Kde máte miminko přes den?
Zdravím, můj dotaz se týká toho, kde máte miminko přes den. Máme tříměsíční berušku, zatím jsem jí měla v takovém tom pojízdném košíku a tahala jí všude sebou, ale koš už je nám opravdu tip top. Postýlku máme nepojízdnou, tak jí nemůžu vláčet třeba do kuchyně a aby byla malá celý den v ohrádce, na to mi přijde malá. Co byste doporučovali? Koupit druhou postýlku a mít jí v obýváku (je spojený s kuchyní) nebo nějaký jiný tip? Všechno mi přijde neideální, jak jsem byla zvyklá na ten koš.
porad u sebe
@panickatlamicka souhlasím s tebou! Krásně napsané🙂 já třeba taky nechtěla nosit ale když malému byli 2 m a neustále brečel s buď chtěl být u prsa nebo v náručí tak mi šátek pomohl mohla jsem uvařit, uklidit a vše jsme zvládali, ale samozřejmě to není o tom mít navázané dítě 20 h denně že?🙂
díky všem za odpovědi 🙂 nějak to promyslím, některé tipy určitě použiju 🙂
Proste jenom nechápu potřebu někomu vnucovat svůj postoj a názory. Pokud se někdo rozhodne pro celodenní satkovani je to úžasné, v pořádku a mělo vy to rak být vždy s u všech. Když chce maminka odložit dítě na 10 mim do choditka, nebo půl hodiny do lehátka je to katastrofa strhne se kritika, používání, fyzio a ergonomie... prosím ať to každý zvolí po svém. Hlavně jsem nikomu sebejiste nic nedoporucila !!! Přeju všem maminkam spokojeně a zdravé deticky - to je přáním nás všech 🙂
@ninive211 A to ja si zase ponosim rada. 🙂 Nejsem satkovaci mama, spanek smeruju vzdy do postylky, ale se vsemi detmi jsem prvni tydny pronosila, jinde nez v naruci proste plakaly. Okoli me strasilo, jak si je rozmazlim, nebudou chtit prestat, a bla bla. Odpovidala jsem, ze jestli nejsem nejak moc mila i na manzela a moc ho nehyckam, aby se mi nerozmazlil.. 😝 Po trech zkusenostech vim, ze to prcci prvni dva tri mesice proste potrebuji, a pak plynule a bez revu presli do postylky, ohradky. Nikdy se sami v pokoji nebali, nikdy nedelali sceny, ze sami spat nechteji. Asi dostali dost do zacatku, tak nejak to citim. 🙂
důležité je ,aby měla malá dost místa na pohyb, v tomto věku je potřeba procvičovat zvedání nožiček a ručiček k hračkám (posilování bříška) nejlepší na to je ta hrazdička ,kde visí hračky a taky aby se mohla otáčet na obě strany za hračkami, ne jenom na jednu stranu, je potřeba to střídat ,aby se hlavička a páteř nedeformovala.
Nejlepší je hrubší podložka na pevný podklad, kolem ní dost místa.Třeba na koberec dát ještě deku , na to podložku s hrazdičkou měnit strany ze které se dívá do kuchyně a dávat pravidelně i ležet na bříško.
@dasapr naprosto souhlasim. Ty dnesni super moderní lehatka jsou uplne na hov**.
Já jsem měla v jeho pokoji hrací deku s hrazdičkou a hračkami, v obýváku malou kolébku,kam jsem ho dala, když jsem potřebovala např. otevřít postakovi, a při práci v kuchyni ho dala do houpacího křesílka se zavěšenými hračkami, to zboznoval. Samozřejmě všeho s mírou. Při domácích pracích typu vysávání jsem ho dala do nosítka, protože se jinak bál vysavače a chtěl být u mně. Nosit vs. nenosit bych řekla podle potřeby dítěte, některé chce být u mámy a jiné to nepotřebuje nebo šátek nesnese. Rozmazlit miminko se nedá, každý dítě z nošení vyroste. Já syna nosila často a teď jakožto behajici batole nemá na mazlení se nebo nošení čas.
