icon

Mohou chlapečci nosit legíny, aniž by vypadali jako holky?

esmeralda11
2. čer 2022

Chci koupit synáčkovi kalhoty a v HMku mají pěkné legíny v chlapeckých barvách, ale to asi chlapečci nenosí co? Nechci, aby vypadal jak holka. Jsou mu necelé 3 měsíce.
Díky za radu🙂

Strana
z3
veronikav31
3. čer 2022

@blondynka400 co jsou běžné kalhoty? Do -10 je běžné,že se dávají legíny a oteplovaky,i u dcery. A nenarodí 😉

kristyn86
3. čer 2022

@blondynka400 Bezne si pod kalhoty nic neberu,jen kdyz je fakt velka zima,mrzne...nebo nekdy kdyz jdu s detmi napr.na hriste a vim,ze tam budu spis stat... atd nebo pod lyzarsky kalhoty. Ty nemam rada na hole nohy a jak se pak lepi,kdyz je clovek zpoceny....Ja male deti oblekam o tu vrstvu navic. Podle pocasi. Ale v zime se skolkou chodi na prochazky. A chodi jako sneci,tak si myslim,ze se u toho moc nezahreji. Zpoceny nebyvaji 😀 Az pujdou do skoly,kde pak sedi cely den ve skole a pak pujdou domu svym tempem,tak myslim,ze uz budou nosit jen kalhoty...

jana7ka
3. čer 2022

@blondynka400 Kluci už jsou školáci a punčocháče nosí. Záleží jak to má kdo daleko do školy a kolik času venku tráví a věř, že téměř nemarodí. Já si klidně punčocháče pod kalhoty taky vezmu, pokud teda nejedu autem.

ester_ka
3. čer 2022

U miminek ale jsou praktičtější punčochy, pokud při kopání nožičkami si shazuje ponožky...pokud je teplo a ponožky netřeba, hurá do legín.... legíny pak u nás nosí i školák - líp se oblékají, jsou slušivé, můžou být samostatně jako tepláky i spodní vrstva pod softshellky, a může být naboso či měnit během dne ponožky....

pampeliska1313
3. čer 2022

Klidně bych je dala, pokud je fajn materiál a ještě nemůže odmlouvat.🙂 syn má třeba hrozně jemnej oblicej a i když je celej v chlapeckym, ještě s modrým klobouckem, stejně slyším že máme krásnou princeznu, popřípadě “to je chlapeček? Má hrozně jemnej oblicej, to není poznat!” Takže i to chlapecký oblečení je nám k prdu.:D takže na tohle bych se neohlížela.🙂

westie
3. čer 2022

Nic praktictejsiho nez leginy v klucicich barvach a stahovaci gumickou v pase do skolky neznam - v obdobi, kdy potrebuji na ven jeste nepromokave/neprofukave svrchni kalhoty, nosi syn jedine leginy z Lindexu, protoze ty svrchni kalhoty mu pak jdou dobre nandat, nic se mu pod nimi nekrci nebo nevyhrnuje. On je dost hubeny, takze vsechny ostatni kalhoty typu teplaky mu jsou hodne volne, cerne leginy na nem vypadaji skoro jako cerne rifle.

blondynka400
3. čer 2022

@kristyn86 za mne je to přežitek a nesmysl oblékat děti o vrstvu navíc (od té doby, co se začnou chodit a nesedí v kočárku). Lyžařské kalhoty a lyžování je něco jiného, ale pod to si člověk bere funkční spodní prádlo, ne běžné legíny 😀
@veronikav31 běžné kalhoty jsou jednovrstvé nepodšité kalhoty, třeba džíny. Zbytek viz výše. A samozřejmě neznamená, že když se někdo obléká více než je potřeba, musí být automaticky nemocný. Ale to, že se lidi všeobecně moc oblékají (hlavně ženy) a děti pak ještě víc, je prostě fakt, který zdraví nesvědčí. Je to ale každého věc .-)
@jana7ka

westie
3. čer 2022

@blondynka400 Necetla jsem celou diskusi ohledne vrstev obleceni, ale treba u nas ve skolce, kde si deti resi spoustu veci sami, jsou radi, kdyz se deti ven jen prioblecou dalsi vrstvou a nemusi nic menit - na leginy natahnou nepromokavou vrstvu a vyrazi na zahradu. A nepromok si berou i na jare a brzkem lete, protoze travi hodne casu venku v lese, na zahrade, na piskovisti a bez toho by byli hned mokri.

