Jak zvládáte nedostatek spánku po porodu?

14. kvě 2021

Maminky jak zvládáte nedostatek spánku. Jsem dva týdny po porodu a už jsem stihla mít z důvodu castyho prerusovanyho spánku a nedostatku spánku třídenní migrenu a vůbec mi z toho není dobře jak nespím. Vubec nevím jak to dám. Občas mi může na chvíli pohlídat mamka, ale to mě stejně nevytrhne☹️ jsem úplně hotová. Jak to máte vy?

alilali
14. kvě 2021

Měla jsem to stejně, hlídání vůbec žádné. Spala jsem v posteli s malým, byl u prsa, a aspoň tak jsem mohla chvíli spát. Ale teď zpětně ti můžu říct, že musíš vydržet. Bude lépe. Zkus si to všemožně ulehčit, například tím společným spaním a když mimino spí, lehni si také, úklid neuteče.

squezy
14. kvě 2021

Spi s miminkem a o víkendu nebo ve volnu partnera ho maximálně vyuzij. Časem si zvyknes, bohužel, a už ani tu unavu tak pocitovat nebudes.

g_m
14. kvě 2021

Mám dvě děti necelé dva roky po sobě, prcek bude mít teď v září 3 roky a pořád se v noci 2x-3x budí - víceméně nic nechce, ale musím tam jít a třeba mu dát jen cucnout čaje nebo říct, ať spí dál. Takže cca 5 let jsem se nevyspala celou noc a prostě si zvykneš. pokud to fakt nedáváš, tak si lehni přes den s mimišem.

mamikry
14. kvě 2021

Spat, kdyz spi miminko, pokud to jde. Neporadek doma ignorovat a odpocivat co nejvic. Nebo pozadat tatinka, aby jednu noc vstaval k miminku a jen ho dal k tobe nakojit.

barmil
14. kvě 2021

Syn bude mít rok, hlídání nemám, manzel chodi 25h služby.. Zvyknes si fungovat s méně hodinami spánku a časem se to zlepší. Syn se ted budi až k ránu, spi od 7vecer do 8rano, kojim kolem 23, pak ve 4 a v 6.

jjasmina
14. kvě 2021

Spi , kdykoliv to jde a hod bobana na vaření i úklid.Jinak to nejde, malá se mi do roka budila v intervalu 30-60 min, zlepšení po roce . A ne ne nezvykla jsem si a budí se i v 15 měsících, ale zase oproti tomu co bylo, je to určitě lepší, nezbývá než vydržet

emillyhk
14. kvě 2021

Měla jsem to stejně, navíc jsem měla po porodu nějaké komplikace, takže jsem celé šestinedělí protrpěla. Zlepšilo se to, když malý začal v noci spát. Teď je mu 3,5 měsíce a spí cca od 20 do 5:30. Bohužel se nám nepodařilo kojení, nejdřív jsem to obrečela, ale od té doby už celkem funguju. Takže jo, začátek je peklo, ale zlepší se to 😉

michaelarousova
14. kvě 2021

Pokud mate jen jedno dite tak kdykoliv spi jit spat taky☺️ Praktikovala jsem to tak 14 dni a pak uz se to nejak sedlo☺️

malenka3
14. kvě 2021

Spát, kdykoliv to jde. Zvykneš si. Už jedu 18 měsíců v režimu spánku max. 3x dvě hodiny v kuse, sama nechápu, že ještě žiju 😂 spát s mimčem jsem bohužel kvůli druhému dítěti nikdy nemohla. Jo a hořčík pomáhá.

felixfelicis
14. kvě 2021

U mě to třeba bylo tak, že jsem v sestinedeli jela ještě na nějakých poporodnich hormonech a ta největší unava prisla až potom, ve 3-4 měsících dejme tomu. Snáz se si to maximálně ulehčit, ať setris síly, kdyby náhodou. I 10 min spánku vsedě s dítětem uvazanym v sázku je lepší než drátem do oka, když to nejde jinak 🙂

me_druhe_ja
14. kvě 2021

Pokud máš jen jedno dítě, tak spi nebo aspon lež kdykoliv spí on. Já se zpětně mlátim do hlavy, že jsem to jako prvorodička nedělala. 😀
Teď mám 3m a 18m, kdy mladší spí přes den tak 3x po 45min, max jednou hodinu když mě chce potěšit, a v noci se budí co 1,5-2h. No a třeba usne ještě ráno v půl osmé do půl desáté, ale kolem půl osmé vstává starší. 😀 přes den spi jednou, ale téměř nikdy nespí společně, výjimečně tak 15min. 😀 a to se ještě stěhujem teď. Mám pocit, že nikdy víc jsem v životě nebyla unavená.

michaela_2
14. kvě 2021

Blbě 😃 to zvladam. A doufám, že naše poslední mimčo, bude stejný spáč jako jeho sestřička (a ne jako bráškové)
Ty první měsíce jsou náročný, než se to nějak ustálí 😘

autor
14. kvě 2021

@me_druhe_ja mám dvě a to jedno přes den vůbec nespí

jednaholkaa
14. kvě 2021

Po porodu to bylo jeste dobry, hormony, ten prvni rok taky. Druhy rok jsem kojila i desetkrat za noc a to uz jsem se fakt zacala citit hoodne vyrizena. Migrena taky silena..

nita1984
14. kvě 2021

Asi už jsem si zvykla. Dcera 14 dní, syn 19 měsíců. Co je spánek více než 3 hodiny v kuse si můžu nechat leda zdát ....

herbinaaa
22. kvě 2021

taky jsem to měla a musela jsem se s tím naučít žit, protože není na výběr. Na tohle si žena, maminka holt musí zvyknout

drep
23. kvě 2021

Já půjdu proti proudu, ale třeba to má někdo podobně: já přes den spát neumím. Nenaučily mě to ani 48-72h služby, nenaučilo mě to ani dítě. Prostě neusnu, mám dost vyjádřený cirkadiánní rytmus a moje tělo spí jen v noci. Mně pak hodně pomáhá strava: maximum čerstvého, hodně olejnatých semen a oříšků, luštěniny, kousek kvalitní vysokoprocentní čokolády. A paradoxně sport, takže já dala dítě babičce do kočáru a šla běhat a to mě nabíjelo.