icon

Kolik vám je při porodu 3. dítěte?

gaudi
30. pro 2014

ahoj maminky,
mam dve uzasne holcicky, ale posledni dobou mi hodne lita hlavou myslenka na cislo 3. Jen si rikam, jestli na to uz nejsem stara, je mi 32, brzo bude 33, male je teprve 1 rok, chtela bych jeste pockat, ale kdyz cekat jak dlouho?
V kolika letech se narodily vam vase deti? jak zvladate nespava miminka? kdyz uz jsou vetsi, jak zvladate pubertaky? neumim si predstavit mit doma 15leteho divocha kdyz budu mit 50... delam si zbytecny obavy?

Strana
z8
sarkar
10. čer 2016

@jituska3
@ojo
@leikkka
Holky, jak to zvládáte nebo plánujete zvládat finančně se 4 dětmi? Já řeším třetí, ale mám mírné obavy, abychom mu zvládli dát vše, co bude potřebovat. Navíc bude potřeba větší auto, předělat pokojíček, když si uvědomím, kolik teď vyhodím za děti při různých akcích...K tomu koníčky apod....A to mám štěstí, že spoustu věcí dostávám, ségra je shopaholik takže výbavu pro syna mám komplet po synovci (a fakt moc hezké značkové oblečení), dceři nakupuje a šije hodně babička, k tomu máme hlídací a obdarovávací tetičku (kromě té pravé tety dětí - mé ségry) a i tchýně se občas malinko zapojí...Jak to dáváte vy, nebo jste třeba malinko zámožnější? 🙂 A co volný čas a vaše koníčky? 3 nebo 4 děti dát někam na hlídání už je asi nemožné ne? A co manželé, zvládají uhlídat všechny tři děti (a v budoucnu třeba i čtyři), nebo prostě nikam samy nikdy nejdete?
Jsem fakt jen zvědavá...nejradši bych se někam vetřela na exkurzi, nikoho se třemi natož se čtyřmi dětmi v okolí neznám ☹

samaber
10. čer 2016

Třetí se mi narodilo ve 28 letech. Chtěla jsem mít děti do 30. Další neplánujeme, ale kdyby se stalo, tak si ho necháme

ojo
10. čer 2016

@sarkar my už máme čtvrté na cestě zdá se 😀 😀 no jinak musím říct, že ač jsem ten věkový rozdíl mezi prostředním a nejmladším nechtěla, tak teď si ho vážně chválím, o ty dva už se skoro nemusím starat, vystačí si, vyhrajou si a hodně mě pomáhají, což jim do života jen prospěje 🙂
větší auto už budem kupovat, to 7-místné, chceme ho nejdéle do léta, finanční rezervu na něj máme, jinak my jsme z vesnice, neplatím školkovné ani družinu, i když děti musíme každý den vozit cca 7km, staršího pak převážíme 3km do města do zušky na flétnu a na sbor 3x týdně, ale zvládáme to, další koníčky ale už nabírat nebudem, dost se vyblbnou doma na zahradě nebo když budou chtít půjdou tady k hasičům, ať mají nějakou aktivitu 🙂 já třeba hadry tolik neřeším, mají pár hezkých oblečení a dědí po sobě, taky dost dostáváme a hodně si říkám, ať jim je kupují i jako dárky, pokojíček taky budem muset předělat, máme v plánu přistavět i 2 místnosti v podkroví za ty 2-3roky.
Zámožnější určitě nejsme, pro mě je spousta věcí třeba zbytečných nebo koupím prostě na bazaru, když vím, že je to na pár let a peníze spíš strčíme do výletů, protože jsme takový kočovnější...máme super partu, takže jezdíme co 3 měsíce na nějaké víkendové akce různě po republice, manžel hraje s kapelou, takže když hraje třeba v kempu, tak jedem s ním, děci se vyblbnou venku, mladší usne v kočáru, děcka pak v kufru ve spacáku a pak je jen přendáme do autosedaček a doma do postelí 🙂 tuhle jsme byli na oslavě kamarádových narozenin, starší kluci byli a hlídání, nejmladší chrápal na prázném sále v kočáru a my blbnuli do nějakých 2h do rána 😅 takže my si to užíváme i s dětma...ale babičky nám občas pohlídají a v budoucnu děcka třeba i rozdělíme, když bude potřeba, protože 4 už je na hlídání moc 🙂 ale jak říkam, o starší už se člověk nemusí skoro vůbec starat 🙂

jituska3
10. čer 2016

sarkar @ , ojo @ Ahoj mi nakupujeme po bazarech a děti po sobě dědí něco jde ,ale ne vše protože dítka se na rodila ve všech ročních období začínáme v létě a končíme na jaře nějak se to sešlo. Pokojíky jsou zatím že nejstarší (12)je sama v malém a ty dvě (4,2)spolu a to čtvrté(2 měsíce) zatím s námi .Do školky chodí tam je kroužek tancování ten se platí, ta nejstarší chodí na AJ a kresleni . Nekupujeme jim vše co vidí, ale co uznáme za v hodné hračky - bazar ,oblečení kupuji v Lidlu mají dost kvalitní a drží tvar a barvu. Jinak manželovy rodiče pomáhají vždy něco dovezou od sladkostí až po oble. Hlídáním to je horší někdy pohlídají jindy ne. Teď museli hlídat měsíc mala se narodila předčasně 35 týdnu a nezvládla to píce jí selhali tak skončila v ingubátoru na ventilaci ted je v pohodě ,ale ta 4leta dostala neštovice .Nakonec museli byt holky v karanténě u našich, pro malou by to bylo nebezpečné tak jsem je 1 měsíc a 1 týden neviděla .Bylo to dost na psychiku do to ho manžel stěhoval takže horor .Když ně pustili po měsíci tak jsem měla na úklid a vybaleni týden sice mi pomáhala nejstarší ale byl to masakr. Bude to dobrá historka vyprávěni vnoučatům 😀
Auto máme pro 7 lidí ,ale je male když máme něco vzít na víc kočárek a pár věci o dost kočár pro dvojčata co máme tal ten se tam nevejde už

