icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

blanka.k
6. črc 2010

@ferinka jo, tu 10 koupíš klidně i zvlásšť, stačí torchu hledat, já tak mám koupenou +8, a ješt+ +4, až te´d jsem na jiný průměr kupovala celou sadu 😉

mes
6. črc 2010

@blanka.k tobě to automaticky zaostří?? Nechápu..mně to nejde.. 😕

ferinka
6. črc 2010

@blanka.k aha,tak já vyzkouším na aukru pohledat 😀

@mes mě to makro taky ostří samo jak namáčknu čudlajz,jen jak je v blbé dálce,tak ne,chce to zkoušet 😀

ferinka
6. črc 2010

Tak jak jsem koukala,tak se vyplatí koupit celou tu sadu nebo co jsem našla,tak ta +10 stojí skoro stejně jak ta dada 😀 😀 😀

mes
6. črc 2010

@ferinka no mě to ostří když tam mám cca do 10 dio pak už ne..a nemůžu si pak korikovat kterou část kapky třeba chci mít zaostřenou a někdy to mám ostrý a foťák to necvakne..tak to mám vypnutý 😀

pipiii
6. črc 2010

@blanka.k me to teda take samo neostri, musim ostrit manualne, ale myslim ze je mam povedene ty fotecky..jen jsme cekala ze budou vice priblizene. Me ten fotak fotil dobre i bze nich z blizka takze ten rozdil fakt moc nevidim...ael i tak to urcite vyuziji 🙂 jen asi mene jak nekteri maniaci tady 😀 😀 😀

soanpe
6. črc 2010

@mes moje makro asi dlouho neuvidí nikdo 😀 se mi klepou pracky jako starýmu alkoholikovy, co se klepe na ranního panáka 😀

mes
6. črc 2010

@pipiii přilblížené to mám dobře také bez makro čoček..ale s nimi je to pozadí rozostřené..fotka vypadá jako obraz spíše..prostě nevím jak to popsat..takový efekt nedosáhnu prostě ani s nejmenším clonovým číslem..já jsem z toho nadšená totálně! Vem si jak daleko mi zaosřuje foťák..teď konečně můžu lézt až hlavě brouka 😀 😀

blanka.k
6. črc 2010

Tak jsem si vás popřidávala do seznamu na FB, teda koho jsem odhalila 😀

mes
6. črc 2010

@soanpe nééé určo bude nádhernýýý..já se moc těším..já tu totiž u vás tajně sbírám inspiraci od všech..sosáčkem sosám jak lupič 😀

mes
6. črc 2010

@blanka.k já FB nemám vůbec 😀

murynka
6. črc 2010

@mes vidím to jako ty 🙂

blanka.k
6. črc 2010

@mes já jsem taky odolávaůla hodně dlouho, jenže furt mě každý odkazoval, že má fotky na FB, tak jsem před pár týdny neodolala 😀

soanpe
6. črc 2010

@pipiii tak to mi nejde do hlavy 😅 jako canon fotí od 40cm+ nějaký to přiblížení zoomem... no ale stejne ti to nedá to ,co se 17d

ty kytičky maj cca 4-5mm v průměru a ani náhodou to takhle nedám ani se 135mm zoomem

@mes no tak jo, něco jsem přidala 😀

soanpe
6. črc 2010

jj, FB je jak rakovina lidstva. proste se nekontrolovaně šíří a postihuje nás všecky 😀

jaa
6. črc 2010

Tak mě už dostal Fb dávno🙂))) 🙂 🙂 🙂

mes
6. črc 2010

@soanpe modrý pavouk....to je to o čem mluvím..i tvé fotky vypadají jako malba..to se mi hrozně líbí..Ty mé kapky byly taky velké kolem 2mm..proto to kolem je totál rozšmatlaný 😀 Ale pipouš se dostane hodně bllízko s foťákem..byla jsem svědkem 😵

soanpe
6. črc 2010

@mes od kolika cm fotí d1000? 😅

pipiii
6. črc 2010

holky, tak neco z dneska....ale proste jsme si predstavovala ze to bude vice priblizene 😀

ferinka
6. črc 2010

Mě FB taky dostalo dávno a s makrem mám taky doooost problém,jako pingl,mám pazoury vytahyný a rozklepaný,že se nad tím klimbám a klepu,no lov žáby v lese byl teda rekord,jen se mrcha při tom lovu obalila tím listem 😀 😀

pipiii
6. črc 2010

me proste prijde ze jste to mely z vetsi blizkosti :-/

ferinka
6. črc 2010

@pipiii a jak chceš ještě blíž,střeva tý včele nevyfotíš 😀 😀 😀 😀 😀

pipiii
6. črc 2010

jinak mam to bez orezu...mate to take tak bez orezu????

pipiii
6. črc 2010

@ferinka ja to takhle ale vyfotila i bez tech cocek proste 😀:-d😀

murynka
6. črc 2010

@ferinka 😀 😀 😀 střeva 😀 😀 😀 ty jsi prdlouš 😀 😀 😀

já FB nepropadla ani náhodou 😝

pipiii
6. črc 2010

@soanpe ja ti prisaham ze jsme fotila bliz jak ze 40cm!!!! tak mozna z 10cm.... urcite jo!!!

soanpe
6. črc 2010

@pipiii a jakým objektivem??? 😅 😕
to cos dala ted sem ,tak jakou čočku na tom máš?

blanka.k
6. črc 2010

@pipiii a jaký máš objektiv? Já když dám ty čočky na 18.-105 a nazoomuju na ohnisko 105, tak teda přiblížení je hrozný 😅 Ale většinou fotím s čočkama na pevné 35 objektivu, sice to není takový zoom, ale zase je to lepší objektiv, malinký a líbí se mi to víc ty fotky z něj 😉

pipiii
6. črc 2010

http://pipiii.rajce.idnes.cz/Amalka_od_8._mesic...

tady to mam bez cocek jen s obyc objektivem 18-55mm

jaa
6. črc 2010

teda holky.....Vy mi dáváte...Já chci taky foták,aby fotil makro od 1cm a bez čoček..tak ,jakej si mám teda koupit????Na ty střeva brouků....😀DDDDDD

Strana