icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

brendi
19. lis 2012

@wrtulka
@zuzkkkaaa ....přesně tak....chce to do stínu.......a doupravit 😉 ......když studuju portrétovky od profíků...děti, rodiny.....vždy je mají zasazeny do aspon malého stínu......tvrdé světlo ti hází i tvrdé stíny

lutsousek
19. lis 2012

Ahoj, ráda bych se k vám přidala. 🙂 Musím přiznat, že tato diskuze mě přivedla na myšlenku pořízení zrcadla. 😅 Četla jsem ji pěkně od začátku, ale než jsem od manžela dostala zrcadlo, tak jste se přesnunuly do soukr.diskuze a neměla jsem, kde čerpat rady a čím se kochat. Takže jsem hrozně ráda, že se zase začalo přispívat!!! 🙂

Mám Nikon D5100, seťák 15-55mm a portrétovku Nikkor 50/1,8. Ten už nesundávám z těla. 😀 Na Vánoce bych si přála ještě ex.blesk. 😵

Jinak fotím od srpna a od září mám ten pevný objektiv. Fotky sice nejsou vůbec dokonalý, ale děsně mě to baví! 🙂
Dám pár fotek na ukázku a představení se, ale jsou v horší kvalitě stažený z mého FB. V plné mám na ex.disku, tak to prosím omluvte.

zuzkkkaaa
19. lis 2012

@lutsousek Teeeda ty jsou senzační 😵 😵

brendi
19. lis 2012

@lutsousek jsi šikovná

jaa
19. lis 2012

@lutsousek Super.. 😉

mirusak1
19. lis 2012

@lutsousek nadhera 🙂

mirusak1
19. lis 2012

@zuzkkkaaa krasne fotecky

jaa
19. lis 2012

Dnešní zkouška pevné 85.venku

jaa
20. lis 2012

@lutsousek Ta barevná holčičková,je luxusní

zlobr
20. lis 2012

Zdravím všechny nadšené fotografky....mohla bych poprosit ty z vás, které používáte Photoshop, o info, kde jste si ho pořídily (klidně do IP)? Jestli koupily, nebo jinak sehnaly....
Já s focením začínám, mám Canon EOS 600D se setovým objektivem. Zatím mě nejvíc baví makro a krajina (nemám miminko, na kterém bych trénovala 🙂 ).
Úpravy zatím dělám v Lightroomu 3 ale ráda bych se seznámila i s PS, do budoucna by se to mohlo hodit.
Moc děkuju...

eniciatko
20. lis 2012

@zuzkkkaaa ja taky přemýšlím nad externím bleskem.... je tězké se s ním naučit? 🙂

eniciatko
20. lis 2012

@jaa fotky máš úžasné, krásné barvičky! 🙂 mohu se zeptat čím fotíš přip. upravuješ pak barvičky v nějakém programu?

jaa
20. lis 2012

@eniciatko Děkuji🙂Mám Nikon D 5100 a obj.35,85. a seták 18-105. úpravy v PS 6.
Externák ,aby pokryl světelně vše,tak mám na TTL.Není to nijak těžké.

eniciatko
20. lis 2012

@jaa děkuji 🙂

jaa
20. lis 2012

@eniciatko 😉 tohle je s externím bleskem..A,stíhal i trampolínu 🙂 Mám Nikon SB 600

evlyn
21. lis 2012

Měla bych dotazy - než se mi nabije baterka, abych mohla stáhnout fotky.

Fotíte do RAWu nebo jenom do JPGu?
A řeším problém s ISO - podle fotek na netu z recenzí na můj foťák (Nikon D70) - šum při různých hodnotách ISO, mi přijde, že můj foťák "šumí" mnohem víc - v podstatě nad 600 už je to ne nepříjemné, ale neúnosné. Je možné, že by se to zhoršovalo stářím těla?
Díky

eniciatko
21. lis 2012

@jaa juuuu super 😉 ja budu potřebovat nějaký pro canona(D 600).... akorát se v tom vůbec nevyznám 😕

jaa
21. lis 2012

@eniciatko to zase poradi holky,co mají canona.. 😉

jaa
21. lis 2012

@evlyn Jen poznatek nás ostatních..Pokud se fotí do raw a pak se to převádí do jpg,tak se více objeví šum.☹.Bez šumu je jen NIKON D 800. 😉

evlyn
21. lis 2012

@jaa díky 🙂 je mi jasné, že bez šumu to úplně nepůjde, ale tohle je i u fotek focených přímo do JPG ☹
Ale vyhrábla jsem v jedné diskuzi, že to taky někomu dělalo a je fakt, že ten můj už je fakt stařeček. Halt začnu pomalu šetřit na nové tělo 🙂 A to už jsem si říkala, že mám výbavu komplet

lutsousek
21. lis 2012

@jaa Děkuji. 🙂 A jsem ráda, za ukázky fotek s tím ex. bleskem. Chci si teď pořídit na vánoce SB-700, tak jsem ráda, že vidím, co všechno asi zvládne. 🙂

jaa
21. lis 2012

@evlyn Ještě by se dalo dát vyčistit čip.

evlyn
21. lis 2012

@jaa Díky - zkusím to hodit do servisu. Jinak mám teď asi i období, kdy mám pocit, že mi prostě nejdou pěkné fotky 🙂 Ono to zas přejde...

evlyn
21. lis 2012

@lutsousek taky foceno externím bleskem odrazem přes stěnu šikmo za mým ramenem + úprava expozice ve photoshopu

jaa
21. lis 2012

@evlyn Já odrážím o strop.

evlyn
21. lis 2012

@jaa jj taky jsem zkoušela, takhle mi přišlo že fotky vypadají nasvícené přirozeněji - v tomhle konkrétním případě

lutsousek
21. lis 2012

@jaa @evlyn Moc děkuji!!!! No, až ho budu mít doma, tak vás zasypu konkrétními dotazy. 🙂 Ale moc děkuji, za fotky před a po úpravách!

jaa
21. lis 2012

@evlyn Mě přijde ta fotka strašně tmavá.A,pak ,když ji expozicí upravíš,tak už nejsou přirozené barvy a je tam děsný šum.Zkus si ji zvětšit..Ouška,kolem nosu a pusinky je to celé oranžové.TZn,už je ta expo.moc:_(((Spíše bych využila toho blesku,aby splnil ty světelné podmínky a nemuselo se na expo vůbec sahat.Očka má hodně tmavá..Málo světla.Tu fotku světlejší už z fotáku a pak jen doladit přes křivky. 😉

evlyn
21. lis 2012

@jaa oki díky, budu zase zkoušet...

jaa
21. lis 2012

@evlyn Opravdu, zkus toho blesku využít v tom,aby to světlo,co ti chybí doma,ti on dodal..Ještě pak lze prcka naštelovat obličejem k oknu a mít světlo přirozené a pak blesknout jen za něj..Nebo snížit intenzitu..

Strana