icon

Co byla vaše nejlepší investice při péči o miminko?

jitka_zowie
9. led 2017

Ahoj maminky!
Zajímalo by mě, co podle vás důležitá a nepostradatelná věc, kterou jste koupili, když jste pečovali o miminko (dejme tomu do 1 roku života). Nějaká šikovná vychytávka, která vám hodně usnadnila život a práci. Prosím, podělte se.
U nás to momentálně asi vyhrává samovyvařovací lahvička, nekojím, takže se lahvičky točí a tahle se jen na 3 minuty vrazí do mikrovlnky a vyvaří se sama.
Budu zvědavá na vaše vychytávky.
Díky

Strana
z6
prostejina
9. led 2017

Vyvarovaci pytlík, hnízdo, a pak laktační poradkyně 🙂) za tu jsem vysolila balík, ale zachránila mi kojení a díky ni jsem se přestala tolik bát, a mám k dceři mnohem blíž 🙂

netopejr
9. led 2017

Šátek a nosítko. Bylo jedno, ze mrně nespí, chodili jsme pracovat na zahradu, na vycházky do polií, žádný problem kde a jak se dostaneme s kočárkem... Večer jsem nemusela dělat nikomu tajtrliky,mimino se ve 3 mes přestěhovali na záda, ja si naplánovala činnosti, u kterých se chodi, stoji, takže jsem si pouklizela kuchyň,vyžehlila prádlo ap.

veeeraf
9. led 2017

ohřívačka příkrmů a mléka 🙂

popelka1984
9. led 2017

Nic zajimaveho jsem nemela, snad jen jsem byla opravdu ráda že jsem vyměnila klasickou nosní odsávačku za tu na vysavac, zadne pracne strkani hadiček do nosu vzpouzejicimu se dítěti. A moc ráda jsem byla za cestovní postýlku kterou jsem brala po návštěvách a pak byla nastálo u babičky.

mollyweasley
9. led 2017

Odsávačka hlenů připojitelná na vysavač. Člověk si neuvědomí, jak je důležitá, ale obvykle ji potřebuje poprvé v noci a to se pak těžko shání, když není v zásobě 🙂

jesica11
9. led 2017

Za me to je videochuvicka. V létě si v klidu sednu na zahradu a když se malá zavrti , jen se podívám na monitor a nemusím k ni hned utíkat. Další dobrá věc je odkapavac na vyvarene flašky. A další dobrá investice jsou kroužky pro dítě. Od 4 měsíců chodíme mezi maminky na cviceni a do plavání a je to opravdu k nezaplaceni.

78marcela
9. led 2017

Bez vseho se da obejit, ale bez odsavacky na vysavac se to neumim predstavit.

radka116
9. led 2017

rektální rourka a kapky na prdíky 🙂

ma_cherie
9. led 2017

@popelka1984
@78marcela Holky, prosím mohly byste mi (klidně i do IP, pokud to nejde takhle do diskuze) poslat odkaz, jakou odsávačku na lux jste měly? Moc děkuji 🙂

78marcela
9. led 2017

@ma_cherie ja mela dve, nejdriv toto nosatko https://www.apotek.cz/nosatko-odsavacka-z-plast...
A pak mi.mala ztratila jednu tu cast tak jsem.koupila babyvac https://www.apotek.cz/arianna-baby-vac-2-s-cist...
Za me byla ta prvni - nosatko - lepsi, byla mensi, lip se strkala do toho malyho nosiku a lip se cistila. Takze ted jsem si zas koupila to nosatko.

ma_cherie
9. led 2017

@78marcela Moc děkuji 🙂

alubif
9. led 2017

Zachovat si zdravý rozum a nadhled a nenechat si vykojit mozek. S dítětem se dá zvládnout vše i bez speciálních vychytávek. Žádné nosítka, hačky vibracní lehátka.... Pokud se jedná o hmatatelné věci tak tak za mě jsou to jednorázové pleny a bodyčka a cestovní postýlka s patrem pro malé děti.

calabasa
9. led 2017

šátek...a pak jsem asi byla překvapená, jak jsou látkový pleny v pohodě a jak z toho mám dobrý pocit (když je nade mnou v příspěvku ten jednoráz). Za mne zas cestovní postýlka zbytečnost, dítě spí se mnou. Doma postýlku mám a mám z ní přebalovák a skladiště plínek. Na začátku se snažím tam miminko v noci odsouvat, mám (měla, budu mít) v ní monitor.

calabasa
9. led 2017

A se dvěma jsem nejvíc ocenila dvojkočár, i když jsou 2 roky od sebe. Odkládala tam právě spící, věnovala se té druhé...umožnilo mi to být celé dny venku sama s dětmi.