veronikav31
3. čer 2022

@blondynka400 já funkční prádlo dětem ani sobě nedávám, protože jsme ekzematici a kůže musí dýchat...,takže za mě děcka opravdu měli klasické legíny.jinak já chodím dost málo oblékaná,i v zimě jsem fungovala v sukních a šatech i v -10. Mám dost návaly a pocení,takže opravdu se oblíkám lehce,děcka dle situace a počasí.

blondynka400
3. čer 2022

@veronikav31 ani třeba z merino vlny? Já bohužel na ekzémy též trpím, chce to hodně vybírat, ale dá se najít funkční prádlo, které je dobré a vyhovuje. Právě klasické legíny se při extrémnější sportu/námaze spotí a je to pro ekzém ještě horší, alespoň tedy u mne.

veronikav31
3. čer 2022

@blondynka400 ne,ani z merino vlny,to dcerka ani syn mít nemůžou,já se ve všem potím 🤔.já bych teď mohla chodit i v plavkách a bylo by mi teplo,musím to přežít.

blondynka400
3. čer 2022

@veronikav31 a to fakt nevadí, když se ta bavlna spotí? Zkoušela jsi věci od Odlo? Asi potřebuješ spíš chladící materiál 😀

veronikav31
4. čer 2022

@blondynka400 když se málo obleču,tak se tolik nespotim.i několikrát denně se prevlikam, mám raději 100% bavlnu

jana7ka
4. čer 2022

@veronikav31
@blondynka400 Mě zas všechno kromě bavlny strašně kouše. Kluky to samý. Naštěstí se moc nepotím, pouze při sportu.

maxulekapcule
5. čer 2022

Koupila jsem mikinu s velkou mašlí, protože syn měl být holčička, samozřejmě, ze mu ji dám. Taky má bílý body s kytičkama a růžový polodupky s kytičkama, říkala jsem si, ze jako velikost 50 mu to bude jedno, jsou mu ještě v půl roce, tak je nosí a fakt je mi jedno, co si kdo myslí. Jinak podědil po bráchovi, tam to řešit nemusím. Ale když jednou starší přinesl ke tchýni růžový pyžamo (měl asi dva roky), tak od té doby tam musí nosit jen jejich, protože mu to strašné ublížilo 🤣 přitom teď je mu skoro šest, přišel s tetovackou, kterou nutné musel mít a vůbec mu nevadilo, ze je to barbie... Ovšem odjel je tchýni, možná to nepřežije.... 🤣

bertik20
5. čer 2022

Syn 1,5 roku nosí legíny. Má je na spaní i na ven. Teď v létě je mu v nich lépe než v teplákách, kraťasy jsme zatím letos nevytáhli

hani_na
5. čer 2022

@esmeralda11 Já mám jedny z lindexu a byly tak drahý, že je bude nosit i mladší brácha😁

jolana24
5. čer 2022

Starší nosí normálně legíny v zimě do školky místo pučocháčů (nesnáší je). Pod zateplený softky mu něco dát musim, tak nosí legíny, ve školce sundá softky a ve třídě je v legínách

holkaokomodra
5. čer 2022

@esmeralda11 tak u takovyho prcka to neřeš... školák už by asi vypadal trochu divně 😂

kate02
5. čer 2022

Já mám teda dvě dcery, ale klukovi bych leginy nedala, to je prostě holčičí oblečení. Kluci nosí teplaky.

lenulacek
5. čer 2022

@esmeralda11 nosí, proč by nenosil 🤪

kafr
5. čer 2022

@kate02 a kdybys měla kluka, tak bys zjistila, jaké peklo to je, kluka normálně oblíknout 😁 já mám naštěstí holčičku, ale mám 2 synovce.

Neviděla jsem nic horšího, než sešmajdané punčocháče, které plandají z chodidel, rozkrok u kolen, protože ta guma v pase prostě nedrží a ještě v tom naducaná plínka 🥴💩👎

95newmommy2020
5. čer 2022

Můj je nosi a nevypadá jak holka. Je to prakticky. Dávám mu je od miminka. Nejlepší maj v nextu. Teď už mu kupuju v holcicim nextu neutral.

pavcatko
5. čer 2022

Legíny jsou skvělé,na rozdíl od punčocháčů (které nedávám ani synkovi ani dceři) jdou lehce obléci a je to bavlna.Davam synkovi od narození a už mám koupené i pár ks do MŠ...

Strana
z3