icon

Nechceme další děti - řešení?

lucie_91
13. lis 2017

Dobrý den všem. Je mi 26 let, manželovi 28let. Neplánujeme už další děti a pořád nevíme, jaké zvolit po porodu nejlepší řešení antikoncepce.

Denně do sebe házet prášky?
Tělísko? (vysoký nárazový výdaj, což je pro nás obtížné)
/Prezervativy nemůžeme./

Sterilizaci mi na přání v tomto věku neudělají, to je jasné.

Jak jste tohle řešili? Co vám přišlo nejlepší?

Prosím lidi, kteří chtějí poučovat o čemkoli, ať to jsou finance, věk, bydlení a nevím co ještě na světě, ať to buď napíšou v klidu nebo ať si rejpance nechají pro někoho, koho to bude bavit.

Strana
z6
ivuska1986
14. led 2018

@nikyselen muzu se optat kolik takove telisko stoji? Dekuju

beruda
14. led 2018

Buď symptotermální mětoda, ta je v podstatě zadarmo, jen vyžaduje trošku trpělivosti, anebo pesar a permicid

mamitom
14. led 2018

@mr_falko Pilulka po není až tak spolehlivá věc jak se některé domnívají. Stačí že se vezme po ovulaci a pokud už je vajíčko oplodněné, těhotenství to nezabrání, byť se vezme do 72hod.od styku... A myslet si o přerušovaném styku jako o metodě antikoncepce... Nejsme ve středověku... Navíc aplikace o plodných dnech- fakt ne😉 ale nic proti, když vám to ZATÍM vychází 😀

mr_falko
14. led 2018

@mamitom ja jsem ale nikde nerekla, ze je to metoda antikoncepce...je to jedna z moznosti, pokud je schopnej chlap ( verim, ze takovych jako je muj muz je malo). Jedeme takhle od zacatku, pres 2,5 roku....mala je naprosto chtena na prvni dobrou 🙂 Nemam apku o plodnych dnech, mam apku menstruacni kalendar, pravidelnou MS a jelikoz dcera byla chtena, tak vim kdy cca mam plodny dny. Je to jednoduchy a pro nas prozatim dostacujici.... 😉

mamitom
14. led 2018

@mr_falko vždyť v pořádku, jen si myslím vydržet tohle řešení bez úhony (myslím tím samozřejmě těhotenství) dalších 10 či více let mi přijde otravné. Zakladatelka asi jen hledá dlouhodobější a především spolehlivější metody 😉

konidana
15. led 2018

@shine2015
Tak ano , tělísko je cizí těleso a tělo se mu brání. Ale rozhodně mi to přijde jako mnohem lepší varianta než hormony, kterými začíná být kontaminováno celé naše životní prostředí.

@verinikki Ano tělísko má vlákno, za které se potom dá vyjmout. Toto vlákno "trčí" z dělohy do pochvy ale jen minimálně. Moje zkušenost je, že během cyklu, jak se mění velikost čípku, tak se vlákno schovává v čípku. Nahmatat v pochvě lze jen někdy. Ale ničemu to nevadí. Naopak: já s tělískem mám intenzivnější pocity při sexu:D Infekce se po vláknu může šířit, ale problém to je asi pouze u žen k infekcím náchylnějších. Já za 8 let žádný problém neměla. Možná to je i tím, že nemám obyčejné měděné tělísko, ale o trošku dražší s drahými kovy (1. se stříbrem, nyní se zlatem). Tyto drahé kovy jsou více antiseptické a snižují možnost infekce. Menstruace s tělískem byla silnější jen ze začátku. Bohužel u mě tento začátek s 2x silnější a 2x delší menses trval asi 3 až 5 měsíců. Naštěstí jsem vždy mela menstruaci slabou a krátkou. Poté se mi krvácení vrátilo k původnímu stavu. Slabé a krátké. A to během 1 měsíce i po zavedení 2. tělíska.

klaraslavickova
15. led 2018

A proč by vše měla odnést žena ať jde manžel na vasektomii ne?! Proč sterilizace u ženy když je tato možnost muži jsou dost sobecti ohledně antikoncepce

hhranolka
15. led 2018

@lucie_91 nehormonalni tělísko na 5 let za 800kc...měla jsem mezi dětmi a teď si nechám znova.

hhranolka
15. led 2018

@verinikki mezi dětmi jsem ji měla a zcela bez problémů..ani jsem neměla silnou Menzes.... Prostě o ničem jsem nevedela

andelka
15. led 2018

@klaraslavickova tak u nás třeba proto,že já osobně už víc dětí nechci. Ale chlapovi je 34, kdoví co bude..chlap může mít dítě i v 60. Já za 15 let budu v přechodu, vím to a beru to jako přirozený proces,ale chlap to takhle nemá.