popelka1984
9. led 2017

@ma_cherie také mam tohle Nosátko https://www.apotek.cz/nosatko-odsavacka-nosnich... kupovala jsem to před více jak rokem v lékárně a to když jsem byla delší dobu na návštěvě a malý tam dostal ošklivou rymu na antibiotika a tamější doktor opravdu na svem místě mi to doporučil s výrazem jak je možné ze to ještě nemam 😲 a pokud mám ráda svoje dítě 🙂tak ať to pořídím a stála mě 275 korun

ma_cherie
9. led 2017

@popelka1984 Moc děkuji 🙂 přehodnocuji a také pořídím odsavačku na vysavač 🙂

bekyc
9. led 2017

Chůvičky, žlučové mýdlo na skvrny, nosítko, cestovní postýlka (zas tak zbytečná není - na výletech, dovolených, u rodičů, nemusím se bát nechat malého samotného v pokoji a můžu se jít pobavit s ostatními večer...), lezoucí punčochy, odsávačka na vysavač. Hnízdo jsem sice neměla, ale u druhého pořídím...

jitka_zowie
autor
9. led 2017

Jo, odsavacka je taky dost nepostradatelna vec, na tu bych zapomnela. Nejdriv jsem se bala, ze vysavac tak malemu miminku vysaje snad i mozek, ale ono to nesaje tak silne, zkousela jsem to na sobe 🙂 Taky mame nosatko a sousedi z nas musi mit radost, kdyz nekdy v nouzi odsavame i ve tri rano 🙂
Jinak satek i nositko mame taky, ale prcek proste neni satkovej (nositkovej), potrebuje se hybat a v satku mi moc dlouho nevydrzi. Rozhodne nejaky domaci prace s malym v satku nejsou mozne. To leda vazne na poponaseni venku, aby se koukal, ale taky tak na pul hodiny, pak ho to zacne nudit. Ono proste kazdy mimco je jine. Treba to jeste ocenim, az bdueme mit jednou to druhe 🙂

ladie
9. led 2017

@jitka_zowie za mě hacka a nosítko!

alubif
9. led 2017

@calabasa s ditětem nespím, nikdy to nebylo potřeba a myslím, že vztah máme skvělý i bez nošení a spaní v jedné posteli, v kuchyni jsem druhou postýlku využila maximálně a samozřejmě na cesty - dovolené, víkendy s přáteli. Takže prosím vynech mě ze svých komentářů, každa si dělame věci po svém. Díky!!!

myshoun
9. led 2017

@jitka_zowie taky jsem nekojila, tak jsem pořad řešila teplou vodu, mam termoskovou láhev asi za 6 stovek, a stejne se mi víc osvědčila obyčejná Termoska za par šušňů. Odsavacka na nos je k nezaplacení, já treba pendluju mezi několika místy, tak mam i odsavku i baterky, sice je to drahej špás, ale vyplatil se mi. A co bylo u me hodně používaný je primotop- syn byl hodně malé, zimní mimino, navíc po zápalu plic, tak se koupání bez nej neobeslo.

terinda
9. led 2017

První dítě špatně spalo, takže "šumítko " kuželka od Chicca. U druhého dítěte je to kolotoč s hudbou, taky u něj hezky usíná.
Sterilizátor lahviček do mikrovlnky, odsávačka mléka.
U prvního dítěte ergonomické nosítko, druhé ho odmítá.
U obou zavinovačka na spaní, cca do 3.m.

myshoun
9. led 2017

Koukám, ze se hodně řeší hnízdo, je to bezva vec! Syn je nedonoseny, když byl uz v postýlce, tak jsme hnízdo vyřešili klasickým povlakem na polštář, do nej dat smotanou detskou deku do nudle. Sice to nevypadá tak krásně, ale vystacilo to 😊

alboo
9. led 2017

Kolotoc nad postylku a hraci deka. Vyhrala si s tim sama pomerne dlouho. Monitor dechu, spala celou noc a my taky. Sterilizator do mikrovlnky.
Treba odsavacku jsme pouzili minimalne.

jitka_zowie
autor
9. led 2017

@myshoun my zase mame tehotensky a kojici polstar...takovou housenku, neni to do tvaru C, ale proste je to ohebne po cele delce a tim malemu vymezuju prostor i v postylce. Takze z toho je taky takove hnizdecko a kdyz nekdy spal vedle me v posteli, tak jsem to taky pouzivala, abych mela jistotu, ze se mi nikam neskutali a ze ho pripadne nezalehnu.

