Dáváte dětem klasické bavlněné punčocháče?
Dáváte dětem ještě takýto klasický bavlněný punčocháče, nebo jsou už překonaný. Mě pořád připadají že jsou nejpohodlnější.

Dávala a moc ráda. Naše školka je přímo zakazovala, že se dětem hůř samostatně obléká. Takže je měli, když byly s námi.
Do školy je nosí obě holky zcela dobrovolně (tedy k šatům/sukním nikdy samostatně), ale mladší přijde domů zahodí sukni a běhá tu v punčocháčích do večera. A popravdě v zimě je nosím k šatům i já...
Punčocháče jsem dětem skoro nedávala, synovi jen když byl batole, dcerka je neměla vůbec, jako spodní vrstvu má legíny, co nosí na doma. Přijdou mi prostě divný 😅, maximálně v zimě pod šaty, beru je jako spodní prádlo. Moc nechápu, děti který je nosí ve školce jen tak. Syn do školy chodí v džínech, v puncochacich by se upekl.
Ano, davam. Detem nevadi, naopak- nefouka jim na kotniky a neskrti je.
@sagitta33 jo úplně normálně, za mě jsou super od dedoles, hlavně dávám dětem pod zimní kombinézy, za mě nejlepší 👌🏻 ale nejstaršímu už spíš budu dávat termoprádlo, když bude potřeba
Sama jsem je nesnášela ve školce, kdy se mi špatně oblékaly, takže synovi jsem nekoupila ani jedny. Od mala nosil termoprádlo a ponožky, což mi přijde praktičtější a taky estetičtější ☺️ U školních dětí resp.kluků mi to přijde zvláštní, u holek k sukni/šatům jsou punčochy obvyklé, u kluků ne, asi mi to přijde jako holčičí kus oblečení 😉 Mému synovi je 7 a přestože chodil do lesní školky a teď i školy, kde je vkus dětí opravdu hodně různorodý a nehraje se tam na módní značky, tak mu záleží na tom, co nosí a oblečení si vybírá. Neřešil by asi, že má punčochy jiný kluk, ale sám by si je rozhodně nevzal. To spíš já bych se trochu pozastavila nad 10 letým klukem v punčochách, ale to je jen můj první "konzervativní" dojem 🤭 Ale pokud je mu to pohodlné a nosit je chce, tak ať je nosí, co na tom změní diskuze na MK 😁
Vy, co tu píšete jak jsou super na lyžování, od kdy se toto dělá ve školce a pak ve škole během vyučování???
Navíc dětem bude téměř 6let a 9let...ten 9lety by v té škole opravdu nemusel vypadat jak mimino, stačí koupit černé termo leginy a ano jsem i pro kluky (kupuju je synovi).
@veruuu_kubesovic a kdo to ve škole vidí, když to má pod riflema, vyjma převlečení na tělocvik? Já bych zas spíš na ten sport dala něco z funkčního materiálu a ne bavlnu jako spodní vrstvu.
Nosime kdykoli je zima, skola a skolka, i na lyze. Akorat teda ne nejake bio, ale vzorovane treba Tchibo, Lidl, HM. Nepadaji, nestava se mi, ze by se namocily. U legin mi vadi couhajici kotnik, nesladeny ponozky a vrchni vrstva s u kluku se mi leginy nelibi vubec.
@evelin1251
@terulin Taky to beru jako spodní prádlo a jen v punčocháčích jinde než doma nechodí.
@veruuu_kubesovic Proč mimino, mě se zas nelíbí legíny.
@veruuu_kubesovic Synovi koupím termo prádlo, ale né legíny. To je za mne zase nevkusný pro kluka. A to máme doma žížalu po manželovi.
@sagitta33 jestli mu to vadí, tak mu je nedávej. Upřímně ve 4.tride to trapné je. Pokud to vztahnu na svoje tretaky, tak punčochy nenosí ani holky. Když půjdu o rok výše, což je můj syn, tak ten by si to na sebe neoblekl ani pod podrážkou trvalého odebrání mobilu a Nintenda nebo zákazu hokeje. Jestli mu je zima, řešením je termoprádlo, to občas ještě na dětech vidím.
@izz76 😲
@martulka88
@enoli V termoprádle by se udrbal. Jsme na Vysočině a autobus mu moc nenavazuje.☹
@sagitta33
Tak mu je dávej a neptej se 🤷♀️ evidentně jen tvůj názor je správný a vůbec nezáleží na věku staršího dítěte...
Mam dceru ve 4.tride, chysta si obleceni sama, navic ve tride nikdo punčocháče nenosí, že prý nejsou mimina 🤦♀️ navíc, kde bereš tu šílenou zimu? Vždyť byl nadprůměrné teplý leden...
@sagitta33 Moje děti nějaký mají, ale kvůli oblékání je moc nenosí - špatně se oblékají a já chci aby byly co nejsamostatnější. Ale jinak nic proti nim nemám a nepřijdou mi rozhodně divné. Jinak legíny taky beru jako spodní prádlo.
A je to asi měsíc co punčochy ve skříni objevil syn (8 let) a nevím proč, ale udělaly mu velkou radost a fakt je nosil pár dní pořád - dobrovolně a rád.
A k té zimě - na Vysočině v lednu docela mrzlo, nespočetkrát jsme byli bruslit na rybníku. A tento týden když šli děti do školy bylo - 6, -8, -4 a to už za další vrstvu docela stojí. Výsměch mi přijde zbytečný.
@veruuu_kubesovic I v Praze teď celý týden po ránu bylo -4.
@veruuu_kubesovic OK tak já mu tyhle do školy dávat nebudu.
Nevím zda údaje o teplým lednu bereš jen z tisku nebo i chodíš ven. Ano tento leden byl skutečně "celosvětově" nejteplejší od počátku měření, ale v ČR to určitě neplatí. U nás bruslíme na rybníku od Silvestra celý leden a to není určitě obvyklé a tento týden klesaly ráno teploty pod -10.
@sagitta33 bez nich ani ranu. Pod saty nebo pod softshely ven. Mam klid ze nema hole nohy.
Je mi 40 a punčocháče nosím stále u nás v jednom nejmenovanym oddílem děti punčocháče taky nenosí i když to jsou předškoláci a děti ze školy z prvního stupně i když se jim před každou akcí at je to výprava přespávačka nebo třeba tábor tak chodí jak reklama na leto a když se oběví chladná noc nebo se ochladí tak pak za náma chodí že jim je zima
tak co vytáhli jste už pro děti v těchto chladných dnech punčocháče do školek a škol nebo ještě vyčkáváte až se ještě více ochladí ?
Nevíte prosím, kde koupit černé bavlněné punčocháče ve velikosti 152-158? Potřebovala bych pro dceru. Nerada bych objednala. A zjistila, že jsou ,, umělé,,. To by dcera nesnesla. Děkuji.
Nevíte prosím, kde koupit černé bavlněné punčocháče ve velikosti 152-158? Potřebovala bych pro dceru. Nerada bych objednala. A zjistila, že jsou ,, umělé,,. To by dcera nesnesla. Děkuji.
@marketa11112 zkuste třeba tyto https://www.cenyrez.eu/cs/puncochace/70-detske-... sice tam nebudou mít černé bavlněné ale jsou to 100% bavlněné punčocháče takže by malou nemuseli dráždit

Ano dávala, za mě praktické, pokud máte kvalitní puncochace. Za nás rozhodně na lyžování, do sněhu a tak. Do školky jsem dávala tepláky, aby to sami zvládli. Do školy ne. Ale i teď dáváme pod oteplovaky...A nejlepší byli s těmi ksandami, pamatujete😁