icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

jaa
22. lis 2012

@kebule82 ok,ale u třetí padají domy.. 😉

kamino
22. lis 2012

@erinbrock Tak jsem to nevydržela a stahla fotky z dneška... zatím jsem stihla oříznout jen jednu... Je to lepší? Foceno po 15 hod,takže světlo noc - moc..vím...

erinbrock
23. lis 2012

@kamino je moc pekna...sluselo by ji klidne vice mista kolam hlavy hlavna smerem kde se diva...ale to byt muze ale nemusi... 😉 http://www.fotoradce.cz/jak-na-spravnou-kompozi... pravidla jsou i od toho aby se porusovala...🙂 na tom fotoradci je spousta dobrych clanku 🙂

kamino
23. lis 2012

@erinbrock ja se snazila o tretinu,ale na originalu je kus ramene kamaradky,tak jsem to musela oriznout,ale polepsim se,mam tam jednu,jen ji upravit. Jak pavianek usne,dam se do ni😉 diky za odkaz😉😉

evlyn
23. lis 2012

@zuzkkkaaa můžu se prosím zeptat, jak byla tahle fotka nasvícená? http://static0.asmira.com/photo/14/364914/forum... Díky

zuzkkkaaa
23. lis 2012

@evlyn je to jen externí blesk, pak ještě upraveno a jak se tak na to foto dívám, tak určo zesvětleno a prozářeno 😉

evlyn
23. lis 2012

@zuzkkkaaa "prozářeno"? Díky 🙂

kamino
23. lis 2012

@erinbrock tak to je ona... jak bylo naprd světlo, napadlo mě, jí trochu ubrat barvy....

kamino
23. lis 2012

@erinbrock jInak vypadala takhle...

zuzkkkaaa
23. lis 2012

@kamino Mě by se líbila víc ta barevná, řízlá jak ta čb, a bez té vinětace, jinak i tak pěkný. Trošku bych v rawu přidala na barvičkách 😉

jenniffer001
23. lis 2012

@kamino ořízlá je perfektně, ale toho jasu, nebo kontrastu nebo co jsi to tam přidávala už je tam moc, přepaluje se ti pravá půlka obličeje a ty chlupy kolem kapuce taky a zanikají tím netaily... a když už, takza mě radši klasická čb, než takhle jenom ubraná barva..
ale rozhodně je to nejlepší fotka jakou od tebe vidím 😉)

mirusak1
23. lis 2012

@erinbrock @jaa holky moc diky, kouknu teda na ebay, jen se chci zeptat, koukla jsem jen zbezna na ten zeikos na ebay a bylo tam toho povicero, muzu se zeptat jaa jaky konkretne mas? moc diky. A jeste bych se chtela zeptat, cim cistite objektiv? jakou znacku pripravku? moc diky

mirusak1
23. lis 2012

@erinbrock @jaa byla to reakce na UV filtr na vase odpovedi na muj dotaz, pisu jak hotentot 🙂

kamino
23. lis 2012

@zuzkkkaaa
@jenniffer001 Holky, takhle nějak ? jen v rychlosti...

kamino
23. lis 2012
zuzkkkaaa
23. lis 2012

@kamino za mě lepší, já bych teda osobně prosvětlila tu bundu i to listí a to listí ještě přidala na barvách. 😅 😅 a ještě k ořezu, dle mě je lepší řezat 3:2 kdybys náhodou chtěla foto tisknout 😉 Jinak pěkný. U té čb bych ještě mírně přidala aspoň kontrast 😉

kamino
23. lis 2012

@zuzkkkaaa Díky moc... je to teda fuška 🙂 Budí se mi potomek, konec legrace 🙂 Ještě jednou díky 🙂

jaa
23. lis 2012

@mirusak1 Mám Digital Multi -Coated Professional High definition UV Protector..PHD.
Na optiku mám pero..Také z aukra

jaa
23. lis 2012

@kamino Mě se líbí. jen bych malinko stáhla modrou na pleti..

erinbrock
23. lis 2012

@kamino mne se libi taky bez te vinetky...s tou modrou souhlasim ma uz modre belmo...asi od te bundy...jeste bych se nebala zkusit ten blesk v takove tme...ono ti to ten oblicej prosvetli...zkus to udelej si fotku bez i s bleskem 🙂
@mirusak1 no ja mam jen cistici hadricku...na sklo...mam pocit ze ho mam zatim cisty...tak jsem jeste nic nekupovala 🙂

kamino
23. lis 2012

@erinbrock
@jaa Holky, díky... s tím bleskem vyzkouším, až zase bude nějaký model na obzoru...mé dítě nenávidí foťák i normálně, natož ho dráždit bleskem...to si počkám radši zase na návštěvu 🙂

hojda
23. lis 2012

Holky slintám tu nad těmi vašimi fotkami!!!! Jak to děláte? musím asi pročíst celou diskuzi, abych se to taky naučila 😠 , nebo je někde na netu rychlokurz? Jak děláte ty foky, kdy je v popředí něco ostrého a pozadí rozmazané? To je tak vyfocené, nebo upravené? Jste šikuly!!!!

erinbrock
23. lis 2012

@hojda fotime zrcadlovkou na nizkou clonu 🙂

hojda
23. lis 2012

@erinbrock Zrcadlovku mám, ale to je tak všechno 😀 No nic až bude čas, tak začnu studovat asi tady u vás🙂

erinbrock
23. lis 2012

@hojda zapni zrcadlovku na prioritu clony, nastav si co nejmensi cislo a zkousej...cim dal mas foceny objekt od pozadi tim bude to pozadi mazlejsi 🙂

kamino
23. lis 2012

@erinbrock Zkusila jsem předělat tu vanovou fotku...takhle nějak?

hojda
23. lis 2012

@erinbrock díkyyyyyy!!!!!

erinbrock
23. lis 2012

@kamino neskutecny rozdil 😉 😉 bezva...jen jak nekdo radil...orezavej si fotky v pomeru 3:2 - pokud si je pak budes chtit nechat vyvolat - je to klasicky format 10:15...ale jinak super je krasne svetla...parada 🙂

kamino
23. lis 2012

@erinbrock A teď ta druhá...s tou blbě bílou.... S tím poměrem to bude složitější se do něj vejít... a hlavně nemám odhad a ještě jsem nenašla, kde se v tom iPiccy nastavují poměry.... Každopádně moc díky za rady 🙂

erinbrock
24. lis 2012

@kamino urcite je taky takova pekne svetla...libi se mi vic...a priste pozor na ousko...u tech deti se neda uhlidat vsechno...ja porad hlidam spinavou pusu a sopel z nosu 🙂 iPiccy neznam...jinak bych poradila 🙂

Strana