icon

Jít nebo ne?

16. únor 2021

Zdravím prosím jak to děláte když potřebujete do města a jste sami doma s dítětem a dítě má rýmu a trochu kašle.jdete na tu chvíli nebo ne? Mám doma dítě má rýmu teplotu nemělo a trošku sem tam zakasle.a hlídání mám daleko.jak to udělat

Strana
z2
codal
16. únor 2021

S rýmou ano, s kašlem ne.

leniczka23
16. únor 2021

Prostě počkám. Není nic co by se nedalo vyřídit až přijde muž z práce. Pokud bych byla sama tak bych šla prostě.

te_reza
16. únor 2021

Jestli trošku sem tam zakašle, tak bych normálně šla.

jjasmina
16. únor 2021

Pokud by mělo rýmu a kašel, domluvila bych se s manželem ať s maou zůstane doma raději

zelenaesmolda
16. únor 2021

Cim dal tim vic mam pocit,ze s rozmachem internetu klesa IQ obyvatelstva...

leniczka23
16. únor 2021

@zelenaesmolda já se obávám, že se jen ukázalo jak na tom většina národa je.. tím se jen potvrdilo to, co sem si vždycky myslela😁😁

zelenaesmolda
16. únor 2021

@leniczka23
me teda desi predstava,ze se stane neco vazneho a matka bude muset rychle jednat.Co udela?Napise si o radu jak zastavit krvaceni na MK?

leniczka23
16. únor 2021

@zelenaesmolda ano, někdy ano. Kolikrát tu byla fotka dítěte s úrazem a jako jestli má jet do nemocnice nebo ne..bylo z foto na jasnou nemocnici. Nebo matky co ty děti fotí s tím úrazem, dítě pláče a ona místo aby ho držela v náručí to jde fotit.. takže mě už za těch 8 let tady nepřekvapí asi nic.
Jo vlastně minulé fotka čehosi a ptá se jestli je to hlenová zátka..uuuuuaaaaa tak to sem šla malém blejt.

zelenaesmolda
16. únor 2021

@leniczka23
jo,to jsem videla.a uz jsem i videla posranou plenku,otekly krk atd

te_reza
16. únor 2021

Do roku 2020 bylo běžné hodit do sebe prášek a jít do práce, v roce 2021 je i kýchnutí považováno za smrtelnou nemoc. Odjakživa nám doktorka doporučovala pokud není teplota nebo extrémní kašel jít na procházku. Takže pokud dítě nemá z nosu tekoucí konev a ustavičně se nedáví kašlem, fyzicky mu není zle, tak bych ven na chvíli normálně šla.

mimi1004
16. únor 2021

@te_reza Přesně, normálně cpaly děti do školky se zelenou nudlí, ještě byly na učitelky sprosté a najednou to je zodpovědnost sama. Dítě kýchne a matka se sype, protože dítě má určitě covida 🤦‍♀️😆

leniczka23
16. únor 2021

@te_reza ono je asi rozdíl jít ven a jít třeba na úřad, to sem teda s dítětem nešla ani v roce 2020 a nešla bych ani teď. Ale ven souhlasím, bez teploty vždycky i kdyby byl PES na stopadesatce 🤣🤣

zelenaesmolda
16. únor 2021

@leniczka23
tak ne kazdy ma partnera nebo hlidani...

te_reza
16. únor 2021

@leniczka23 no já vlezu kam potřebuju, když dítě nevykazuje známky smrtelné nemoci a vyřízení záležitosti je v rámci pár minut.

leniczka23
16. únor 2021

@zelenaesmolda ano a taky jsem to tam napsala, nebo co sis představila pod větou. Pokud bych byla sama tak bych šla?

keksik002
16. únor 2021

Asi ano.. Ja jako mala pokaslavala behem roku nonstop :D to by mamka nikam nemohla

irmamala
16. únor 2021

Když mu není špatně, proč bys nešla? Můj manžel živnostník dělá 12-tky každý den, to bych se načekala..... Však roušky nás ochrání, ne? 😀

montelvina
16. únor 2021

Tak hlavně ne mézi lidi a pozor na přenos rukami ...jinak krátká prochazka neuškodí

jasminek2012
16. únor 2021

@leniczka23 ještě bych zmínila neustále zakládaná témata s fotkou jasně pozitivního testu a otázkou: Vidíte tam něco? 🙈

zelenaesmolda
16. únor 2021

@jasminek2012 jo to taky a furt dokola.Jakoby nestacilo obnovit uz existujici diskuze

sajul
16. únor 2021

Když má trochu rýmu a kašel, a ne horečku, tak normálně jdeme, třeba na nákup. I na krátkou procházku ven. Kdybych měla čekat na partnera, tak jsme asi přes týden hlady, odjíždí v pondělí a vrací se v pátek. Dokonce je sebou musím občas vzít i k doktorovi, nebo na úřad.

