé jedničky...i z tělocviku kde teda nevynikala,ale učitelé jí pochopitelně nechtěli kazit vysvědčení....no a v osmé třídě jí učitelka dala trojku a díky tomu se nedostala na školu na kterou chtěla...prijmacky udělala ale byla druhá pod čarou....kdyby měla samé jedničky prijmacky by dělat nemusela a mohla dělat své vysněné povolání...

verkaver
6. čer 2017

U nás se normálně spravedlivě hodnotí všechny předměty,takže syn má v devítce jedničku z matiky,fyziky,chemie,angličtiny... ale trojku z výtvarky. Fakt to neřeším 🙂 Kreslit neumí,no a co,já taky ne. Ale taky píšou písemky,na které se teda naučí a proto má trojku. Nejsou výjimky ani čtyřky třeba z hudebky a ve třídě mají děcka taky trojky z tělocviku. Já to možná i chápu. Někdo je nadaný na matiku,tak má 1,jiný ji neumí,dostane 4,to je spravedlivé. Tak proč by neměl být známkovaný spravedlivě i tělocvik? Třeba ten matematický čtyřkař je nadšený sportovec,TV mu jde,je aktivní,tak je přece v pořádku,že má 1. Někdo líný,kdo se třeba ani nesnaží,nezvládne základní tělocvičné úkony přece nemůže dostat taky 1,to by zas bylo nespravedlivé vůči těm ostatním. Každý je prostě na něco jiného,my si z 3 z VV opravdu nic neděláme,zasmějeme se tomu,malíř prostě nebude. Tak holt tvoje dcera asi zase nebude sportovkyně,no. Je třeba jí to v klidu vysvětlit,ať si z toho nic nedělá. Co když jí pak třeba ve vyšších třídách nepůjdou jazyky nebo technické předměty a bude mít třeba z toho jedinou čtyřku na vysvědčení,to taky tak budete řešit? Vykašli se na to,každému jde něco jiného a to je v pořádku. Nemůžou být přece všichni učitelé nebo třeba pekaři,je fajn,že jsme různorodí. Pro někoho je TV nepodstatný předmět,ale ten učitel na to taky musel studovat a dělat zkoušky,tak proč by nemohl děti hodnotit spravedlivě jako v jiných předmětech? Vždyť je to taky školní předmět,jako každý jiný. Ovšem nesouhlasím třeba s propadnutím z TV,to mi přijde už moc,ale trojka je v pohodě 🙂

sweet81
6. čer 2017

Já jsem taky jednou dostala 3. Chodila jsem za školu běhat, gymnastiku jsem měla vždy za 1, šplh za 1. Jediné co jsem neuměla tak to byl hod krikeťákem a míčové hry, jako vybijéna, volejbal to jsem nesnášela, ale naše učitelka, žila jen pro míčové hry a ostatní jí nezajímalo. Jo a ještě florbal, děs. Trojku mi dala jednou. Já jí pak řekla, že když je to takhle a nedokáže pochopit, že míčové hry mi nejdou, nemám je ráda a kvůli tomu mi dal za 3, tak nebudu chodit běhat za školu. No a bylo po mém😊 Učitelka mi už nikdy za 3 nedala, florbal jsem hrát nemusela a já jí za to chodila běhat za školu😊

caverina
6. čer 2017

Tak to fakt nechápu....kluk chodí do třetí třídy a jakoukoliv známku z telaku nebo hudební výchovy nikdy nedostal....z vytvarky a pracovnich ciinnosti jo...ale pokud jsem zaznamenala tak vsichni z nich dostavaji jednicky,maximalne dvojky....

