Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
@leni78 když založíš veřejnou diskuzi, musíš počítat s tím, že se může vyvinout jinak než by sis přála a že názory diskutujících můžou být jiné, než by se tobě líbilo ... kdyby ti tu všichni přizvukovali, určitě by ses tak nečertila ... tahle diskuze už má svůj život a neodvíjí se od toho, co ty chceš nebo nechceš ... prostě nemůžeš mít všechno pod kontrolou tak, jako chceš mít pod kontrolou svého syna 😎 ... chovej se jako dospělá ženská a smiř se s tím, že svět se netočí podle tebe ... mmch jediná nespokojená diskutující jsi tady ty ...
Holky, leni78 nám tu píše, jak existují jíná výživná fora, kde ji nebudou lynčovat a že tady končí🙂Tím jiným myslí třeba Emimino...🙂Už jsem ji našla i tam, stejná přezdívka a opět-v každé diskuzi, kde se objevila, tak vyvolává pozdvižení, že leni78? 😀 😀
skoro si myslím, že je paní troll, protože vědomě cíleně negovat všechno, co kdo napíše, to snad ani nejde🙂. možná jsme naletěly 😀
svačiny mu dělám táák ráda 😅 😅 , podle nálady vkládám lístky se vzkazem, a někdy se ženským vzkazem🙂, romantika 😀
souhlasím, svačiny jsou pod mou úroveň - já chystám výhradně obědy 😀
kdyby chytala svačiny a obědy, tak nemá čas kontrolovat syna během vyučování ve škole 😀 Jinak teda předpokládám, že se jedná o paničku v domácnosti 😀 Máme tady v okolí podobný případ, taky úplně mimo realitu, ale takový brouk pytlík "všechno vím, všechno znám, všude jsem byla...."
Ježišmarjá, tak teď se můžu jít úplně zahrabat 😀 K vlastnictví tlačítkového telefonu přibylo ještě chystání jídla pro manžela do práce, takže jsem nejen nemoderní a nedostatečně inteligentní (protože s paní nesouhlasím), už jsem i neženská...
Tak já puťka domácí, sto let za opicema taky chystám svačiny... 😀. A ne ledajaké, dnes od půl šesté jsem dělala tři plechy pizzy, zítra se chystají hamburgery (domácí), pak toasty... 😀 a ještě v půl dvanácté poníženě čekám s naservírovaným obědem a kávou 😀. To samé ve čtyři 😀. Sakra, asi si koupím obleček, abych tu nechodila jako cuchta.... 😀
taky chystám svačiny i obědy, mobil mám sice od loňska dotykový, ale pořád s láskou vzpomínám na svůj tlačítkový, kdy jsem nacvakala smsku bez preklepu i poslepu:o)...mobil ve škole at klidně má, nicméně po dobu školních aktivit vypnutý, zapnout si ho muze cestou domu, kdyz je to tak strasne nutne....nevím, proč se z toho dělá takové drama....
Tak nejenže jsem neandrtálec s tlačítkovým telefonem, ale ještě vlastně ani nejsem ženská, neb doma vařím a tomu svému chystám jídlo, pokud vím, že ho v práci nebude mít... 😀. Tak to se tou mojí cihlou asi praštím do hlavy, a nebo ještě líp, nechám si ji namlet do párku u řezníka a otrávím se tím 😀
tady to začíná být fakt vtipné 😀
Ty kráááso nestíhám zírat!!!! 😀 😀 😀 😀
Tak hádám,že madam chytrá zakladatelka asi vyřešila pěkný h****?!
Jsem zvědavá, tak jsem také koukla na emimino, našla jsem tam třeba loňskou diskuzi o tom, jak přestěhovat 15 měsíční dítě do pokojíčku (nepamatuji si přesně název) a leni78 tam psala moc pěkně, shodla bych se s ní ... takže to s ní nebude asi až tak zlé ... no je těžké posuzovat někoho jen z pár slov, které napíše do PC 🙄
vy jste skvele... se tady chechtam tak hlasite, ze to manzela zaujalo a hezky jsem mu posledni komentare cetla.. tlemil se tady taky s komentarem, ze ja se urcite rada necham ponizit tim, ze mi on pripravi jidlo.. (u nas z 90% vari manzel, taky chysta kdyztak svaciny pro dte nebo pro mne..)
jo a padl on nej zajimavy dotaz, zda ma uzivatelka i sex pres mobil.. 😀 😀
Něco k tématu... Skvělý článek, ze kterého kopíruji odstavec:
Snažte se odolat nutkání být v neustálém kontaktu s vaším dítětem, kontrolovat jeho aktivity a učení a vyptávat se na detaily z jeho dne.
V současné době moderních technologií, je snadné a lákavé mít přehled o každém kroku vašeho dítěte. Můžete ho sledovat skrze skryté kamery; můžete sledovat, jaké webové stránky vaše dítě navštívilo; můžete trvat na pravidelném telefonickém hlášení o tom, kde dítě je a co dělá; můžete dokonce nainstalovat přístroj, který vám umožní v jakémkoliv okamžiku s naprostou jistotou zjistit, kde vaše dítě je, tak jak je to tomu ve vězení. Můžete si toto chování ospravedlnit tím, že sami sebe přesvědčíte, že tím dáváte svému dítěti najevo, jak se o něj staráte. Ale jak by se vám líbilo, kdybyste byli neustále kontrolováni? Jak by vám bylo, kdyby vás někdo – třeba váš milující manžel nebo manželka – sledoval, nahrával a hodnotil veškeré vaše soukromé aktivity? To, co takovýmto chováním vždy říkáte, je: „Nevěřím ti.“
Ale moderní technologie nejsou potřeba k vyjádření tohoto nedostatku důvěry. Staré metody ustavičného, detailního dotazování působí úplně stejně. Důvěřující rodič se neptá na detailní informace – ani dítěte ani nikoho jiného – o tom, co dělalo celé ty hodiny, kdy bylo z dosahu rodičů. Každý má právo na soukromí, tajemství a příležitosti experimentovat bez toho, aby byl souzen. Dotazování, které narušuje soukromí, pouze podporuje nečestnost.

@leni78 pokkud žádáš adminy o něco, doporučuju je alespon označit ;)