icon

Kdy přestat se svazováním?

zuzik3010
14. srp 2020

Ahojky mám 4 měsíční holčičku a od 2 měsíce spíme svazane celou noc.Na léto jsem pořídila kokon z prodisneho materiálu ale malá je zpocena a bez kokonu v noci neusne. A hlavně nám zacina být maly a delší nemohu sehnat.😔😔😔kdy se s tím přestava?
A jak malou odvyknout?
(V kokonu spi nahatá)

Strana
z2
kaja2016
15. srp 2020

Teda holky, ja cucim, jak dlouho jste deti zavinovaly. Uolne jsem si rikala - tyrani deti😂 Ale chapu, ze kazdy dite je jiny, ja si to treba ani u jedne dcery nedokazu predatavit, ze bych je po sestinedeli nejak svazala.

luciaanaa
15. srp 2020

@zuzik3010 😄😄nám je 10 měsícu a jinak než svázaný neusne, pak se z toho samosebou vychruje, ale na uspaní jedině svázaný 🤗

me_druhe_ja
15. srp 2020

@kaja2016 Já ho třeba nesvazovala nikdy. 🙂 Ze začátku spal v rychlozavinovacce, ale to měl úplně na volno, ale brzo jsem ho tím jen prikryvala jak peřinkou.

me_druhe_ja
15. srp 2020

@malenka3 Moje dítě by se se mnou v posteli nikdy nevyspalo. A já teda taky ne. Teď si ho občas beru ráno k sobě, když se probudí moc brzo a když se podaří, že usne, tak se nesmím ani o milimetr pohnout, jinak je okamžitě vzhůru.

kaja2016
15. srp 2020

@me_druhe_ja No me se ta predstava pricila, ale ze zacatku v porodnici a pak chvili doma me prislo, ze to obe dcery vecer sklidnilo a tak jsem to delala. Ze proste byly nervozni z celeho dne a to svazani jim udelalo dobre.

me_druhe_ja
15. srp 2020

@kaja2016 On byl naštěstí v pohodě. A já bych to asi neuměla ani. 😀 já vím, že spousta dětí to má rádo a cítí se dobře, ale mě to taky přijde nějak proti mysli vázat do jak do kazajky. 🙈 Takže jsem ráda, že jsem nemusela.

zuzik3010
autor
16. srp 2020

@puhelin tady jde že v noci .. já také nosim v nositku.. tam my usne ale jak mile ji dám do postýlky .. brnkne do dudliku a má po spánku ..

zuzik3010
autor
16. srp 2020

Ale třeba když pak zabere tak dudlík vyplivne a spí ..

g_m
16. srp 2020

Obě děti spaly v zavince do půl roku. Na léto byla super SwaddleMe.

puhelin
16. srp 2020

@zuzik3010 Nemam postylku, ani dudlik. Mozna to jsou ty budici škodiči. A nikdy jsem nepremistovala. To je podle me zaklad - nechat vzdy spat na miste, kde usne. Kojim v leze v posteli, na miste, kde muze celou noc spat.

martiniquest
16. srp 2020

🙈😂😂😂 Autorko, dekuji, malem jsem se smichy pocurala. Matersky plural je fakt peklo. Predstavuju si, jak spis svazana a vedle tebe svazane mimino 😂
K dotazu nemam co rict, takze me ukamenujte, ze neodpovidam na dotaz, ale na ten prispevek neslo nereagovat 😆

eithelwing
16. srp 2020

Dcera měla zavinutí až do roka. Pokud jsem ji nechtěla nechat 30 a více minut řvát, zavinovačka pomohla, jinak byla neodlozitelna. A ani v náručí moc dobře nezavinuta nespala.

Když byla velká, zavinovala jsem do muselinove pleny. Na přechod se nám pak moc osvědčil spací pytel ergopouch. Má zadelane rukávy na patentky a ty je můžeš otevřít, až když se na to dítě cítí. 🙂

lula86
23. srp 2020

@zuzik3010 syn vydržel v zavinovacce do 5mesice v 6mesici jsem zkusila spaci pytel ale nezabiral dobře syn se budil často. Nakonec jsem ho začala jen dávat do postýlky a překrývat ho plínkou tu musí mít rád se k ní chumlá. Jinak uspávám tím že si s ním lehnu a povídá.e si chvilku než usne, potom ho prendam do postýlky (je nám 10 měsíců )

zuzik3010
autor
6. zář 2020

@lula86 mě se teď malá naučila usínat sama ale mame Swadlle up 50/50 a je v něm spokojena a kdykoliv mohu odepnout "křidélka". Mají pytle do 14kg ... Tak uvidíme .. zkusím to až déle

muhehehe
6. zář 2020

Mám to stejně jako puhelin... A doporučila bych všem. Bez postýlky, dudliku, zavinovaček, šumu, lehátek, hnizdecek a ja nevím čeho jeste. Někdo tu psal,že je potřeba jednu závislost nahradit jinou, to mě úplně odrovnalo. Dite nechce všechny tyhlety kraviny, chce mámu (to je jediná, neměnná závislost) a klid. Děti mám tři, každé je úplně jiné (temperamentem, povahou celkově, rychlostí vývoje... snad vsim), ale tohle platilo bezpečně u všech. Akorát první dcera si se mnou chudák taky ,,užila" pár slepých uliček, než mi to došlo. Na člověka se valí tolik informací o tom, jak se to dělá a co všechno je ,,naprosto nezbytné", že úplně ztratí nějaký vlastní úsudek a instinkt.. naprosto nezbytná je vážně jenom ta máma. A pokud možno kojení.

kaja2016
6. zář 2020

@muhehehe Ono je nejlepsi prez prvnim ditetem nic necist. Dite je pak sice trosku zanedbany, ale matka je spokojena a dite taky😉

jako_mala_holka
6. zář 2020

Dcerka nesnasela zavinovacku od porodnice, takze jsme ani nezacali... akceptuje jen hnizdecko, spi krasne celou noc bez buzeni

lula86
7. zář 2020

@zuzik3010 no u nás samotné usínání nejde. Stoupne si v postýlce a brečí. A metoda nechat dítě vyřvat se mi nelíbí. Zkoušela jsem i s rozsvicenym světlem a utěšením že budu hned vedle i tak to nepomohlo.

Strana
z2