icon

Nechceme další děti - řešení?

lucie_91
13. lis 2017

Dobrý den všem. Je mi 26 let, manželovi 28let. Neplánujeme už další děti a pořád nevíme, jaké zvolit po porodu nejlepší řešení antikoncepce.

Denně do sebe házet prášky?
Tělísko? (vysoký nárazový výdaj, což je pro nás obtížné)
/Prezervativy nemůžeme./

Sterilizaci mi na přání v tomto věku neudělají, to je jasné.

Jak jste tohle řešili? Co vám přišlo nejlepší?

Prosím lidi, kteří chtějí poučovat o čemkoli, ať to jsou finance, věk, bydlení a nevím co ještě na světě, ať to buď napíšou v klidu nebo ať si rejpance nechají pro někoho, koho to bude bavit.

Strana
z6
lucie_91
autor
16. led 2018

@shine2015 Četla jsem to, že tuším ta měď je pro spermie toxická (pro ně...a pro nás taky? Hmmm...to svádí k zamyšlení...). Ale jak říkám, fakt detailně nevím, jen píšu co jsem se dočetla, jen už nevím, kde to bylo.

maii
16. led 2018

@lucie_91 vasektomie? Neinvazivni, vratna, rychla. Narozdil od sterilizace, coz je dle meho strasne invazivni zakrok s castymi komplikacemi. A aby se chlap jednou nezblaznil, vzit na sebe odpovednost. Telisko jsem mela hormonalni i nehormonalni, podruhe bych do toho nesla. Vzdy letelo po roce pryc nehormonalni (je uplne jedno z jakeho materialu, ten princip a riziko n.u. je stejny) zpusobovalo uplne hardcore bolestivou a silnou menstruaci (superextra plus tampon a nocni vlozka na par hodin), v tvym veku docela blba komplikace, pokud si nechces hrat s anemii a pri menses bys rada fungovala. Plus divny pocit tam dole, snad jako slaby zanet, ac vsecky stery negativni. Jasne, je to individualni, ale to moje zklamani/nastvani bylo docela velke... Hormonalni lepsi, slaboucka menstruace, ale klasicke hormonalni priznaky - svedeni, bolesti hlavy, vykyvy nalad. A obe teliska jsem citila, to jen tak na zaver - jsem normalne stihla, mam trochu zaklonenou delohu, a to miniaturni tecko se beztak obcas zaprelo.

lucie_91
autor
16. led 2018

@maii Vasektomii nechce, což chápu. Nutit ho do tohoto nebudu, ani já bych nechtěla, aby ji podstoupil. Zkusíme to nehormonální tělísko a uvidíme, co z toho bude.

lucie_91
autor
16. led 2018

A za ty peníze...je to kolem 10-14 tisíc...to ne...radši to tělísko a uvidíme, kdyžtak se přejde na HA a pak třeba zase tělísko, pokaždé to může působit jinak... už jsme rozhodnutí, děkujeme 🙂

maii
16. led 2018

@lucie_91 jak kde, nekde je i za pulku, chce se poptat.

konidana
16. led 2018

@lucie_91 telisko nebrání oplodnění vajíčka ,ale brání jeho uhnízdění . Deloha bojuje proti telísku,které ovšem vypudit nemůže (většinou ) ale vypudi vajíčko , které se tedy neuhnizdi a žena tak neotehotni.

alkuska
16. led 2018

@konidana To ale mluvíš o nehormonálním. U hormonálního se zastavuje ovulace, ne?

lucie_91
autor
16. led 2018

ano píšeme tu o NEhormonálním - nízký nárazový finanční výdaj plus nechci hormony, nebude-li to nezbytné

alkuska
16. led 2018

@lucie_91 Díky, nestihala jsem to sledovat celé.

bayt
16. led 2018

@lucie_91 A co ten pharmatex? Já na to nedám dopustit. Používali jsme ho asi čtyři roky, než jsme se rozhodli pro miminko.

lucie_91
autor
16. led 2018

@bayt A jak to funguje? Mrkla jsem na net, nevěděla jsem, co to je. Koukám, že krém nebo nějaké globule nebo cosi, nekoukám podrobně, mám radši osobní zkušenosti ostatních než přečíst popisky na netu.

bayt
16. led 2018

@lucie_91 Zavedeš před sexem pilulku nebo krém dovnitř, to je vše 🙂 A nesmíš se pak dvě hodiny mýt mýdlem, ale čistá voda je v pohodě. Když se to používá tak, jak jsem napsala, tak je účinnost srovnatelná s HA, rozhodně je vyšší než kondom.

