icon

Miminko a tv. Je to hodně špatně, kdy se občas podívá, koukne?

denca92
24. bře 2021

Dobry den,
prosím, jak řešíte TV a miminko,(7mesicu).Máme spojeny obývák s kuchyní a není to zrovna prostorné, takže malá musí mít místečko mezi TV a stolem s gaučem. Je to hodně špatně, když se občas podívá, nedívá se často jen občas koukne. Dekuji

Strana
z3
jjasmina
24. bře 2021

Neřešila bych, u nás jede pořád a tv ji stejně nezajímá

vikinkav
24. bře 2021

Resime to tak, ze pokud nechceme, aby se deti divaly, tak TV vypneme 😊 protoze jinak koukaji.

denca92
autor
24. bře 2021

@jjasmina U nás právě, když je tatínek doma, jede taky, ale o na si ji nevšímá, jen občas na ní chvilku koukne.

klokanka31
24. bře 2021

@denca92 U nás taky televize jede dost, ale malou nezajímá (když tam nejede pohádka ☺).

keksik002
24. bře 2021

@denca92 pokud u ni "nesedi" prilepena 24hodin denne, neresila bych.. 🙂

jjasmina
24. bře 2021

@denca92 jak říkám nemela bych obavy 🙂

malenka3
24. bře 2021

Záměrně jsem se naučila televizi přes den nezapínat a už vůbec ne jako zvukovou kulisu, to nic dobrého dítěti nepřinese. Ale pokud to chceš dělat, asi tě nějaké důvody, proč to není dobré, nezajímají.

pipi_puncocha
24. bře 2021

Určitě bych nenechávala jet TV jako kulisu, ještě kdyby bylo poblíž dítě. Moc tento zvyk nechápu.

denca92
autor
24. bře 2021

Ale já ji nemám jako kulisu, tam jde o to, že na ni kouká manžel či pokukuje.

malenka3
24. bře 2021

@denca92 hele, ono moc možností není. Buď se omezíte vy. Nebo ji dáš jinam. Nebo to necháš být. Co chceš slyšet? Že to ničemu neškodí? Abys měla pocit, že o nic nejde?

vikinkav
24. bře 2021

Ja treba osobne mam s televizi a elektronikou trochu problem, na mobilu jsem castecne zavisla, musela jsem smazat vsechny aplikace 😄 v jine dobe jsem zas porad koukala na serialy. A nase deti proste dokud neco bezi, tak na to cuci. A me se to nelibi, neni to dobre, podle meho nazoru. Takze TV zapiname vecer kdyz spi, obcas pres den pohadka, ale kontroluju cas. Ale vetsina mych znamych a kamaradek to neresi, jedou jim treba cely den pohadky nebo kulisa. Vlastne to nikdo krome me neresi 😄

malenka3
24. bře 2021

@vikinkav on to skoro nikdo neřeší. A pak se lidi diví, co vše děti z latentního sledování televize vnímají ("ona ji ta televize stejně nezajímá...." A pak z maminky vypadne, že se naučilo dítě z televize to a to). Myslet si, že to děti nevnímají, je fakt sebeklam. Nebo se maminky diví, že je dítě divoké, má špatné spaní, skřípe zubama, nechce usínat samo, bojí se tohohle a tamhletoho. Je spousta věcí, které s takovým sledováním televize mohou (a nemusí) být spojené. Takže pokud to tak nějaká maminka chce, její volba, ale ať nikdo neříká, že to neškodí.
Čímž neříkám, že ani u nás děti na televizi nekoukají. Mladší bohužel vidí televizi dřív, než starší. Snažím se to omezit, co to jde, ale optimální situaci jsem doma nedosáhla.

journals
24. bře 2021

TV u 7m ditete povazuju za totalni ulet. Miminko bych na televizi divat nenechala. Jestli koukne v radu minut, ok, ale nevidim duvod proc pres den tv zapinat tak, aby na ni dite koukalo.

