Je lepší na každodenní používání Rybilka nebo Sudocrem?
Dobrý večer maminky, chci se zeptat jestli je dobrá na každé namazání zadečku miminka rybilka. Nebo jestli pokaždé používat sudocrem. Slyšela jsem, že ten se hodí spíš na opruzeniny.. Děkuji předem za odpověď.
@xxx3d jsi me ted pobavila kdyz jsem si predstavila jak mazu diteti prdelku slunecnicovym olejem na vareni :D
@zelenaesmolda 🙂 já jsem jelito, když mi pediatra řekla, že místo masti třeba ten slunečnicový olej, představila jsem si naši láhev ve spíži 🙂 no, a ona pak dodala, že to musí být ten z lékárny, proto to tak píšu, beru, že to může číst stejný jelito, jako jsem já 🙂
Sudocrem (naštěstí to byl jen vzorek) jsem po přečtení složení okamžitě vyhodila, nepoužila byvh ho ani sama na sebe. Používala jsem spíše weledu nebo bepanthen , ale ne pokaždé, spíš při lehkém zarudnutí kůže.
Sudokrem používám fakt jen jako "lék" na seboreu, protože vysušuje. Obsahuje zinek, myslím. Malá ji má, chuděra, v obličeji, tak když už je to moc, tak naplánuju, že nikam nejdeme, protože po aplikaci vypadá jak na konkurz k Adam's family a vydrží to i koupání. 😖 Nedovedu si to představit používat denně!
@dominika1986 me se teda zda lepsi sudocrem nez bepanthen,ten me nejak nenadchnul
Ja jsem si místo sudocremu koupila tuto mast v lidlu, přijde mi to to same, ale spíše používám jen občas na zarudlou pokožku a v tenké vrstvě. Jinak používám Bepanthen a ten taky nepoužívám při každém přebalení. Spíše měním častěji pleny, aby byl zadek v suchu.
Jinak sudokrem i rybilku jsme používali u seniorů v práci (jsem pečovatelka) a sudokrem hodně vysusoval těm lidem pokožku. Takže opravdu nanášet velmi tenkou vrstvu. A nepoužívala bych ho každý den, pokud není potřeba. Rybilka byla OK, jen mi smrdí, tak bych to na svoje miminko nedala, tím ale neříkám, že neni dobrá. 😊
@nonfood od narození jsem používala bepanthen a to jen po kakání. Pak jsem po pár měsících přešla na rybilku a odmazala (jen po kakaání) na ní 3 kluky...třeťákovi teda při nejhorších opruzeninách pomohl obyčejný sypký aviril pudr...na čtvrtou malou zabral na její opruzeniny pouze sudocreme, ani rybilka, pudr či bepanthen nezabrali...takže chce to vždy vyzkoušet
Nam ani rybilka, ani ssudokrem vubec nesedly, na opruzeniny nepomahaly, pomohl bio kokosovy olej, nebo jak pisou nektery slunecnicovy z lekarny a pak jsme koupili mesickovou weledu a ted kombinujeme kokosovy olej doma a na cesty weledu a uplne spokojeni a bez opruzenin. Za sudokrem jsem vyhodila takovych penez, hruza.
Díky, tak perlan mám koupený i saloos olejicek k tomu.. Sodocream mám.. Ale je něco přírodního bez zinku, co můžu namazat po každém přebalení?
Sudocream chci použít jen při zarudnutí... Ne pokaždé..
Nejlepší je, když nebudeš nic mazat 🙂 Omejvat prdelku při každém přebalování čistou vodou v umyvadle. A ty masti specielně dělaný na opruzení a rychlé hojení zadečku mohou být užitečné (např bepanthen) ale opravdu obsahují látky, které zapříčiňují to rychlé hojení a nevím jak u kluků, ale u holčiček to podporuje i tvorbu srůstů na pipce! Vyskytuje se to v dnešní době mnohonásobně více, než když jsme byly malé my a je to právě těmito zázračnými mastěmi. takže s citem. Já je u svých dětí nepoužívám vůbec. když náhodou nás postihne opruzenina, nebo nějaký podrždění v tomhle hrozném vedru, tak mažu jedině bambuckým máslem. Takže jen čistá voda a pouze při problému bambucké máslo to jistí 😉
Nečetla jsem reakce, jen úvodní příspěvek: rybilka je hodně mastná, pokud bys zvolila tu, tak doporučuji nemazat v tlusté vrstvě. Sudocreme oproti tomu může některé děti vysušovat - syna jsem s ním mazala jen v případě opruzenin, jinak s tím měl problém, takže u něj vyhovovala spíše rybilka (popř. pokud Ti nevadí si připlatit, bepanthene). Ale třeba holčičku mažu jen sudocremem a rybilku mám doma nerozbalenou novou (pokud chceš, mohu poslat 😉).
díky všem ještě jednou! 🙂
Na začátku jsem na doporučení z diskuzí koupila Rybilku. Chvíli ok a pak se malýmu zadeček osypal pupínky s bílou hlavičkou. Po Sudocremu to zmizelo, tak používám ten. Mažu při každém přebalování, ale zkusím tedy ubrat.
@nonfood nemažu ničím , zadeček ošetruju medvidkem od eone, žádné vlhčené ubrousky, nic, při stolici zadeček umyvam vodou a medvidkem .... jen když už náhodou lezou zuby a oprudi se tak jednorázově maznu bepanthenem....sudocream vzrušuje, hodí se spíše na mokvajici opruzeniny a podlite pupinky, časté používání může způsobit i zalepení pochvy, měla to starší dcera a tu jsem právě já blbá mazala "preventivne", u mladsi jsem uz chytrejsi....

@zelenaesmolda za mě odzkoušeno, mastnější, bez oleje, jakože bez olejové složky, která vysušuje, takže jak jsme psala ten infadolan, nebo slunečnicový olej, ale ten z lékárny, ne běžnej 🙂