no_title
6. čer 2017

@radulka57 to ano, ale některé věci v tělocviku jsou otázkou fyziologie a tu dítě ne vždy ovlivní. U mě šlo o zdravotní postižení, ale více či méně zdravotně omezených dětí je hodně a přesto k nim tělocvikáčky přistupují jako ke zdravým. Přece astmatik nezvládne vytrvalostní běh, obézní holka neudělá stojku nebo výmik na hrazdě (ano, leckdy se tam projedla sama, ale s 90 kily se výmik opravdu dělá 100x hůř než 40 kilové slečně).
Navíc ty tělesně "netalentované" děti často vynikají jen v některých odvětvích tělocviku. Já jsem třeba byla výborná na gymnastiku, ten výmik na hrazdě jsem udělala levou zadní, stejně tak šplh na tyči. Prostě to, kde byla nízká váha výhodou se dařilo dobře. Ale tam, kde mě omezovalo zdraví (astma, nízká váha a ono neurologické onemocnění, které narušovalo rovnováhu a včasnou reakci), byl problém. Takže vytrvalosťák, veškeré míčové hry, to byl problém. Bohužel naše tělocvikářka brala hlavně ty míčové hry a gymnastice se věnovala jen okrajově. Takže jsem sice jednou za půlroku dostala za 1 za šplh na tyči, ale desetkrát sprda za to, že jsem nestačila uhnout míči při vybíjené. Mohla jsem se snažit, jak jsem chtěla, dnes kvůli téhle vadě nemůžu ani řídit auto)
A zase jiná spolužačka, trošku obézní měla naopak problémy s tím, co jsem já zvládala (gymnastika, stojka, atd.), ale míčové hry O.K, protože ta vyšší váha při vybíjené je dost výhodou, alespoň pro ni byla 😀
Já třeba nevěřím, že by bylo nějaké dítě na tělák úplně levé, ale ten učitel často nemá individuální přístup. V hudebce jsme ten problém neměli. Pár spolužáků prostě bylo nahluchlých a nebyli schopni zazpívat čistě ani skákal pes přes oves. Prostě to neslyšeli, jak jsou mimo. Tak ho učitel zkoušel z teorie a my s hudebním sluchem jsme měli zpívat 🙂. Když to šlo v hudebce, proč by tohle nešlo i v těláku. Uznávám, kotrmelec se naučí každý, ale šplh po laně nebo stojku nebo výmik na hrazdě každý nezvládne, ať se snaží jak chce.

dc2015
6. čer 2017

@no_title Já třeba dostala 5 za kotoul ze stoje do stoje :D Prostě se vždycky někde najde pitomec, který si honí ego... na fakultě jsme tělocvikářům říkali cvičky a byli to vážně nejhloupější spolužáci... Tím nechci házet do jednoho pytle, jedna slečna státnicovala s červeným diplomem, taky "cvička". Bohužel tělocvikářům často nedochází, že by to mělo být o tom vést děti k... sportu, hudbě, umění...

lotosek
6. čer 2017

Tak na prvním stupni trojky z TV asi nebyly, ale na druhém se už jelo podle tabulek a tam už tělocvikářku nezajímalo, že tu patnáctistovku neběžím na čas, ale tak, abych při ní pokud možno nezemřela. Takže trojku jsem taky nějakou slízla. To mi taky přišlo na hlavu - celý rok hrajeme volejbal, ale na konci roku chce známkovat vytrvalostní běh, to je jak kdybychom se v cizím jazyce celý rok učili jenom slovíčka a pak na konci roku nás vyslali na konverzační soutěž. 🙉
A v hudebce jsme na ZŠ taky psali písemky - dějiny a teorie.

blecha94
6. čer 2017

Na prvním stupni mi to přijde opravdu přehnaný. Obecně bych na základce výtvarnou/hudební/tělesnou výchovu známkovala 1, když se děcko snaží a vyloženě ten předmět nebojkotuje (což se stejně děje až poté, co zjistí, že je mu snaha k ničemu). Já jsem byla špekatý děcko, zvládla jsem kotrmelec a hvězdu, ale vyšplhat na tyč a udělat výmyk - to fakt ne. Byla jsem ale nadaná na míčové hry a žádný učitel mi nikdy nedal na vysvědčení horší známku, než 1, protože věděli, že mám limity, které nezvládnu překročit, ale jinak se snažím a jdou mi zase jiné věci.

Někteří učitelé jsou ale zabednění. Měli jsme na základce takovou výtvarkářku. Hrozná umělkyně, ale nebyla schopná pochopit, že výtvarný cit je jaksi "od Boha". Můj kamarád byl výjimečně chytrý a nadaný, každý rok měl samý jedničky, až na výtvarku - z tý mu ta pipka celej druhej stupeň dávala za 3, takže mu tím kazila vyznamenání a nakonec kvůli ní musel dělat přijímačky na gympl, kam žáky s průměrem 1.0 brali bez zkoušek, ale ona mu ten průměr zkazila. Udělal je bez problému, ale stejně... prostě ****. 😅

madrilena
6. čer 2017

Pan/paní učitelka je asi pln/á komplexů, jinak si to nedovedu vysvětlit. Asi bych si s ní sjednala schůzku.