krikri27
6. únor 2018

@saoirse u nás v porodnici mají ceník na webu nemocnice. Loni to bylo těch 6000...já se chystám po porodu, tak uvidím. ..

krikri27
6. únor 2018

@saoirse teď jsem se dívala, stále mají cenu v ceníku 6000...

ilonne
6. únor 2018

@lucie_91 Me treba pharmatex nesedel, mela jsem z nej vzdycky svedivy vytok, nutny prelecit a to na to netrpim. I na cipky i na krem.

kami1984
6. únor 2018

Nehormonální tělísko mám už 2., jsem spokojená. Předtím jsme používali Pharmatex, ale je to takoví "strojené" 🙂))) A při vyšší frekvenci styků i dost leze do peněz...

luciebx
6. únor 2018

My taky dalsi neplanujeme. Muz se boji ze bysme do toto ted mohli znovu vlitnout i kdyz mala byla z ivf i tak do sebe prasky hazet nebudu a muz prisel s tim ze pujde na vasektomii a ja souhlasim. Take pristi patek jde a budeme mit klid oba. Jde mi hlavne o me zdravi proc bych to mela byt zrovna ja kdo se bude ladovat srackama ( antiko)

victress
6. únor 2018

@luckylee jaká je u vasektomie možnost vrátit to zpět? se to přefikne jednou provždy, ne?

nijij
6. únor 2018

Moje nehormonalní tělísko je toto. Účinkovalo měsíc a půl 🙂

loafeer
6. únor 2018

@lucie_91 mám tělísko a dávala jsem si stranou peníze a až bylo, tak jsem si ho nechala zavést....se zavedením to vyšlo ale skoro na 6tis, tak pozor

loafeer
6. únor 2018

@nijij ❤ krásnéééé

luckylee
6. únor 2018
budilinka
6. únor 2018

@alkuska U hormonalniho teliska se ovulace nezastavuje. Hormon v telisku pusobi pouze lokalne a to ma za nasledek nedorustani delozni sliznice a zahustovani hlenu 😉

lucie_91
autor
9. únor 2018

@kami1984 No, právě. Já bych právě s manželem nechtěla takový to přemýšlení kolem styku, kdy musíme mít v hlavě ještě myšlenku na to, abychom aplikovali gel atd. Není to pak takové spontánní. Zkusím se informovat na to nehormonální.

lucie_91
autor
9. únor 2018

@loafeer Nehormonální tolik?

nada3
9. únor 2018

Zdravím, můžu přidat svou zkušenost. Mám Mirenu druhým rokem, ze stejných výše popsaných důvodů🙂 Jsem spokojená, nemusím na nic myslet, nemám žádné potíže. Snad jen, že menses pořád mám, ale čím dál slabší. Někdo má to štěstí, že mu zmizí úplně.
Cena byla cca 5tis se zavedením, nehormonální je kolem tisíce, může být měď, stříbro, zlato. U nehormon je vyšší riziko, že menses může být po zavedení silnější. Pročetla jsem spoustu diskuzí, možná že negativních zkušeností bylo víc, ale to může být tím, že kdo je spokojený, tak to neřeší. Já jsem se rozhodla to risknout a dopadlo to zatím dobře. Tak snad to tak bude i nadále🙂

loafeer
12. únor 2018

@lucie_91 nene, Mirena

valeriem
12. únor 2018

Ja mam nehormonalni telisko ccs 1 300 kc na 5 let

barumat
12. únor 2018

A co si prostě dávat pozor a počítat trochu ovulaci? Záleží, jak je partner spolehlivý a ty chytlavá. Já s tím třeba neměla nikdy problém, dcera nám trvala tři čtvrtě roku a předtím si všichni prostě jen dávali pozor a nic (dcera byla v mých 33 letech).

verinikki
12. únor 2018

@barumat
To jsme tak dělali i my a nikdy nebyl problém - ale ono je tam to kdyby - předtím to bylo s tím, že kdyby náhodou, tak budem mít prcka dřív, nic by se nestalo. Po dvou těhotenstvích jaká byla už další dítě mít opravdu nechci a to už si nelajznu jenom dávat pozor. Myslím, že většina žen tady to tak má, po vysněných dětech chce už mít jistotu že další nebudou🙂

Strana
z6