icon

Kšíry do postýlky na spaní.

agnes_123
20. črc 2020

Ahoj,
tříměsíční dítě se nám začalo obracet na bříško. Samozřejmě ještě neumí zpět, a tak nám začalo období neustálého kňourání, protože chce z důvodu únavy přetočit zpět. Bohužel to dělá i v postylce -ŮUbl.

Strana
z2
lv
20. črc 2020

Bude řvát kvůli kšírům ☺️ no, nemůže být omezeny v postylce v pohybu, privazany.. musíte obracet, prošla si tím většina z nás.

jjasmina
20. črc 2020

Já bych je nedávala, stejně bude křičet i tak

lora1987
20. črc 2020

Neboj, za chvili se nauci otacet i zpet a pak sedet, stat a vsechno to pro nej bude strasna sranda. Pro vas spanek uz trochu min, ale vydrz a nebran mu ve vyvoji ksirama. Jednou pak bude spat i celou noc 😉

jjasmina
20. črc 2020

U vás se točí, u nás se sice v postýlce netočí, ale mám ji každé dvě hodiny vzhůru a je na prsu, někdy se vzbudí i po hodině a to tak hezky spinkala po 3. měsíci

leniczka23
20. črc 2020

To snad ani neexistuje ne? Nebo vážně někoho napadlo vyrobit něco co přiváže dítě v noci postýlce?
Vím že to je asi na palici, ale vydrž. Až se začne přetáčet zpět, zas porostou zuby a bude zas tisíckrát vzhůru kvůli zubům..Chce se to tak do 2-3 let smířit s nespanim, maximálně budeš jedna z těch šťastných co jí děti spí celou noc od 8 měsíců. Držím palce

hanih
20. črc 2020

Chapu, ze je to vysilujici, ale vydrz. Za prve mi neprijde pro vyvoj a pohodu ditete nejlepsi ho prikurtovat, za druhe byste knourani vymenili za vztekani, ze se nemuze pretocit. Nevim, jestli je to bezne, ale nase deti se pomerne rychle naucily zas i na zada (v ramci par tydnu), tak pak neknouraly, ale zas zacky valet sudy, takze jsem je neustale vytahovala zpod stolu a od dveri a pod., nebo jim vymotavala rucicky a nozicky zaseknute ve sprinclich na postylce... 😊

hanih
20. črc 2020

@leniczka23 Autorka nejspis mysli ksiry, co se pouzivaji do kocarku, aby dite nevypadlo. Ty jsou normalne k dostani.

leniczka23
20. črc 2020

@hanih já to pochopila, ale to se v postýlce opravdu používat nesmí, ty jsou do kočárku. To snad ani nemůže nikoho napadnout.

me_druhe_ja
20. črc 2020

Doma spí furt v rozvazanym hnízdě a úplně v klidu. Max se otočí na bok. Jakmile jsme mimo a nemá hnízdo, tak je to šílený. Točí se sem a tam, na storc, na opak.... Takže zkusit tohle jedině, kšíry jsou dost drsný.

journals
20. črc 2020

To si rika tak maximalne o uskrceni 😖

veronikav31
20. črc 2020

já myslím,že toto je nejmenší, pak si začne klekat,vstávat,chodit a to přece nejde jej přivazovat kšírama.já nemám ráda ani kšíry v kočárku,vím,že pár dětí s nimi vypadlo z kočárku

theuska29
20. črc 2020

Kšíry jsou podle mého obrovská hloupost. Můj malý by byl šíleně vzteklý a v tom záchvatu se do nich může zamotat a nemusí to být bezpečné.
Proti přetáčení je dobrý třeba zmenšit prostor v postýlce mantinely, hnízdečkem a nebo nechávat spát ve spacím pytli 🙂

hanih
20. črc 2020

@leniczka23 To opravdu nesmí. Ale chápu, že nevyspalou, unavenou matku pod vlivem hormonů napadne kdeco, hlavně je důležité, aby si to nechala vymluvit... 🙂
@veronikav31 Já teda na kšíry v kočárku nedám dopustit, ale musí se na dítě neustále dohlížet. Ony nejsou na to, aby tomu pádu úplně zabránily, ale spíš na to, aby ho zpomalily a daly matce trošku víc času na reakci. Moje děti se hodně rychle rozpohybovaly a na všech čtyřech byly brzy a ještě neseděly. Sporťák nepřipadal v úvahu, ani když už seděly, protože se jim nelíbilo omezení pohybu, takže řvaly. Dala jsem jim kšíry, ony si v kočárku klečely, později i třeba stály vepředu a pozorovaly okolí a byly spokojené. Ale chce to fakt neustálý dohled, protože pád to pouze zpomalí a ještě se do toho dítě může nebezpečně zamotat...