xmarg04
6. čer 2017

@poupe Nemam bohuzel cas cist celou diskuzi, nicmene mate urcite pri nesouhlasu pravo na komisionalni prezkouseni. JA byla trochu jiny extrem - vrcholovy sportovec bez pravidelne skolni dochazky a telocvikar mi to chtel dat sezrat za to, ze kdyz uz jsem do skoly dorazila, prekvapive jsem nesla na telocvik, ale na predmety, ktery byly stezejni, pripadne na konzultace, atd. Takze pry za 3 z telocviku. Ani smykem, zazadali jsme reditele o komisionalni prezkouseni a za pitomce byl telocvikar. Tim chci jen rict, ze vic hlav vic vi a treba by to pro vas byla cesta, pokud to chcete resit...😉

drzticka81
6. čer 2017

Tak k tomu gymplu -snad je to skola pro vseobecny prehled,ne? jako myjsme si na gymplu mohli zvolit hudebku nebo vytvarku- ve vytvarce spoluzaci tvorili i psali testy z prehledu dejin umeni a co jako? k vseobecnemu prehledu to prece patri-hlavne teda na gymplu-chapu, ze vychovy nejsou na ekonomce, hotelovce apod. my v hudebce jsme taky psali testy-brali jsme jednotlive slohy a taky hudebni skladby, dila, autory, meli jsme poslechy-zpivat jsme ani nezpivali -ale to bylo na gymplu-tam se predpoklada uz snad zvyseni levlu ve vyuce.......
add zakladni skola - ucim na nizsim stupni - vychovy hodnotim dle snahy, trojku jsem na vysvedceni nedela nikdy, ale dvojky ano -nevim,proc by meli mit vsichni jednicky -holt, kdyz se za tri roky nebyl schopen nekdo naucit kotoul vpred?-samozrejme jsem mela jednotlive aktivity rozdeleny -ve 4.a 5. tride jsem skutecne znamkovala-napr. splh na tyci, kotoul vpred a vzad, skoky pres svihadlo, nastupy, rozcvicky, beh apod.-tak tri zaci meli holt 2-doma mohli cvicit, je fakt,ze vazne cvicili-treba skoky pres svihadlo, kotouly 🙂)).........u vytvarky jsem hodnotilai snahu -kdyz jsem videla, ze nekdo na obrazku pracoval cele dve hodiny a treba se mu to moc nepovedlo, tak jsem mu dala peknou znamku, kdyz jsem videla, ze toma za 5 minut hotove a odbyte-tak holt to byla za dve.........v pracovce hodnoceni ulepeny vyrobek,peclivy vyrobek, prisity knoflik jak prase -zajimave,kluci byli sikovnejsi 🙂)) na siti i vysivani 🙂)))

verkaver
6. čer 2017

@xmarg04 Jasně,to je možnost,ale pozor,aby se to neobrátilo proti dcerce zakladatelky. Pokud je v tělocviku opravdu slabší,mohlo by jí to spíš ublížit nebo dokonce zesměšnit. Ty sis byla sebou jistá,takže v pořádku,u nich to je ale asi trošku jiné...

lucy_89
6. čer 2017

Ja mela na gymplu na vysvedceni jednou 4 z hudebky 😀

kockopes2724
6. čer 2017

Já jsem vždy mívala dvojku (prakticky jsem nic neuměla) na učňáku jsem zažila, že jeden kluk měl i tu trojku, pokud jsem měla já dvojku od stejného učitele tak ten kluk snad neuměl ani běhat, tak jen jednou jsem se s tím setkala jinak vždy učitelé nejhorší dávali dvojku, holt to každý učitel bere jinak co naděláš

xmarg04
6. čer 2017

@verkaver To sice jo, ale pravdepodobnost, ze budou chtit vsichni 3 kazit vysvedceni 10 letymu diteti neni moc velka, rekla bych...😉 Kazdpadne ano, muzou ji to dat sezrat, to je pravda...

radulka57
6. čer 2017

@no_title samozřejmě že zdravotní omezení je uplně něco jinýho, ale neviděla sem že by autorka psala, že její dcera je nějak nemocná. Pokud je to normální zdravé dítě at tlusté nebo tenké tak by mělo snahu projevovat vždy a hlavně znám z vlastní zkušenosti na škole takovy ty tipy holek který automaticky říkali "ježiš to dělat nebudu, dyt to nezvladnu" ... pak to teda nějak kotrbatě provedou a začnou vykládat"no ja to říkala že to nezvladnu" .. sami sebe už odepisovali. A osobně trojka mi nepřijde tak strašná známka aby se z toho někdo hroutil 😀 ve výsledku školu vyjdeš a na známky si v dospělosti ani nevzpomeneš a ještě se tomu zasměješ.. ale ty učitelé by prostě měli známkovat podle toho co to dítě umí a zvládlo, bez ohledu na to jestli je to tělák nebo angličtina. A nemyslím nic ve zlém a ti učitelé podle mě taky ne. i když je pravda že někdy zasedlý být mužou.. ja se bavím o normalním chovani učitelu.

