Do kolika let mají děti kočárek?
Ahojky, prosím řeknete mi jak dlouho jste ten kočárek fakt potřebovaly. Jinak u nás vidím situaci ze jen tak chodit nebude má na všechno dost času. Teprve nedavno začal lézt (11mesicu)
Do 3 let denne, pote jeste obcas naskocil na dlouhem vylete, kdyz jsem mela dceru v nositku. Do 3 let mi v kocaru spaval plus se mezi druhym a tretim rokem vozil, kdyz jsme sli delsi vzdalenosti. Radeji jsem nalozila dite na kocar a prosla se, nez bych jezdila MHD
A meli jsme tedy Britax b motion 4 plus, do ktereho se pohodlne natahnul i ve trech letech. Prislo mi mnohem pohodlnejsi nalozit vsechno haraburdi na kocar a vyrazit na pul dne ven. Tahat treba v lete piknikovou deku, hracky na pisek, jidlo a piti, nahradni obleceni v rukach by me mohlo 🙂 vetsinou jezdival jednu cestu (na hriste/do parku) na odrazedle, pak jsme byli x hodin v terenu a cestou zpet uz se vezl a usnul. Odrážedlo jsem nalozila na kocar a bylo. A taky mi kocar prisel super na nakupy, protože to byl velky pojizdny vozik a ja nebyla vazana na synovo spani. Dcera ma rok a ta teda kocar zatím nijak zvlast nemiluje. Ale predpokladam, za na jaro zacne klasicky stereotyp hristi a vyletu, takze si zvykne.
Též jsem měla do 14m, pak už oba chodili a v 1,5 roce jsem prodala...na druhou stranu jsou děti, co jezdí snad i ve 4 letech...
@95newmommy2020 mladsia ma necelych 8 mesiacov a chodi popri gauci 🤦🏻♀️ Tak len cakame kedy to pride 😄
první dcera v něm byla do 18 měsíců, pak už zvládala dost chodit za ruku, tak nebyl třeba. Teď bych byla ráda, aby v něm Gábi vydržela přes zimu. V únoru má dva a už v něm moc nechce být 😀
Starší měli kočárek tak do 2-2,5. Mladší měl 2 v březnu a ještě v létě jsem na některé výlety brala sporťák. Nejmladší má 2 za pár týdnů, kočárek používáme už jen občas. Chodí od 14 měsíců. Starší kluci od 15. Ale do 3 let jsem kočárek vždycky nechávala ještě doma. Třeba na procházky po nemoci a tak.
moje dcera má 3,5 roku a strašně ráda se pořád vozí :D je drobek, tak to nevypadá zas tak blbě.. chodíme hodně na delší procházky, tak to radši kočár beru
Meli jsme terenni na vylety do 3,5 roku (hory,delsi vyslapy a celodenni vylety),kolem 4 let jsem ji v tom treba vezla k dr.kdyz mela horecku abyla malatna,to jsem byla rada,ze ho jeste mame...
@fandysek_1 No nevím moc co čekat. Fo zoo bych třeba v létě rada, když to půjde. Ideální představa je chodit si v klidu po parku/kavárnách/obchodech třeba na jaře/ létě ale mám takov pocit ze je to asi naivní. :D
@martiniquest Takže i sám od sebe chtěl být v kočárku když byl třeba unavený ?
@vladienka To asi hodně brzo. :D Mě v tu dobu ještě ležel jak placička :D
@janousekzhk No přes tu zimu je to takový pitomy. To si říkám jak to jako udělat s fusakem. :D
@renatka16 Tak to je výhoda mít drobka. A používáš ještě fusak ?
@95newmommy2020 to je trochu naivní, když ještě teď moc nechodí. Dej tomu volný průběh. Sama poznáš, že taháš kočár zbytečně. My teď, když jdeme jen na malou procházku taky kočár neberu, ale když vím, že chci rychlejší přesun beru ho vždy.
@marcicek84 tak pro tyhle případy se to fakt hodi.
@fandysek_1 Ne ze bych čekala ze bude chodit. Spis ze mi vydrží v tom kočárku. Ale obavám se ze ne. Ze to možná bude takový to pitomy období. “Mozek chce, tělo ještě nemůže”
@95newmommy2020 to jsou vždy ty začátky chození a pak se to překlene a je to dobrý.
@95newmommy2020 zrovna jsme se vrátili s chlapem z běhu s kočárkem. Je fakt super 😊
@pe_tu_ss_ka No fakt o něm začínám přemýšlet čím dal víc. :D Navíc je i hezky, což potěší.
