icon

Vlastní fotografování dětí, úprava fotek, atd. Rady?

nebe
23. dub 2010

Už mě omrzelo focení dětí obyč digitálem, ale zaujalo mě focení zrcadlovkou. Jen nevím jakou si pořídit. Prosím o radu zkušnějších maminek,které už taky omrzely obyčejně napraskané fotky ale žádná ta nej.....🙂

molicova
30. kvě 2010

Ahojky, tak sem také šoupnu pár foteček, fotila jsem pejska kamarádce 🙂 je to čivava a jmenuje se Arnoštek 🙂

molicova
30. kvě 2010

A ještě nějaké fotečky dětiček kámošek a i nějaké našeho Tomáška ze včerejšího srazíku 🙂

molicova
30. kvě 2010

Tady jsou fotečky, zapoměla jsem je vložit, jsem je nezmenšila, tak to budu muset dát na dvakrát 🙂

nikulka83
30. kvě 2010

Míšo, paráda!!! Hlavně ta poslední fotka z těch dětiček je úžasná! 🙂

molicova
30. kvě 2010

a ještě pár 🙂

blanka.k
30. kvě 2010

Ta poslední je fakt super, to jsou kukadla 😉 Já už chci mít taky takového velkého Tomáška, aby se dal dobře fotit 😀 🤐 😅

molicova
30. kvě 2010

jééé Niky, moc děkuji 🙂 koukala jsem i na tvoje a je jsou taky jako vždy super 🙂

molicova
30. kvě 2010

děkujíííí

soanpe
30. kvě 2010

@blanka.k
fotky úžasné a je vidět, že si víš rady. za málo peněz hodně muziky 😉

@murynka
ty máš trošku problém s ostřením viz http://murynka.rajce.idnes.cz/Jaro_2010_Flora/#... jestli ostříš ručně,zkus přepnout na autofokus. možná ti to pomůže 🙂 jinak fotky holčičky jsou fajn,ale s kytičkama trošku bojuješ. asi ještě s fotákem netykáš dlouho 🙂 😉

molicova
tam není co dodávat 😀 opět dokonalé. líbí se mi fotka s tím červeným autem v pozadí. je to taková hezká reportážní fotka.

jinak musím říct,že se všechny moc snažíte. přeji dobré světlo a já se loučím

molicova
30. kvě 2010

blanka.k , tak fotečky jsem ti už komentovala a strašně moc se mi líbí 🙂 fakt super 🙂

molicova
30. kvě 2010

@soanpe moc děkuji 🙂 pořád nemohu najít takového to svoje now how v úpravě, tohle jsem zkusila zase nově, tak snad na to někdy přijdu a už budu fotky upravovat jenom tak 🙂

jaa
30. kvě 2010

Tak,holky,co používáte na úpravu fotek Picaso 3..Zkusila jsem to,ale ty fotky,co upravím,mi pak zůstanou v mé složce v PC neupravené...Co s tím???

molicova
30. kvě 2010

ještě mi to nedalo a dám sem také nějaké makro 🙂

molicova
30. kvě 2010

jsem fakt šikovná, vždy to odešlu bez fotek ☹

blanka.k
30. kvě 2010

@molicova super, to fotíš čím to makro?

molicova
30. kvě 2010

@blanka.k, moc děkuji, to je focené objektivem sigma 17-70, je i na makro

nikulka83
30. kvě 2010

Teda Míšo.. To je nádhera... Jak obrázek, hlavně ty kapičky... My objektiv na makro nemáme..

soanpe
30. kvě 2010

Ani já jsem neodolala řepkovým polím 😀

soanpe
30. kvě 2010

míšo, ty fotky jsou vážně hezký.
ty je máš i kompozičně vyvážený. někdo fotí ,jakože vyfotí něco zblízka,ale už neuvažuje nad tím, aby to celkově ladilo oku.
do nás ve škole hustili, že fotka má být hlavně kompozičně zajímavá a pak na ní může být vyfocený i lejno a bude to hezký 😀 😀 😀

murynka
30. kvě 2010

ahojky holky 🙂

@soanpe děkuji máš pravdu občas s tím bojuju ☹ ale zrovna tahle fotečka byla zkouška zaostřit pozadí a tu kytkumít rozmazanou ale není to hezké vím o tom... ☹ moc děkuji za názor pomůže to 😎tvoje fotečky parádní smekám 🙂

