icon

Kojenec - tekutiny. Co poradíte?

marketka_m
27. črc 2020

malej 9 mes...je kojen..ale uz toho zase tolik nema pres den..nevim nepocitam..ale rekne si ze chce pit..spise me stve ze v tom vedru nepije nic jineho a je spoceny tam a zpatky..davam mu prevarenou vodu..ale je to bida.dva loky max z hrnicku..jinak si nevezme..je to ok?plinek procuranych ma malo..proto ma obava...premyslim co mu nabizet?hrnicek budu dal..ale ty dva dousky jsou nic.napadlo me ke snidani mleko 4proc?! nevim..zkusene damy.co mi radite?!

zuzita15
27. črc 2020

@marketka_m co znamena malo pocuranych plen? Vic kojit, devitimesicni mimino by melo byt z vetsi casti na MM, MM je z 90% tvoreno vodou. Pokud nabidnes prso a vezme si, nabizej vic. V 9m se zpravidla s jinymi tekutinami zacina, deti se s tim seznamuji a proste pul litr nevypijou. Mleko do roka ne, MM ke snidani ano 😎

marketka_m
autor
27. črc 2020

@zuzita15 plen procuranych ma max 4. davam prso casto podle mne..nevim..tipuji 3 krat dopoledne.odpoledne vice krat..aktivne pije ale velmi kratce...ale uz vim ze i toto muze byt vpohode..ta kratka doba..ja vim ze pullitr nedaji..jenom se mi zda ze pije malo.. protoze saha po vsem co pripomina hrnicek a chce pit..

elesse
27. črc 2020

Tak pit z jineho hrnecku? Z lahve, brckem, lzickou?

mariegroth
28. črc 2020

A vykazuje nejake znamky dehydratace? Treba podle rtu?

marketka_m
autor
28. črc 2020

@mariegroth neumim to poznat..ted od 3.30 bojujeme..tak jsem prvne nabidla vodu..trochu se napil..pak si vzal sunaru 120 ml..nekdy mi prijde jakoby bylo malo mleka v prasu..ze on by chtel pit ale name co...ten sunar vypil z flasticky ktera trochu leje sama..hrnicek nemel usmech.

martiniquest
28. črc 2020

Pokud nevykazuje znamky dehydratace, pak bych mensi mnozstvi pocuranych plinek davala taky do spuvislosti se zvysenym pocenim. Kdyz prebytecnou vodu vypoti, nema co curat.

zuzita15
28. črc 2020

@marketka_m sunar??? 😱 proc ma kojene dite v 9m sunar? To je klidne mozne, ze pokud nahrazujes nejake kojeni sunarem, tak je mleka mene. Doporucuju vysadit sunar a kojit, kojit, kojit. Jiank jak pise @martiniquest, muze mene curat i kvuli poceni. Pocurana plenka by nemela byt tmave zluta a smrdet moci (hodne smrdet)

marketka_m
autor
28. črc 2020

@zuzita15 nemel 2 mesice sunar..byl prikrmovan od zacatku.neprospival.pak to bylo lepsi.tak jsmr UM nedavali.ale posledni dny mi prijde ze zase ma malo mleka

xxx3d
28. črc 2020

Ahoj,
podle mě je kámen úrazu v té lahvičce, ze které mu dáváš to UM.
Měla by ses rozhodnout, jestli chceš kojit, nebo přejít na UM. Protože jestli chceš kojit, i když jen trochu, ale prostě kojit, musíš tu lahvičku, ze které malému přidáváš UM mít uzpůsobenou tak, aby mu to neteklo snadno, aby musel sát. My jsme měli třeba od zn. Chicco, ale ona už se nevyrábí, nicméně dobrá je i od zn. Medela, případně jiných, a vždycky nejdřív kojit, až potom UM, když už.
Dítě do jednoho roku je kojenec, z toho je jasný, že mléko, mléko, mléko.
Pokud jsou teplé dny, můžeš přidat vodu (převařenou), nebo je taky voda v příkrmech, takže bych se vážně soustředila na mléko, tedy kojení (pokud kojit ještě chceš) a případně dokrm formou UM.

zuzita15
28. črc 2020

@marketka_m UM bych odbourala a jen kojila. Pokud je mleka mene, bude vic jist a vic pit, ne aby se zaplacnul UM...

marketka_m
autor
28. črc 2020

@zuzita15 ja jenom vcera mu dala..jinak UM nedostava..jak ut jsem psala vys..odbourali jsme 2 mesice zpatky

zuzita15
28. črc 2020

@marketka_m tak znovu nezavadet 😉

ivvie21
4. srp 2020

Jestli můžu radit 🙂..Vypadá to, že mlíčka bude od tebe opravdu méně...snažíš si nějak zvýšit laktaci?? Kojo čaje, dítě nosit na sobě, společné spaní, co nejvíce kontaktu, hodně přikládat k prsu, dostatečně jíst a pít, apod.? Hele, někdy ani toto nepomůže ke zvýšení, bohužel ať děláš co děláš, pokud už se laktace ustálí, vytvoří tělo tolik mlíčka, dle toho, kolik mimi vybumbá, ne víc, vyzkoušej..pokud už jsi s příkrmem začala, bude těžší ho odbourat, neříkám ale, že to nejde, jen je to běh na delší trať. Až pokud se nepodaří zvýšit laktaci, dala bych příkrm, protože jinak mimi opravdu nemá od tebe dost tekutin, lepší přežít příkrm treba 1-2x denne plus kojit, než aby dítě neprospívalo a bylo nedejbože dehydratované :-/. Samozřejmě bych udělala první volbu to zvýšení laktace, ale pokud se to nepodaří, hlady/ žízní bych miminko určitě netrápila 😕. Hlavní je přece spokojené a zdravé miminko a nad to nic není 😊. Držím moc palce!!!