Ahoj, ráda bych na tohle šlyšela vaše názor. Je toho na mě moc. Syn 12 měsíců je velmi náročný. Ja stihnu jen uvařit a něco málo poklidit. Moc bych ocenila, kdyby mi manžel doma s něčím pomohl. On si jen třeba vezme syna. Ale jinak mi s uklízením, nebo s domácími práci nepomůže. Moje matka je úplně hrozná, když jí volám aby mi přišla pomoct tak nemá čas. Kamarádky mi taky s ničím nepomůžou. Jsem na všechny naštvaná. Asi vám možná teď přijdu rozmazlena, ale myslím si že občas mi mohli všichni pomoct.
Hele, řeknu ti to takhle. Mám dvě děti, nikdo nám nehlídal, manžel byl často doma jen na víkendy, starší kluk dost živý, mladší v noci spal maximálně 5 hodin a ještě ne v kuse. Vstával třeba 12x za noc. A i tak jsem stíhala obě děti, úklid, vaření a ještě péči o dva koně.
Chápu, že si chceš taky odpočinout, ale uvědom si, že ostatní nemají povinnost ti nějak pomáhat. Tvoje dítě a tvoje domácnost je tvoje odpovědnost. Můžeš víc zapojit manžela, prostě mu řekni, ať udělá to a to nebo mu dej syna a řekni, že přijdeš za dvě hodiny. A vzhledem k tomu, že máš jen jedno dítě, můžeš si odpočinout během jeho spánku přes den. Nepracuj, neuklízej, věnuj se chvíli sobě. Víc ti asi neporadím.
@moominkaa Já mám zas moudro "co si neudělám sama, to nemám" 😊
Mám podobně starou dceru, která vyžaduje dost pozornosti. Manžel chodí domů z práce večer, dělá na stavbách, takže je rád, že si odpočine. Taky mě dlouho štvalo, že nepomůže, že si neodpočinu.. a víš jak jsem to vymyslela? Část úklidu dělám s malou v náruči nebo prostě ji mám u sebe, každý den udělám něco. Když spí po obědě, buď spím taky a nebo si dám kafe a odpočinu si. Když matka nebo tchyně přijdou za malou, tak se jich zeptám, jestli by jim nevadilo, kdybych si něco poklidila co zrovna potřebuju a totéž si můžu dovolit i u nejlepší kamarádky, když přijde. Ale rodina ani kamarádky fakt povinnost nemají a když potřebuješ pomoc, tak o ni musíš nejprve požádat a ne hned prskat, že se všema končíš, protože ti sami od sebe nepomůžou. Copak jsou telepati? A nebo si najdi paní na úklid a je to..
Je to troll jak vysity... napada tu nekoho za chyby v textu a sama pise jak absolvent nizsi pomocne... a psala jsi tu, ze je nas problem, kdyz nam nikdo nepomaha... no spouste z nas "pomaha" manzel, tedy respektive funguje s ditetem i v domacnosti, tak se nevztekej a bez plakat k mamince 😀 trolliku.. pokolikate uz tu zakladas nejake tema a nasledne zacnes vsechny urazet a rozcilovat se? Bys potrebovala jinak maknout, aby ses nenudila 😘
Mám dvě děti velmi akční. Starší holka má 6 je hyperaktivní (ADHD) má LMR - lehká mentální retardace. Kluk oslavil 3 v září má pes equinovarus často jsem s ním ze začátku jezdila do Prahy na ortopedii teď už jen jednou za 4 měsíce. Hodně jezdíme po doktorech, jsem často vyřízená. Ale na úklid si čas vždy najdu mám udělaný harmonogram dne. Vařím holce obědy do školky protože školka nevaří bezlepkovou dietu. Ale i tak musím to vše zvládat, ale netvrdím že to tu mám jak ze škatulky vždy se tu během dne povalují hračky apod. Sice má mamka mi s úklidem nepomáhá ale čas od času mi pohlída holku ať můžu udělat generální úklid. Toť vše co k tomu můžu říci já
Najdi si chůvu a paní na úklid a běž do práce. Dítko, domácnost a muž tě očividně jen obtěžují.
