Kdy jste poprvé nechali miminko doma s partnerem?
Ahoj, mám na vás dotaz...
Vy co máte děti, kdy poprvé jste je nechaly doma samotné pouze s vaším partnerem? Jde o to, že mi napsaly kamarádky, že se dnes kolem 20h sejdou, a jestli chci taky. Jenže to je pro mě pozdě, kolem osmé syn teprve usíná, a já spím s ním. Napsala jsem, že to nevychází, protože to syn usíná, a já jsem potom s ním v ložnici. Na to mi napsaly, že ho přece může pohlídat manžel, a já můžu na dvě hodinky odjet. Já se na to ale necítím, někdy se syn kolem 21h budí, a já ho kojím, tak se mi od něj nechce. Vím, že můžu odsát, a manžel by nakrmil, ale malý mi u prsa usíná, uklidňuje ho to, a já ho nechci nechat samotného. Je mi ale jasné, že teď na mě holky koukají jako na přecitlivělou mámu a je mi to líto.
Synovi je 10 týdnů.
Od narození. Musela jsem chodit hned v šestinedělí na rehabilitace, takže mladý byl doma s malou. A šla bych i večer, táta uspí kolikrát líp než máma. Ale já jsem nekojila, takže..🙂)
Já bych šla, ale jde hlavně o tvuj pocit. Pokud z toho máš spíš strach a stres už dopředu, nehrotila bych to.
Jinak u nas u prvního dítěte njsem poprvé byla vecer venku myslím tak ve 12 tydnech s manželem a hlidala babi. Bylo to ok ( dítě kojene a doma měli pro jistotu moje odstrikane MM v láhvi, jednou si dala a spala dal.
U druhého ditete jsem manzela uz v těhotenství postavila před hotovou věc, že 14 dní Po porodu zacinam jazykovy kurz a že se 1 x tydbe na 3 h musí postarat sam. Zase meli moje MM doma a kromě jedné krize, kdy nechtel lahev, dale vzdy ok. I mama ma pravo na relax. Kojene děti byli dlouho, 18 měsíců a 26 měsíců.
Ale věř své intuici. Já jsem trochu drsana. Zase ale jsem cíťa v jiných věcech, co se dětí týče 🙂
Když měla dcera 7 nebo 8 měsíců. Ale uspala jsem ji a šla do letního kina, které bylo 3 minuty chůze od našeho domu. Asi za 2 hodinky jsem byla zpátky. Od tak malého mimča bych osobně nešla. Ať si kamarádky myslí co chtějí 😉 pokud se necítíš, nechoď. Mrňousci nás takto potřebují jen chvíli 🙂
V 10 týdnech mě ani nenapadlo někam večer jít 😯
Dcera byla náročná, tam jsem od ní celkové byla pryč víc než na hodinu až po roce a půl, večer nebo na noc až ve 2+ letech.
U syna to bylo jednodušší, po usnutí se dříve než za pár hodin nevzbudil, takže tam jsem mohla odejít v několika měsících, ale byla jsem poblíž, kdyby náhodou... Úplně beze mě byl v noci příležitostně od roka a půl.
Poprvé jsem asi ve 4 týdnech jela sama vyplenit DMko a byl to totální rauš 😅😅 po sestinedeli jsem odcházela pravidelně cca jednou týdně, sauna ,fyzio, nákup atd. Nechavala jsem pouze tatínkovi a s odstrikanym mlékem. Večer bych nešla. Za prvé se dcera prostě budila na kojení a za druhé jsem byla ráda, že jsem si šla lehnout 😅😅😅 tohle je vždycky na té mamince a dítěti, někdo nemá problém, někdo prostě chce být s miminkem. Vůbec bych se tím netrapila a rozhodně bych nedelala něco proti své vůli, jen aby se mi někdo neposmival.
@saurek Přes den už cca ve dvou týdnech, skoro tři hodiny. To bylo kvůli doktorovi. Manžel byl nervózní a modlil se, aby se malý nevzbudil 😂
Takhle večer zatím ne. Nekojím, syn je na UM, usíná v pohodě, věřím, že by to kluci zvládli, ale já se na to necítím... Kamarádky to chápou 😉
A v těch 10 týdnech jsem byla ráda, že si můžu jít v devět lehnout 😂
@saurek v deseti týdnech byla malá sama doma na půl den s babi, partner byl na sluzebce a musela jsem po porodu ještě na menší zákrok ☹️Poprvé hlídal v 8 měsících.... malá první 4 měsíce probrecela, takže nějaký hlídání nehrozilo a našel odvahu až v 8 měsících a to mě hlásil, ze jiný jídlo než mliko nedává 🤣to zatím poprvé a naposled hlídal večer ... tak uvidime ... připravují ho na toto léto 🤣🤣
Večer jsem začala chodit pryč,až když se mála večer odstavila, takže cca od roku a půl, přes den manžel běžně hlídal,ale kojení u nás bylo velmi časté,takže do půl roku byl strop dvě hodiny, pak už to šlo i na dýl, ale večer jsem uspávala dlouho já a od holek se mi nechtělo.
