V první třídě do 12:30. Není to dlouho?
Můj syn nastoupil do první třídy. Dostal rozvrh a popravdě mě šokovalo, že jeden den v týdnu mají do půl jedné. Máte to tak všichni? Přijde mi to zbytečně dlouho pro prvňáčka...
@veronikajanova Nečetla jsem všechny komentáře. A můj syn v první třídě měl 4 hodiny a pokud někomu něco nešlo tak si je učitelka brala po obědě ještě na jednu hodinu jako doučování. Ted je ve druhé třídě a jeden den mají do 14:05
@tulikiss Kamarádka má děti na stejné škole. Nicméně z počtu hodin není nadšená a zrovna předmět Obohacování nepovažuje za nějak přínosný. Mně se líbí ta angličtina s rodilým mluvčím.
Syn chodí na běžnou základku a měl v první třídě 21 h, teď ve druhé mají 22 vyučovacích hodin týdně.
Dcera má třeba v pondělí 4hodiny a po obědě má ještě do 13.30 flétnu...nijak to neřeším, ve školce byly ještě déle.
@zelenaesmolda, Ty mas tak staré dite, které již chodí do školy, ze můžeš objektivně posoudit zda pro dite je tento čas strávený ve škole normální či nikoli?
@klea81, Tvé přirovnání logického myšlení je trosku mimo, ano, Rubikova kostka má sice logické myšlení, ale také systematickou posloupnost, (lze se ji naučit a logické myšlení potřeba není) která se muže v určitých směrech s logickým myšlením vylučovat, tudíž tento příklad bych zrovna nedavala.
Eveli měla taky loni 1x 5h v první třídě, v druhé ještě nevím, počítám 2x určitě, možná 3x do týdne. Apolenka má v 6. 3x6h, 1x5, 1x8h (s pauzou na oběd, takže jakoby 9h, ale ty po pauze jsou pracovní činnosti, ne klasické vyúčtování, nauka).
@tulikiss Taky nepovazuju tento typ skoly za zbytecny 🙂))) Vime,ze jsou i nadane deti,ktere to bavi .-)))) Ta anglictina je fajn,uz s nim nemusim odpoledne do zadneho krouzku anglictiny-navic s rodilym mluvcim 🙂)) logika je taky super.......syn dvakrat tydne chodi plavat, jednou tydne bude hrat na klavir.....i tak ma cas si hrat doma se segrami .-))))
To jsou zase soudy, co?
Jsem zvedava, jaky bude mit syn letos rozvrh-stale nemame .-)))) Ale uz zitra jedou na exkurzi-kterych maji v roce nekolik, protoze stihaji probrat rychleji ucivo-diky pulenym hodinam a nizkemu poctu ve tride 🙂))) Za to rada zaplatim....Snad se tam tento rok dostane i dcera 🙂)))
@drzticka81 jeee nekdo kdo me nekamenuje 😀 ono to nase deti bavi a to je pro me nejdulezitejsi. syn jede zitra taky na nejaky dny vedy, tak uz od pondeli posloucham jak se tesi 😀. hlavne vetsina pak jeste s detma sedi hodinu nad ukolama a to my nemusime, takze pak ma proste padla a lita az do vecera venku.
@odula nebude chodit do družiny, jsem doma.
@makronka222 můj syn už umí číst i obstojně psát. Pro mě je volný čas strávený venku důležitý.
@zelenaesmolda přesně můj názor
@dominikaromanova to ti může být jedno proč se nad tím pozastavuju. Evidentně nemáš co k tématu říct. A že to je škola a ne školka jsem si nevšimla, děkuji žes mi to řekla. 💩
@tulikiss
nemyslim si,ze bych srovnavala nesrovnatelne.i v tech predmetech,ve kterych jak ty rikas se "nic nedela" se porad dite neco uci,musi se soustredit.mozek rozhodne neodpociva,skola proste neni relax i kdyz mas pocit,ze tyhle predmety jsou vlastne nic nedelani.
Pokud má angličtinu, musí mít určitě jednou do půl 1. Syn měl tedy 5x 4hodiny, teď je ve druhé třídě a už mají 2xv5h
@dominikaromanova
ne,vis ja jsem analfabet a do skoly jsem nechodila tak si vubec nepamatuju jake to tam bylo...
