icon

Krátká trička pro desetileté dívky: Jste pro nebo proti?

leni92
9. kvě 2023

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaký máte názor na nošení krátkých triček u holek v 10 letech. Dcera mě teď přemlouvání abych ji nějaké to triko koupila, ale já jsem proti. Přijde mi to moc vyzývavé , aby v 10 letech chodila s odhaleným pupinkem. Co vy si o tom myslíte vy ?

Strana
z4
zelenaesmolda
11. kvě 2023

@cuuza
Pokud by byly pohodlne tak proc ne.Ale jsem proti uniformam jako maji v Britanii-sukne,kosile a saka a dokonce I urcene boty.Navic ty uniformy jsou tam strasne drahe a u nas by z toho byl taky velice brzo business a velka financni zatez pro rodiny.

antoinet
11. kvě 2023

@sarihy tak každá máme tu laťku trošku jinde, já na to koukám každý den v práci a jsou děti, co chodí oblečené slušně a upraveně (myslím jako rifle a hezké tričko), pak takový ten styl "chci se celý den válet" tzn. obří mikina a tenké legíny na doma a pak vyloženě nedostatky, ale ty tu nechci moc rozvádět.
Třeba tepláky ve škole jsem nepochopila a holá břicha taky ne, tam to prostě nepatří. Ale je to jen můj názor 🙂

janina228
11. kvě 2023

Já nechápu, že jim v tom není zima. Jako jasně, sedí v tom ve třídě, ale třeba taky mají celou dobu otevřený okno a mě osobně kdyby takhle táhlo na záda, tak nevím jak bych dopadla.. no a k uniformám - krom školních uniforem jsem viděla i batohy na kolečkách že někde mají - to často při váze co děti nosí bych taky brala 🙂

petulkadodo
11. kvě 2023

@janina228 Já za mého mládí taky odchodila druhý stupeň základky v tričku nad pupík a bokovkách, tenkrát bylo v módě si do toho pupíku píchnout ještě nějaký kamínek. Mrkni na první videoklipy Britney Spears, to byl náš vzor v oblékání. Tys to nenosila? Zima mi v tom nikdy nebyla, ani jsem z toho nikdy nenastydla a všichni, hlavně babička, která to pořád komentovala a vyhrožovala záněty, mi přišla jako stará žrna, co prostě nerozumí tomu, co se nosí. A zákazy jsou k ničemu. Tričko se dá schovat do tašky a ve škole převléknout 😉

janina228
11. kvě 2023

@petulkadodo asi nosila.. ale určitě ne když bylo chladno.. proti krátkýmu triku jako takovýmu nic nemám (ačkoliv zase máme krátké triko a KRÁTKÉ triko). Nad pupek budiž, ale když to už je spíš podprsenka, tak to bych chápala i ten zákaz ve škole..

blondynka400
11. kvě 2023

@janina228 fakt v tom není zima 😀
@antoinet takže rifle a triko je vhodnější oblečení než hezký croptop a vhodně zvolené kalhoty či sukně. Ten pohled může být fakt hodně jiný. Za mne je croptop zcela ok, naopak může být pojat jako velmi hezké a elegantní oblečení, což tedy o džínách a triku říct nemůžu. Navíc sedět 6 hodin ve škole v džínách, díky nechci.... A tepláky. To je to samé... Ok, jsou takové tak na hřiště, ale jsou i hezké moderní, co když se vhodně zvolí a doplní, vypadají 100x lépe, než nějaké džíny. Hlavně že tepláky ne, ale učitelky můžou chodit v legínách na pohodu. Toto fakt nepochopím....

janina228
12. kvě 2023

@blondynka400 no mě by v tom teplo prostě nebylo 😄. Ale beru, každý je zvyklý jinak. Každopádně za mě crop top klidně, pokud to je víc tričko než podprsenka..Pak právě chápu i ten zákaz někde, protože těžko někdo bude běhat s metrem jestli jako je to triko nebo už ne. Přijde mi to stejný jako je zákaz sprostých nápisů na mikině. To ta mikina může být třeba růžová s jednorožci, ale když na ni bude napsaný "jdi do pr*", tak to do školy nepatří..

lennus
12. kvě 2023

@leni92 Nosí se to dost, taky jsem je nosila, ale až tak na druhém stupni zš. Doteď si pamatuju, co tam bylo napsáno - Look, but don't touch 🤣

lennus
12. kvě 2023

Ale nosila jsem to jen v létě, doteď miluju nátělníky a schovaná záda, nenosím je jen když je horko 😄