V synových 4 měsících jsem šla s kamarádkou na večeři. Uspala jsem, mužovi nechala jednu odsátou dávku a byly jsme pryč asi 3 hodiny. Byla to jednorázová akce, pak jsem zas dlouho nikde nebyla. Bylo to fajn a udělalo mi to dobře.
@saurek Od obou asi ve třech měsících, nejdříve ho uspával manžel, později jsem odcházela, až usnul a byla jsem na telefonu. Dělej, co cítíš, já měla velkou potřebu se občas odreagovat, zvláště u prvního, kdy jsem se cítila dost v izolaci. Oba byli taky kojení i dost dlouho, ale i díky tomuto si manžel s dětmi vytvořil hezký vztah, později je i uspával po nakojení, mladší na mě byla asi více fixovaná, ale když jsem odešla, byla s ním v pohodě. A nemůžete jít třeba někam, kde to máš v případě nutnosti blízko nebo si vzít auto či kolo, ať si blízko nebo pozvat holky na zahradu nebo balkón na drink?
Nechávala jsem děti i manželovi i moji mamce od konce sestinedeli. Na chvíli možná i dřív. Ale snažila jsem se, aby je měli na starost, když je dítě spis klidne. U nasi nejmladší jsem od jejich tři měsíců musela chodit do práce ( začátek podnikání a covid- pracovala jsem místo zaměstnanců). A tak hlídala starší dcera, manžel, kamarádka…
Nenech se nutit, ze musíš večer jít posedět. ale dítě je tvoje a tatínka - tak ji nikomu “nenechavas”. Je mezi svými. A prave tímto způsobem si vychovas zavislacka a pak to půjde hůř. Ono to miminu neuškodí, ale ty s miminem doma můžeš zblbnout. Je fajn nechat si kontakty.
@saurek kamarádky budou i příště 🙂 Ač nejsem žádná přecitlivělá matka, tak bych od takhle maličkého mimina nešla večer pryč, když vím, že kojení je způsob jak ho dostat do klidu. Kámoškám poděkuj za pozvání, řekni ať ti pošlou společné selfíčko a že si to s nimi dáš, když ukončíš provoz mléčného baru😎👍
@saurek já myslím, že jste si odpověděla sama 🙂 POkud se na to necítíte, tak se do toho netlačte. Kamarádky to musí pochopit. Já od své dcerky taky nechodím a to má rok a půl.
@zuzapolivka kamarádky co nemají děti to moc nepochopí, stejně jako moje známá, která dala dítě na um jen aby mohla absolvovat tyhle dychanky
@jjasmina chápu, jak se cítíte. Mně bohužel některé kamarádky taky nepochopily (i ty, které měly děti) a už se nevídáme.
@zuzapolivka Je to tak, až je z toho někdy smutno
Od malého 7tydnu odcházím jen v nutnosti (lékař) nebo na nákup cca 1h-1,5h. Hlídá babička a většinou vypadnu po kojení a když usne. Má radar,že se vzbudí chvilku po mém návratu. Kamarádky chodi ke mě na pokec odpoledne,jdeme třeba s malým na procházku. Večer spinká pěkně,takze by asi nebyl problém odejít,ale necítila bych se a porad bych přemýšlela,jestli se náhodou neprobudil. Udělej to tak,jak to cítíš sama a na reci se vykašli. Je to tvoje mimi a sama víš,co je pro vás nejlepší 🙂
My mame 6 mesicu dnes a ja jeste nikde nebyla..
@jjasmina je, ale zase se klidním tím, že by to stejně nebylo ono a bylo by to kamarádství na sílu. V ten moment se pak objevila nová kamarádka, která ty zájmy a názory má stejné nebo podobné. A když náhodou ne, tak mne chápe a nesoudí 🙂
@saurek od narodenia ked som potrebovala nieco vybavit som ho nakojila nieco odsala a mala som 2 hodiny cas na vybavovanie do dalsieho kojenia 🙂 moj manzel mi od narodenia pomahal okupal maleho, dal ho odgrgnut, hral sa snim , uspaval ho prebalil takze ja som problem nemala staci mi ho nakojit a odsat ked niekde potrebujem ist a viem ze to chlap zvladne 🙂 .. kym nevyskusas nebudes vediet vsak skus nakojit odsat a na hodinku aspon si vyskusaj niekde ist 🙂

Já šla večer hned po šestinedělí. Ale my máme docela spavé dítě - usne kolem 8 a budí se kolem 4-5 na kojení a pak spí ještě do 8.