icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

evlyn
21. lis 2012

@jaa dobre 🙂 Blesk mam teprve kraticko - fotila jsem s nim zatim dvakrat, takze spis zkousim, co to umim a tyhle rady jsou presne to co mi chybi 🙂

jaa
21. lis 2012

@evlyn Já ho mám také chvilku a taky pořád tápu.Ale, je to čím dál lepší 😉

evlyn
21. lis 2012

@jaa můžu ještě dotaz - jak takhle zrychla poznáš, že už je ta expozice moc? Jen stručně, abych vyrušila aspoň základní chyby.
Toho šumu jsem si tam právě všimla a dost mě štval...

jaa
21. lis 2012

@evlyn Právě ta oranžovo-žlutá místa☹(((

j.cien
21. lis 2012

Ahojky,prosim o radu,kde si nechavate delat fotky??Konecne jsem zacla probirat alespon prvni rok holcicek..jsem nemozna!!!a vubec nevim,kde je dat udelat...nebo je to jedno?Myslim ohledne barev,svetlosti a tak..jestli budou stejne,jako je vidim ja na PC..muzete mi dat tip?
Dekuji!

kamino
21. lis 2012

Tak jsem zkusila vyfotit naseho pavianka pri koupani...prosim o pripominky...tedy to ze neni cely je umysl 😉

evlyn
21. lis 2012

@jaa lepší? Bylo to teda focené už večer, takže úplně bez přirozeného světla. Jde mi spíš jestli jdu tím správným směrem...Díky
Ještě budu muset evidentně vychytat vyvážení bílé 🙂 Ale jedno po druhém.

jenniffer001
21. lis 2012

@j.cien vůbec nejlepší je fotoškoda, přesně tak jako ty chci fotky takový jako je mám v počítači a ne přeostřený, přidaný kontrast, nebo naopak neostrý, vyblitý barvy a podobný věci.... tam je to kvalitka 🙂

erinbrock
21. lis 2012

@kamino mas pekneho pavianka 🙂 pekne modre oci...ze by tou vanou?? a k fotce - napravo mas prouzek jako kdyby naklonovany?? a na me je ta vinetka hodne tmava...mam vinety rada..ale tady uz mi prijde hodne vyrazna...tak mozna trosku ztlumit...ono co se nelibi mne muze se libit nekomu jinemu 😉 no a jeste kdyz se na tu fotku divam tak mam pocit ze mi z ni maly vypadne...je hodne namackly k tomu dolnimu rohu a na druhe strane je pomerne hodne mista...mohl by byt klidne kousek doprava a nahoru... 🙂
ja se pri foceni snazim dodrzovat pravidlo tretin (ne vzdy se povede 😉 ) a potom pri orezavani davat pozor abych nerezala v kloubech - tedy v lokti v kolenech v pase v kotnicich..to jsem vycetla v chytrych knizkach 😉

kamino
21. lis 2012

@erinbrock predem diky..je to modroocak a ta vana to jeste umocnila..mame i takhle modry strop,tak mozna jeste nejaky odraz svetla... Nelkonovala jsem nic,ale neco jsem zmackla a kousek se posunul a ja to neumela vratit zpet a zapomnela to oriznout 😉 to se omlouvam...s tou vinetou mas pravdu,je tmavsi...a s tim orezem na tretiny...zkusim to predelat,ale mam obavu,ze tam nekde vlevo mam ruku z hrackou a takhle to zkratka vyslo 😉 uvidime,jestli neco vykouzlim 😉 kazdopadne diky 😉

erinbrock
21. lis 2012

@kamino jj ja vetsinou fotim tak abych pak nemusela orezavat...jenze se pak nekdy biju do hlavy ze kdybych toho vyfotila vic tak si s tim pak muzu vic pohrat..a orezat treba jinak...ale vetsinou se snazim tu kompozici zpracovat uz v hledacku 🙂
a jinak tohle jsou momentky a krasne...tak proc ne... 😉

irenka
21. lis 2012

@wrtulka
ahojky, já mám taky Olympus , E 450
Ty první dvě fotky mě dostaly. Nádherný.... jsou upravený nebo nejsou?
A fotíš už na plný manuál? Já s tím teprve začínám. Tak bojuju dost a začínám si osvojovat prnví foto slovíčka 😉

jaa
21. lis 2012

@evlyn jj,je tam už podstatně méně šumu..Jen ta oranžov-žlutá místa tam někde ještě jsou..Ale,je to fakt lepší...