adel2507
20. črc 2020

To zní až děsivě, dát miminku na noc kšíry. Myslím, že by plakal daleko víc, kdyby se nemohl v postýlce hýbat. Přetáčí se, protože je to součást vývoje, tomu přece nemůžeš bránit.
A máte v postýlce hnízdečko? Naše malá ho úplně zamilovala.

agnes_123
autor
20. črc 2020

Milé maminky,
moc děkuji za všechny reakce. Mně se bohužel stalo to, čeho se bojím - já usnula. A nedopsala ten konec
Mě netrápí, že mě tím přetáčením budí, mě trápí strach, že to neuslyším. Že budu spát a ona bude vysílená funět do prostěradla, které chytá do ručiček a vlní ho... Všechny rady proti SIDS jsou rovná plocha, spaní na zádech. Jsem prvorodicka a uzkostnejsi typ. Mám prostě strach. Bojím se i toho, že když si ji ráno beru do postele na kojení, tak usnu, prevali se mi.. A tam mi ani žádný monitor dechu nepipne.
Ptám se - je normální, že se mimino v noci točí na břicho? Prošly jste si tím taky?

agnes_123
autor
20. črc 2020

Nad těmi kšíry do postýlky jsem si taky říkala, že to asi nejde takhle. Ale nad čím přemýšlím zcela vážně jsou kšíry na to kojení v posteli. Aby se mi neskutálela z postele, až zase únavou usnu.

agnes_123
autor
20. črc 2020

Myslím jako že bych si ji privazala k sobě ☺ vodítka na děti přece taky existují.

hanih
20. črc 2020

@agnes_123 Tak to bych nedělala už vůbec! Může se ti do toho zamotat a uškrtit a nevzbudí tě to taky. Vodítka na děti se taky dělají, ale je to jak s těmi kšírami - neustálý dohled. Pokud se bojíš, že se ti skutálí z postele, něco tam postav. Já jsem to dělala tak, že jsem ležela já, pak miminko a ke kraji postele byla přisunutá dětská postýlka, takže miminko nemohlo spadnout. Ale ty kšíry bych fakt neriskovala. To mi přijde daleko nebezpečnější!

adel2507
20. črc 2020

@agnes_123 Já nevím, ale mně veškeré přivazování na noc přijde nebezpečnější než to, čeho se bojíš. Opravdu je normální, že se miminko v noci točí na bříško. Oni totiž přes noc zpracovávají zážitky a čím víc toho už umí, tím může být to spaní neklidnější. Jak už je psané výš, až se naučí pérovat na kolínkách, bude to dělat i v noci, až si začne stoupat, bude v noci stát v postýlce.🙂A ty budeš pořád dokola vstávat a ukládat.😊
Strach o miminko je taky normální, ale zkus se trošičku uklidnit..určitě bude všechno v pohodě.🙂

agnes_123
autor
20. črc 2020

@adel2507 Děkuji moc. ❤ Je to mé první miminko... Takže nebránit vývoji. Je to součást. Dobře. Já si nechám poradit. Taky vím, že přehnanou péčí vznikají ještě větší problémy než na začátku. To nechci. Proto se raději ptám zkušenějších.

agnes_123
autor
20. črc 2020

@adel2507 Děkuji. Asi nejvíc mi pomohla věta: "Je normální, že se miminko v noci točí na bříško." Naše prtě totiž s těmi otockami začíná brzy, tak nevím, co s tím. Vlastně ani nevím, jak jsem si to představovala. Asi že si to všechno natrenuje ve dne - tam i zpátky - a pak až začne blbnout v noci ☺ já jsem akoratni matka. Mé dítě mi dává tu nejlepší školu 😆😆

merope
20. črc 2020

@agnes_123 Co se týče toho SIDS v postýlce - pořiď si monitor dechu se správnou certifikací (pozor - všechny značky, co znám, že buď musí co 2 roky kalibrovat nebo deska má atest jenom na 2 roky a pak už ne - takže pro úzkostlivé rodiče prostě s kalibrací).

