Může být dítě líné?

aurelie34
23. říj 2020

Hezký den, dceři bude v neděli 8 měsíců. Na bříško se otáčí od 4 měsíců, od 6 měsíce i z břicha na záda. Umí i druhé vzpřímení a občas se dostane i na čtyři. Od té doby co se naučila otáčet i z bříška tak se přesouvá pomocí válení sudů, dostane se takhle všude kam potřebuje. Přijde mi že díky tomu nemá potřebu jít na čtyři a zkoušet lezt. Když ji pomůžu na čtyři, tak se krásně udrží a vydrží třeba 2 až 3 minuty, to samé když jsem jednou zkusila malou posadit, tak sedí s rovnými zády a nikam se nebortí. Je krásně zpevněná, má opravdu silné ruce, krásně se na nich vzpira, otáčí atd. Jak ji podporovat k tomu aby zkoušela jít na čtyři a rozlezla se? Občas posilujeme na velkém míči, to je prý dobře na posílení bříška.

konidana
23. říj 2020

@aurelie34 každý má svůj čas. Na 4 ji klidně dávejte, ale neposazovala bych. Ona se rozleze 😉

aurelie34
autor
23. říj 2020

@konidana neposazuji, jen jsem to jednou zkousila. Vím že má svůj čas, jen jsem ji v tom chtěla nějak podpořit a pomoct posílit tělo.

amazonkajanik
23. říj 2020

@aurelie34 nám jednou doktor napsal do prukazky,že je syn blahobytný 😁 taky se mu moc nechtělo do lezení

amazonkajanik
23. říj 2020

@aurelie34 nám jednou doktor napsal do prukazky,že je syn blahobytný 😁 taky se mu moc nechtělo do lezení

squezy
23. říj 2020

@aurelie34 Pokud peruje na kolinkach, tak do měsíce se rozleze 🙂

milisent
23. říj 2020

Dcera se zacala v deviti mesicich plazit a do tri tydnu se rozlezla, sedela a stala s oporou. Perovala na ctyrech uz minimalne dva mesice predtim. Neni kam pospichat, at si telo rekne samo...

aurelie34
autor
23. říj 2020

@squezy neperuje právě, dvakrát se jí asi povedlo se dostat na pár vteřin na kolena, když ji tam já zvednu tak se udrží, ale sama to nedělá. Přijde mi že nemá důvod.

zuzkasim
23. říj 2020

Zeptám se, jak je na tom s váhou? Napadá mě, že tlustší děti bývají s tím pohybem pomalejší, jejich tělo je limituje, nemyslím to zle, bývá to tak velmi často, jak začnou chodit, byť je to později, obvykle pak rychle uložené zásoby vyběhají a jejich další vývoj je zcela normální. No a některé děti jsou opravdu založením pohodlné, je potřeba být trpělivý a hodně je motivovat.

aurelie34
autor
23. říj 2020

@zuzkasim ano je větší, má 10,2 kg a 75 cm, tlustá není, jen taková mohutná. Ale je jen kojená, přikrmum moc nedá.

luciksima
23. říj 2020

Ona nato přijde až bude její čas 😊dcera začla lézt až po roce pak byla jak blesk😀taky si dávala na čas😀

verionka
23. říj 2020

@squezy Ne nutně, syn peruje už skoro tři měsíce, ale k lezení se nemá 😉

95newmommy2020
23. říj 2020

Malymu je 8 měsíců a 3 týdny, a pouze se plazí, nesedí. Line dítě prý neexistuje, podle fyzia se k tomu dostanou ve chvíli, kdy jsou fyzicky i psychicky ready. To plazeni bývá většinou problém plovoucích podlahy. To ze valí sudy je naopak dobrý.

alkuska
23. říj 2020

@aurelie34 Moje druhá dcerka měla podobnou hmotnost v tomoto věku. Už si to přesně nepamatuju jak to bylo, ale pamatuju si, že dlouho pérovala na kolinkach nez se rozlezla. Taky byla taková pevná a silná. Lézt začla sama, až byla připravená. Já bych to na vašem místě neřešila. Až dozraje o něco víc psychicky, motivaci si najde sama a pak už ji nezastavíte.

nagojka
23. říj 2020

Moje segra treba vubec nelezla...nebavilo ji to...zacala ale brzo sama chodit...a dneska je ni 12 let a nikdy ji nic nebylo,v nicem ji to nepoznamenalo ani neublizilo...

codal
23. říj 2020

@aurelie34 má čas, myslím, že je úplně v normě. Dejte jí čas, ono to přijde.

pexi
23. říj 2020

@zuzkasim naše malá nalezla a naprosto ji moje pokusy rozlézt ji nezajimaly. Naučila se dostat kam potrebovala jinak a byla naopak velmi štíhlá. Pohybovala se dlouho na spodní hranici normy... ve váze bych neřekla, že to je... já jsem prý kdysi byla stejná, ale váhu jsem měla oproti ní vyšší.
Doktorka nám řekla, že mám čekat že se spíš postaví, než že by začala lézt a měla pravdu. Ideální to asi není, ale je teď motorický úplně ok. Začala lézt vlastně až potom, co se postavila

sajjka92
24. říj 2020

@aurelie34 u nás 10mesicu,válení sudu, žádné plazeni pro co se potřebuje dostat jedíne přes ty sudy. Také má v rukou sílu diky tomu se dnes zadarilo v postýlce si stoupnout. Cca 14 dní pérování ale lezení nulové. Nám dr. Při 8m kontrole řekla že je to v pořádku, že jsme přece jen větší že si na to přijde a že to pak bude z ničeho nic . Takže v klidu každé dítko je jiné ale určitě si na to přijde 🙂