Kdy můžu poprvé jít ven s novorozencem?
Zdravím,
Mám doma týdenní miminko. Se starší dcerou jsem byla zvykla chodit každý den na zahradu, ať se vylítá, ale včera na první prohlídce mi řekla pediatrička, že doporučuje maminkami být cele sestinedeli s miminkama doma 😵. Což opravdu nejde, nemůžu dceru drzet doma, když je zatím tak hezky🤦🏻♀️.
Kdy jste šli poprvé ven? S dcerou jsem čekala, protože je narozena v lednu a byvavalo i -10 takže bylo jasné, že ven jít ani nelze. Ale dnes mne to Venca zahradu prostě na to sluníčko láká 😭.
Děkuji!!🙂
Ono na jednu stranu to sestinedeli ma sve opodstatneni, drive maminky sestinedelky byly tzv. "v koutě" a vše lítalo kolem nich. Podle me to dr. fakt myslela spis doma jako nechodit po navstevach a zdrzovat se v okoli domu, zadne vylety autem na dtuhy konec republiky a tak. Nebo jste se spatne pochopily. Pokud to neni extremni nedonosenec, neni vubec zadny duvod byt s nim zavrena mezi 4 stenami.
@barunkiss bydlime na horách. Šla jsem hned v 7 dnech na prochazku. Bylo 10 stupňů.
Chodila jsem ven od doby, co měli děti 3 kg...
Takže první asi v 7 dnech a druhá zhruba 10 dní - hned co nás pustili z porodnice jsem šla ven.
U obou deti jsem jakmile byla ready po porodu uz courala po venku, dcera byla poprve venku kdyz mrzlo bylo -10, syn uz ctvrty den po porodu byl ve Stromovce a od 3 tydne se mnou jezdil pro starsi do skolky tramvaji. Co bych s nima asi cely sestinedeli delala zavrena v byte 2+1 to je podle me zcela zaruceny recept na depku…
@barunkiss Mně v porodnici řekli, že můžeme na procházky hned, jak nás pustí domů a máme chodit ven ideálně každý den.
@barunkiss vůbec … malá je taky zima a dětská řekla nechodit v 6 neděli když bude pod nulou a inverze … což teď nehrozí ani jedno … jako na dvě hodiny bych ven asi nerazila ..ale postupně pomalu vklidku …
Deti brezen, unor a srpen. Se vsema hned v den propusteni. Byli donosene, s normalni vahou. Bylo prijatelne pocasi (nebyl mraz, velky vitr, ani vedro)
To jsem v životě neslyšela,být 6tydnu doma. Já jsem chodila s dětma ven,hned jak jsme přišly z porodnice,rodila jsem v září a v říjnu. Pamatuju,že z první dcerou jsem šla cesetou z porodnice do obchodu a když jí bylo asi 10-14 dnů,byla jsem ji ukázat v práci.. Holt mladá 21leta bezstarostna matka 😃
@barunkiss šestinedělí se mi zdá přehnaný. Já byla hned co mě připustili z porodnice 1.2. u svého doktora s dcerkou a ten řekl že když krásně přibírá a není -10 tak mužem vyrazit ven klidně hned. A co moje babička vzpomíná,tak maminky v šestinedělí moc ven v zimě nechodili, ALE, děti měli pod oknem a ty naopak ven mohli a je pravda že dceři se v té zimě spalo líp jak doma😊

@barunkiss tak to nevim, jak by se tvarila na nase vylety v unoru ( nemrzlo) s mesicnim miminem venku nonstop 12h🤣 (a v 6 tydnech 48h venku nonstop uz i se spanim pres noc) Deti tedy byly zdrave a normalne velke. Vim ze sme magori, ale nevytahnout paty cele sestinedeli je dost podobna magorina😅