14měsíční syn najednou začal mávat rukama

matyldik
20. lis 2018

Ahoj. Jsem trochu nervózní...14mesicni syn moc nemluví,od 9.mesice říkal krásne Táta..ale přestal a teď říká manželovi většinou jen TA..
Uměl krásné základní věci jako Papapa,Paci paci,jak je veliký,kovej kovej,atd..a teď z ničeho nic,když mu řeknu,aby zatleskal,tak jakoby mává rukama od sebe a nespoji je do toho tlesknuti..pořad si prohlíží pak dlaně a dává si je na pusinku..nechápu,co se stalo 😔

merope
20. lis 2018

Nechci tě strašit, ale regres ve vývoji může znamenat skoro cokoli a určitě bych zkusila kontaktovat pediatričku.

matyldik
autor
20. lis 2018

Za 14 dni jdeme na očkováni,tak ji to řeknu..

urtica
20. lis 2018

Ahoj, jak dlouho to trvá? Nám se s dcerkou občas stávalo, že se něco jakoby naučila a pak to na čas přestala dělat a pak se k tomu zase vrátila. Každopádně, pokud je podezření na regres, očkování bych odložila - minimálně než dítko prohlédne neurolog.

michaela19911991
20. lis 2018

@matyldik hele já bych zašla pro jistotu k doktorovi ať ti dá žádanku na neurologii, ale neplasila bych předem. Malej taky na 10 mesicim pořád něco povídal (mama,tata,baba,...) ale nechapal co to znamená. Teď na 17měsících řekne akorát ,,tata,, ,,ata,, (auta) a mama akorat kdyz se vzteka.+ nejake citoslovce (ham,mnam,tak) a ruku pred pusu si dává jako, že posila pusu. A ,,pápá,, ? O tom si můžu nechat zdát. Věcem ktere po nem chci rozumí takže je podle Dr. naprosto v pořádku - ne každé dítě je ukecané 😅 a ve 14-ti měsících už vůbec.

kachna_b
20. lis 2018

mne niečo podobné začal robiť nedávno malý, hlavne to s rukami, že si ich počas tlieskania a podobných činností začne prezerať a dávať na pusinku alebo si hryzie do dlane. Pozrela som do pusiny a prišla som na to že sa mu tlačia 4 zuby naraz. Ani "nerozpráva" slová ktoré doteraz používal, ale, objavil písmeno K a ticho si ho mumle a skúša zas ničo iné. Skús odsledovať, deti občas keď sa naučia niečo nové na chvíľu zabudnú na to čo už vedia

matyldik
autor
20. lis 2018

Děla to tak tyden..od te doby,co začal dělat první krůčky...

urtica
20. lis 2018

@matyldik Pokud to dělá týden, tak bych se vůbec nestresovala - opravdu to funguje tak, že děti často něco přestanou dělat, protože se učí něco jiného a pak se k tomu zase vrátí...i to, že začal s prvními krůčky by tomu nahrávalo...

matyldik
autor
20. lis 2018

Jsem hroznej stresař..malej se narodil ve 34.tydnu po komplikovanem tehotenstvi..ale jinak vše Dohnal krásně..ale jakoukoliv odchylku nebo opozdenost hned řeším,bojím se..snad to nic nebude a je zdravý..ty první roky jsou fakt těžké..

urtica
20. lis 2018

@matyldik Jj, já to chápu, taky jsem kolikrát plašila...a to měla dcerka reálně mírně OV - to co dělá Váš synek (chůze, první slova) začala dělat až v 18 měsících...a je v pořádku, syn bude určitě taky.

matyldik
autor
20. lis 2018

Dekuji za uklidnění..snad bude vše v pořádku..oni asi toho teď na te neurologii stejně moc nezjistí nebo jo?

urtica
20. lis 2018

@matyldik Ale jo..řekla bych, že dobrý neurolog pozná ve 14 měsících celkem dost, mě návštěva neurologa uklidnila..ale je otázka, zda tím dítko stresovat. U nás byly problémy od začátku - dcerka hypotonická, OV, chodili jsme na rehabilitace už od 3. měsíců, neuzavírala se jí fontanela..

neomenia
21. lis 2018

Klid, vyckala bych. Chapu, ze jako maminka předčasně narozeneho dítěte se hodne vseho bojis, ale pokud to trva tyden, tak bych opravdu vyckala. Neurolig toho opravdu moc ted nezjistí.

matyldik
autor
21. lis 2018

Děkuji za podporu 🙂 dnes ráno hezky tleskal,tak nevím,co to s tema rucickama blbnul..ta komunikace je tedy furt stejná..používá v podstatě na vše slabiky a prstikem ukáže..Bo=boty,Po=ponožky,Pa=prádlo atd..

pavelkamat
21. lis 2018

Říkala mi stará pediatrička, že když děti začínají chodit tak se omezuje mluva. Hlava je zaměstnaná pohybem a už již nezbývá kapacita na mluvení 😉 Náš malý to tak měl. Nyní mu je 28 měsíců a krom Máma, Bába, apod stále říká jen počáteční písmena ze slov.
Na neurologii jsme byli s jiným problémem a dle neurologa je v pořádku.

klea81
21. lis 2018

@urtica neurolog pozná vše v pohodě i v roce, ale chce to udělat EEG