Křiklounek miminko, je tzv. neodložitelné
Maminky poraďte prosím. Mám miminko křiklouna,již od porodnice,dnes máme tři měsíce. Za tu dobu jsem již několikrát na konci sil,ale funguje mi mazlení,časté prikladani k prsu. Kojim v podstatě neustále a jsem za to moc vděčná,protože to nebylo hned,ale už nic jiného kolem nezvládám, syn je tzv.neodlozitelny,mne ten plac dělá strašně zle,takže opravdu jsou to jen okamžiky kdy musím na WC kdy jej u sebe nemám. Všechny běžné rady vyzkoušený,zabírá jen ta blízkost. A tak je celé dny, dddddny na mnedny
Mám dvě děti, starší byla uplakana hrůza, nakonec z toho vyrostla, byla maman . Mladší je ultra mega maman, na prsou neustále,dudlik nechce, postýlky máme na ozdobu. Asi v tomto opravdu nebudete jediná, jen vydržet, zkoušet odpočívat s miminkem,pr. Zkuste šátek, nositko. Vím ,ze to je vyčerpávající, ale pokud nejste typ maminky at se vyrve. .... chce to proste vydržet.
A nějaká naděje,že se to brzy zlepší? Už jsem měla doma i poradkyní, masíruji olejíčkem na dráždivé děti, dávám Gaiu, držím se v jídle ( jen kuře,ryby,banány, brambor,avokádo,mandlové mléko), máme péřové hnízdo i bílý šum.prituleni a prso zabírá,ale to můžu používat jen doma,někdy mezi lidi musíme.
hele, zkus šátek. To bylo jediné, co nám na křiklounka pomáhalo 🙂
jo, a úplně nej je kojení v šátku 🙂 tam mi do 4 měsíců spolehlivě vytuhl skoro vždy 🙂 akorát my máme šátkové nosítko fidella, to je asi ještě lepší na kojení než šátek samotný
Maminky doma už je to lepší,ale na tu cestu v šátku nebude a tatínek tak jako já prsem neuklidni
Omlouvám se za sloh,píšu z mobilu s miminkem na sobe
@garalela myslím, ze asi lepsi radu nenajdete,nez to nošení, pr.v satku kojit,mimi popustit dolů . Ha tu mladsi nemám ani šanci odložit, max občas do kočárku a to až ve sportovním mi spí déle jak půl hodiny,v hluboké řvala a cestování autem ,to raději nemluvím, jak šílené křičí, duši se ,lapa po dechu jak pláče. Jak po vyrosroste ,bude to o trochu lepší, ale do tech dvou,tři let to bude furt jen máma. .... vydržet
ještě mě napadlo, nepoužíváte dudlík? Nám pomohlo na dlouhodobou nespokojenost ho vysadit. Sice týden mazec, ale pak už byl lepší
Ja jsem malou naucila na dudlík. Jinak bych skoncila v blazinci. Měsíc jsem ji ho pořád davala a ta ho porad plivala a nakonec si ho vzala. Naucila se ho dudlat v aute nebo když jsme někde byli. V noci spala u prsa. Ale ujecena je porad do ted i kdyz uz nemá prso 😁
Dudlík nepoužíváme,nechce,tak nenutím.satek mám elastický,to asi tedy lépe koupit ten pevný? Prsa mám větší takže v noci musím prsicko držet,bradavku by v té hmotě samo nenašlo...nicméně ta středa prostě bude peklo,snad mu nepraskne nějaká zilka ten den
@garalela tak zkuste tu fidellu ,nebo ja měla elevill ,i ho nabízím i sebe,ma super složení na léto, jiank ta starší akceptovala tatínka az ve dvou a půl letech. Chce to vyzkoušet co vám bude vyhovovat z nosičů, pr.zkuste nějakou regionální skupinku nosičích maminek,kde by jste si mohla šátek,nositko vyzkoušet
Já jsem právě měla doma paní poradkyní od ní měla na zkoušku a pak koupila ten elastický. Ještě mám manducu ale do té čekám na čtvrtý měsíc ještě neudrží mě 100procentne hlavicku
jinak na tu cestu zkus kojit i v autosedačce. S většima prsama to jde prý líp
Taky jsme měli křiklouna, nikam do společnosti to s ním prostě nešlo. Hodně taky začal nosit (i koupat a uspávat) tatínek, malý si na něj víc zvyknul, tak už to pak bylo daleko lepší. Kojit se dá i v nosítku, to se dá i na veřejnosti.
@garalela zkus šátek, mě zachránil od blázince 🤣
Dělám si srandu ale je to opravdu super pomocník..... Ne jen že je miminko klidnější, neboli ho tolik bříško, ale má maminku stále u sebe a ta má volné ruce.... náramně to prohlubuje vztah mezi matkou a dítětem .....