klokanka31
24. bře 2021

@malenka3 Ono taky záleží co v té televizi běží. Jestli nějaký krimi, horory, tak to pro dítě fakt není dobrý. Ale když tam je třeba Bob a Bobek tak to by nemělo vadit 🙂

nita1984
24. bře 2021

@klokanka31 ono to není o tom, co tam běží, ale už jen o tom, že to běží. Je dokázáno, že rychle se měnící obrazy a zvuky jsou pro dítě zcela nevhodné. Navíc vyvolávají závislost. Byly o tom zajímavé články. Samozřejmě, každého rozhodnutí, my třeba TV vůbec nemáme, ale syn občas kouká na písničky na počítači. Ale radost z toho nemám

journals
24. bře 2021

@klokanka31 tatinek asi na Boba a Bobka nekouka. Zbytek psala @nita1984

95newmommy2020
24. bře 2021

Žijeme proste v době kdy ta TV doma je. Stejnou paniku dřív vyvolalavala třeba mikrovlnka.
My jsme TV nijak neomezovali ani přes den. Nějak extra ho to netankuje, pokud nepustim vyloženě něco pro děti.

malenka3
24. bře 2021

@klokanka31 není to tak úplně pravda. Ale Bob a Bobek je rozhodně menší zlo než horory.

journals
24. bře 2021

@95newmommy2020 srovnavas nesrovnavatelne 😉

klokanka31
24. bře 2021

@journals Co víš třeba kouká ☺

ruzova_pastelka
24. bře 2021

@nita1984 Mohla bys mi prosím hodit odkaz na nějakou takovou studii? Jako fakt studii, ne článek z Vitalie 😄 Sama jsem moc přesvědčivých důkazů o škodlivosti TV nenašla 🤷‍♀️

klokanka31
24. bře 2021

@95newmommy2020 Mně se líbí jak spousta maminek vyvádí že se jejich dítě koukne na televizi, ale že pak potkám kočárky s dětmi, co cvakají tablety a mobily, to jim asi nevadí 🤔

klokanka31
24. bře 2021

@journals Já si třeba někdy pustím právě toho Boba a Bobka, nebo Bubáky a hastrmany. A když se na to podívá malá, no tak se koukne. Je to jednoduchý animáč, nemyslím si že by jí to ublížilo když na to nekouká půl dne. Kdyby TV tak dětem ubližovala, tak by se asi nevymyslel večerníček...

malenka3
24. bře 2021

@klokanka31 ale tady nikdo nevyvádí 😉 ale je rozdíl, když se říká, že tv u dítěte ničemu nevadí. Je to jako se vším, střípek ke střípku.

nita1984
24. bře 2021

@ruzova_pastelka měla jsem to někde uložené, zkusím najít večer. Jednu zajímavou jsem měla a ne nebyl to článek z vitalie. Byly tam poměrně slušně vysvětlené jevy, proč je to pro nevyzrálý mozek náročné a proč pak dětem např připadají nudné knížky.

nita1984
24. bře 2021

@klokanka31 kdo tady vyvádí? Myslím, že není třeba diskuzi uměle vyostřovat.

nita1984
24. bře 2021

@klokanka31 joooo a argument s večerníčkem je asi stejný, jako proc se prodávají vysitka, nevhodné autosedačky etc..... To, že někdo něco vymyslel, neznamená, že je to správně

denca92
autor
24. bře 2021

@journals To nedělám, že bych zapinala, aby koukala, jak jsem psala, jde většinou jen, když je manžel doma, nebo koukám na zprávy, ale ona ji moc nevěnuje pozornost, nebo spíš vůbec, obcas na ní koukne, ale jinak si hraje, zkoumá a prozkoumava.

malenka3
24. bře 2021
journals
24. bře 2021

@klokanka31 tak on je trosku rozdil taky v JAKEM veku dite na tv kouka 🤦🏻‍♀️

Strana
z3