@95newmommy2020 já do něj byla zamilovaná, ještě než jsem jsem otěhotněla 😄 no a teď ta světlo-černá limitka na holčičku s těmi růžemi 😍😂
@95newmommy2020 Joo a ten 2020 model má i delší žárovku opěrku u sporťáku
@95newmommy2020 Ano. A zacal s tim sam. Kdyz mu byly dva roky, sam od sebe asi po 3 hodinach na hristi vlezl do kocaru a od te doby to tak delal. Byl to i dobry komunikacni signal, ze jsem vedela, ze je unaveny a musime jit. Jednou jsem tento signal ignorovala a seredne jsem litovala.
@95newmommy2020 u nas byl kocar u obou deti do 1.5r. Do roka byl nutny( obe deti chodily v 9. A 10.m) . Jelikož starsi nespala jinak nez v kocaru, tak do 1.5r jsem ji vozila pres den na spani, ale pak prestala spat pres den uplne.
Starší měla kočárek do necelých dvou let, pak ho musela uvolnit mladšímu bráchovi. Ale byla odjakživa nekocarkova a dobrý chodec. To mladší byl vyloženě kocarkovy typ, vozil se ještě asi dva měsíce po třetích narozeninách. Prostě lenoch a pohodař a já si vozeni užívala ☺️ pak plynule přesel na kolo odrážedlo, jinak bysme nikam nedošli🤣😂
@95newmommy2020 starší dcera si ho odbourala sama někdy po druhém roce. Už několik týdnů předtím ho bojkotovala, když byla vzhůru (“mami vemeš?”), pak už v něm jen odpoledne spala a když se mi podesáté za sebou nedařilo ji v něm uspat a dědovi z něj místo spaní vystupovala, tak jsme ho uklidili do sklepa 🤷♀️ Teď spí po obědě doma a já se loučím s celodenními výlety 😭😭 Jinak ve 28 měsících ujde 4km a při prokládání s odrážedlem dá i 8km
@95newmommy2020 nám vyhovuje 🙂 je to joie litetrax air. ale opravdu záleží na prckovi, syn má ted 93cm a váží 13,5kg, je hubený. My měli původně sporták z dvojkombinace ale byl velký v sedu, to znamená, že když si sedl, konec toho kde seděl měl v půlce lýtka, tenkrát prostě po tom roce, až ted mu je akorát, ale ten sporták z dvojkombinace je teda obrovský (ona i hluboká korba byla velká, jako dlouhá, kolem 80cm, syn v něm usínal venku až do 10m), jsou mu i záda tak, že nad hlavou má ještě místo. V tom joie to má už tiptop, chtělo by to tak 5cm navíc 😀
Malý má dva a půl roku a často to už zvládá bez kočárku. Ale když se chci někam rychle dostat a spěchám, samozřejmě ho šupnu na kočárek, protože jeho tempem by to rychlé asi moc nebylo. Myslím že tak po třetím roce kočárek vysadíme, uvidím. 🙂
Záleží na podmínkách a na tvé trpělivosti. Já když chci ze dne něco mít, beru kočár i pro 2,5 leté dítě, kór teď v zimě, protože jít 4 metry hodinu, být všichni zmrzlí a špinaví, tak co pak z toho člověk má, že. To, že ti udělá pár kroků dítě samo, ještě neznamená, že chodí. Chodit tak, aby se dalo někam smysluplné dojít začne tak ve třech a půl. Do té doby buď žiješ v okruhu dvaceti metrů od baráku a nebo prostě nosíš, vozíš, občas vypustíš vyběhat. 😁A že někdo prodá kočár v roce a půl, to si absolutně nedovedu představit - leda se stále vozit autem. Jinak si ráda dojdu pěšky i dál, stavím se na nákup, dojdeme si na vlak, představa, že všude vláčím náhradní věci, jídlo, nákup, odrážedlo a unavené dítě jen v rukách - děkuji, nemám zájem. 🙈
@pe_tu_ss_ka Tak tu bych brala. :D I teď už mi lidi rikaj ze mám holcici kočár. Asi na to budu prdet, ten kočár je stejně pro mě. Dítěti je dizajn jedno.

@95newmommy2020 to o té chůzi není pravda, že když bude brzy běhat tak nebude brzy kočár. Skutečně jde o to, co od malého očekáváš a kdy a kde ho chceš použít. Někdy je to bozsky klid, když je strčím do kočárku a jedeme.