@molicova to je neskutečná nádhera nevím jak fotíš ty kapky to fakt nechápu 🙄 ☹ je to krásnéééé 😵 😵 😵 pes dítě prostě vše nádherné 🙂

@blanka.k tam o tom co jsi psala jde na každý fotáček??? 😕 jinak ahojky a gratulka k Tomáškovi je úžasný 😵 😵

murynka
30. kvě 2010

@wwercaa tvoje kytičky nemají chybu 🙂 😵 jak jsi to fotila tyyy?? 😀 😀 máš základní fotáček nebo ještě nějaké přídavné zařízení???jo jo vím že máme stejný alespon někdo se sonnym 😀 😀

murynka
30. kvě 2010

tady jsme zase něco zkusila odpoledne 🙂 u nás na dvorečku 😀

wwercaa
30. kvě 2010

@murynka děkuji 🙂 .......já na tom moc nastavování neumim 😀 ale takový detaily fotím v makro režimu, ten foták zaostří jenom do určitý délky, někdy když chci něco opravdu hezkýho vyfotit zblízka, tak to nedovede ☹ ani sama nevim, jak jsem téhdy vyfotila ty květy 😀 ale pak jsem ještě doupravovala barvičky ve photoscapu 😉 možná některé moc bijí do očí, ale nejsem profík 😀 ...........no tak aspon tady tvoříme Sonny dvojku 😀 😉
jo a ještě k fotáčku nemám žádný příslušenství nebo objektivy navíc, na to makro focení by bodla ta čočka co radí blanka.k a jinak bych moc moc chtěla externí blesk na focení doma, fotečky jsou tak přirozenější, než se zabudovaným bleskem 🙂

@molicova krásný, nádherný, božííí fotečky 😉

@soanpe to máš dobrý studium, aspon hned uvidíš nějaké naše chybičky a poradíš 😀 😉 já se moc do nastavování a práce s fotákem nerozumim no nevim jak asi zvládnu ten blesk 😀 ........fotečky v řepce supééér, malá má krásný vlásky, jak anděl 😵

wwercaa
30. kvě 2010

murynka, taky hezký fotečky, povedly se 😉 😵 já tady kolem baráky nemam co fotit, to bych musela běžet až do města do parku 😀 ale v týdnu asi pojedem k nějakýmu zámku na prochajdu na zahradu, tak budu experimentovat 😀 😀 teda když bude hezký počasí, ne toto příšerný, co je dneska 😝

murynka
30. kvě 2010

@wwercaa 😀 😀 to jsme dvě také to s ním neumím chtěla jsme nějaký kurzík a nevím zda by to k něčemu bylo 😕 přesně také nastavím makro jdu hodně zblízka a ne a ne cvaknout 😠 ☹ a budeš pořizovat nějakou tu čočku a ta by šla i na náš?až nějakou anjdeš pošli odkaz 😉 a ten blesk bych chtěla také ale je to přeci jen dost korunek ale budu mít svátek a narozky 😀 😝 jj park u zámku bude super 🙂 😉

blanka.k
30. kvě 2010

@wwercaa - já jsem si blesk koupila loni a fakt nebe a dudy... ale já zas fotím jako hlavní koníček architekturu, takže ten vestavěný byl většinou naprd. Mám zn.Metz a jsem max.spokojená 😉 Dítě jsem s tím fotila jednou kamarádce, ale malý mimča nějak ty blesky nemají rády 😅 Na našeho křiklouna jsem blesk ani radši nezkoušela, ten se leká sám sebe apak hodinu řve, natož blesku 🤐 😀
@murynka - ty čočky mají pro většin zrcadlovek, oni vždycky na tom Aukru píšou, na jaký je to průměr objektivu a na jakou značku 😉

blanka.k
30. kvě 2010

@murynka ty máš teda zrcadlovku |Sony a jaký objektiv?

murynka
30. kvě 2010

@wwercaa veru jak máš malého na černém pozadí to máš takové plátno?jinak je vidět opravdu rozdíl v kompaktu a zrcadlovce to jsou úplně jiný fotečky 🙂

murynka
30. kvě 2010

@blanka.k sonny alpha a 200 ...3,5-5,6/18-70

blanka.k
30. kvě 2010

jak to má průměr, ať to nemusím hledat? koouknu na to aukro...

Strana