Jak naučit 19měsíční dítě pít čistou vodu?
Ahoj maminky😊 mam 19m dceru.. od mala nechtěla moc pít, tak jsem jí do vody přidávala trochu dětské šťávy. Teď bych ji ale ráda naučila na čistou vodu a je to teda boj.🤯 Nemam tady nekoho, kdo ma zkušenost? Nějaké rady? 🙏🏻😊
Zkoušela jsi dávat méně a méně šťávy?
dokud nejsou vedra (aby ses nebála dehydratace), tak prostě dávej jen vodu, zvykne si. Já jsem takhle syna ve 2 letech naučila na jablečnou šťávu, protože mu to chutnalo někde na návštěvě, tak jsem to začala kupovat a nechtěl pak nic jiného 🤦🏻♀️ Tak holt 3 dny se pořád ptal a chtěl jen šťávu (vody si vždycky teda vždycky cucnul, když měl žízeň) a když byla pořád jen voda, tak se s tím smířil a pil v pohodě vodu 😁
@lis6 hele já taky téměř nepiju vodu. Jako čistou bez bublinek. Mě to prostě nechutná. Jako když ji někde dostanu a není zbytí, tak ji samozřejmě vypiju, jsem dospělá, ale sama od sebe ne. Od podzimu do jara piju neslazené čaje: zelené a černé. Ano, vím že to vůbec není správně. Jakmile je teplo, tak piju buď vodu s bublinkama nebo si dávám do vody trochu citronové šťávy, mátu....Ale zase sladký pití mi taky nechutná: limonady, džusy, šťávy... vůbec. Výjimečně ředěný džus tak ale 1:15. 🙂 nevím proč to tak mám. 🤷
Děti pijou čistou vodu nejraději a naprosto bez problémů.
Ubírat tu šťávu, koncentraci, až tam bude více méně symbolicky, zkusit třeba i ovoce do vody třeba
@leila7 asi sem zvířátko a moji oba synové taky😂😂😂a sem za to ráda
Kup jí nějaký krásný hrníček, ze kterého bude ráda pít. Třeba s nějakým obrázkem, co má ráda. A tam dávej vždy jen vodu, nic jiného.
@leila7 🤣 aha.
@leila7 a ano piju vodu 🙂 voda je nejlepší jak pro dítě i pro dospělého ;)
@1pomnenka
@monny3
@lv
@daasqua
Zkoušela jsem ubírat, ale bohužel 🙈 dneska vypila strašně málo, ale zkouším jenom vodu, ze nic jiného není.. tak snad si opravdu brzy zvykne. 😊
U nás je problém, že jakmile pije málo, tak má problém se stolici🤦🏼♀️ proto jsem byla rada, ze mi vypila alespoň neco. Dekuju holky.
Syna jsem naučila na vodu s mátou, s citrónem a pod. Teď pije hlavně vodu samotnou. Ještě můžeš zkusit filtrovací konvici. Chuť vody je lepší.
Syn dostává ráno čaj a pak už doplňuji do lahve s brčkem vodu. Napije se normálně i z hrnku, ale z lahve vypije mnohem více + to má neustále u sebe.
Já bych ubírala koncentraci ochucení... Ale né den po dni, ale třeba 3-5dnů a pak vždy ubrat 😊
@leila7 co je to za nazor? 😂😂😂😂 vodu piji zviratka. V necelych 2 letech ji nadopuj sladkyma stavama, pohoda😂😂😂
@martulka88
ja ji teda dávám cca 0,5cm šťávy a zbytek vody ( 300ml lahev ) ale ona i o kousíček to proste pozná 😅🙈 ale chci to dotáhnout jenom k vodě teď, než budou vedra 😊
Dcera je i trochu větší, tak mi prijde zbytečné, aby měla navíc sladké kalorie v pití..
dekuji 😊
@areh
@hanka_12345 tohle prostě člověk nepochopí.. každý chce své dítě naučit nejlepší návyky a pak se najde člověk, kterému to je jedno :(
Zkušenost mám .. raději umře žízní nebo skončí na kapačce než aby vypila něco jinyho než vodu s jablečným džusem … ted teda v 5 letech se da uz domluvit, ze sportovci piji vodu, tak teda pri sportu voda… ve skolce me neni jasny jestli pije a co … zacali jsme vodou s dzusem, protoze cista voda nesla, ani čaj… tak detska navrhla toto, ze lepsi nez dehydratace a uz nebylo cesty zpět a to jsem se snažila .. pozn- nepřichází v úvahu ani jiný druh džusu .. druhé dítě v pohodě pije čistou vodu.. čistou vodu pijeme vlastně všichni doma krom dcery
Ono se to poddá, jen to chce čas 🙂 Já piju jen neperlivou magnesii a nejsem tedy zvíře :D My máme doma žížaláka, ale je pravda, že pití jsem dost striktní. A když mu dám džus, vždy ho naředím. Ale on vodu miluje taky 🙂 Manžel je naopak na sladké pití :D
Když jsem potřebovala, aby malá pila, měla jsem stejný problém. Nám pomohl tento postup: vyzkoušela jsem všechny různé typy lahviček. Nejlepší se ukázala lahvička s brčkem. Pak jsem jí převedla na jablečnou vodu, vyvářela jsem nakrájený jablíčko a dávala jí tu vodu.
