Jak naučit miminko spát přes den v postýlce?
Ahoj, mám tříměsíční mimino a přes den nechce spát v postýlce. S uspáváním problém nemáme, chvíli ji chovám nebo nosím v šátku usne, ale jak ji přendám do postýlky tak spí tak pět minut a pak se probudí. Zkoušela jsem ji dát do zavinovačky kde má pevně zavinuté i ručičky, to fungovalo tak týden, teď už bez úspěchu. V kočáru taky většinou pořádně nespí, jak chvíli zastavím tak hned brečí. A pokud v kočáru usne tak jí dám do postýlky ale do minuty je probuzená (je jedno jestli sní jezdím 20 minut nebo dvě hodiny). V noci takový problém nemáme, usne u prsa přendám ji do postýlky a spí. Jak jí naučit spát alespoň třeba dvě hodiny přes den aniž by se za chvíli v postýlce neprobudila?
Jinak všem moc děkuji za postřehy, třeba něco z toho zabere
@veronikav31 To je divne. Kdyby mu to vadilo, tak to resi. Bud by sel spat jinam, nebo by ji to odnaucovali. Dcera taky v noci cestuje, i se budi a povida, ale manzel je tak spokojeny. Jsme rodina a patrime k sobe.
@puhelin on to řeší tak,že pak nadává přítelkyni,že to zapříčinila ona a má to vyřešit
@veronikav31 No, to je hrozne rozumne. :/ Na vychovu jsou vzdycky oba rodice, takze maslo na hlave ma i on.
@veronikav31 dali, ale mladší (a při nemoci nebo nočních můrách i starší) za námi občas přijdou a dospávají u nás. Mně to ale nevadí a chlap spí tvrdě, takže tomu taky ne. Uspávám teda tak, že ležím u nich u mladší v posteli, než usnou
Vydržet.. syn spal přes den jen v kočárku,nebo v šátku/náručí. Jakmile jsem ho položila, byl vzhůru. Časem se to lepšilo. Tak malé dítě nic nenaučíš. Leda za cenu toho, že ho necháš řvát.
@puhelin to já vím,můj chlap to není,ale kamarádka si mě pak ztěžuje a je z toho nešťastná...
@veronikav31 Porad stejna chyba, pak ty vztahy nemaji krachovat. Stezuje si tobe, ale s chlapem to neresi :( Pritom staci komunikovat, vzdyt to jsou dospeli lide.
Az bude syn (aktualne ma 6 mesicu) starsi a nebude zavisly jen na kojeni, udelame obema v pokojicku postele, takze budou moc jit spat spolu jako velci lide 🙂 Starsi ma necele 3 roky, je velka chuva. Takze bude urcite brachu premlouvat. Ale nechavame to na nich, protoze az se rozhodnou, nebude to nasilne a verime, ze se v noci tolik nebudou budit.
To by mohla byt jedna varianta reseni pro tvoji kamaradku...
@puhelin myslíš samostatný pokojík?to bohužel u nich nepujde,mají jen ložnici,obývák a kuchyň...na samostatný pokojík tam není prostor,už teď se v ložnici mačkají jak sardinky,je tam prostor jen na projití,ani tam asi ani nedají postýlku
@veronikav31 není pravda. Dcera nikdy nebyla v postýlce. Ani v porodnici ne. A měsíc před 3 narozeninami si sama řekla o svou postel a začala v ní spát den ze dne sama od sebe .
Jen nad ránem se přijde pomazlit a nakojit.
@violla29 Já bych jí do postýlky nedávala, lehni si s ní do vaší postele a odpočívej taky. Domácnost počká. Navařit může i manžel, klidně na víc dnů a pak dej do mrazáku a jen vytahuj. Rychlovky se dají udělat s miminkem na hrací dece nebo v šátku .
V podstatě jsme takto fungovali do roka a půl věku dcery a úplně v klidu a bez pláče . Není nutné aby miminko spalo v postýlce, když nechce.
@veronikav31 hele a ten chlap od kamarádky - nemůže jít spát do obýváku ? Vždy je dospělej a měl by mít rozum, ne ? Jsou to i jeho děti, tak by měl chtít pro ně to nejlepší a ne si vybíjet vztek na přítelkyni. Přijde mi to ubohé...
Bud at udělá větší postel - což jde během pár hodin, pokud je šikovnej a ne levej jak bota , anebo at jde do obýváku.
My budeme za chvíli 4 a pokud se starší dcera na nastěhuje na pár týdnů zase zpět do naší postele ( máme jen 160 cm) , tak budu manžel dodělá k naší posteli jeden rošt anebo půjde do obýváku. Uvidíme co se osvědčí víc. Možná by starší totiž chtěla spát s ním v obýváku a to by se nevyspal už vůbec 😀
@texetka no,bohužel tento je levej jak rukavice.cokoliv kamarádka řekne je špatně.on nic nechce řešit.já ho osobně neznám,ale hezky bych s ním zametla, kamarádka se kvůli němu akorát trápí, ale co naplat, můžu jí jen poradit
@veronikav31 tak to je pak ale problém celkově ve vztahu a děti to jen ukázaly ve větší míře :-/ Snad to kamarádka nějak vyřeší . Taky bych s takovým byla raz dva hotová.

@puhelin nositko mám Storchenwiege, mám i šátek ale na ten jsem levá