dzogobela
6. čer 2017

Jako my treba z hudebky a vytvarky psalina druhem stupni normalne testy, takze tam se k tomu na vysvedceni prihlizelo. Ale telocvik jsem taky nikdy nechapala vim, ze ucitele meli nejake tabulky a podle toho nam hodnotili beh, skok do dalky, hody a tak. Podle me, pokud se nekdo snazi, tak by mel mit za jedna i kdyz mu to nejde.

ginnyweasley
6. čer 2017

@radulka57 Na známku si nevzpomeneš, ale na pocit jo. Je špatně, když si dítě z tělocviku odnese nechuť ke sportu. A stejně jako jsou typy holek co remcaj hned, jsou taky děti co se snaží a nejde jim to.

Pomůže asi jedině nedělat z nějaké té trojky takovou vědu, ať si dítě neodnese pocit selhání.

teeerez
6. čer 2017

A jakou mela dcerka znamku v pololeti? Z domaci pohledu bych to nehrotila vubec, pokud vis, ze se snazi a ze ji to ucitelka nedala protoze ji telocvik sabotuje

Jina cast veci ale je - nebude chtit dcerka delat prijimacky na gympl? Nekde by pak mohla narazit, ze s 3 na vysvedceni ji proste nevezmou... Jestli zatim treba jenom okrajove o viceletem gymplu uvazujete, tak bych to asi docela vyhrotila.

arwen_arina
6. čer 2017

Ja to mela taky tak...blb ucitel, na to nic jineho rict nejde:(

japona
6. čer 2017

@poupe Trojka znamena dobře. Vaše dcera je tedy dobra v tv a chvalitebna či vyborna v ostatních předmětech. Nevidím v tom problém. Předpokládám, že víte, jak na tom vase dcerka s telocvikem je, sama pisete, ze je nesportovni dite..
Jiný je zase šikovný na tělocvik a nejde mu násobení. Nemel by také "ze soucitu" dostat lepší známku?

caverina
6. čer 2017

@japona tak nevím ale srovnávat tělocvik s matematiku mi nejde moc dohromady..

japona
6. čer 2017

@caverina Já nesrovnavam matematiku a tělocvik. Já srovnávám někoho, komu daný předmět jde a komu nejde. Proc by jeden mel dostat lepší známku, ac výkon tomu neodpovídá, protože je to "jen" telak?
Pokud je to "jen" telak, tak mi může být jedno, jako známku z něj dítě dostane, ne?

barbara04
6. čer 2017

@poupe Je to hovadina, ja mela stesti ze spoluzacky přemluvily babu co nas učila a dala mi nakonec za 2... ale znamkovat tyhle předměty je proste blbina... hlavne kdyz te pak ne vezmou treba na gympl... malovat, zpívat a běhat se člověk nenauci....
zalezi jak je velka, proste je to k vzteku, ale snažila bych se ji vysvětlit at se tun netrápí ☹

caverina
6. čer 2017

@japona tak v určité třídě kdy se jedná o to na jakou školu se máš šanci dostat to důležité je....o tom jak to trojka z tv pohnojila me spoluzacce jsem psala výše..

ivular
6. čer 2017

A dceři ta trojka vadí? Pokud ne, neřešila bych to..

japona
6. čer 2017

@caverina Stejne by se dalo namítat, že jakakoliv jiná snizena známka snižuje budoucí uplatnění dítěte.
Nejlepší bude dávat všem jen jedničky,..

barbara04
6. čer 2017

@japona mel k tomu správný přístup učitel hudebky který kluky zkoušel z teorie, učitelka vytvarky která hodnotila napad, ne provedení, a telocvikarka, která viděla, ze se člověk snazi a dela to nejlíp jak umí... tohle totiz muze dite ovlivnit, ale talent neovlivní ...

caverina
6. čer 2017

@japona tak si představ ze máš dítě abnormálně nadané na matematiku ale tak trochu telatko na tv a bude chtít studovat na nějaké fakt dobre škole se zaměřením na matematiku a pokud by melo same jednicky nemuselo by delat prijmacky...ale diky tv je bude muset delat a nakonec je samozrejme udela ale pro velky zajem se proste na skolu nedostane..taky to bude jeste v poradku?...dost o tom pochybuju..

japona
6. čer 2017

A ted si predtavte, že máte dítě, co je nadane nejen na matematiku ale i sikovne, ale má stejny průměr jako vase telátko? 🙂 Známky jsou zatim nejlepší zpusob, jak něco hodnotit..

Strana
z6