A postupně jsem ředila, velmi pomalu (jakože žádný den, dva, ale minimálně po týdnu). Trvalo to asi rok, ale teď už pije jen a pouze čistou vodu. A pije hodně. Jen stále především z lahvičky s brčkem, ale to vem čert. Sladký pití je za odměnu a velmi výjimečně.
Nauč se jí to pití nabízet aktivně sama. Nečekej, že se bude hlásit. A pokud se nenapije, dej jí to stříkačkou. Nevěřím, že by to nešlo. Jen tomu dej čas.
ja jsem starsiho syna na sladke vubec neucila. Mel bud neslazeny caj, nebo vodu. Nic jineho. On vlastne byl takovy ten nejedlik co nechce ani nic ochutnat.oliznout atd takze toto bylo jednoduchy. Ani zasny stavy nikdy nechtel. Pak dosel do skolky a odmital pit caj. Ja to nechapala a pak se me ucitelka zeptala jestli by pomohlo kdyby mu delali kucharky neslazeny takze uz i v te skolce to do nich rvou 😵 .... Ted jsme ve fazi kdy si da obcas capri sun ale je to jediny sladky piti...ale to ma treba 1 dzusik za mesic a kdyz mu reknu ze neni tak mu to nevadi. Je mu 7 let.
Druhy dite ma teprve rok ale chci to udelat stejne, ten je s jidlem uplne jinde tak cekam ze to bude horsi
@leila7 voda je nezdravější, stavy, limonády a ostatní jsou jedy.... Nechápu jak někdo cpe od malá do děti stavy atd a pak se diví, že mají bolesti břicha, kazy, jsou tlustý apod....
@hanka_12345 To jako fakt???? Syna budem hlásit do školky a tak se na to zeptám. Nechci, ať do něj cpou sladký pití, když to není potřeba. On je zvyklý na vodu, čaj pije jen první lahev ráno.
@martulka88 jo, sladili jim to...ale asi to nebude vsude ale to by cloveka fakt nenapadlo...tak jen takovy tip pro ostatni
@martulka88 u nás mají na výběr voda nebo slazený čaj
@martulka88 blby je ze pokud, jak pise janule, tam maj 2 varnice..jednu s vodou a druhou se sladkym cajem a ty decka(aspon u nas) u toho maj hrnky a sami to kohoutkem ovladaji..tak to neovlivnis. Pokud to dite to neodmita,tak na to proste navykne. Nas kdyz cucne z oslazeneho caje tak vyvadi ble fuj a nechce to takze su v klidu. Ovsem do budoucnosti s druhym....
@hanka_12345
@janule0123
Jsem opravdu překvapená. Kor, jak furt se řeší zdravá strava, ale cukr v čaji je ok?! Neříkám, že sladké nedostane, ale omezeně, do 2 let nedostal nic sladkého. Ale slazený čaj je úplná zbytečnost.
Mam 2deti a jasne ze neco sladkeho je takova spise svatost ( fanta apod) ale jinak maji jen vodu...
Vidim v tom i obrovsky rozdil mezi cr a nemecky mluvicimi staty. Tady na hristi ani ve skolce , kdekoliv neuvidite u deti nic jineho nez cistou vodu...
1. Ve sve osobni nadobe
2. Jen voda
To v cr vidim mene vetsina ma neco co neni čire( caj, stavu , dzus...)
Radu mam jen , nedavat piti s brckem ani zadme kde musi dite vynakladat cucani ... neco co se 1x klikem otevre odcvcakne a tece to do pusy vetsim proudem- pak dite i vypije vice...
@martulka88 bohuzel je to hodne bezny. Dcera s tim mela potiz - je naopak naucena pit pouze vodu a nic jineho ji opravdu nechutna (kdyz ji na oslavach nekdo nabizi dzus apod.). Ale ve skolce presne 2 nadoby, 1 s preslazenym cajem, druha se stavou... :/ muze se o tom mluvit horem dolem, ale nez neco dojde do ceskych skolek a skol, tak nejspis skonci vesmir
Moje dcera porad u babicek pila ruzny sladky mineralky, doma je pak vyzadovala taky-nonstop
Podarilo se mi naucit ji na vodu s citronem, rikame tomu citronka a delam to tak, aby tam ten citron byl citit, poznat
Sama si o to rekne, to sladkych mineralkach uz ani 'netouzi' 😊👌🙏

Proč vodu když pila už šťávu dej jí na co má chuť a ne vodu ta je pro zvířátka.urcite také nepijes vodu