icon

Nespí a budí se po minutách, už nemůžu

dindonka
25. bře 2016

Maminy, nsem zoufala. Mam 5m syna, od naozeni krasne spal, kojila jsem 2 x za noc. Uderem 3 m zacal v noci plakat, vschni kolem rikali, ze spurt, koj jak si rekne, to do tydne zkonci. No a nezkoncilo, od te doby se budi a budi. Cetla jsem hafo pispevku de se maminy stezuji ze deti placou po 2 hodinach, co bych za to dala spat dve hodiny v kuse!!! U nas j to takz breci, dam dudlik, nepomuze, breci dal, vezmu o ruky pochovam. Nekdy zabere nekdy ne a dam prso, pije- pokazdy, nikdy nedudla. Polozim a kolotoc zacina. Uz jsem snizila teplo v loznici, zvysila teplo, prykryvam neprikryvam. Dala ho k sobe. Dala pohodleji pyzamo. Plenu na muchlani. Pres den byla 2 vozit aby spal a nebyl unaveny, nevozila, doma spi 2-3 x po 20 minutach, v kocaru i tri hodiny. Mazel odstehovan z loznice a nic. Zkusila ulozit driv, pozdeji. Jedine jsem nezkusila nechat vyplaka, na to nemam. Mame jen dva pokoje takz dat detem svuj nejde. Starsi 4 roky spi ale maly ne a ted kdyz napisu ze se probudi i 20x mi to neuverite. Jsem zoufala, nevidim na oci, rano protivna, ze by vstaval manze nehrozi, neudela to. Je preci unaveny! Toto jsou casy, dnes jsem si to psala, nemam to od zacatku.1,40 1,44 2,00 2,05, 2,28, 2,40.
Co mam delat? Ted je 2,47 a zacina knourat.....

Strana
z3
dindonka
autor
27. bře 2016

Tak vcera to same, zmerila jsem teplotu v zadecku 38,1 dala jsem mu cipek a usnul. Noc celkem ok, kojila jsem jen 5 x to mi nevadi. A ted ho uspavam uz hodinu a pul a on stale breci, respektive ted uz prska, je rozdovadeni. Tak nevim.

akankeo
28. bře 2016

@dindonka to opravdu vypada na zuby. U prvni sem mela neco podobneho, doktor ji poslal na vsechn mozna vysetreni, mela totiz 14 dni horecky, a nakonec mi rekli, ze se ji v dasni vytahujou zuby. Pritom prvni zub ji pak vylez az za nekolik mesicu a u toho zadne priznaky rostouciho zubu nemela...

karlajasmine
28. bře 2016

@dindonka Me malej tohle dela kdyz ho boli bricho... fakt to nemuze byt to brisko?? Nechcete zkusit probioticke kapicky, treba biogaia? Muj chlapecek fakt dela presne toto kdyz ho boli brisko.. budi se s silenym revem x-krat za noc... jakmile brisko neboli tak spi jak zarezanej... ted mel antibiotika, tak se mu z toho rozhodilo traveni, jakmile se antibiotika vysadili a par dni ma probiotika, tak ted posledni 3 noci zase krasne spinka..

kacenka1111
28. bře 2016

@analliticka s ri uspavanim praktikujeme, jinak nez v jocarku neusne, to je do minuty, a pak prenest... tak do jedny v noci dobry a pak se budi co dvacet minut, je mu rok... a to nekojim... starsi, 3,5 leta taky od dvou mesicu nekojena to samy, budi se doted, tata taky nefunguje, chudacek je unavenej a muzu teda rict, ze uz me to nebavi, ani se uz netesim na noc, mam z ni celkem hruzu a pres den toho taky moc nenaspi, starsi nespi uz ani pres den, jen vyjimecne... vubec si to neuzivam, na prochazky nemam silu, na denni kolotoc pradla vareni a uklizeni uz vubec ne... doufam v zazrak, ale ten po 4 letech stale neprichazi...