No já už jsem jinde, moje malá má 16 měs . A asi nám už začíná období vzdoru a to je teprve boj.... ale to je zase jiná pohádka
Syn byl stejný, řev řev a řev, rodiče zralí na blázinec, jediný, kdo nám pomáhal jednou za týden na pár hodin byla babička (moje mamka), jinak to bylo na nás a opravdu jsme byli na pokraji sil. Nosila jsem v šátku, kojila v něm, dítě spalo jen v něm, jinak ohlušující nikdy nepřestávající řev. Na tohle období nerada vzpomínám a snažím se ho vytěsnit. Synovi je teď 13m a krom řevu u jídla /nemá nikdy dost/ a šíleného řevu u uspávání /on spát prostě nebude!/ je to normální a vlastně pohodový usměvavý kluk, kontaktní, umazlený, nebojácný, ve většině situací kliďas a nevztekavec. Na tu plánovanou cestu Vám nic asi neporadíme, tatínek to bude muset zvládnout, jedině odstříkat mléko a zkusit nakrmit z lahve. Náš syn též neměl dudlík a utišilo ho jen prso a taky to zvládli, když jsem běhala po úřadech a doktorech. Držím palce!
Dneska jsem se s malým domluvila,že bude statečný šikula a zvládnou to 🙂
ne že by s tatínkem nechtěl být,ale se mnou je zvyklý hodně i na savci pozici a pak se snaží klovat i na tatínkovi a vztekat se
S kojením v autosedačce si vůbec nedovedu představit,jak to má být? To pak jsou ale oba nejspíš odpoutání?
Pořiďte šátek nebo nosítko, mám také velmi kontaktního syna, ani teď v 7 měsících nevydrží víc jak 15 minut sám a to na mě ještě musí vidět. Od narození ho nosím a je po problému. Díky nosítku si doma udělám co potřebuji a syn je spokojený.
Jak to prosím děláte v noci? Zpočátku nám v noci po kojení spinkal v postýlce a nyní usne jen u mne v posteli.ja ale bdím a klimbam, protože chce co chvíli spát s musím držet prsicko správně a usnout mám strach aby se něco nestalo.
@garalela, souhlasím s @no_title, pořídila bych pevný šátek, bavlneny nebo bavlneny s příměsi na léto a malého mít navazaneho cely den, v šátku i kojit a budeš mít klid, dělám to tak také, když má maly dny, kdy je neodlozitelny. V noci maly spí s námi v posteli, takže jen vždy když se začne vrtet mu dam prso a spime dal. V noci si ho přesouvám z jednoho boku na druhy, postýlka slouží jen jako zabrána na kraji postele a na bordel.
a když date prso, tak hned usnete? a jste stále prituleni nebo se třeba i odsunte a lehnete na zada? jak uhlidate partnera,aby se nezkulil na miminko? já jsem úplně vyřízená, nevyspaná, i když je to hezké, jak se tulí. dneska bohužel řev, odstříkávám pro tatínka mlíčko na ten zítřek a moc mi to nejde
@garalela já usinam hned, ze začátku jsem měla strach, aby ho můj chlap nezalehl, tak jsem do prostřed postele dávala smotanou deku. Jestli Ti nejde nasbírat mléko na zítra, tak si myslím, ze se nic nestane, když jednou dostane UM. Řešila jsem tak svoji kontrolu u lékaře. V DM mají i jednu dávku UM k prodeji, myslím, ze stojí kolem 20 Kč.
Taky kojím za jízdy v autě, oba jsme připoutaní, jen se nahnu. Malý nesnáší auto, takže na delší cesty se to jinak nedá. Když ho pak necháš s taťkou, tak bych mu dala šátek a odstříkané mléko, jestli se chce kojit furt. Nějak to zvládnou.

Celé dny. Ó víkendu jsme byli poprvé trochu dál venku na veřejnosti a bylo to peklo. Orchestr již v autě, kojila jsem ve městě na lavičce a pak jsme zkusili zajít do restaurace,kde byla dvě jiná miminka. Malý řval,střídali jsme se v Konejseni,skončilo to prsem,donesené jídlo jsem pak studené hltala abychom rychle odešli a ostatní nerušili. A já mám ve středu jet k mudr po šestinedělí, čekala jsem,že už budeme křičet méně v těch 3 měsících. Mám z toho stres,je to 50km jedná cesta,plus čas u doktora,tak dlouho bez prsu nevydrží.mate nějaké typy jak se nachystat,aby to bylo menší peklo? Už tuším jaký budu mít tlak při představě co má tatínek bez prsu na náměstí na veřejnosti...