jitka_zowie
autor
9. led 2017

@terinda my teda misto sumitka mame do tabletu stazeny zvuk vysavace a poustime to malemu na usnuti. Skoro se az bojim, co to pak s nim bude delat, az to bude vetsi decko, aby mi neusinal pri luxovani sveho pokojicku 🙂
Jo a zavinovacka nutna vec, dokonce do nejakych 2,5 mesicu jsme mu k tomu jeste na spani svazovali rucicky plinkou (trik od sestricky z porodnice - svata tot zena), jinak s nima maval a porad ho to budilo, nebo se drapal do obliceje. Trvalo to vlastne az do doby, kdy zjistil, ze ty rucicky jsou jeho 🙂

netopejr
9. led 2017

@alubif Odporuješ sama sobě, přej "žádný speciální vychytávky", a pak doporučuješ "cestovní postýlku s patrem" 🤓
Cože je třeba podle mnohých jiných úplná pitomost a zbytečnost, mně třeba žádný dítě v postýlce nikdy neušlo, natož aby tam spalo. A život nam podstatně zjednodušuje fakt, ze když někam jedem, není kufr plnej zbytečných kramů a do vlaku bych to ani nepobrala, dokonce nemusí do toho kufru dát ani kočár, když si chci třeba dovézt par bedynek urody z víkendu, hlavně třeba někteří lidi, kam jezdíme na návštěvu, nam můžou nabodnout tak 2-3 postele nebo matracky a jinak by ji nebylo kam dát. Takhle se bud vejdem, nebo - kdyby bylo - se aspoň mužem pohnout.

Jinak by to chtělo se třeba trochu informovat, nez začneš ostatním cpát bludy, šátek není žádná speciální vychytávka, používá ho cely svět po staletí, nez byl v některých zemích nahrazen speciální vychytávkou kočárkem. Vzhledem k tomu, ze satek pouzivaji i naprosto chudaci i analfabeti to zas taková vychytávka asi není.

To ze to Ty děláš nějak neznamená, ze pro ostatní nemůže byt lepší něco jiného.

Autorka se ptala na názor, pak si sama vybere, co bude připadat užitečné právě jí. Není potřeba shazovat názory a zkušenosti ostatních, ja jsem třeba za x let pri y dětech nikdy nepouzila žádný odsavatko (rýmu mely), ani rektalni rourku, ani lahvičku. To neznamená, ze tu budu psát, ze to je pitomost, je potřeba používat zdravý rozum a ne kupovat každou blbost - jejich zkusenost je proste jina, hrozne jim to pomohlo, ja mužu byt rada, ze moje děti kadi samy, a kdyby se.mi v noci dusilo dítě hlenama, mluvila bych bezpochyby jinak.

Respekt, paní! 😉

terinda
9. led 2017

@jitka_zowie tak dcera usínala u šumítka opravdu hodně dlouho, a pak se rozbilo - cca v jejích 4 letech a nebyl problém usínat v klidu. Jak už jsou ty děti unavené a zvyklé ze školky, tak je to pohoda 🙂

alubif
9. led 2017

@netopejr já nikoho neshazuju o co ti jde? Sama tady urášíš a kopeš okolo sebe když někdo nenosí nebo nespí s děckem a nazýváš to bludy.... Jen protože nepoužívám šátek a nespím s děckem v posteli jsem tu asi fakt divná. A přesně jsem čekala, že se domě nosičky pustí. A to jsem neřekla, že je to k ničemu, jen že z mého pohledu to není potřeba k životu s miminkem. Jen jsem napsala, že se dá vyjít i bez různých věcí. Pohybuju se evidentně v jiném okruhu lidí a cestuju autem a zahrádku mám vlastní 😉 Jezdíme, na chaty, které jezdíme jsou dvoulůžkové a všichni, co tam mají děti si vezou cestovní postýlky... Do hotelu si beru svou postýlku. Zaprvé si nebudu připlácet za půjčení a navíc spí mé dítko ve svém co zná. Cestujeme dost více jak polovinu víkendů jsme mimo. Je mi líto, že naopak ty nejsi schopná uznat i jiný životní styl který nazýváš bludy!!! Ale proč se ti tu obhajuju, ty se stejně budeš ohánět jen tím, že člověk nemá načteno nebo neuznává jiné vyznáni a přitom sama to dělaš.

jitka_zowie
autor
9. led 2017

Alubif, ja myslim, ze nejak spis spatne vyznela ta tvoje poznamka o tom, ze si te nekdo nema brat do svych komentaru. Mozna jsi to tak nemyslela, ale dalo se to pochopit opravdu dost militantne, takze se pak logicky do tebe ostatni pusti.
Holky, neni ucelem se tu pohadat, kdo spi nebo nespi s ditetem a kdo nosi nebo ne. Kazdemu funguje neco jineho a zkusme tedy respektovat sebe navzajem a neodsuzovat se za to, kdyz nekdo dela neco jinak. Neni to spatne, je to jen jinak!!!

Ja osobne taky nesatkuju, protoze, jak jsem psala, malemu se to nelibi, taky jsem byla mockrat narcena, ze jsem lina, ze ho nechci mit cele dny na hrbu. Kdyby to k necemu bylo, klidne bych ho mela v satku a radovala se z jeho blizkosti, ale kdyz mi v tom rve, tak je to s prominutim na hovno. Ale znam maminy, ktere by bez satku nedaly ani ranu, protoze to proste jejich ratolest vyzaduje a treba nesnasi kocarek. Proste kazdy ma to svoje. Nebudeme se rece navzajem urazet, mejme svoji dustojnost.
Dekuji vsem za pochopeni a za respekt druhych a slusne jednani.

Strana
z6