janina228
12. kvě 2023

@lennus tak to mám úplně stejně 🙂

sarihy
12. kvě 2023

@antoinet Jak píšu, když koukám na fotky, co nosily moje spolužačky, dnešní móda vůbec nevybočuje. Ale máš pravdu, každý to má posunuté jinam. Jak jsem psala, pro mě je zásadní čistota, věci bez fleků, aby dítě nesmrdělo a aby nevypadlo, jako když právě vylezlo z popelnice. Jako výstřih až k pupku nebo nějaká jiná vyzývatost, to je přes čáru, samozřejmě rovněž. Ale celkově nevyžaduju nějakou extra přehnanou upravenost, protože vím, že speciálně moje mladší dcera by radši nešla do školy... Obě holky naštěstí moc dobře vědí, že jsou příležitosti, kam je nutno obléknout se elegantně, do divadla by nikdy nešly v džínách, takže to je pro mě nejdůležitější. Ale holky mají asi výhodu, že chodí obě už na gympl, takže tam je to díky těm starším studentům posunuté ještě o level jinam.
@janina228 Moje holky přes to triko nosí mikinu, takže si ji prostě nerozepnou, když je chladno. A v zimě nosí trika delší, případně si vemou trikou dlouhé s dlouhým rukávem a přes něj tričko kratší.

angelinie
12. kvě 2023

Za nás se to taky do školy nosilo. A jsem ráda, že jsem si to užila předtím, protože teď už bych si croptop dovolit nemohla 🤣🤣🤣 každopádně, jak tu někdo psal, že tepláky do školy nikdy...taky jsem si říkala, že je synovi dávat nebudu. Zpočátku nosil kalhoty a tepláky měl v sáčku na převlečení do družiny. Jenže po pár týdnech se ukázalo, že se nikdy neprevleka a vlastně tam ani nebyla možnost se převléknout. Od té doby chodí převážně v teplákách, ale teda v takových "lepších" a už jsme objevili i džíny/kalhoty z teplákového materiálu - taky super 👍

exbordelar
12. kvě 2023

Ja jsem odchodila zakladku v devadesatych letech a teda nemohu rict, ze by se pred temi triceti lety chodilo puritansky oblikano. Naopak, rekla bych, ze ta doba byla daleko odhalenejsi. Zavazovaci bolerko, rifle roztrhane jak zebrik, minisukne… rekla bych, ze ted ty holky jsou daleko vice zahalenejsi 😅

lennus
12. kvě 2023

@exbordelar Přesně tak, docela kolem sebe módu pozoruju a holky dnes chodí zahelené v oversized mikinách, široké kalhoty, moc sexy mi to nepřijde, ale asi to holt frčí. Kamarádi mají krásnou štíhlou 13letou slečnu a chodí stejně, přijde mi to škoda, ale dceři taky nebudu bránit.

Jednou nám hlídala kamarádky dcera středoškolačka, docela vnadná, odcházela kolem 23., manžel že ji doprovodí nebo zaveze, nechtěla, měla krátké kraťasy pod zadek, uplé triko, to bych se o dceru už bála takto v noci 🤪 I když rozhodně nejsem puritánská matka a řekla bych, že jsem hodně tolerantní.

zelenaesmolda
12. kvě 2023

@lennus
tak ja bych na tom doprovodu nebo odvozu trvala,nenechala bych jit holku samotnou v noci i kdyby mela na sobe habit.

lennus
12. kvě 2023

@zelenaesmolda Nebyla moje dcera, ale dle kamarádky, její mámy, je zvyklá. A to žijeme v hl. městě, i mně občas ještě manžel přijde v noci naproti k tramvaji, pocházím ze vsi, tady jsem vždy byla opatrná a i když je prý Praha jedno z nejbezpečnějších evropských měst, občas se tu přece jen něco děje a opatrnosti není nikdy dost.

zelenaesmolda
12. kvě 2023

@lennus
Ja se priznam,ze jsem posera a mam tady v Ostrave na sidlisti nahnano uz kolem 21h bo tu v zime neni vecer venku ani noha 😀
Bych se ji neptala a odvezla nebo doprovodila,je to jeste decko svym zpusobem a nedomysli vsechny nasledky.

claire90
15. kvě 2023

Dcera bude mit 10 za par tydnu a ano, za me ji crop topy dovoluji. Ma jeden kratsi na tancovani, z toho je nejvic nadsena, ze i pri sve mrnavosti ma celej pupik venku 😅 pak ma par, ktere ale pri jeji velikosti ji pupik zatim zakryvaji, ale zas je tim padem muze za me nosit i do skoly a je spokojena. Manzelovi se to uplne nelibi, ale jsem toho nazoru, ze radeji s ni najdu vhodny kompromis a koupim ji to, nez aby si to kupovala pak tajne nebo pujcovala od kamaradek, prevlikala se ve skole na zachode a chodila tak kdo vi v cem 🙊

cumprlicek
15. kvě 2023

@leni92 jsem učitelka a cropy vídám běžně...já mít holku,tak jí určitě dovolím tak chodit maximálně v létě. Teď když vidím,jakou husinu ty holky mají,je mi zima za ně... nechápu ty rodiče,co to neřeší,vždyť to není vůbec zdravé mít odhalené břicho,ledviny. A to nejsem žádná učka puritánka, klidně si dám conversky a děravé džíny 😁

zelenaesmolda
15. kvě 2023

@cumprlicek
v zime to taky nechapu

veronikav31
15. kvě 2023

Dcera(7 let) má jedno na opravdové léto na zmrzlinu,jinak ne.neexistuje aby to nosila do školy a už vůbec ne v tomto počasí,v tomto nejsem puritán,ale prakticka stránka věci -ledviny.vzhledem,že syn má jen jednu ledvinu a dcera sice dvě,ale ví,že problém s ledvinami není sranda a přes některé věci nejede vlak.

