icon

Kdy přestat se svazováním?

zuzik3010
14. srp 2020

Ahojky mám 4 měsíční holčičku a od 2 měsíce spíme svazane celou noc.Na léto jsem pořídila kokon z prodisneho materiálu ale malá je zpocena a bez kokonu v noci neusne. A hlavně nám zacina být maly a delší nemohu sehnat.😔😔😔kdy se s tím přestava?
A jak malou odvyknout?
(V kokonu spi nahatá)

Kdy přestat se svazováním?Kdy přestat se svazováním?
Strana
z2
kaja2016
15. srp 2020

Teda holky, ja cucim, jak dlouho jste deti zavinovaly. Uolne jsem si rikala - tyrani deti😂 Ale chapu, ze kazdy dite je jiny, ja si to treba ani u jedne dcery nedokazu predatavit, ze bych je po sestinedeli nejak svazala.

luciaanaa
15. srp 2020

@zuzik3010 😄😄nám je 10 měsícu a jinak než svázaný neusne, pak se z toho samosebou vychruje, ale na uspaní jedině svázaný 🤗

me_druhe_ja
15. srp 2020

@kaja2016 Já ho třeba nesvazovala nikdy. 🙂 Ze začátku spal v rychlozavinovacce, ale to měl úplně na volno, ale brzo jsem ho tím jen prikryvala jak peřinkou.

me_druhe_ja
15. srp 2020

@malenka3 Moje dítě by se se mnou v posteli nikdy nevyspalo. A já teda taky ne. Teď si ho občas beru ráno k sobě, když se probudí moc brzo a když se podaří, že usne, tak se nesmím ani o milimetr pohnout, jinak je okamžitě vzhůru.

kaja2016
15. srp 2020

@me_druhe_ja No me se ta predstava pricila, ale ze zacatku v porodnici a pak chvili doma me prislo, ze to obe dcery vecer sklidnilo a tak jsem to delala. Ze proste byly nervozni z celeho dne a to svazani jim udelalo dobre.

me_druhe_ja
15. srp 2020

@kaja2016 On byl naštěstí v pohodě. A já bych to asi neuměla ani. 😀 já vím, že spousta dětí to má rádo a cítí se dobře, ale mě to taky přijde nějak proti mysli vázat do jak do kazajky. 🙈 Takže jsem ráda, že jsem nemusela.

zuzik3010
autor
16. srp 2020

@puhelin tady jde že v noci .. já také nosim v nositku.. tam my usne ale jak mile ji dám do postýlky .. brnkne do dudliku a má po spánku ..

zuzik3010
autor
16. srp 2020

Ale třeba když pak zabere tak dudlík vyplivne a spí ..

g_m
16. srp 2020

Obě děti spaly v zavince do půl roku. Na léto byla super SwaddleMe.

puhelin
16. srp 2020

@zuzik3010 Nemam postylku, ani dudlik. Mozna to jsou ty budici škodiči. A nikdy jsem nepremistovala. To je podle me zaklad - nechat vzdy spat na miste, kde usne. Kojim v leze v posteli, na miste, kde muze celou noc spat.

martiniquest
16. srp 2020

🙈😂😂😂 Autorko, dekuji, malem jsem se smichy pocurala. Matersky plural je fakt peklo. Predstavuju si, jak spis svazana a vedle tebe svazane mimino 😂
K dotazu nemam co rict, takze me ukamenujte, ze neodpovidam na dotaz, ale na ten prispevek neslo nereagovat 😆

eithelwing
16. srp 2020

Dcera měla zavinutí až do roka. Pokud jsem ji nechtěla nechat 30 a více minut řvát, zavinovačka pomohla, jinak byla neodlozitelna. A ani v náručí moc dobře nezavinuta nespala.

Když byla velká, zavinovala jsem do muselinove pleny. Na přechod se nám pak moc osvědčil spací pytel ergopouch. Má zadelane rukávy na patentky a ty je můžeš otevřít, až když se na to dítě cítí. 🙂

lula86
23. srp 2020

@zuzik3010 syn vydržel v zavinovacce do 5mesice v 6mesici jsem zkusila spaci pytel ale nezabiral dobře syn se budil často. Nakonec jsem ho začala jen dávat do postýlky a překrývat ho plínkou tu musí mít rád se k ní chumlá. Jinak uspávám tím že si s ním lehnu a povídá.e si chvilku než usne, potom ho prendam do postýlky (je nám 10 měsíců )

zuzik3010
autor
6. zář 2020

@lula86 mě se teď malá naučila usínat sama ale mame Swadlle up 50/50 a je v něm spokojena a kdykoliv mohu odepnout "křidélka". Mají pytle do 14kg ... Tak uvidíme .. zkusím to až déle

muhehehe
6. zář 2020

Mám to stejně jako puhelin... A doporučila bych všem. Bez postýlky, dudliku, zavinovaček, šumu, lehátek, hnizdecek a ja nevím čeho jeste. Někdo tu psal,že je potřeba jednu závislost nahradit jinou, to mě úplně odrovnalo. Dite nechce všechny tyhlety kraviny, chce mámu (to je jediná, neměnná závislost) a klid. Děti mám tři, každé je úplně jiné (temperamentem, povahou celkově, rychlostí vývoje... snad vsim), ale tohle platilo bezpečně u všech. Akorát první dcera si se mnou chudák taky ,,užila" pár slepých uliček, než mi to došlo. Na člověka se valí tolik informací o tom, jak se to dělá a co všechno je ,,naprosto nezbytné", že úplně ztratí nějaký vlastní úsudek a instinkt.. naprosto nezbytná je vážně jenom ta máma. A pokud možno kojení.

kaja2016
6. zář 2020

@muhehehe Ono je nejlepsi prez prvnim ditetem nic necist. Dite je pak sice trosku zanedbany, ale matka je spokojena a dite taky😉

jako_mala_holka
6. zář 2020

Dcerka nesnasela zavinovacku od porodnice, takze jsme ani nezacali... akceptuje jen hnizdecko, spi krasne celou noc bez buzeni

lula86
7. zář 2020

@zuzik3010 no u nás samotné usínání nejde. Stoupne si v postýlce a brečí. A metoda nechat dítě vyřvat se mi nelíbí. Zkoušela jsem i s rozsvicenym světlem a utěšením že budu hned vedle i tak to nepomohlo.

Strana
z2