dindonka
autor
28. bře 2016

Holky, tak se to opakuje. Vcera usnul az v devet. Byl vesely, hral si, nechtelo se mu spat. V noci se porad budil. Dala jsem mu caj, takzr kdyz uz jsem nemohla suplu jsem flasku. Stacilo parkrat potahnout, sup dudlik a dobry. Dnes je pulnoc. Usinani zase horor, dnes az v osm a to chodi od narozeni spat a do pul sedmy spal. Tak ted ne, takze od osmi spal a ve 21:34 vzhuru a od te doby co chvila. Nemohl jsem jit ani na zachod, ulozila jsem ho a sla. A za par vterin ho slysim. Teplotu nema, supla jsem mu cipek kdyby ho nexo bolelo. Tak uvidim. Jinak 30. jdu do poradny tak se na to zeptam. Uz fakt nemuzu. Jen jak ho slysim ze se vrti tak je mi to jasne. Dnes ma vodu misto caje a flasku nechce. Biogiu kupovat v 5m mi prijde zbytecne. Od narozeni doatava Biopron, ted je teda od 3 m vysazeny tak dam znovu a uvidime.

kika_21
28. bře 2016

@dindonka V době nemoci je všechno jinak, u nás stejné-je mu 2,5 roku. Vítej v klubu. Musí se vydržet. Akorát si to sdružuj do jednoho, to buzení po 5 minutách já počítám jako jedno, vypadá to potom lépe. Nezoufej, v 15 budeš děti prosit, aby už vstali. Popros tatínka o pomoc, řekni mu, co cítíš-únavu, potřebuješ občas vystřídat. Jestli spí, tak bych žádala až od zítřka. 😉 🙂

dindonka
autor
29. bře 2016

@kika_21 tata ma nocni, podnika takze jede 7 dni a jen spi a pracuje 😢. Mame skoro 4 rano a stale breci. Asi fakt bricho. Zitra neco koupim a uvidime.

karlajasmine
29. bře 2016

@dindonka to bude možná fakt to bricho, zkus zase ty probiotika, nic tím nezkazís 🙂

ninive211
29. bře 2016

Nezkoušela jsi náhodou bílý šum? Dá se stáhnout aplikace do mobilu. A ty zuby to teda nejsou nebo ano? Ale zas pokud to trvá dva měsíce, v kuse, tak je to divné...určitě navečer víc nakrmit a já nevím, já protože mám nervy jenom jedny a spánek fakt potřebuju a kolikrát fakt jsem nechala manžela k malé jít, když jsem to nedávala (a to jsem nevstávala tak často), tak já bych snad byla na tvém místě za to vyřvání, (pokud by nepomohlo nic jiného (ani kaše navečer, ani dokrm...) Možná mě tu některé odsoudí, ale pokud je to opravdu poslední možnost a nefunguje nic...většina maminek, co to vyzkoušela (tu metodu s intervalovým vracením se, intervaly se prodlužují) a vytrvala, tak si to nemůže vynachválit - první dvě noci často kritické, pak už je to lepší a nejpozději do týdne pohoda lahoda. Takže pokud nepomůže fakt nic, tak zkusit (samozřejmě teda za předpokladu, že je zdravý, a netrápí ho ty zoubky, v takovém případě žádné pokusy s vyřváním určitě nedělat)

analliticka
29. bře 2016

@kacenka1111 Já to s tím kočárkem mám vyzkoušené právě na buzení v noci, kdy mi nemohl už zabrat, a nechtěl ani prso. Tak jsem ve dvě ve tři v noci dala sičáka do kočárku a kroužila s ním půl hodiny po vsi. Vždy mi vydržel spát potom až do rána.

senta_sofia
29. bře 2016

@dindonka mna este napadol skryty reflux, to je taky previt, deti pali zaha, nerobi im dobre poloha v lezi, lepsia je vyvysena, neskusala si? Skus pogooglit,ci by nieco z toho na maleho nesedelo,diagnostikuje sa tazko,casto sa zamiena za koliku, deti nemusia ani blinkat.