klice
10. čer 2016

libara Já mám děti 3 a to třetí jsem porodila v 38 letech. A nejsem žádná usedlá matka je to o věku. MALEJ je snáma akční od malička sním cestujeme i na vodu se jel podívat na noc . A že bych ho stále hlídala o tom není řeč. Na písek chodí od jeho 5 měs. blbne s kámošema od syna ze třídy holčičky si ho vozí v kočárku a já se nevrhám s hrůzou v očích , že má špinavé ruce . Přesně moje slova beru to s nadhledem

andu
1. črc 2016

@ojo Ha,no nekecej! Hihi, gratuluji! Už tě asi nedohoním. 😂

ojo
2. črc 2016

@andu 😎

misulenka9
2. črc 2016

Tak nás třetí miminko si našlo samo ☺ máme 6 letou cacorku v záři jde do 1 třídy, 4leteho draka a v září k nim přibude chlapeček a já za pár dní oslavil 33 😊

puresin
19. črc 2016

Cekam 3., pri porodu mi bude 35. Necitim se stara, fyzicky jsem na tom dokonce nikdy nebyla lip. Takze mozna pribude jeste 4. 🙂

frndafrrr
19. črc 2016

Při třetím porodu bude 25., ale druhé miminko doma nemáme, jinak by třetí počkalo, snad 4. (třetí) ještě příjde po třicítce.

misicka1988
19. črc 2016

Mě bude při porodu třetího dítka 37 let. Doma už mám 16ti letou dceru , a 11ti letého syna 🙂

juliemichal
19. črc 2016

mě bude při porodu třetího dítka 26 a půl 😀 😀

naxii
19. črc 2016

31 🙂

kaatulkaa
19. črc 2016

32 🙂

kapradinka
19. črc 2016

36

lichtakova
19. črc 2016

33

whoknows
3. říj 2016

Ahoj, já rodím třetí v prosinci a je mi 31. Dcerce je 7, synkovi 11 měsíců a teď to bude další klučina. Ale myslím, že už tím končím 🙂

lucie11111
3. říj 2016

34

anve77
3. říj 2016

38 🙂

verusche
3. říj 2016

Mamině při mém porodu 18, u ségry 23 a u brášky 35 🙂
Má vlastně 3 jedináčky s velkým věkovým rozestupem, na druhou stranu já osobně bych to asi neměnila 🙂

anve77
3. říj 2016

@verusche mám to podobné prvorozená 15 let, druhorozená 8 let, poslůední 6 měsíců a vyhovuje mi to maximálně. Každou dcerku si parádně rozmazlím a skvěle užiju 🙂

verusche
3. říj 2016

@anve77 mamina to říkala taky tak, že každému dítěti mohla v pohodě věnovat dost času a péče a všichni už jsme byli dost chápaví, aby nám nevadilo, že se věnuje miminku víc, než tomu staršímu 🙂

anve77
3. říj 2016

@verusche Já jsem hlavně po MD chtěla na chvilku do práce 🙂 Musím říct, že mi to takto přišlo jednodušší. Neměnila bych 🙂

spetra
22. říj 2016

Prvni 26, druhe 28, treti 34

koolombina
25. říj 2016

první 28, druhé 30, třetí 31

rukola
27. led 2017

Zdravím všechny. Nevim., jak založit novou diskusi. Tak se zeptam aspo takto. Cim Vas tri deti obohatily oproti dvema? Zda byste zpetne v dnesni dobe mely radeji mene deti nebo byste volily stejne? Taky uvazuji o tretim i když uz mne rodina odrazuje. Prvni nar. Ve ctriceti druhé po 16 mes planovane skoro ve 42 bez ctyr mesicu. Dekuji za nazor. Zda byste znovu sly ve vasich pripadech do tri deti.

benny7
27. led 2017

@rukola u mě tři děti není až takový problém, díky velkým rozdílům 20,5 let 13let a 4 měsíce. Ale zjišťuji, že já to moc nedávám fyzicky, hrozně mě bolí záda, jsem unavená hrozně moc.
Psát jestli bych do toho šla nebo nešla nemůžu říct, jelikož jsem šťastná, že to nejmladší mám, ale kriticky uznávám, že to už není jako v 18ti a ve 26.

koolombina
27. led 2017

@rukola Ja to treti budu mit u sebe az za tyden. Tehotenstvi je celkem narocne. Treti jsem neplanovala a na potrat bych nesla, takze ja nemohu litovat zadneho rozhodnuti. Ale treti uz ted mam velmi rada a tesim se, az to stoji nervy jakekoli.

skritkova
27. led 2017

Přidávám se do diskuze... Bude mi 36, máme dvě děti 4 a 6 let a pořád zvažujeme, jestli třetí ano nebo ne. Hodně řešíme hlavně prostor, jsme v bytě 3+1 a teď mi to přijde jen tak tak. Děti jsou velcí parťáci, oba by brášku nebo sestřičku ještě chtěli, ale mám strach z toho většího věkovýho rozdílu. Tak jsme si říkali s manželem že buď letos nebo pak už ne. Sama jsem zvědavá, jak to rozhodování dopadne🙂

terkaz
27. led 2017

První 27, druhé 30, třetí 34 🙂

Strana
z8