ninive211
16. únor 2021

S dítětem, co je očividně nějak nemocné (rýma, kašel...pokud to není zcela očividně rýma alergického původu) bych po městě v dnešní době necourala ZA ŽÁDNOU CENU (pokud by nešlo o návštěvu lékaře právě s oním dítětem). a to ani dříve a v této době už vůbec ne... Jinak ještě co je to "jít do města" - jet půl hodinu MHD? Jít pěšky 10minut a dalších 10 min něco nejnutnějšího vyřídit na úřadu a domů? Jela bych jen v opravdu nezbytném případě (=pokud bych byla samoživitelka, bez hlídacích babiček/sousedky a ta záležitost na vyřízení ve městě by nesnesla odkladu)

ninive211
16. únor 2021

@te_reza Paní ale nepíše jít "ven" (do přírody, na procházku...), ale "do města", z toho mi vyplývá něco jet vyřídit, někam jít mezi lidi, např. na úřad, do obchodu...v tom vidím dost rozdíl. S rýmou jít s dítětem na procházku mimo lidi vidím jako OK, do obchodu už ne.

ninive211
16. únor 2021

@mimi1004 Tak to už je zas trochu jiná věc, že dřív některé matky byly totálně nezodpovědné a dítě se zelenou nudlí do školky dávaly (a učitelky že ty děti přijímaly), to OK nikdy nebylo ani tehdy a teď už vůbec ne. Já sama si pamatuju, že mamka v 90.letech nás se ségrou posílala do školy s rýmou, kašlem, pokud jsme neměly teploty, tak jsme prostě valily...no a pak ty pohledy tam okolo, když člověk chrchlal v hodině...fakt mi to nebylo vůbec příjemný, ale prostě pro mámu "rýma není nemoc", i kdyby člověk posmrkal 100 kapesníků za den...ten covid by nás měl když už nic, tak trošku naučit jakés takés odpovědnosti a nesobeckosti (bohužel stále se to u dost lidí nedaří)

montelvina
16. únor 2021

@ninive211 jistě nemoc to není z některým pohledu ale syna třeba obyčejná rýma skolila a to fest a chytl to právě ze školky ...každé děcko ztoho vyroste a nejvíce takové děti posílají matky co nehodí do práce a je to bezhohlednost a zkouší to ještě tet když se perem a covidem díky tomu už byla hodnekrat školka zavřena je to ošklivě ze dodnes lidi neberou vůbec ohledy na druhé a maj pořad za to že rýma je neškodná a maj problém své dítě nechat dvakrát do roka poradně ho vylezet ....

montelvina
16. únor 2021

Pořad je rýma vir a když někde prskne uvizne to na zabrali někdo se chytne otře přes obličej a roznos je na světě ...muj synek když byl mladší se neuměl virům bránit měl oslabenou imunitu a imunolozka mi vysvětlovala cely proces který se děje v jeho těle jak to pak přeroste do bakteriální infekce na antibiotika ...zistily mu to v krvi ...takže kdo si pořad mysli že obyčejná rýma není nemoc ma velmi hloupý názor protože opravdu pro druhého ten přenos muže znamenát velký boj ....takže pro nás například byl velký boj v roce 2019 a covidova situace mě rozhazuje jen proto že lidi opravdu nebudou mít ohled nidky proto je to tak strašně rozčiluje a řeší zda mužou jít ve s rymou ...ano do přírody ano ale ne proste do krámu a na úřady 🤷🏻‍♀️🤦🏻

te_reza
16. únor 2021

@montelvina holka má taky oslabenou imunitu a i když jsem s ní celý rodičák trávila po hřištích a mezi dětma, byla první rok ve školce v podstatě pořád nemocná. Oni si ty děti nějak tu imunitu tvořit musí. Život není o desinfekci a vyhýbání se každému bacilu.

antoinet
16. únor 2021

Všichni řeší, jestli to projde nebo ne, popř. jestli je dítě riziko pro ostatní, ale nejdůležitější je, jak se to dítě cítí. Červený očka, nateklý nos, kašel...nebude mu lépe pod dekou u pohádky s čajem? Já bych se snažila vymyslet jinou variantu především kvůli tomu dítěti.

te_reza
16. únor 2021

@ninive211 a ty jsi nikdy nikam s rýmou nebo občasným zakašláním nešla?Máme pomálu informací, ona nepíše jak dlouho to má, to že smrká a občas zakašle neznamená, že je infekční, taky mu nemoc, spíš nachlazení už může končit. Já když mám rýmu, tak si třeba na nákup normálně dojdu, dělám to tak od pravěku a dělat to tak i budu a kdo tvrdí, že je s každým prdem zavřený doma,tak buď kecá a nebo má jiné neomezené prostředky.

montelvina
16. únor 2021

@te_reza ano to mate každopádně pravdu ale rozhodne bych ho do školky nedavala s horečkou a se zelenou nudli jen aby si zvyklo ...nejde Oto byt často nemocný ale jde Oto jakým způsobem ...že se pokaždé zhoupl do špatného crp ...když to přijde některým matkám normální dat nemocné dítě do školky tak je to hnus ....vím že není dobře řešit každou nudli ale myslím že lékaři vám tohle rozhodne neodkyvou ...není dobré procházet nemoce už od ranneho děctvi to se na me nezlobte ...

Strana
z2