7 vyucovacich hodin bylo pro nas moc i na stredni,posledni hodinu polovina tridy spala takze celkem logicke,ze pro takhle male dite je to dost velky zahul.Do toho priprava na dalsi dny po skole.8 lete dite by opravdu nemelo mit pracovni dobu srovnatelnou s dospelym clovekem.Ono se totiz nerovna,ze cim vic casu stravi ve skole tim bude vzdelanejsi ci uspesnejsi.
@zelenaesmolda ale ty srovnavas 8 hodin v praci se skolou do pul treti tedy srovnavas 8hodin prace s 4,5 hodinama cisteho casu.
@tulikiss
tak 1) to neni 4.5 ale vic jak pet hodin a 2) cisty cas tady moc nehraje roli,dite se proste musi soustredit tech 7 vyucovacich hodin,za tech par minut prestavky si opravdu nestihne odpocinout.Jak uz tady nekdo psal je to rizena cinnost,neni to odpocinek.Prijde domu a musi se pripravit na dalsi den,ma teda "pracovni dobu" srovnatelne dlouhou s pracujicim clovekem.
@zelenaesmolda 1] je to presne 4,5 hodiny
2] ne nemusi se chystat na dalsi den, tech 5 minut nez tam nahaze veci na dalsi den bych nenazvala pripravou
Máme 2x týdně do 13:05, děti mají od první třídy AJ a škola začíná v 8:30 🙂
@veronikajanova, napsala jsem Ti k tématu, napsala jsem, ze to je normální, evidentně mas trosku problém se čtením celého textu. Nevytrhavej z celého kontextu jen něco.
@tulikiss
7x45 je 315minut.
315:60 je 5.25.To jsou jenom ciste vyucovaci hodiny.
Nebudu do toho pocitat prestavky protoze nevim jak je mate rozlozene a jak jsou dlouhe.
Na to,ze je to tak male dite je to strasne moc casu travit kazdy den minimalne 6h organizovanou cinnosti kde mozek nema sanci vypnout a odpocinout si.
@zelenaesmolda, analfabetem jsem Te nenazvala, tak nevím, proč se tak certis. Snad spolu můžeme diskutovat na nějaké úrovni a ne jak slepice.
S počtem hodin ve škole, no tak asi pak jak pro koho, mi to tedy náročné a dlouhé nepřišlo, ale je to věc nazoru a každého člověka. Tvůj názor na skolu jsem již četla v jiné diskusi, takže v tomto se neshodneme. Pro mě a mé děti jsou důležité všechny předměty, ať člověk má nějaký všeobecný přehled, i když to v životě nikdy nepoužije. Jak již bylo zmíněno jinde, rok 1212, sice nepodstatná věc k životu jako takovému, ale celkem důležitá pro všeobecný přehled. 😉
@klea81 Tak budou ty hodiny muset nahnat v příštích letech. Srovnáme to se švagrovou. My měli v první třídě 2 hodin AJ navíc, ale v další letech jsme měli vždy méně hodin, než oni. Je to pevný počet hodin, který se musí rozhodit do jednotlivých ročníků a je na škole, jak si to udělá.
@dominikaromanova
no ja reagovala na to,ze se ptas jestli mam dite skolou povinne.jenom matky od skolaku dokazou posoudit co je hodne ci malo?my jsme snad do skoly nechodili a nepamatujeme si jake to tam bylo?
btw na co je ti ten vseobecny prehled kdyz danou informaci nikdy nepouzijes?
podle stejne logiky by se mohly deti na zakladce ucit treba ridit nebo svaret protoze to jednou muzou potrebovat.sprtat zpameti kvanta informaci neni v dnesni dobe potreba,je dulezitejsi umet s nima pracovat a umet si je vyhledat.kdyz naucis triletaka ze 1212 byla ZBS tak ti to sice rekne ale bez nejake sirsi znalosti je mu dana informace uplne k nicemu.A tak je to i s tim nasim slavnym vseobecnym rozhledem protoze nase skolstvi funguje stylem naucit se-napsat pisemku-zapomenout.Kvanta nepotrebnych informaci se nauci kazdy s trosku dobrou pameti ale jenom inteligentni clovek s nima umi pracovat.A proto mame spoustu vysokoskolaku,kteri jsou v praxi naprosto nepouzitelni protoze sve nabyte znalosti neumi uplatnit a jsou jim teda k nicemu.

Neteř nastoupila do první třídy teď, mají 4x do 11:20, jednou do 12:15.