aluskan
15. led 2018

@lucie_91 nehormonalni telisko, davala jsem si ho nedavno, cena 1000 kč na pet let

lucie_91
autor
15. led 2018

Díky za rady 🙂 Taky už jsme dohodnutí na nehormonálním tělísku 🙂

shine2015
15. led 2018

@konidana mě to nelze v přesvědčeni ze vajíčko se oplodní a x dnů žije svým životem a pak se nemůže uhnizdit...to mě nelze skrze moje přesvědčeni....a telo se mu bráni... přesně jak jsi psala.... ani ha není dobra a myslím ze i kvůli ha jsou častější výskyty karcinomu prsu......
je to těžké...

lucie_91
autor
15. led 2018

Vaječníky se neberou, to by žena přišla o dost hormonů a to je nežádoucí, pokud nejsou potíže spojené s hormonálními potížemi. Většinou se vejcovody ani neodstraňují celé, ale zasvorkují a zajistí se jejich neprůchodnost, úplné detaily ale nevím, určitě se to dá vyzjistit.

lucie_91
autor
15. led 2018

Hmmm to byla zprava pro blahovaandrea ale nejak mi to teď zmizlo všechno...no neva.

lucie_91
autor
15. led 2018

@shine2015 Ono by se ale nemělo oplodnit, když ty kovy v tělísku brání životaschopnosti spermií, nebo ne? Jsem z toho magor...

moxha
15. led 2018

Asi bych se popídila kolik a kde by bylo nejlevnější zavedení nehormonalniho tělíska.Vydrzi několi let. Zkuste si propočítat kolik dáte za prášky( pokud byste měla tělisko na 3 roky) a kolik za tělísko a možná se dostanete na stejnou cenovou hladinu,neli víc.

lucie_91
autor
15. led 2018

@moxha To ano. Já jsem doposud pořádně nevěděla, že nehormonální je levnější, mudr mi to říkal celkově, prostě tělísko za 5tis na 3 roky. Teď už jsem trochu moudřejší a zřejmě do toho tělíska půjdeme, měď v něm likviduje životaschopnost spermií, alespoň tak se to dá dočíst, tak snad...

bayt
15. led 2018

Mně vyhovuje Pharmatex, bez hormonů. Tělíska se trochu bojím, někdy se otěhotní i přes nej a to je pak docela nebezpečný stav. Věřím, že tam je i riziko zánětů, ale taky o něm budu uvažovat (do budoucna). HA už bych nebrala.

krikri27
15. led 2018

Sterilizaci vám udělají. Celou si ji totiž hradíte. U nás byla 6000.

krikri27
15. led 2018

Jenom mi dr říkala, že teď berou celé vaječníky (nebo vejcovody?), už se nesvorkuje , tak nevim, jak s případným umělým oplodněním.

luckylee
15. led 2018

Jednoznacne vasektomii.Je to bez hormonu,vysoka ucinost,a v pripade nutnosti je alespon nejaka moznost to zase vratit zpet.
Nevim proc by mela tohle podstupovat jenom zenska.

plksv
15. led 2018

@mr_falko Máme s manželem úplně stejný postoj - plodné dny, přerušovaná, kondom. Funguje nám to na 100 procent, tři děti jsme počali napoprvé. Hormony i zásah do těla kohokoliv z nás je pro nás nepřijatelný. Miluju ho za to. A jinak? Žádná antikoncepce není na stopro.

shine2015
15. led 2018

@lucie_91 a na jakem principu kov zabrání život spermiim? A napadá mě otázka pokud by to nějaký kov dokázal tak co takove působení udělá s okolím kde je zavedeno....

andelka
15. led 2018

@plksv já jsem na tom podobně,tři děti plánované,na první pokus a metody stejné jako vy. Jenže už další fakt nechci a nějak se braním věřit tomu,že by to bylo tak spolehlivé ( i když doteď bylo).

alkuska
15. led 2018

@fire85 Při kojení se bere jedině gestagenní, forma už je na tobě, jsou různé. To tělísko je taky gestagenní, ale narozdíl od např. tablet je tam těch hormonů mnohem méně pže se uvolňují tam, kde mají. Já osobně plánuju po druhém dítěti hormonální tělísko, spolehlivost srovnatelná s klasickou HAK a mě teda ta klasická fakt nevyhovuje + se na to nemusí denně myslet. A u toho hormonálního by mělo být slabší krvácení, v což taky doufám, u mě je to docela zásadní.

alkuska
15. led 2018

@krikri27 Určitě jen vejcovody, sebrat zdravé ženě vaječníky je na kriminál 🙂 To by byl průšvih 🙂

plksv
15. led 2018

@andelka nic jiného nám nezbývá 🙂!

saoirse
15. led 2018

@krikri27 prý se nově berou celé vejcovody proto, že nejčastější rakovina ženských orgánů je právě u vejcovodů, tak pak ta sterilizace funguje i jako prevence. Alespoň takové jsem dostala info od svojí doktorky. Vaječníky samozřejmě zůstávají, tam se tvoří hormony, ale cesta pro vejce pak není a to se nemá šanci dostat do dělohy

saoirse
15. led 2018

@krikri27 Fakt to dělají jen za šest tisíc? Kde? To je výborný, všude jsem slyšela o dvakrát vyšší částce.

Strana
z6