Nechce příkrmy, 10 měsíců. Poradíte, jak na to?

27. led 2021

Maminky,
chci se svěřit. Mám dítko 10 měsíců. A prostě jen kojit a kojit. Začínala jsem s prikrmy brzy, nikdy to nebylo nic moc, ale pak do toho přišly zuby, další zuby... Nejedla, dala jsem jí chvíli pokoj, ale pak už nějak nechtěla. Nevím, co s ní. Dostala jsem radu, že ji mám nechat celý den s manželem a ona pochopí, že mléko nebude. Mně to přijde drsný. Nad čím ale přemýšlím - já zpočátku pokazila kojení, musela jsem dokrmovat, byl to stres a dodnes mě mrzí, že jsem na to, jak kojení funguje, nebyla připravena. Že jsem si nezavolala laktační hned. Je možné, že dítě nechce přejít na jinou stravu než MM, protože... No nebudu lhát, já ji kojit vlastně chci. Je to mé miminko a chci být u ní... Ale v 10 měsících už je to velká holka. Skoro chodí... Poraďte mi, jak na to. Už jsem zvažovala psychologa pro sebe, jestli to fakt podvědomě nebrzdim, že to že mě cítí... Nebo je to blbost?

neomenia
27. led 2021

Nestresuj sebe a tu malou, čím víc z toho budeš na nervy, tím spíš to malá vycítí a just jíst nebude. Však ona začne, nejste jediný, takových dětí je hodně. Netlač na ni, zlepší se to. Nátlakem to bide jen horší a odjezdem, aby nedostala MM, by měla stres, to nedělej.

areh
27. led 2021

Rozhodně bych ji bez mléka nenechala. Zkus k tomu přistoupit tak, že je malé miminko a s příkrmy začínáte. Dávej jí je pěkně pomalých dávkách a raduj se z každé lžičky 👍 ono to časem půjde

klokanka31
27. led 2021

Nestresuj se a nevymýšlej různé teorie... 😉 normálně jen asi není ještě připravená. My příkrmy začali nějak v 6 měsících. No byl to horor. Nechtěla nic ani za nic. Dokonce se nám asi kvůli tomu zasekla, a přestala jíst i kaši. Zas jen mlíko. No ale pak jsem to asi za dva týdny zkusila znova, začala papat mrkvičku. A chutnala jí. Jenže jak jsem zkusila něco jiného, odmítala i tu mrkev. Naštěstí se pak nějak "umoudřila" a začala papat jak zeleninu, tak ovoce i maso... Hlavně na ní netlač, to prý v dítěti může udělat odpor k jídlu. Zkus nabízet na ochutnání, a ono to půjde neboj. 🍀

malenka3
27. led 2021

Mám aktuálně 14 měsíční. Příkrmy od 5. měsíce a zoufalství. Týdny, měsíce naprosté minimum přijaté stravy, jinak kojení, kojení. (Já ji odstavit nechci, odmítám udělat totéž, co navrhli tobě, tedy zmizet s tím, že začne jíst). Akorát na rozdíl od tebe to nemám tak, že "kojit chci", ráda bych i odstavila, ale nechci to udělat násilně, takže kojím a čekám. Teď po 9 měsících na příkrmech jsem ve stavu, kdy holka konečně jí. Málo, ale jí, zlepšovat se to začalo až kolem roku. K obědu třeba jen 5 lžiček, k večeři 70 g kaše. Ale někdy sní i 100g. I um dávám, marně. Musela jsem si zvyknout na pomalé tempo, ale pokrok vidím. A pomalé myslím, že třeba 2 měsíce jedla k obědu 2 lžičky a víc nic. A to jsem zkusila všechny možné fígle a způsoby.
Doporučuji, abys nepřestávala nabízet. Kojila dál, ale držela se stravovacího režimu i za cenu toho, že to nesní. A u nás pomáhá, že první sousto jí dávám na mém prstu. Ona má nějaký odpor vůbec ochutnat (ani aktivně nejeví zájem o jídlo, neotevírá pusu,neloudí). Jak ale to první sousto dostane,na další už reaguje.