veronikav31
15. kvě 2023

@petulkadodo u nás v zimě -10C, holky mikiny rozepnuté, krátké topy,tak to moc nevypadá,že to nezanechá následky.s dcerou máme dobrý vztah,ale pokud bych ji někdy viděla,že takhle v takovém počasí jde,tak to by byla léčba šokem -syn chodí na nefrologii,že má jednu ledvinu,ci-li nesmí prochladnout,o takovém oblečení netřeba u něj mluvit,tak by jí to primářka vysvětlila.pres některé věci nejede vlak,v létě na zmrzlinu at si v tom jde,ale do školy a v zimě ne.

patricieh
15. kvě 2023

@antoinet Sohlasím,mám stejně starou dcerku a takhle bych ji do školy neposlala,snad ještě stále existuje nějaká kultura v oblékání a to rozhodně nejsem nějaká konzerva.Na co jsem opravdu vysazená,tak to jsou tepláky do školy.Paní učitelka výslovně upozornila jednoho spolužáka,že následující den se jde do divadla,tak ať si nebere na sebe tepláky.Neuhodnete v čem kluk přišel...

pincola
15. kvě 2023

Já nezakazuji, ale vysvětluji dceři, jak to funguje. Že víc odhalená samozřejmě získá rychlý zájem okolí. Ale je to instantní zájem. Nelze si ho vykládat, tak, že někom vzbuzuje romantické city. Může to tak samozřejmě být, ale člověk to těžko rozezná. Vysvětluji, jak to působí na okolí. Z mé vlastní zkušenosti nedoporučuji nikomu chodit příliš odhalená, ve chvíli, kdy není zajištěný doprovod. Odhalená na sebe upoutá víc lidí a mezi nimi je vyšší pravděpodobnost magora. Jistě, má právo nosit, co chce. Ale co si pak na kom vezmem, když jí někdo ublíží. Do školy se podle mne takové oblečení nehodí. Může to provokovat i učitelky, některé si to vykládají lascivnost od té holky. Jistě, je to třeba i jejich chyba, ale dcera se musí sama se rozhodnout, zda tohle chce. A zda pak dokáže hrdě nést, když jí někdo řekne třeba něco ošklivého, nebo oplzlého.

barumrallyebum
16. kvě 2023

@hasara33 prizpusobit obleceni typu postavy je zaklad c.1
Nebo chces aby si delala ostudu s vyvalenym pupkem?

barumrallyebum
16. kvě 2023

1.za nas se nosilo to same v blede modrem. 2. Nevim proc by se deti nemohly oblekat do skoly v teplakach a pod, kdyz jsou tam kolem nich jen same dalsi deti 😀 zakazala bych jen sproste napisy a obrazky. Ale rozhodne bych nezakazovala dnesni modu.

exbordelar
16. kvě 2023

Holky, uplne vidim, jak presne tyhle reci (ledviny, mocak, zima, spodek, atd) vedly nase babicky a maminky a my jako male/mlade cacory, jsme kroutily ocima se slovy “Jezis neboj 🙄”. Ja to vidim uplne stejne jak vy, taky mam o sve deti starost, a taky kvetu, kdyz vidim ta hola zada 🙏🏻🙏🏻🙄😅 jen mi prijde vtipny ten paradox, ze jsme nakonec stejne jako mamky a babicky 😃😃

sarihy
16. kvě 2023

@exbordelar A já se právě snažím všech hodně těch myšlenek a řečí vyvarovat, právě proto, že mi to vadilo a přišlo mi to trapný a úplně zbytečný, protože to stejně k ničemu nebylo. A právě i proto, že nesnáším ty stesky, že dnešní děti jsou děsné, protože ne, nejsou, jsou stejné jako my.

veronikav31
16. kvě 2023

@exbordelar kupodivu naši ani babička tyhle řeči nevedly, jen když přijela sestřenice na návštěvu a světe div se, problémy s močákem má,když jí bylo 30+...a stačí jedno nachladnutí, pálení,řezání,bolest při močení a myslím si,že si to lehce zapamatuje a bude se oblíkat.a zbytečné to není,ostatně trapné jsou jakákoliv slova od rodičů k puberťákům

veronikav31
16. kvě 2023

@sarihy dnešní děti nejsou jako my, některé ano,ale většina ne,stačí se podívat na jejich chování, copak my jsme se zdravili-ahoj ču.r.ci, zdar pí.č.? a takhle se zdraví 6,7.třída-osobní zkušenost před školou,když čekám na dcerku v první třídě.a některé děti s tímto slovníkem začínají ve 3.třídě.

Strana
z4