Chůze po kolenou, náprava a následky. Jak jste řešily?

jednaholkaa
20. kvě 2020

Ahoj holky, chci se zeptat, pokud vaše dítko chodilo po kolenou, způsobilo to nějaké vady do budoucna? Případně, jak jste chůzi po kolenou řešily? Fyzio nás straší, že z toho v budoucnu může mít nohy do X, vyvalené bříško apod. Snažíme se cvičit, ale efekt tedy minimální. Je tu někdo kdo to řešil Vojtovkou? A jak dlouho vaše děti lezly po kolenou než začaly chodit?

margaret88
20. kvě 2020

Pardon, teď nějak nechápu. Jak po kolenou? Jako normálně po čtyřech jako lozí každé batole?

puhelin
20. kvě 2020

@jednaholkaa Lezla 6 mesicu (od pul roku), nez zacala sama chodit.

yenefer1
20. kvě 2020

@margaret88 dcera měla období, kdy už nelezla po 4, ale opravdu chodila po kolenech (viz foto)
@jednaholkaa já to teda nijak neřešila, popravdě mě to ani nenapadlo. Ona tak ale "chodila" asi jen něco přes měsíc a bylo to zrovna teď v době karantény, takže bych se s ní stejně nikam nedostala... V podstatě začala lézt kolem toho 8. měsíce a kolem 11. začala stoupat a obcházet. No a někdy mezi 13.-14.m už chtěla přenášet věci, ale ještě se bála sama udělat krok do prostoru a vymyslela právě to chození po kolenech. No a týden po 15ti měsících se jeden den odvážila udělat pár kroků do prostoru a druhý den už suverénně chodila 😀

margaret88
20. kvě 2020

@yenefer1 tak pokud to myslí paní takhle tak to chápu. Já si říkala že to je nesmysl aby myslela klasické lezení po čtyřech.

betelgeuzz
20. kvě 2020

Starší taky chodila nějakou dobu po kolenou. Na vojtovku jsme chodily od narození asi půl roku, pak pravidelně na neurologii. Ale nikdo nezmínil, že chůze po kolenou by byla problém. Časem přešla na normální chůzi.

jednaholkaa
autor
20. kvě 2020

@yenefer1
@margaret88 Ano, takhle to myslím, viz foto. Přesně takto to máme, od 7 měsíce lezla po čtyřech, pak od 9 si stoupá a obchází nábytek, no a od toho 13 měsíce přenáší věci po kolenou. @betelgeuzz Naše fyzio to právě za problém považuje tak nevím..ale přijde mě, že s tim stejně nejde nic moc dělat.

legelata
20. kvě 2020

Po kolenou do 18 měsíců, doktorka nic neříkala, ve skoro šesti chodí i běhá normálně.

darinka84
20. kvě 2020

@jednaholkaa naše tak chodila taky, nám teda doktorka i fyzio říkala, že naopak posiluje svaly, ze to není na škodu... A chodila takhle docela dlouho.. Dva, tři měsíce určitě.. I víc..

jajulin
20. kvě 2020

@jednaholkaa Syn takhle chodil několik měsíců. S Dr. jsem to neřešila, žádné cvičení neproběhlo. Dnes má 5 let a žádné viditelné následky to na něm nezanechalo.

barunka1408
20. kvě 2020

Dvojcata která jsem hlídala takhle “chodili” minimálně 5 měsíců a nic to na nich nezanechalo. Za to dcera která ukázkove lezla po 4 celých 6 měsíců a pak teprve začala chodit ma nohy lehce do X🤷🏻‍♀️. Bohužel mnoho fyzio má v hlavě jen model dokonalého Postavení člověka a to proste nikdo není. Nic bych si z toho nedelala.

kfs
20. kvě 2020

Za nás stejně - chodili jsme na fyzioterapiii (kvůli něčemu jinému), ptala jsem se paní fyz.: prý v pohodě, nevadí, že je prý opatrnější a ví, co je pro ni bezpečné. "Chodila" tak skoro 3 měsíce, pak prostě najednou začala chodit normálně. Dnes 4,5 roku - bez následků.

lolam10
20. kvě 2020

Nekolik mesicu,ve 3letech ma nohy do x a vyvalene bricho.cvicime dle fyzio(ne vojtovku).tezko rict zda to ma z toho,ja i manzel mame totiz kriva zada.kazdopadne taky hodne sedel s nohama do w a to mi prijde jako vetsi pricina.kdybych vedela jak moc to vadi vic bych ho opravovala.mladsi je v pohode a presto mu preventivne zakazuju sedet do w,ale chci radeji aby mel nohy dopredu,idealni je turecky sed pry...

vendelinka08
20. kvě 2020

@jednaholkaa dcera, 14m tak také chodí, jediné co ma, jsou modřiny...už udělá pár krůčku, ale dokud si nebude jistá, tak po kolenou asi ještě chodit bude. Nikde jsem s tím nebyla, myslím, že je to přechodná fáze před chůzí...