Jinak si ale ověř u Dr, že dítě nestrádá. Z um si už nemusí vzít vše potřebné a chybějící strava nedodá ty živiny, které potřebuje. U nás to bohužel vede k nedostatku železa, musíme doplňovat uměle. To jen tak na okraj.

chrystyanna
27. led 2021

Hele já Kojim x krát denně 13m a co?
Jist moc nechce, maso už tuplem ne.. Být to na něm živí se jogurtem, ovocem, těstovinami a čočkou..

jana_zofie
27. led 2021

Male je skoro rok a porad dost kojim. Lec je pravda, ze s jinym jidlem problem nema. To spis ja mam problem se najist, protoze pred ni nemuzu nic, z ceho bych ji nemohla dat. Tak me napadlo, jakse tvari, kdyz jis treba jablko, banan, jogurt... Nema ani trochu zajem?

amazonkajanik
27. led 2021

Švagrová kojila do roka,než jí naše mamka řekla,že by bylo dobré,začít s příkrmy,aby se hlavně zavčas setkala s lepkem a střeva se naučila trávit něco jiného než mm. Jako,šlo to pomalu,kojila do 3let a z holky je dnes kobyla,co by na prstu utáhla kdejakeho chlapa 😁pěkně rostla,hluboký hlas a nadaná (její malby jsou úžasné)

la_amanita
27. led 2021

V 10 měsících jsem taky pořád víc kojila, než kolik toho syn snědl ve formě příkrmů. To je úplně normální. I teď má pořád období, kdy ji normálně a kdy ji malinko, to je u těch dětí normální (ale teď už se přes den nekojí, ale má už přes rok a půl).

hany84
27. led 2021

Ahoj holky, malý má 15 měsíců, kojený byl 1/2 roku., pak um. mléko, příkrmy, přesnidávky zeleninové nebo ovocné, krupic. nebo ovesné kaše, banán, křupinky, ale kousat neumí jako třeba rýží s na kostičky nakrájeným krutím masem a mrkvičkou. Podotýkám, že už má přední zoubky, 2 stoličky a teď se mu klubou špičáky. Kdy Vám děti začaly kousat masíčko ? On jej přežvykuje a po chvíli vyplivne.

martiniquest
27. led 2021

Dej tomu cas. Znam nejedno dite, ktere zacalo neco realne jist az v roce. Moje prvni dite melo taky radsi prso a trochu jist zacal v 9m. Koj a uzivej si to. Do roka se dite s jidlem seznamuje, az po roce by melo jidlo zacit prevazovat

monaluza
27. led 2021

Asi mate doma nejedlika, takovych je! (Mam dva, vim co je to za nervy jeste dnes, davno po patem roce starsiho...) Materske mleko je nenahraditelne a nejkvalitnejsi, co diteti muzete dat. Normalne kojte, vy i vase ditko na to mate narok a jeste dlouho mit budete. Za vase pochyby muze jen ta silena reklamni masaz vsude kolem nas, neni divu, ze jsme my mamy nejiste, kdyz reklam na umele mleko, instantni kase a prikrmy ve sklenickach je asi tak stokrat vic nez rozumnych nazoru na kojeni...

jana_zofie
27. led 2021

@hany84 někdy 8. měsíc, tuším. Ale muselo být na fakt malé kousky a trvalo to nekonečně. V 10 měsících to bylo o něco lepší, ale nesměla toho mít v puse moc, ničeho, pak to vyplivovala. Ted bude mít rok a pořád se jí stane, že něco vyplivne, ale už dost málo a většinou je to moje chyba, když ji toho dam moc, velký kus nebo ji nabidnu další lžičku a ona ještě nemá dokousané...