A co se týče toho usnutí při kojení a tak - nekoj vleže na posteli. Spadnout opravdu může, když usneš - já si vzala drobka ráno na břicho, on mi tam hezky usnul, já usnula taky, on se probudil, začal hledat prso a překulil se (spadl). Naštěstí se překulil na chlapovu část postele a tak se nic nestalo - překulit se na opačnou, vzal to až na zem a ještě do díry mezi naší postelí a postýlkou.

agnes_123
autor
20. črc 2020

@adel2507 @merope No a když jí dám hnízdečko, jak tady radili... Tam se přece skutálí do té látky a ve finále bude zase dýchat do molitanu... Existuje vůbec řešení? Z tohoto důvodu totiž hnízdečko šlo pryč.

agnes_123
autor
20. črc 2020

@merope Už jsem zvažovala, že budu kojit na zemi na nějakých tatami 😊

marti89
20. črc 2020

Zkuste dát do hnízdečka nebo založit polohovacíma válečkama. Určitě neomezujte pohyb kšírama, bude se vztekat ještě víc..

adel2507
20. črc 2020

@agnes_123 No já mám druhé, malá bude mít rok a od té doby, co jsme oddělali monitor dechu, tak na ni chodím v noci nakukovat.😊Ten strach tam je prostě pořád.
Jinak u nás byl opravdu bezva pomocník to hnízdečko a ve velké posteli můžeš jako zábranu použít třeba kojící polštář. Určitě si časem najdete systém, který vám bude vyhovovat. Ať se vám daří!😊🍀

merope
20. črc 2020

@agnes_123 Ale pokud se dítě začne dusit tím, že leží na bříšku, tak monitor ti zapípá a vše vyřešíš. Ono mimochodem dítě občas prostě zapomene dýchat i na zádech - a monitor zapípá, dítě vzbudí, to se nadechne a vše ok (četla jsem takhle i příběh, že holka si myslela, že mají polámaný monitor, že často pípal a dítě normálně dýchalo - až jednou byla vzhůru a zrovna dítě při tom zrovna pozorovala - a dost ji vyděsilo, když si uvědomila, že monitor jako polámaný chtěla vyhodit).

Doporučuji monitor zapnout, dát pípat a jít na nejvzdálenější část bytu / domu - abys slyšela, jak to je vlastně slyšet. Fakt to uklidní. Mně monitor zapípal několikrát, když se malý převalil, že byl zcela mimo desku (občas si umí lehnout na stranu postýlky a opřít se o šprušle, že v postýlce skoro není) a i přes zavřené dveře jsem to slyšela i docela daleko.

Teď už teda monitor používám spíše jako signalizaci, že se ještě nenaučil vylézt / pokouší se vylézat ven 🙂. Takže zapípá většinou jen když spí nebo když si s monitorem hraje a posune mi desku 🙂.

merope
20. črc 2020

@agnes_123 A ano, pokud u kojení usínáš, tak buď v sedě nebo na zemi - třeba už pořiď takové ty pěnové puzzlíky / karimatky na podlahu a na to hrací deku. Nebo pokud máš prostor a dětský pokojík, tak super nápad si do něj na zem dát matraci - ty na ní můžeš pak ležet i když si bude dítě kolem tebe hrát.

Jo, je fakt těžký být úzkostlivou prvorodičkou 🙂. Asi daň za to, že nemáme děti ve dvaceti, ale už později a víme, co by se mohlo stát. Já mám teď pro změnu strach, když jsou kolem synovci a neteře, že mu ublíží, když řádí.

veronikav31
20. črc 2020

@hanih proč by sporťák nepřipadal v úvahu? Proboha,žijeme v 21.stoleti,98% jde do úplného lehu... Davala jsem obě děti do sporťáku brzo,chodili oba dva taktéž brzo,poutala jsem jen okolo pasu,přes ramena ne,nevypadli ani jeden

agnes_123
autor
20. črc 2020

@veronikav31 myslím, že hanin to myslela jinak. Že prostě v korbicce měl víc volno.

Strana
z2