Po prořezání prvních zubů noční buzení a pláč

liliana2016
27. pro 2017

Ahoj holky, poprosím o radu, případně jestli máte podobnou zkušenost. Malému je 6 měsíců a předevčírem jsem našla konečně prořezané obě spodní jedničky - cinkla lžička a teď jsou zoubky krásně cítit po hmatu. Problém je, že se nám od té doby ještě víc zhoršilo noční spaní. Do 4 měsíců spal malý v pohodě celou noc, pak se začal budit 2x, pak 3x, ale pořád byl schopný spát aspoň 3-4 hodiny v kuse. Jenže co se ty zuby objevily, tak se malý budí po hodině a půl, někdy s ním čumákuju další dvě hodiny než zase usne, aby se zase po necelých dvou hodinách probudil. Někdy se vzbudí i chvíli po odložení (usíná u kojení nebo někdy musím chodit po bytě). Ani já nejsem schopna usnout, pořád čekám, kdy se vzbudí... Navečer jsem mu zkoušela dát jeden večer Nurofen čípek, druhý den Paralen, ale budil se úplně stejně.
Navíc k tomu všemu máme po večerech pravidelně teplotu 37,7-9 (měření v zadečku). Nemocný není, ani na něj nic neleze, takhle to máme už dlouho.
Jinak přes den nosím v šátku, což v noci jaksi nejde, jestli chci i já aspoň trochu spát. A i v tom šátku mi spí jen půl hodiny a to ještě k tomu někdy musím houpat. Podotýkám, že je malý nedudlíkový, jakýkoli pokus vždy skončil tím, že se ještě víc nas**e. Společné spaní nehrozí, jednak kvůli našemu bouřlivému spaní, jednak ani malý nespí klidně.
Máme i příkrmy, teď papá dobře, je docela otesánek a přes den si i chvíli vydrží hrát na zemi, k večeru začíná být vždycky děsně protivnej.
Je normální, že může být takhle protivnej a nespavej i po tom, co se mu ty zuby prořezaly? Takovej totiž nebyl ani předtím...

linee
27. pro 2017

Urcite,muze.Ted to jenom zacina.Bolest neni jenom pri/po prerezani,ale ted se mu upravuji zoubky jeste pod dasnem a to muze bolet.Ta teplota je take ok,jen sleduj. Dobre jsou chladici pasty jako dologel a nebo kousatka.Ale ta nalada a nespavost muze trvat nekolik mesicu.Hodne trpelivosti!

westie
27. pro 2017

@liliana2016 U nas to bylo podobne - vlastne nejvic trpel, kdyz uz jsem zub nahmatala - ten zub se musi jeste dostat ven cely, coz ho bolelo nejvic. Taky spal po hodinach nebo byl v noci dve hodiny v kuse. Prijde mi, ze u nas je prave nejhorsich cca 14 dni potom, co se zub objevi.

liliana2016
autor
27. pro 2017

Holky, moc děkuji, uklidnily jste mě. Pořád si lámu hlavu, co s ním může být. Fakt je to teď horší než když ty dásně byly jen nateklé. Ale je mi celkem divné, že nezabírá ani ten Paralen ani Nurofen. Pak máme ještě olejicek První zoubek a Calgel. Ani to nepomáhá.
A jak dlouho může trvat než ten zub vyroste celý?