Jak naučit dítě spát v postýlce přes den?
Ahoj , už nevím co dělat bohužel asi moji vinnou jsem naučila malou usínat pouze když jsem sni na balonu a pohupuju se , a to jak na denní spánky tak večer při uspávání , jenže přes den když jsem sni na míči a usne tak jakmile ji dám do postýlky tak se vzbudi a uz proste nespí takže sni treba jsem hodinu a pul na balonu, male je 9 měsíců , pod krkem uz mam hrozne ztuhlé svaly jak ji držím a jsem ohlá , uz nevim co delat jak ji naučit do te postýlky pres den, večer kdyz uspáváme tak ji do postýlky přendám a spi ale pres den ne , kdyz byla miminko tak normálně pres den v postýlce usla ale od těch 5 měsíců nic , a nebo musim na spánky do kočáru tam usne .. uz nevim co delat brzo budu mit ty záda úplně odrovnané … nemluvím o tom ze doma nic nestíhám kdyz snu jsem takhle pres den na míči a nebo musim ven … jo a je moje první miminko takze žádné zkušenosti nemam .
Dekuji za odpovědi .
A když ji dáš na denní spánek do vaší postele a budeš ležet s ní ☺️ ?
@elda123 Tak na procházky bys stejně asi chodila, tak při tom můžeš uspávat ne? 🙂
@klokanka31 to ano ale chtěla jsem ji třeba dopoledne naučit spát doma a odpoledne sni jit třeba ven .
U nás fungoval jedině kočár doma 🤷 ale i tak sem nemohla nic dělat kdyby se náhodou probral a chtěl z něho vyskočit 😂 no co, lehla sem si vedle něj a třeba četla. Všechno časem přestane. Teď mu budou 3, lehne do postele a spí 😊
@klokanka31 to ano ale chtěla jsem ji třeba dopoledne naučit spát doma a odpoledne sni jit třeba ven .
@elda123 asi moc neporadim, s prvnim deckem jsem chodila na vsechny denni spanky s kocarem. Rok 2x denne a pak pul roku 1x denne😅. Jinak proste nespala, a to neslo. Od toho 1.5roku uz pres den nespala vubec🤪
@elda123 hele ono prijde.taky jsem mela naucene dite na spani jen v kocaru (pres den).nejdriv jsem chodila prochazky,pak jsem uspala na terase a zapnula rockit.kolem 1 roku ji kocar zacal byt maly a chtela spat na brise… uspani v postylce vyslo asi na 3.pokus. Prvni pokus-rev,po 40 min jsem sla uspat do kocaru,2.den-rev asi jen 30 minut,tak taky kocar.3.den-plac minimalni a do 20 minut usnula. Zkousela jsem predtim poradne unavit.ted uz chodi,takze je unavena vice a chodi spinkat rada do postylky. ☺️
Místo míče doporučuji hacku, je to taková houpačka na pružině, děti mi v tom usínaly krásně, když se začaly probouzet, stačilo zase pohoupat. A když byly větší, naučila jsem je usínat v posteli v náručí, pospala jsem si s nimi a potom vstala a šla něco dělat.
A jak rychle ji zkusíš odložit? Chce co vydržet dokud neusne fakt tvrdě, že když jí zvedneš ruku a pustíš tak je úplně gumová 😀 a jestli ani tak nejde, tak se jen přesuň na gauč vem knížku a užívej to ticho 😅😅😅 doporučuje 9 matek z 10 😂
Ani jedno z mych 2 deti nikdy pres den nespalo v postylce. Starsi jen v kocaru, mladsi dlouho jen v satku, cca v pul roce ji moje mama naucila na kocarek. V pripade ultra hnusneho pocasi kdy se mi s kocarem ven nechteli fungovala taky houpacka/hamaka/hacka/jak to nazvat. Pokud nemas moznost behat kazdy den hodinu az dve s kocarem, pak doporucuju poridit tenhle genialni vynalez.
Děkuji všem za odpověď mrknu na to 🙂
@elda123 když to jinak nešlo, tak jsem dala do šátku/nosítka a dítě spalo hodinu až dvě u mě, u toho jsem dělala domácí práce, které jsem s dítětem zvládla a nebo jsme seděli na gauči, malé spalo a já se dívala na tv nebo četla a odpočívala jsem s prckem. Ono to prostě občas jinak nejde 🤷🏻♀️

@elda123 Tak na procházky bys stejně asi chodila, tak při tom můžeš uspávat ne? 🙂