jaa
21. lis 2012

@j.cien já Fotolab.HP

irenka
21. lis 2012

Hoky, ted otázka mimo mísu, ale co máte více než jedno dítko, kdy zvládáte fotit a hlavně kdy upravujete fotky?
🙂

j.cien
21. lis 2012

@irenka 😀 😀 mne zacina moje "osobni volno"tak kolem pul desate...to zlaticka usnou a ja sedam na PC a spat chodim malokdy pred pulnoci 😝 😀

irenka
21. lis 2012

@ivarei
@jaa Prostě vám to musím napsat, Vaše fotky mám stále před očima. Ty podzimní a ty koně...
A tvoje dětičky, jsou boží... fakt jako joooo. Koukal ajsemi na FB na stránky, moc krásná prezentace.
🙂

irenka
21. lis 2012

@j.cien
Jo tak to jsme na tom podobně, jen já ještě kojím, tak mám pak budíček. A ted louskám program na úpravu fotek a čím více to čtu, tak tím více jsem z toho jelen.... :(
A navíc vůbec nevím jak mám nastavit foták. Manuál je někde v trapu a já tápu. Doma je prd a ne světlo a venku je hnusně... tak pak něco vyfot,.... 😀 😀 😀

jaa
21. lis 2012

@irenka díky moc.. Foták beru ven. Ne ,pokaždé.Když mám chut a upravuji,až po té,co se naučím..Tj tak od 23:00 do třeba 0:2:-)))

jaa
21. lis 2012
wrtulka
22. lis 2012

@irenka ahoj, nejedu na automat. Zatím na ten polo 😀 prostě na Ps kde se snažím stáhnout clonu na co nejmíň..tzn. co nemenší hloubka ostrosti. Problém pak je když je tma a není dost světla ☹Ty první dvě fotky nejsou nijak zvlášť upravovaný..fotila jsem to doma v polních podmínkách bez odrazové desky...jsem pak ořezávala trošku retušovala a malinko zvýrazňovala barvy..

wrtulka
22. lis 2012

holky dotaz...
mám teď obr problém když je pořád tma, malá mi na blesk reaguje takže se otočí a kouká do foťáku..bez výrazu a to není ono ☹ co s tím??

evlyn
22. lis 2012

@jaa Slatiňany? Podle těch koní? Mohla bys mě prosím nasměrovat na ty žlutooranžová místa ať vím po čem se mám dívat? Díky.

kamino
22. lis 2012

@erinbrock kdyz se pokousim pavianka nafotit,okamzite mi vytanou na mysli nesmrtelna slova pana Capka - jak se fotografuje stene? Spatne. A u deti to asi plati dvojnasob 😉😉jak vytahnu fotak,Bobes nasadi kamennou tvar a konec. Uz aby byly nejake slunecne dny,tady co mam fotak svitilo slunce jen jednou a to jsem vyuzila na prirodu...a zkusim zas neco vyfotit...to budu mit vic pokusu,jelikoz nechci pouzivat blesk 😉😉 jeste dotaz...poslu fotku,tam je Bobes rozespaly,ale vysmaty..ovsem ma jakoby cervene kolem oci..co s tim?

evlyn
22. lis 2012

@jaa ještě mě napadlo, nemohly by ty žlutooranžová místa být i v důsledku focení pod žárovkou? Nebo špatně nastavené WB? Ona je celá to fotka jakoby do žlutozelena

jaa
22. lis 2012

@evlyn je to šum. v ouškách a kolem nosánku..Podexponovaná místa,co se pak dorovnávají přes expo,pak zažloutnou. Zkus si prohlédnout tu fotku,jak jsi dávala před a po..
JJ.Slatinany..

erinbrock
22. lis 2012

@kamino bud nejak doupravit v grafickem programu a pak jeste zkusit vyvazit bilou...mas i to tricko takove nasedle...na rukavech je pekne bile i kdyz tam mas myslim bilou vinetku...muze to byt odraz od te deky nejak...zkus vyfotit 1 fotku s ruznym nastavenim vyvazeni bile a uvidis ktera bude mit nejpeknejsi barvy...mozna by ji pomohlo troskub zesvetlit... 😉 ja jsem samouk...pokus omyl 🙂

eniciatko
22. lis 2012

@jaa tedy Ty máš ty fotky opravdu krásné!!! 🙂

jaa
22. lis 2012

@eniciatko Díky kočko.. 😉

zuzka111
22. lis 2012

Ahoj holky, jaký program prosím používáte na úpravu fotek? Našla jsem tady tu diskuzi až dnes a má tolik stránek, že nevím, zda bych to našla, ale určitě to tam je někde napsané. Děkuji moc

Strana