kacenka1111
29. bře 2016

@analliticka to ses teda dobra, me by z postele nedostal ani za boha🙂) v tomhle pripade holt si ho vezmu k sobe, kde spi jeste starsi a do rana si odkrvuju rucicky 🙂 kazdopadne u nas jedine kocarek...super vec 🙂 P.S.: hlavne nezastavovat 🙂 🙂

akankeo
29. bře 2016

@dindonka me to ted zacal delat syn a doktorka rekla, ze se prezira a pak je mu spatne, tak ho kusim ted sidit, jestli mu to pomuze, je fakt, ze briskko ma vyvalene a uz docela zvladal prdy, tak sem ho prestala krotit

veritanas
29. bře 2016

Ahojky, co pomohlo nám bylo, že jsem si s ním vlezla do manželské postele, vysvlékla se do půl těla, malého jenom do plenky, někdy ani to ne..dala jsem si na sebe podložku, pokud nechtěl být v plence, ale to nedělal moc často. Dala jsem si ho na sebe a zpívala jsem mu, vždycky to zabralo..pak jsem se opatrně otočila, když spal tvrdě a položila ho vedle sebe..Někdy jsem s ním usnula na sobě, i to bylo v klidu, podvědomě jsem se neotocila, ale raději jsem ležela uprostřed obložená peřinou..lepsi mizerný spánek než žádný, ale je fakt, že u nás tatínek fungoval fifty fifty a o víkendu jsem mohla dospat co libo, takže jsem se do stresu nedostala, teď se nám daří spavat v postylce a budí se málo, ale před usnutim se vždycky musíme pomazlit a držet ho před spaním za ruku, dokud neusne..zkrátka potřebuje kontakt..☺☺

dindonka
autor
30. bře 2016

Tak noc na dnesek jsem spali, teda 3 x kojeni a 5 x vrazena flaska s cajem, ale uadny hysteraky. Dala jsem mu vecer probiotika a espumisan, tak nevim jestli to bylo tim nebo jen byl unaveny. Dnes u dr jsem to rikala. Vazila ho a za 14 dni pribral jen 90g, ale zase to pry nevadi protoze dnes ma 5 m a vazi 7100 g. ALE pry je to hlad, kdyz nepribira tak rve hlady. To si nemyslim, prikladam v noci jak blba.... Ale vyzkousim kasi na noc co mi doporucila i kdyz on prikrmy moc nechce. Zuby pry ne, je brzo....

zarecna
30. bře 2016

@dindonka Zastrelte ma, ale daj mu UM...90g je fakt malo a podla mna je hladny...a kludne by som cely jeden den skusila UM plus prikrmy a UM aj noc....a svoje odstriekala....

senta_sofia
30. bře 2016

@dindonka tak to by potom tvoja dr. bola velmi prekvapena,mojmu vyliezol na prelome 3. a 4. mesiaca zub a hned aj dalsi 😉 drzim palec

dana3262
30. bře 2016

@dindonka v 5mes na zuby brzo??
Po kaši ho bude akorát víc bolet břicho..

karlajasmine
30. bře 2016

@dindonka vydrz par dni s probiotiky a espumisanem..zatím bych kaši a um nehrotila, kojene deti přibíraji skokově, to vůbec nemusí být hlad. Spíš břicho

dindonka
autor
30. bře 2016

Tal jsem dala kasi, tu snedl behem par minut! Sla koupat nabidla prso, rval a odtahoval se ( vcera jsem dosta Ms). Tak jsem dala Um. Usnul v 18. Ve 20 rval, dala jsem prso, najesl se. A od te doby cca co hodina rve, davam pro. Odhtuje se a rve. Ted jsem to vzdala a sla pro um. Vypil 130 ml. Do rana asi nevydrzi. Ale jak se probudi dam prso a uvidime. Jestli je to MS nebo jen ma fakt hlad a Mm ho nezasyti.

dana3262
31. bře 2016

@dindonka ale to víš, že ho zasyti. Bohužel jste se teď dostali do takzvaného "nasiraciho kruhu". Dítě cítí stres a nervozitu a únavu a tak taky reaguje. Chce to se trochu uklidnit. Chápu, že to při vyčerpání není lehké, ale zkus se něčím vyvést z toho kruhu. Nemohl by pomoct tatínek, abys nabrala trochu energii?
Kase je na nic. Flaška akorát způsobí, že už se z prsa nenapije.