@puresin můžu se zeptat, kde jsi ji koupila?
@obyvatelka Ohradka je od Geuther, ale je to 2010/11, co jsme pokojik kupovali.
@chloi Jak máte velký byt? A co znamená, že ji chceš mít pořád u sebe? Jestli jde o to, aby na tebe viděla, když např. vaříš, pak stačí lehátko. Jestli máte např. dvoupatrový dům (jako my), kde dětský pokojíček/postýlka jsou v patře, pak doporučuju pořídit druhou postýlku do přízemí. Já mám cestovní postýlku, která je cenově dostupná a kterou jsem už u staršího používala jako ohrádku a na denní (poobědový) spánek. Nelezoucí dítě můžeš mít na dece na zemi nebo v lehátku, lezoucí na zemi a když mu potřebuješ omezit prostor (třeba, když si odskočíš, aby nelezlo, kam nemá), pak je ideální ohrádka nebo ta cestovní postýlka.
@chloi ahoj ja mam od narozeni skladaci postylku na koleckach i s hrazdickou, ale tu jsem sundala a dala na bok misto ni kolotoc se zviratky coz nas prcek zboznuje.taham ji sebou z pokoje do pokoje nebo i jen tak ke stolu atd. Ma dve vyskove polohy tak super. Zatim jsme porad na horni. Az zacne sedet dam dolu a bude mit jako ohradku.
díky, díky...ani jsem nečekala, že se tu rozvine taková diskuze. Byt máme 3+kk, ale přes den jí nechci dávat do postýlky v ložnici, aby věděla, že je večer na spaní. Přes den máme deku s hrazdičkou a zatím ten koš. Podle vašich rad a názorů bych to viděla, že koupíme cestovní postýlku. Malá koliky nemá a neměla a samozřejmě občas pochovat potřebuje, ale nevyžaduje ho nonstop, takže ta postýlka se mi jeví jako docela dobré řešení (cenově dostupné a splní to, co bych si představovala).
Na zemi na penovem puzzle, sem tam v lehatku a v nositku. Spanek v loznici v posteli. Cestovni postylku v obyvaku jsem vyuzila jen prvni dva mesice.
Tak se taky přidám 🙂 Já měla v tomhle věku dceru na zemi na dece, občas pod hrazdičkou kde byla pověšená nějaká hračka. Ale zkrátka na zemi. Pokud potřebovala, tak jsem chovala, samozřejmě. Po těch třech měsících nejčastěji ,,na tygříka". Ale takové to ,,pořád u sebe", to fakt ne... ani to dítě by mi za to nepoděkovalo, dcera nenáviděla zavinovačky, nosítka, šátky... všechno co ji nějak tísnilo. Na zemi maximální spokojenost a rozlet, a máma samozřejmě byla poblíž, když bylo třeba.
Máme druhou postýlku v obýváku (větší byt). Má tam "kámoše" (plyšáky, hračky, kousátka, chrastítka...) s kterýma klábosí klidně hodinu a půl. Má 4,5. Hraje si s nima, hází, žužlá.. když vidí, že ho tam chci položit, tak už se směje a zbožňuje to tam 🙂. Miluje do toho puštěný Óčko Gold 😀. Občas nemá svůj den, pak je na řadě hrací deka, houpačka.. a hlavně manduca 🙂 (plus výhoda, že se v ní vyspí 🙂 ). A ano, klidně s ním vařím... Většinou stihnu vše co jsem měla ten den v plánu a je nám všem hej 🙂.

Nahodou upe v pohode. Ja si myslim ze dite ma byt v satku, pokud to vyzaduje. cely den ma v satku mimco fakt malokdo a pokud jo, pak prave pri prdikach, zoubkach a pod. to jenom nektere maminky, co si nejsou ochotne pripustit, ze veci jde delat i jinak aradsi vrazi dite n dochoditka, vyskakuji ,,nebudu prece nosit mimino cely den!" 😀. @ninive211