Jak uspat miminko?

lienka159
18. říj 2023

Ahojte holky,
máme doma témeř 3 měsíční holčičku.
Do druhého měsíce zaspávala hlavně na rukou. Poslední měsíc mi zaspava pri kojení na posteli A pak jí dáváme do postýlky. Občas se ale stane že jí musíme uspávat pořád na rukou co co už je náročné při její váze 6 kg. Poslední týden sebou strašně háže, co jí probudí musíme a uspávat na rukou a kolotoč se opakuje. Kdy se mi podaří tak jí za zavinu počas spánku. Zajímalo by mě jak uspávat vy, A případně jak pokračovat a vyhnout se nošení na rukou.

palja
18. říj 2023

@lienka159 první dceru jsem na rukách uspavala až do roku a půl, jinak by se uřvala.
Druhou dceru jsem jen položila do postýlky, zapla jsem kolotoč a ona si usnula úplně sama bez řevu, bez pláče. Tak to bylo až do té doby než chytla covid, ztratila hlas a měla 40st horečky. Od té doby vyžadovala už jen spát se mnou v posteli.

zmrzlinka
18. říj 2023

@lienka159 já jsem uspávala buď že jsme pošli leželi v posteli a dítě už jsem tam nechala.Přenosem do postýlky se vzbudilo.A nebo jsem s ním skákala na míči.

ekou
18. říj 2023

@lienka159 my vždy uspáváme na rukách i když dítě má 10 měsíců 😂 a starší se uspávalo v postýlce až někdy od 1,5 let s tím, že jsme seděli vedle než usne

veru181
18. říj 2023

Aktuálně chovám po dobu ukolébavky, pak položím do postýlky, zazpívám ještě druhou a pak už jen sedím vedle postýlky v tichosti, dokud neusne. U staršího fungovalo “chování” v sedě na posteli, kdy jsem půlku těla měla v náruči a půlku opřenou o postel.

mamora
18. říj 2023

Tak já mám syna 16m a na rukou uspávám do teď ☺️ Naštěstí jen denní spánek. I když je syn unavený, nezastaví se. Musím ho držet v náručí a do pěti minut spí. Večer jen vypije mléko, zhasneme lampičku, přitulíme se pod jednu deku a usne (žádné přenášení, má postýlku u naší postele). Už od miminka večer dobře usínal, pokud ho netrápili prdíky nebo něco. Takže podle mě styl uspávání záleží na tom, jak máš spavé miminko

aktakd
18. říj 2023

@lienka159 Mám stejně staré dítko a uspávám kojením, pak přendám do postýlky.

kleio
18. říj 2023

Minimálně do roka jsem uspávala na rukou nebo kojením, někdy to prostě jinak nejde 🤷‍♀️. Myslím, že tříměsíční miminko je ještě na nějaké trénování usínání moc malinké.

lienka159
autor
18. říj 2023

@aktakd to u nas fungovalo ale od minuleho tydne sa pri prendavani budi a zaspi jen na rukou a pri polozeni zase plac, takze ted spime v postely spolu

aktakd
18. říj 2023

@lienka159 To znám, u prvorozeného jsme také tak spali, jinak to nešlo. Hlavně že funguje aspoň něco a trochu se vyspíte.
Já přendám do postýlky a někdy jí musím držet za ruku, vracet dudlík než usne natvrdo.

mdch91
18. říj 2023

@lienka159 a nejak ti to vadi nebo jen mas pocit, ze norma je, aby melo miminko svou postylku? Protoze pro me je treba norma, aby spalo s rodici a myslim, ze jsem ve srovnani se vsemi, kteri k diteti v noci vstavaji, nadstandarne vyspana (ted teda po tom, co jsem mnoho let spala jen par noci vkuse uz to neni tak ruzovy, ale s malym miminkem jsem spala uzasne)