Jejda, tady je zase legrace 😂😂😂🤦. Zakladatelka sebestředná podezíráva fifinka s lachtani nemoci. Všichni kolem jsou špatní, já je nepotřebuju, ale zároveň od nich něco chci.... To víš, že jo, ukonči to se všema, uvidíš jak se všem od tebe uleví 😉. A nebo, že by trocha trollingu...🤔🤪😁
@veroniquecz jestli to není troll, tak ta do práce nepůjde... A nebo jestli jo tak je to ten typ, co v práci nadává, že musí pracovat a že všichni dělají min. 😉😂
Kamarádky chodí někomu uklízet? 🤔
😃😃😃😃To ne tohle
"Už jsem si řekla že tady psát nebudu. Ale fakt nechci, aby tady sto ženskéch napsalo to samý. Pokud si vy samí staráte o děti a domácnost. A nikdo vám nepomůže. Tak v pohodě vaše věc. Ale já takhle fakt fungovat nechci a nebudu."
😃😃🤪
@benkl ale fungujes už takhle rok, tak to už nějak doklepes, protože s tvym přístupem se na tebe kazdej vysere😀 a hlavně si neporizuj další dítě. A prosím te... obvolej příbuzný a známy, zda nepotrebujou doma s něčím pomoci, ze si doma na mateřský a mas času habadej na rozdíl od nich.. Protože - Musíme si pomahat🤩🤩🤩
Autorko, a ty sama se nepovažuješ za sobce, když se z tebe a tvýho už rok starýho dítěte neposadí okolí na prdel? Pokud chceš pomoc, řekni si o ní. Pusu máš, a němá snad taky nejsi. Chceš mít čas na úklid? Zavolej kamarádce/matce/ řekni manželovi, ať ti na 2 hoďky vezmou dítě ven a uklízej. Nechce se ti uklízet, ale jen chceš mít čas pro sebe? Stejnej scénář. 🤷🏻♀️ Ale nechtěj po matce a kamarádech, aby ti doma gruntovali. 🤦🏻♀️
Až teď pročítám celou diskuzi.
Ty jsi fakt hustá. Lidí, co ti odmítají pomáhat a nechtějí ti dělat služky, tak jsou pokrytci a ty s nimi teda nebudeš kamarádit?
Já bych zase nechtěla kamarádit s takovým sobcem jako jsi ty.
Ahoj, úplně nevím jaký je přesně tvůj problém, jestli čas a nebo manžel/přítel. Dítě v tomhle věku je zlobivé a bude to ještě horší. Úklid neřeš, bordel se hold přes den udělal, to je běžně. Já jsem byla v podobné situaci jako ty, musela jsem si pomoc od manžela vydupat, protože teď máme ještě druhé mimi a starání se o domácnost a zahradu je fuška. Po půl roce dohadů konečně otočil a když byl doma na nemocenské, viděl ten kolotoč, tak mi začal pomáhat. Měl by si uvědomit, že rodičovská dovolená není dovolená. Ukaž mu to a třeba ti začne pomáhat. Chce to změnu, jinak se z toho zblázníš! Nenapadlo ti si zaplatit jednou za 14 dní paní na úklid? Nevím jaké máte finanční možnosti, ale určitě by to byla také varianta. Nebo jestli jsi pořád doma, tak zkus chodit na brigádu, změna prostředí je taky příjemný krok kupředu k vlastní spokojenosti. ☺️
Pomoc od přátel a rodiny chtěj, ale jen třeba hlídání! Říct si o pomoc s úklidem? To by mi bylo trapně.
Pripominas mi jednu spoluzacku ze zakladky. Ta taky porad dupala nozickou a hazela prdeli. Dneska je rozvedena a nema kolem sebe zadne pratele.
Ahoj si e píšu až teď protože jsem skoro na vše sama a já hodně unavená takže tě chápu doufám že se situace u tebe zlepšila...mne by motivovalo kdyby se mi občas někdo s mal pohrál a tak
Zakladatelka a ty mas nějakou nižší inteligenci nebo tak něco? Já jen že ty příspěvky obsahují dost chyb a to jak přemýšlíš taky o něčem svědčí..