veruska007
31. bře 2016

@dindonka Nejmladší byla na tom podobně, od narození teda neuměla spát, max. 20 minut v kuse. Byla jsem dva měsíce mrtvá. Na řešení přišel manžel: malá byla schopná tvrdě spát, jen když spala sama v místnosti. Spávala pak v obýváku cca do 3/4 roku a potom šla ke klukům. Od doby, co spala sama, se v noci nebudila ani na kojení, spala krásně tvrdě a přes den přestala být protivná.

karlajasmine
31. bře 2016

@dana3262 Souhlasim...

Chce to, aby zaskocil na chvili tatinek, at se muzes poradne vyspat (muj partner si treba malyho nad ranem vezme, kdyz nespi, abych dospala ja) a byt v klidu.. v tu noc, jak jsi dala jenom ten espumisan a caj tak nebrecel, jen se budil, tak bych pokracovala par dni takto, kasi a UM bych to nekomplikovala, tim si akorat nadobro zkazis kojeni.

karlajasmine
31. bře 2016

@veruska007 Muj malej je stejnej.. se mnou v mistnosti teda spi, ale jakmile se jen lehce pohnu tak je vzhuru.. ja nastesti spim tak, ze se fakt ani nepohnu.. jak usnu tak se probudim.. ale dlouho jsem nemohla prijit na to, proc nechce spat pres den, a ono ho proste vsechno rusilo.. ted ho dam do klidne mistnosti, zatahnu zaluzie a zavru dvere a hned spinka. A kazdej mi radil ''vem si malyho do postele''.. to vubec.. jakmile je se mnou v posteli tak mava rukama nohama a je vzhuru kazdou chvili.. ve svoji postylce vydrzi i 6h v kuse spat.

dindonka
autor
31. bře 2016

Holky diky za rady. Tatinek nepomuze, vraci ae v 6 rano a v 8 jde spat, spi do 17 a ja ted mam jeste teplotu a rymu. No zatnu zuby a budu doufat ze se prestane vztekat, a budu kojit vic i pres den. At nema hlad a je v klidu

texetka
31. bře 2016

@dindonka Hele a přibírá ? Takhle to měla moje sestra u chlapečka, ale ten i špatně přibíral. Nakonec musela přejít částečně na umělé a jakmile mu dala umělé, tak spal spokojeně a začal i nabírat.

dindonka
autor
31. bře 2016

@texetka nebribita, za 14 dni jen 90 g. Dnes byl spokojeny cely den, az k veceru nechtel kasi a nechtel prso, otoci hlavu a konec,nedontim ho si vzit. Ted dostal um, vypi 80 ml a usnul rychosti blesk. Nejsm matka co musi nutne kojit ale mrzi me to. Treba to pozkonceni MS bude zase ok

dana3262
1. dub 2016

@dindonka ne, když mu budeš dávat lahev..
O tom si samo musíš rozhodnout sama, ale čím víc bude mít lahev tím víc se bude odvracet od prsa. Ale to ti neříkám žádnou novotu.. chápu, že je to ulehčení situace. Já měla to samé, co pises, ale odstrikavala jsem ještě 500ml denně pro staršího a když jsem přestala malej byl už z toho, že mu to teče málo tak vystreslej, že už nechtěl prso. Zvládla jsem to pak ještě půl roku s timhle bojkotem. V roce jsem to vzdala.

zarecna
1. dub 2016

Prosim ta, co robi tvoj muz? To ma stale nocne? A to po nocnej potrebuje 9 hodin spanku? Pretoze podla mna, ty sa potrebujes vyspat a on by ti nejak mal pomoct. U nas ked bolo tazsie obdobie, ze maly savela budil, lebo mal skaredy svrbiaci ekzem...vstaval aj muz a kazdu noc o mnou na striedacku a rano siel do roboty a ani pol slova nepovedal... zas toho svojho muza nelutuj, kto polutuje teba???

lajla
1. dub 2016

Taky doporučují viburcol případně chamomilu 9 nebo 15

Strana
z3